Hjemmelavet brombær-syltetøj

Mad

Brombær er en klassisker til syltetøj. Denne opskrift er perfekt til at bevare den karakteristiske smag af brombær samtidig med, at den giver syltetøjet et løft med sit twist af citrus og vanilje.

Frisklavet brombær-syltetøj på toast - mmmhh...
Frisklavet brombær-syltetøj på toast - mmmhh... Foto: iStock

Vilde og dyrkede brombær

Er der noget skønnere end brombær i efteråret? Det kan både være på dine egne brombærbuske i haven eller plukket ude i den fri natur. Synet af de sorte bær og smagen af brombærbuskenes friskplukkede høst er bare den helt rigtige måde at afslutte sommeren på

Brombær kan bruges til alt muligt forskelligt i madlavningen: brombær-kompot, i kager og til syltetøj og marmelade. Her har du en supernem klassisk opskrift på brombær-syltetøj med et twist af appelsin.

Ingredienser til syltetøjet

500 g brombær
1 dl appelsinsaft
1 strimmel øko. appelsinskal
1⁄2 stang vanilje
250 g sukker
1⁄2-1 tsk. geleringsmiddel

Sådan laver du brombær-syltetøj med et twist af appelsin

  1. Bring de skyllede bær langsomt i kog med appelsinsaft, appelsinskal og vanilje og lad det simre 5 min
  2. Tilsæt sukker og kog endnu 10 min. for svag varme.
  3. Rør Melatin og 1 spsk. sukker sammen. Hæld det over i gryden og rør det hele sammen.
  4. Kog endnu 2 min. og hæld syltetøjet på rengjorte glas. Afkøl syltetøjet, og opbevar det koldt.
 
Brombær-syltetøj  
14 august 2016
0

Leksikon med de 8 vigtigste typer mel

Du tror sikkert, du er udlært i meltyperne. Hvor svært kan det være? Hvede til franskbrød og rug til rugbrød? Men så læs lige her - du...

0

Spiseløg - hvad er forskellen på rødløg, salatløg, skalotteløg og...

Hvad er det egentlig for nogle løg, vi bruger i vores madlavning og dyrker i vores haver? Bliv dus med rødløg, salatløg, almindelige løg,...

0

Du har sandsynligvis spist æbler forkert hele livet

Hvor svært kan det være at spise et æble korrekt? Vi mennesker har gnasket den dejlige frugt siden stenalderen, og vi vil ikke belæres om...

0

Disse madvarer må du aldrig pakke ind i stanniol

Styr uden om disse typiske fejl, og undgå uønskede stoffer i dine madvarer.

0

8 ting som kan forsvinde som følge af klimaforandringerne

Klimaet forandrer sig, og det bliver vores madvaner snart også nødt til at gøre. Der vil nemlig snart blive knaphed på mange af vores basisv...

0

Tro ikke på disse 5 myter om syltning

Der er ikke noget bedre end et glas hjemmelavet syltetøj. Men vi er ikke længere så dygtige til gamle tilberedningsmetoder. Så hvad skal...

0

Det sker der med din mad, når en flue lander oven på den

Hører du til dem, der smider din mad ud, når en flue har landet oven på den? Ikke endnu? Så var det måske værd at overveje... For en flue...

0

Derfor er koldt vand bedst til madlavning

Har du indtil nu benyttet varmt vand til din madlavning, så er det på tide at få ændret på køkkenvanen.

0

En verden uden kaffe kan snart være en realitet

Kaffen er en truet art, og klimaforandringerne er synderen. De stigende temperaturer kan i fremtiden sætte en stopper for den globale kaffep...

0

Sådan får du den sidste ketchup ud af flasken

Det er noget af det mest irriterende. I skal have burgere, men ketchupflasken er næsten tømt, og det er umuligt at få den sidste rest ud....

0

Må vandmelon opbevares i køleskabet?

Det er en af de lækreste sommerfrugter, og den skal gerne være iskold, når den skal nydes. Køleskabet er dog ikke det bedste bedste sted at...

0

Hvilke madvarer SKAL vaskes og hvilke skal ikke?

En af disse madvarer behøver du ikke at skylle i vand. De tre øvrige skal ALTID vaskes. Se hvilke fødevarer, der altid skal under hanen, og...

0

Rysteribs – Danmarks nemmeste sommeropskrift

Rysteribs er en af de bedste danske sommertraditioner. Det er opskriften, der næppe kan gå galt. Den kræver kun et godt håndelag, og at du...

0

Sådan sikrer du dig, at en vandmelon er moden

Slæber du alt for tit umodne og melede vandmeloner med hjem? Så skyldes det måske, at du ikke har lært at LÆSE vandmeloner rigtigt. Her er...

0

Fjerne stenene i kirsebær med en flaske

Hvem har en kirsebær-udstener i skuffen? Det kan ikke være mange. Den er heller ikke nødvendig, når du skal udstene kirsebær. Alt du behøver...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.