Halloween-mad som børnene vil elske

Mad

Prøv at foreslå ungerne at bruge indmaden fra halloween-græskarret til en lækker orange suppe, de nemt selv kan lave.  Eller hvad med ovnbagte græskarstykker til kyllingenuggets med krydret cornflakescrust.

Indmaden i græskarret kan nemt bruges i madlavningen.
Indmaden i græskarret kan nemt bruges i madlavningen. Foto: Colourbox

Halloween-menu der smager uhyggeligt godt

Der bliver udhulet masser af græskar op til halloween, så der er al mulig grund til at få ungerne med på at tilberede et par lækre retter af den flotte orange indmad i stedet for at kassere den. Når børnene selv er kokke, falder maden som regel lettere i smag hos de kritiske smagsdommere. Disse tre opskrifter - den ene dog uden græskar - er nemme at lave, smager godt og er hyggelige at spise på en efterårsaften, hvor hekse og spøgelser boltrer sig i mørket.

Gruopvækkende græskarsuppe

(4 pers.)

Indmaden fra 1 mellemstort græskar

2 mellemstore løg

2 fed hvidløg

1 tsk. timian

1 liter bouillon (gerne hønse-)

1,5 dl piskefløde

Olie

Stødt muskatnød

Salt, peber

Ca. 100 g reven ost fx gruyere

Brødcroutoner

Sådan gør du

Fjern kernerne og det bløde, inden indmaden af græskarret hakkes groft. Pil løg og hvidløg, og skær dem i tern. Varm olien i en gryde og kom løg, hvidløg og timian i. Steg til løgene bliver klare, og kom så græskarstykkerne i. Lad det hele stege, til græskarkødet falder sammen. Hæld bouillonen i, og lad suppen småsimre 20-25 min.

Blend hele herligheden med en stavblender eller i en foodprocessor. Hæld fløden i, og lad suppen koge op. Smag til med salt, peber og stødt muskatnød. Servér med brødcroutoner, revet ost og masser af uhyggelige historier.

Mere om Halloween mad og kreative sysler i den hyggelige højtid 

Ovnstegte græskarbåde

1 hokkaido græskar

2 spsk. olivenolie

Salt

Rosmarin efter smag

Sådan gør du

Du skal kun bruge ca. halvdelen af indmaden, som skal ud i nogenlunde reelle stykker, for at du kan lave dem til både. Skæve udskæringer gør ikke noget, men det er smart med stykker af nogenlunde samme størrelse. Fjern det bløde og kernerne. Skær græskarkødet i tynde både, pensl dem med olie og drys salt på, før du sætter dem på bagepapir. Rist dem ved 200°C ca. 35 min. Tag dem ud og drys rosmarin over.

Kyllingenuggets med krydret cornflakescrust

2 kyllingefileter

1 æg

Cornflakes

1-2 tsk. chilipulver

1 tsk. paprika

1 tsk. hvidløgspulver

Peber

2 dl hvedemel

Olie til stegning

Sådan gør du

Pisk ægget sammen. Hæld cornflakes op i en tallerken, knus den med hænderne og bland krydderierne i. Skær kyllingefilterne ud i passende stykker, vend dem i æg og derefter i cornflakes. Læg kyllingefileterne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ca. 20 min. ved 200°C.

Kilde: Santa Maria

27 oktober 2014
0

Hjemmelavet chokoladeknas til julemåneden

Denne chokoladekonfekt er så nem, at ethvert barn kan lave den. Chokolade, rosiner og müsli er alt, du behøver til den knasende lækre julego...

0

Italiensk lagkage med friske jordbær

Ingredienser (ca. 8 pers.): Bunde 3 æg 125 g sukker 1 spsk. appelsinsaft 50 g hvedemel 50 g kartoffelmel 1 tsk. bagepulver 3/4 tsk. vaniljes...

0

Kartoffel/tun fad

1 kg skivede rå kartofler 2 ds. afdryppet tun naturel i vand 2 store løg 1/4 l fløde (9 eller 13 pct., red.) revet ost timian salt og...

0

9 tegn på dehydrering, du er nødt til at kende

Det er desværre let at overhøre, når vores krop fortæller os, at den savner - VAND! Her er 9 tegn på dehydrering, som kan være både nyttige...

0

Jordskokkesuppe med svampe

Efteråret banker på, og det er tid til en fyldig jordskokkesuppe med svampe.

0

Hurtig jordbæris

Når det er sommer, er det som om, der aldrig er is nok. Og i nogle få uger er der til gengæld nærmest overflod af friske jordbær. Det kan...

0

Havefestmenu til 12

Få opskrifterne på en lækker menu til havefesten - 120 kroner per person.

0

Fedtfattige æblemuffins

En lækker muffin, der sparer på kalorierne.

0

Mørbrad på kartoffelbund

Utraditionel mørbrad - perfekt til buffeten.

0

Sprød hornfisk

Få en let og lækker opskrift på hornfisk.

0

Salat med kyllingelever

Ingredienser (4 pers.): 500 g kyllingelever 1 spsk. olivenolie 1 spsk. akaciehonningSalt, peber300 g rucolasalat 25 g pinjekerner 2 spsk....

0

Kartoffelsalat med røget laks og artiskok

Ingredienser (4 pers.):600 g kartofler 1 bdt. asparges 1 dåse artiskokhjerter 3 spsk. pesto 1 glas ovnbagte tomater 4 skiver røget laks...

0

Myslistænger

Ingredienser:75 g havregryn 25 g kokosmel 25 g hørfrø 25 g hakkede mandler 25 g rosiner 25 g solsikkekerner 100 g akaciehonning Sådan gør...

0

Godt til grillbøffen

Her er nye ideer til spændende tilbehør, når dagens menu står på en god bøf, der skal grilles i haven.

0

Laksekoteletter i grønt

En let og hurtig ret, som jeg ofte er blevet rost for. 2 laksekoteletter à 125 g, 2 løg, 2-3 gulerødder, 1 peberfrugt i strimler, 250 g...