Hjemmelavet græskartærte

Mad

I min familie har vi den tradition, at vi, når vi har udhulet græskarret til Halloween-lanterner, bruger det orange kød til den lækreste madtærte, der oven i købet er ret let at lave.


Ingredienser:
140 g svinefedt
2 spsk. koldt smør
1 tsk. salt
5 dl hvedemel
4-5 spsk. koldt vand
5 dl blendet græskarkød
1 ½ dl cremefraiche 18%
1 ½ dl græsk yoghurt
2⁄3 dl brun farin
2 dl sukker
1⁄2 tsk. salt
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt ingefær
1⁄3 revet muskatnød
1⁄4 tsk. stødt nellike
2 sammenpiskede æg

Sådan gør du:
Start med at blande fedtstof, salt og mel. Drys vand over dejen, vend rundt med en gaffel og lad det stå lidt, indtil fugten fordeler sig i melet. Saml dejen på et meldrysset bord og tilsæt evt. lidt mere vand. I Colorado erstattes vandet med whisky, hvilket gør tærtedejen ekstra sprød. Græskarkødet, som er skåret ud af skallen, renses for frø og lange strimler.

Læg stykkerne i en bradepande og bag dem ved 160º i ca. 1 time, til frugtkødet er mørt. Afkøl og blend det. Rul dejen ud og læg den i en stor tærteform på omkring 30 cm eller to mindre forme på hver 18-20 cm. Bland græskarkødet med de øvrige ingredienser og kom det i den dejklædte tærteform. Bag først tærten 15 min. ved 225º, skru den ned til 180º og bag den færdig ca. 45 min. Mærk efter med en kødnål. Den er færdig, hvis der ikke sidder dej på nålen. Server tærten kold med is, cremefraiche eller flødeskum.
Læs mere om, hvad halloween er, og hvad kan man ellers kan spise i den anledning 
24 september 2007
0

Hjemmelavet chokoladeknas til julemåneden

Denne chokoladekonfekt er så nem, at ethvert barn kan lave den. Chokolade, rosiner og müsli er alt, du behøver til den knasende lækre julego...

0

Italiensk lagkage med friske jordbær

Ingredienser (ca. 8 pers.): Bunde 3 æg 125 g sukker 1 spsk. appelsinsaft 50 g hvedemel 50 g kartoffelmel 1 tsk. bagepulver 3/4 tsk. vaniljes...

0

Kartoffel/tun fad

1 kg skivede rå kartofler 2 ds. afdryppet tun naturel i vand 2 store løg 1/4 l fløde (9 eller 13 pct., red.) revet ost timian salt og...

0

9 tegn på dehydrering, du er nødt til at kende

Det er desværre let at overhøre, når vores krop fortæller os, at den savner - VAND! Her er 9 tegn på dehydrering, som kan være både nyttige...

0

Jordskokkesuppe med svampe

Efteråret banker på, og det er tid til en fyldig jordskokkesuppe med svampe.

0

Hurtig jordbæris

Når det er sommer, er det som om, der aldrig er is nok. Og i nogle få uger er der til gengæld nærmest overflod af friske jordbær. Det kan...

0

Havefestmenu til 12

Få opskrifterne på en lækker menu til havefesten - 120 kroner per person.

0

Fedtfattige æblemuffins

En lækker muffin, der sparer på kalorierne.

0

Mørbrad på kartoffelbund

Utraditionel mørbrad - perfekt til buffeten.

0

Sprød hornfisk

Få en let og lækker opskrift på hornfisk.

0

Salat med kyllingelever

Ingredienser (4 pers.): 500 g kyllingelever 1 spsk. olivenolie 1 spsk. akaciehonningSalt, peber300 g rucolasalat 25 g pinjekerner 2 spsk....

0

Kartoffelsalat med røget laks og artiskok

Ingredienser (4 pers.):600 g kartofler 1 bdt. asparges 1 dåse artiskokhjerter 3 spsk. pesto 1 glas ovnbagte tomater 4 skiver røget laks...

0

Myslistænger

Ingredienser:75 g havregryn 25 g kokosmel 25 g hørfrø 25 g hakkede mandler 25 g rosiner 25 g solsikkekerner 100 g akaciehonning Sådan gør...

0

Godt til grillbøffen

Her er nye ideer til spændende tilbehør, når dagens menu står på en god bøf, der skal grilles i haven.

0

Laksekoteletter i grønt

En let og hurtig ret, som jeg ofte er blevet rost for. 2 laksekoteletter à 125 g, 2 løg, 2-3 gulerødder, 1 peberfrugt i strimler, 250 g...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.