Foto: Hans Juhl m. fl.

Havefestmenu til 12

Mad

Få opskrifterne på en lækker menu til havefesten - 120 kroner per person.


Menuen:
Spyd med laks og rejer

Oksefilet
Bønnesalat
med valnødder
Kartofler med mynte
Grillet aubergine
Chokolademousse
Abrikoskys

Mad pr. person

Kød ca. 150-200 g
Tilbehør ca. 250-350 g
Brød ca. 100 g
Dessert ca. 100-250 g

Drikkevarer pr. person
Velkomstdrik: 1 glas
Hvidvin til forret: 1-2 glas
Rødvin til hovedret: 2-3 glas
Dessertvin: 1½ glas
Øl/sodavand: 3 stk.
Sørg for vand.

Det koster det
Forret: 30 kr. pr. person
Oksefilet: 25 kr. pr. person
Tilbehør: 50 kr. pr. person
Dessert: 15 kr. pr. person

Foto: Hans Juhl m. fl.Fisk på spyd
12 kæmperejer
900 g fast fisk fx
laks eller helleflynder
12 stk. grønne asparges Skær fisken i 24 stykker og træk dem på spyd med asparges og rejer. Pensl med olie og drys med salt og peber. Grill spyddene i seks-otte min. Er du bange for, at fisken skal hænge fast på grillen, kan du lægge spyddene på stanniol.

Kartoffelsalat med mynte
1,5 kg kogte kolde kartofler
2 agurker
1 bundt forårsløg
Dressing:
½ l ymer
3 fed hvidløg
1 potte mynte
1 citron
salt og peber De skrællede, kerneløse agurker skæres i skiver sammen med forårsløg. Kom dem i en skål med kar­toffelstykkerne. Vend ymer med knust hvidløg, lidt af den grofthakkede mynte og citronssaft. Citronskallen kan også rives og vendes i. Smag til med salt og peber. Bland grøntsagerne med dressingen og pynt med mere mynte.

Se de øvrige opskrifter på næste side.#br

Foto: Hans Juhl m. fl.Bønnesalat med valnødder
150 g valnødder,
6 tsk. honning
3-4 røde peberfrugter
olivenolie
3 fed finthakket hvidløg
3 spsk. balsa­micoeddike
900 g fine grønne bønner
2 syrlige æbler
salt og peber

Valnødderne ristes på en tør pande. Drys med lidt salt. Tilsæt honning og rør rundt. Køl af. Skær peberfrugterne i tern på ca. en cm og svits dem i olie. Tilsæt hvidløg, og lad simre et min. Tilsæt balsamicoeddike og vend peberfrugter og hvid­løg heri. Damp bønnerne under låg med vand og salt i ca. fem min., så de er næsten møre. Skyl dem hurtigt under koldt vand. Skær de skrællede æbler i tern. Vend peberfrugt, bønner og æble sammen i en skål. Inden servering hældes knuste, karamelliserede valnødder over salaten.

Oksefilet i kuglegrill

1 oksefilet på ca. 1.500 g
salt og peber

Læg stegen på en foliebakke til at opfange dryppende fedt. Gnid stegen ind i salt på alle sider. Læg den på midten af risten og sæt låget over. Stegetiden er ca. 30 min. (stegetermometer 58°). Læg evt. krydderurter over kødet under stegningen. Lad stegen hvile i 15 minutter, inden den skæres ud.

Grillet aubergine med fyld
4 store auberginer
olivenolie
salt og peber
350 g gedeost (el. anden ost)
150 g tynde skiver parmaskinke
1 bundt frisk basilikum
2 spsk. kapers

Skær auberginerne i skiver på langs på ca. 1 cm. Drys skiverne med salt, og lad dem trække i ca. 30 min. Tør saltet af skiverne, og dup dem tørre med et viskestykke. Steg skiverne i olie, til de er gyldne. Krydr dem. Fordel osten over skiverne og dæk med et stykke skinke. Gratinér i ovnen eller på grillen til osten begynder at smelte. Pynt med basilikum.

Foto: Hans Juhl m. fl.Chokolademousse
400 g god mørk chokolade
6 past. æggeblommer
¾ l fløde

Chokoladen smeltes over vandbad. Bland æggeblommer i en ad gangen. Pisk fløden til flødeskum, og vend den i. Fyld massen i små skåle eller glas og sæt dem i køleskabet i en times tid. Pynt evt. med flødeskum.

Abrikos-kys
3 lagkagebunde
abrikosmarmelade
100 g god kogechokolade Stik små runde kager ud af lagkagebundene. Brug kageforme eller alternativt kanten af et lille glas. Smør halvdelen af bundene med abrikosmarmelade, og læg den anden halvdel over. Varm chokoladen op over vandbad, og smør toppen af kagerne med chokolade. Opbevar kagerne køligt – og meget gerne i et døgn inden servering.
18 maj 2009
Mere om Mad

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger. Læs med og find ud af hvad gigantkæden nu har fundet på. 

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i...

Derfor bør du ALDRIG bruge bagepapir

Mad Du tænker sikkert, at bagepapir er et uundværligt redskab til madlavningen, men faktisk bør du undgå det.

3 smarte måder at fryse avocado på

Mad Avocado smager dejligt og er tilmed utroligt sundt. Men hvad gør du, når du ikke kan nå at spise al den lækre frugt, inden den bliver dårlig? Her får du 3 smarte måder at fryse din avocado på.

12 krydderurter du kan dyrke året rundt kun ved at bruge vand

Mad Disse 12 krydderurter kan du dyrke uden at have grønne fingre. Det kræver minimal tid og du skal ikke have fingrene i jord.

Kan den mugne del af maden bare skæres af?

Mad Det er ikke nemt. Kan du nøjes med at skære muggen fra, eller skal du smide maden ud omgående?

Derfor smager usund mad så godt

Mad Fristelsen fra chips, sodavand og bacon kan være svær at modstå, og det kan være endnu sværere at stoppe, når vi først er gået i gang. Men der findes faktisk en rigtig god forklaring på, hvorfor vi hungrer efter de usunde sager – og måske tilmed en god undskyldning.

Derfor er det en god idé at fryse dine friske krydderurter

Mad At bruge krydderurter i madlavning er en fantastisk måde at forbedre smagsoplevelsen. Ved at fryse friske krydderurter, kan du have friske...

Sådan laver du et æble til madpakken

Mad Du vil aldrig døje med brune æbler, når du har lært dette smarte æble-trick.

Blåbærmuffins - en supernem opskrift

Mad Er du blevet lækkersulten, får du her en nem opskrift på blåbærmuffins.

11 ting, der ikke bør komme i køleskabet

Mad Der er mange meninger om, hvad der må komme i køleskabet, og hvad der ikke må. Se her 11 ting, du aldrig bør opbevare i dit køleskab.

Bruger du fryseren som skraldespand?

Mad Hver anden dansker glemmer, hvad de opbevarer i fryseren og ender med at smide især kødvarer ud, viser en ny undersøgelse.

Nemme brød på bål eller grill

Mad Nu får snobrødet kamp til stregen. Det tager bare 10 minutter at bage de sunde brød med fyld.

Så længe kan dine madvarer holde sig i fryseren

Mad Hører du til dem, der tror at madvarer kan holde sig for evigt, så længe de er opbevaret på frost? Få helt styr på, hvor længe dine madvarer...

Så længe kan dine madvarer holde sig i køleskabet

Mad Rigtig mange smider madvarer ud, fordi de er usikre på, hvor længe de forskellige ting kan holde sig, men faktisk kan mange madvarer holde...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.