Havefestmenu til 12

Få opskrifterne på en lækker menu til havefesten - 120 kroner per person.


Menuen:
Spyd med laks og rejer

Oksefilet
Bønnesalat
med valnødder
Kartofler med mynte
Grillet aubergine
Chokolademousse
Abrikoskys

Mad pr. person
Kød ca. 150-200 g
Tilbehør ca. 250-350 g
Brød ca. 100 g
Dessert ca. 100-250 g

Drikkevarer pr. person
Velkomstdrik: 1 glas
Hvidvin til forret: 1-2 glas
Rødvin til hovedret: 2-3 glas
Dessertvin: 1½ glas
Øl/sodavand: 3 stk.
Sørg for vand.

Det koster det
Forret: 30 kr. pr. person
Oksefilet: 25 kr. pr. person
Tilbehør: 50 kr. pr. person
Dessert: 15 kr. pr. person

Foto: Hans Juhl m. fl.Fisk på spyd
12 kæmperejer
900 g fast fisk fx
laks eller helleflynder
12 stk. grønne asparges Skær fisken i 24 stykker og træk dem på spyd med asparges og rejer. Pensl med olie og drys med salt og peber. Grill spyddene i seks-otte min. Er du bange for, at fisken skal hænge fast på grillen, kan du lægge spyddene på stanniol.

Kartoffelsalat med mynte
1,5 kg kogte kolde kartofler
2 agurker
1 bundt forårsløg
Dressing:
½ l ymer
3 fed hvidløg
1 potte mynte
1 citron
salt og peber De skrællede, kerneløse agurker skæres i skiver sammen med forårsløg. Kom dem i en skål med kar­toffelstykkerne. Vend ymer med knust hvidløg, lidt af den grofthakkede mynte og citronssaft. Citronskallen kan også rives og vendes i. Smag til med salt og peber. Bland grøntsagerne med dressingen og pynt med mere mynte.

Se de øvrige opskrifter på næste side.#br

Foto: Hans Juhl m. fl.Bønnesalat med valnødder
150 g valnødder,
6 tsk. honning
3-4 røde peberfrugter
olivenolie
3 fed finthakket hvidløg
3 spsk. balsa­micoeddike
900 g fine grønne bønner
2 syrlige æbler
salt og peber

Valnødderne ristes på en tør pande. Drys med lidt salt. Tilsæt honning og rør rundt. Køl af. Skær peberfrugterne i tern på ca. en cm og svits dem i olie. Tilsæt hvidløg, og lad simre et min. Tilsæt balsamicoeddike og vend peberfrugter og hvid­løg heri. Damp bønnerne under låg med vand og salt i ca. fem min., så de er næsten møre. Skyl dem hurtigt under koldt vand. Skær de skrællede æbler i tern. Vend peberfrugt, bønner og æble sammen i en skål. Inden servering hældes knuste, karamelliserede valnødder over salaten.

Oksefilet i kuglegrill
1 oksefilet på ca. 1.500 g
salt og peber

Læg stegen på en foliebakke til at opfange dryppende fedt. Gnid stegen ind i salt på alle sider. Læg den på midten af risten og sæt låget over. Stegetiden er ca. 30 min. (stegetermometer 58°). Læg evt. krydderurter over kødet under stegningen. Lad stegen hvile i 15 minutter, inden den skæres ud.

Grillet aubergine med fyld
4 store auberginer
olivenolie
salt og peber
350 g gedeost (el. anden ost)
150 g tynde skiver parmaskinke
1 bundt frisk basilikum
2 spsk. kapers

Skær auberginerne i skiver på langs på ca. 1 cm. Drys skiverne med salt, og lad dem trække i ca. 30 min. Tør saltet af skiverne, og dup dem tørre med et viskestykke. Steg skiverne i olie, til de er gyldne. Krydr dem. Fordel osten over skiverne og dæk med et stykke skinke. Gratinér i ovnen eller på grillen til osten begynder at smelte. Pynt med basilikum.

Foto: Hans Juhl m. fl.Chokolademousse
400 g god mørk chokolade
6 past. æggeblommer
¾ l fløde

Chokoladen smeltes over vandbad. Bland æggeblommer i en ad gangen. Pisk fløden til flødeskum, og vend den i. Fyld massen i små skåle eller glas og sæt dem i køleskabet i en times tid. Pynt evt. med flødeskum.

Abrikos-kys
3 lagkagebunde
abrikosmarmelade
100 g god kogechokolade Stik små runde kager ud af lagkagebundene. Brug kageforme eller alternativt kanten af et lille glas. Smør halvdelen af bundene med abrikosmarmelade, og læg den anden halvdel over. Varm chokoladen op over vandbad, og smør toppen af kagerne med chokolade. Opbevar kagerne køligt – og meget gerne i et døgn inden servering.

Mest læste artikler