Hjemmelavet brombær-syltetøj

Mad

Brombær er en klassisker til syltetøj. Denne opskrift er perfekt til at bevare den karakteristiske smag af brombær samtidig med, at den giver syltetøjet et løft med sit twist af citrus og vanilje.

Frisklavet brombær-syltetøj på toast - mmmhh...
Frisklavet brombær-syltetøj på toast - mmmhh... Foto: iStock

Vilde og dyrkede brombær

Er der noget skønnere end brombær i efteråret? Det kan både være på dine egne brombærbuske i haven eller plukket ude i den fri natur. Synet af de sorte bær og smagen af brombærbuskenes friskplukkede høst er bare den helt rigtige måde at afslutte sommeren på

Brombær kan bruges til alt muligt forskelligt i madlavningen: brombær-kompot, i kager og til syltetøj og marmelade. Her har du en supernem klassisk opskrift på brombær-syltetøj med et twist af appelsin.

Ingredienser til syltetøjet

500 g brombær
1 dl appelsinsaft
1 strimmel øko. appelsinskal
1⁄2 stang vanilje
250 g sukker
1⁄2-1 tsk. geleringsmiddel

Sådan laver du brombær-syltetøj med et twist af appelsin

  1. Bring de skyllede bær langsomt i kog med appelsinsaft, appelsinskal og vanilje og lad det simre 5 min
  2. Tilsæt sukker og kog endnu 10 min. for svag varme.
  3. Rør Melatin og 1 spsk. sukker sammen. Hæld det over i gryden og rør det hele sammen.
  4. Kog endnu 2 min. og hæld syltetøjet på rengjorte glas. Afkøl syltetøjet, og opbevar det koldt.
 
Brombær-syltetøj  
14. august 2016
Mere om Mad

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Mad Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikadeller et græsk, svensk eller italiensk twist.

Ny undersøgelse: Spiser du økologisk, er du sundere

Mad Ny forskning bekræfter, at de mennesker, der spiser økologisk, generelt lever sundere, end de mennesker, der ikke spiser økologisk.

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Mad Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Mad Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet. Vores opskrift er kun peppet en lille smule op med chorizo-pølser i stedet for cocktail-pølser. Ellers er alt i denne mørbradgryde, som vor mormor lavede den.

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Mad Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Mad Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegifts...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i midten helt sikkert noget for dig. 

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger....

Kartoffelsalat: Prøv disse 2 fantastiske opskrifter på hjemmelavet...

Mad Er du på udkig efter den helt rigtige opskrift på kartoffelsalat? Så behøver du ikke at lede længere. Her får du nemlig opskrifterne på to...

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i ovnen og på søde karameliserede mandler lavet på panden.

3 smarte måder at fryse avocado på

Mad Avocado smager dejligt og er tilmed utroligt sundt. Men hvad gør du, når du ikke kan nå at spise al den lækre frugt, inden den bliver dårlig...

Sådan vælger du den rigtige olie at stege i

Mad Hvilke former for madolie egner sig egentlig bedst til stegning - og er det egentlig så slemt at bruge smør? Få 5 hurtige råd til sund og...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.