Foto: Hans Juhl m. fl.

Havefestmenu til 12

Mad

Få opskrifterne på en lækker menu til havefesten - 120 kroner per person.


Menuen:
Spyd med laks og rejer

Oksefilet
Bønnesalat
med valnødder
Kartofler med mynte
Grillet aubergine
Chokolademousse
Abrikoskys

Mad pr. person

Kød ca. 150-200 g
Tilbehør ca. 250-350 g
Brød ca. 100 g
Dessert ca. 100-250 g

Drikkevarer pr. person
Velkomstdrik: 1 glas
Hvidvin til forret: 1-2 glas
Rødvin til hovedret: 2-3 glas
Dessertvin: 1½ glas
Øl/sodavand: 3 stk.
Sørg for vand.

Det koster det
Forret: 30 kr. pr. person
Oksefilet: 25 kr. pr. person
Tilbehør: 50 kr. pr. person
Dessert: 15 kr. pr. person

Foto: Hans Juhl m. fl.Fisk på spyd
12 kæmperejer
900 g fast fisk fx
laks eller helleflynder
12 stk. grønne asparges Skær fisken i 24 stykker og træk dem på spyd med asparges og rejer. Pensl med olie og drys med salt og peber. Grill spyddene i seks-otte min. Er du bange for, at fisken skal hænge fast på grillen, kan du lægge spyddene på stanniol.

Kartoffelsalat med mynte
1,5 kg kogte kolde kartofler
2 agurker
1 bundt forårsløg
Dressing:
½ l ymer
3 fed hvidløg
1 potte mynte
1 citron
salt og peber De skrællede, kerneløse agurker skæres i skiver sammen med forårsløg. Kom dem i en skål med kar­toffelstykkerne. Vend ymer med knust hvidløg, lidt af den grofthakkede mynte og citronssaft. Citronskallen kan også rives og vendes i. Smag til med salt og peber. Bland grøntsagerne med dressingen og pynt med mere mynte.

Se de øvrige opskrifter på næste side.#br

Foto: Hans Juhl m. fl.Bønnesalat med valnødder
150 g valnødder,
6 tsk. honning
3-4 røde peberfrugter
olivenolie
3 fed finthakket hvidløg
3 spsk. balsa­micoeddike
900 g fine grønne bønner
2 syrlige æbler
salt og peber

Valnødderne ristes på en tør pande. Drys med lidt salt. Tilsæt honning og rør rundt. Køl af. Skær peberfrugterne i tern på ca. en cm og svits dem i olie. Tilsæt hvidløg, og lad simre et min. Tilsæt balsamicoeddike og vend peberfrugter og hvid­løg heri. Damp bønnerne under låg med vand og salt i ca. fem min., så de er næsten møre. Skyl dem hurtigt under koldt vand. Skær de skrællede æbler i tern. Vend peberfrugt, bønner og æble sammen i en skål. Inden servering hældes knuste, karamelliserede valnødder over salaten.

Oksefilet i kuglegrill

1 oksefilet på ca. 1.500 g
salt og peber

Læg stegen på en foliebakke til at opfange dryppende fedt. Gnid stegen ind i salt på alle sider. Læg den på midten af risten og sæt låget over. Stegetiden er ca. 30 min. (stegetermometer 58°). Læg evt. krydderurter over kødet under stegningen. Lad stegen hvile i 15 minutter, inden den skæres ud.

Grillet aubergine med fyld
4 store auberginer
olivenolie
salt og peber
350 g gedeost (el. anden ost)
150 g tynde skiver parmaskinke
1 bundt frisk basilikum
2 spsk. kapers

Skær auberginerne i skiver på langs på ca. 1 cm. Drys skiverne med salt, og lad dem trække i ca. 30 min. Tør saltet af skiverne, og dup dem tørre med et viskestykke. Steg skiverne i olie, til de er gyldne. Krydr dem. Fordel osten over skiverne og dæk med et stykke skinke. Gratinér i ovnen eller på grillen til osten begynder at smelte. Pynt med basilikum.

Foto: Hans Juhl m. fl.Chokolademousse
400 g god mørk chokolade
6 past. æggeblommer
¾ l fløde

Chokoladen smeltes over vandbad. Bland æggeblommer i en ad gangen. Pisk fløden til flødeskum, og vend den i. Fyld massen i små skåle eller glas og sæt dem i køleskabet i en times tid. Pynt evt. med flødeskum.

Abrikos-kys
3 lagkagebunde
abrikosmarmelade
100 g god kogechokolade Stik små runde kager ud af lagkagebundene. Brug kageforme eller alternativt kanten af et lille glas. Smør halvdelen af bundene med abrikosmarmelade, og læg den anden halvdel over. Varm chokoladen op over vandbad, og smør toppen af kagerne med chokolade. Opbevar kagerne køligt – og meget gerne i et døgn inden servering.
18. maj 2009
Mere om Mad

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Mad Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikadeller et græsk, svensk eller italiensk twist.

Ny undersøgelse: Spiser du økologisk, er du sundere

Mad Ny forskning bekræfter, at de mennesker, der spiser økologisk, generelt lever sundere, end de mennesker, der ikke spiser økologisk.

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Mad Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Mad Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet. Vores opskrift er kun peppet en lille smule op med chorizo-pølser i stedet for cocktail-pølser. Ellers er alt i denne mørbradgryde, som vor mormor lavede den.

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Mad Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Mad Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegifts...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i midten helt sikkert noget for dig. 

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger....

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i...

Flirtende frikadeller

Mad Illustrationer: Suzanne Moffat4 pers.400 g hakket svinekød8 spsk. couscous1-1 1/2 tsk. salt1/2 tsk. peber1 finthakket løg2 store æg1/4 tsk. tørret chili2 tsk. stødt spidskommen2 fed hvidløgFrisk hakket persille30 g fetaOlie til stegningKom couscous i 1 1/2 dl kogende vand, og lad det trække 5 min. under låg. Rør kødet sammen med salt, peber, løg, æg, chili, spidskommen og knust hvidløg.Bland persille, smuldret feta og couscous i farsen, og form den til cirka 20 frikadeller.Brun dem i olie ved god varme. Skru ned til middel varme, og steg frikadellerne færdige cirka 6 min.Connie Andersen, Kolding Læs også: Danske frikadeller på den nemme og børnevenlige facon

Slanke-frikadeller

Mad 4 pers. 500 g hakket kalkunkød 2 mellemstore gulerødder groft revet 2 spsk. hvedemel 1 æg 1 dl yoghurt naturel eller fromage blanc 1-2...

Frikadeller med bacon og tomat

Mad Ingredienser (4 pers.):400 g hakket svinekød 8-10%1 tsk. salt1 stort løg2 mellemstore gulerødder1 æg3 spsk. hvedemel1 dl mælk1⁄4 tsk....

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.