Foto: Hans Juhl m. fl.

Havefestmenu til 12

Mad

Få opskrifterne på en lækker menu til havefesten - 120 kroner per person.


Menuen:
Spyd med laks og rejer

Oksefilet
Bønnesalat
med valnødder
Kartofler med mynte
Grillet aubergine
Chokolademousse
Abrikoskys

Mad pr. person

Kød ca. 150-200 g
Tilbehør ca. 250-350 g
Brød ca. 100 g
Dessert ca. 100-250 g

Drikkevarer pr. person
Velkomstdrik: 1 glas
Hvidvin til forret: 1-2 glas
Rødvin til hovedret: 2-3 glas
Dessertvin: 1½ glas
Øl/sodavand: 3 stk.
Sørg for vand.

Det koster det
Forret: 30 kr. pr. person
Oksefilet: 25 kr. pr. person
Tilbehør: 50 kr. pr. person
Dessert: 15 kr. pr. person

Foto: Hans Juhl m. fl.Fisk på spyd
12 kæmperejer
900 g fast fisk fx
laks eller helleflynder
12 stk. grønne asparges Skær fisken i 24 stykker og træk dem på spyd med asparges og rejer. Pensl med olie og drys med salt og peber. Grill spyddene i seks-otte min. Er du bange for, at fisken skal hænge fast på grillen, kan du lægge spyddene på stanniol.

Kartoffelsalat med mynte
1,5 kg kogte kolde kartofler
2 agurker
1 bundt forårsløg
Dressing:
½ l ymer
3 fed hvidløg
1 potte mynte
1 citron
salt og peber De skrællede, kerneløse agurker skæres i skiver sammen med forårsløg. Kom dem i en skål med kar­toffelstykkerne. Vend ymer med knust hvidløg, lidt af den grofthakkede mynte og citronssaft. Citronskallen kan også rives og vendes i. Smag til med salt og peber. Bland grøntsagerne med dressingen og pynt med mere mynte.

Se de øvrige opskrifter på næste side.#br

Foto: Hans Juhl m. fl.Bønnesalat med valnødder
150 g valnødder,
6 tsk. honning
3-4 røde peberfrugter
olivenolie
3 fed finthakket hvidløg
3 spsk. balsa­micoeddike
900 g fine grønne bønner
2 syrlige æbler
salt og peber

Valnødderne ristes på en tør pande. Drys med lidt salt. Tilsæt honning og rør rundt. Køl af. Skær peberfrugterne i tern på ca. en cm og svits dem i olie. Tilsæt hvidløg, og lad simre et min. Tilsæt balsamicoeddike og vend peberfrugter og hvid­løg heri. Damp bønnerne under låg med vand og salt i ca. fem min., så de er næsten møre. Skyl dem hurtigt under koldt vand. Skær de skrællede æbler i tern. Vend peberfrugt, bønner og æble sammen i en skål. Inden servering hældes knuste, karamelliserede valnødder over salaten.

Oksefilet i kuglegrill

1 oksefilet på ca. 1.500 g
salt og peber

Læg stegen på en foliebakke til at opfange dryppende fedt. Gnid stegen ind i salt på alle sider. Læg den på midten af risten og sæt låget over. Stegetiden er ca. 30 min. (stegetermometer 58°). Læg evt. krydderurter over kødet under stegningen. Lad stegen hvile i 15 minutter, inden den skæres ud.

Grillet aubergine med fyld
4 store auberginer
olivenolie
salt og peber
350 g gedeost (el. anden ost)
150 g tynde skiver parmaskinke
1 bundt frisk basilikum
2 spsk. kapers

Skær auberginerne i skiver på langs på ca. 1 cm. Drys skiverne med salt, og lad dem trække i ca. 30 min. Tør saltet af skiverne, og dup dem tørre med et viskestykke. Steg skiverne i olie, til de er gyldne. Krydr dem. Fordel osten over skiverne og dæk med et stykke skinke. Gratinér i ovnen eller på grillen til osten begynder at smelte. Pynt med basilikum.

Foto: Hans Juhl m. fl.Chokolademousse
400 g god mørk chokolade
6 past. æggeblommer
¾ l fløde

Chokoladen smeltes over vandbad. Bland æggeblommer i en ad gangen. Pisk fløden til flødeskum, og vend den i. Fyld massen i små skåle eller glas og sæt dem i køleskabet i en times tid. Pynt evt. med flødeskum.

Abrikos-kys
3 lagkagebunde
abrikosmarmelade
100 g god kogechokolade Stik små runde kager ud af lagkagebundene. Brug kageforme eller alternativt kanten af et lille glas. Smør halvdelen af bundene med abrikosmarmelade, og læg den anden halvdel over. Varm chokoladen op over vandbad, og smør toppen af kagerne med chokolade. Opbevar kagerne køligt – og meget gerne i et døgn inden servering.
18 maj 2009
0

Derfor smager usund mad så godt

Fristelsen fra chips, sodavand og bacon kan være svær at modstå, og det kan være endnu sværere at stoppe, når vi først er gået i gang. Men...

0

75 procent af sprøjtegiften i din krop kommer fra disse 10 fødevare...

Vil du gerne have færre rester fra sprøjtegifte i din krop, så er her 10 fødevarer, som du helst bør spise økologisk.

0

Disse frugter og grøntsager kan give dig allergiske reaktioner

Det er ikke kun pollen i luften, der kan forårsage allergi. Nogle oplever allergiske reaktioner, når de bider i et æble eller i noget seller...

0

Hvad er forskellen på frugt og grøntsager?

Hvordan kender man egentlig forskel på frugt og grøntsager? Du er bestemt ikke den eneste, der er i tvivl, men du kan få svaret her.

0

Derfor bør du tø dine madvarer op på køkkenbordet

Kender du det; du skulle bare lige huske at tage kødet ud af fryseren og smide det i køleskabet inden du tog på arbejde. Det glemte du i...

0

Videnskabeligt bevist: Det er sundt at drikke kaffe

Danskerne drikker 20 millioner kopper kaffe dagligt. Lægevidenskaben har været i tvivl – er det godt eller dårligt for helbreddet? Nu viser...

0

Russisk hakkebøf

Ingredienser (4 pers.):500 g hk. oksekød 1 løg 1 1/2 dl hakkede, syltede rødbeder 1 dl hakket persille 3 spsk. hakkede kapers 2 æg 1⁄2 dl...

0

Kylling i mælk

4 pers.1 stor kylling6 fed hvidløg1 citron3/4 liter mælk80 g salt8-10 salvieblade1 drys hakket persilleTilbehør: kogte kartoflerGnid kylling...

0

Brød med soltørrede tomater

2 dl mælk25 g gær1 dl A-38 eller fromage frais1 tsk. salt1 tsk. honning2 tsk. basilikum2 tsk. oregano2 tsk. timian75 g hakkede soltørrede...

0

Hannes grønsager i krydret kokosmælk

4-6 pers.1 stort løg2 fed hvidløglidt olivenolie1 tsk. stødt koriander2 tsk. stødte kardemommekapsler2 tsk. stødt spidskommen2 spsk. fuldkor...

0

Pærer med knækglasur

4 pers.1 tsk. smør4 faste pærerKnækglasur:50 g smør3/4 dl fløde1/2 dl sukker1/2 dl hakkede hasselnødder1/2 dl mandelflager1 tsk. kakaoTilbeh...

0

Lam i asparges

6 pers.1 1/2 kg lammeforkød2 bundter persille1 stor dildkvist10 hvide peberkornSalt400 g hvide aspargesmaizenamel til jævning2 pasteurisered...

0

Rødfisk med porrer og squash

Ingredienser: 3/4 kg rødfisk eller anden fast hvid fisk 25 g smør citronsaft salt, peber 4 porrer i mindre stykker 2 squash i halve skiver...

0

Milkshake med yoghurt

250 g frosne bær (fx jordbær/hindbær) 2 dl yoghurt naturel flormelis efter smag Hæld de frosne bær i en blender, og blend frugten til en...

0

Kyllingegryde med mango og appelsin

4 pers. En ret, der er let at lave, smager pragtfuldt, og så er den kalorielet. Retten kan laves med forskelligt kød; kylling, okse- eller...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.