Halloween-mad som børnene vil elske

Mad

Prøv at foreslå ungerne at bruge indmaden fra halloween-græskarret til en lækker orange suppe, de nemt selv kan lave.  Eller hvad med ovnbagte græskarstykker til kyllingenuggets med krydret cornflakescrust.

Indmaden i græskarret kan nemt bruges i madlavningen.
Indmaden i græskarret kan nemt bruges i madlavningen. Foto: Colourbox

Halloween-menu der smager uhyggeligt godt

Der bliver udhulet masser af græskar op til halloween, så der er al mulig grund til at få ungerne med på at tilberede et par lækre retter af den flotte orange indmad i stedet for at kassere den. Når børnene selv er kokke, falder maden som regel lettere i smag hos de kritiske smagsdommere. Disse tre opskrifter - den ene dog uden græskar - er nemme at lave, smager godt og er hyggelige at spise på en efterårsaften, hvor hekse og spøgelser boltrer sig i mørket.

Gruopvækkende græskarsuppe

(4 pers.)

Indmaden fra 1 mellemstort græskar

2 mellemstore løg

2 fed hvidløg

1 tsk. timian

1 liter bouillon (gerne hønse-)

1,5 dl piskefløde

Olie

Stødt muskatnød

Salt, peber

Ca. 100 g reven ost fx gruyere

Brødcroutoner

Sådan gør du

Fjern kernerne og det bløde, inden indmaden af græskarret hakkes groft. Pil løg og hvidløg, og skær dem i tern. Varm olien i en gryde og kom løg, hvidløg og timian i. Steg til løgene bliver klare, og kom så græskarstykkerne i. Lad det hele stege, til græskarkødet falder sammen. Hæld bouillonen i, og lad suppen småsimre 20-25 min.

Blend hele herligheden med en stavblender eller i en foodprocessor. Hæld fløden i, og lad suppen koge op. Smag til med salt, peber og stødt muskatnød. Servér med brødcroutoner, revet ost og masser af uhyggelige historier.

Mere om Halloween mad og kreative sysler i den hyggelige højtid 

Ovnstegte græskarbåde

1 hokkaido græskar

2 spsk. olivenolie

Salt

Rosmarin efter smag

Sådan gør du

Du skal kun bruge ca. halvdelen af indmaden, som skal ud i nogenlunde reelle stykker, for at du kan lave dem til både. Skæve udskæringer gør ikke noget, men det er smart med stykker af nogenlunde samme størrelse. Fjern det bløde og kernerne. Skær græskarkødet i tynde både, pensl dem med olie og drys salt på, før du sætter dem på bagepapir. Rist dem ved 200°C ca. 35 min. Tag dem ud og drys rosmarin over.

Kyllingenuggets med krydret cornflakescrust

2 kyllingefileter

1 æg

Cornflakes

1-2 tsk. chilipulver

1 tsk. paprika

1 tsk. hvidløgspulver

Peber

2 dl hvedemel

Olie til stegning

Sådan gør du

Pisk ægget sammen. Hæld cornflakes op i en tallerken, knus den med hænderne og bland krydderierne i. Skær kyllingefilterne ud i passende stykker, vend dem i æg og derefter i cornflakes. Læg kyllingefileterne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ca. 20 min. ved 200°C.

Kilde: Santa Maria

27 oktober 2014
0

Leksikon med de 8 vigtigste typer mel

Du tror sikkert, du er udlært i meltyperne. Hvor svært kan det være? Hvede til franskbrød og rug til rugbrød? Men så læs lige her - du...

0

Spiseløg - hvad er forskellen på rødløg, salatløg, skalotteløg og...

Hvad er det egentlig for nogle løg, vi bruger i vores madlavning og dyrker i vores haver? Bliv dus med rødløg, salatløg, almindelige løg,...

0

Du har sandsynligvis spist æbler forkert hele livet

Hvor svært kan det være at spise et æble korrekt? Vi mennesker har gnasket den dejlige frugt siden stenalderen, og vi vil ikke belæres om...

0

Disse madvarer må du aldrig pakke ind i stanniol

Styr uden om disse typiske fejl, og undgå uønskede stoffer i dine madvarer.

0

8 ting som kan forsvinde som følge af klimaforandringerne

Klimaet forandrer sig, og det bliver vores madvaner snart også nødt til at gøre. Der vil nemlig snart blive knaphed på mange af vores basisv...

0

Tro ikke på disse 5 myter om syltning

Der er ikke noget bedre end et glas hjemmelavet syltetøj. Men vi er ikke længere så dygtige til gamle tilberedningsmetoder. Så hvad skal...

0

Det sker der med din mad, når en flue lander oven på den

Hører du til dem, der smider din mad ud, når en flue har landet oven på den? Ikke endnu? Så var det måske værd at overveje... For en flue...

0

Derfor er koldt vand bedst til madlavning

Har du indtil nu benyttet varmt vand til din madlavning, så er det på tide at få ændret på køkkenvanen.

0

En verden uden kaffe kan snart være en realitet

Kaffen er en truet art, og klimaforandringerne er synderen. De stigende temperaturer kan i fremtiden sætte en stopper for den globale kaffep...

0

Sådan får du den sidste ketchup ud af flasken

Det er noget af det mest irriterende. I skal have burgere, men ketchupflasken er næsten tømt, og det er umuligt at få den sidste rest ud....

0

Må vandmelon opbevares i køleskabet?

Det er en af de lækreste sommerfrugter, og den skal gerne være iskold, når den skal nydes. Køleskabet er dog ikke det bedste bedste sted at...

0

Hvilke madvarer SKAL vaskes og hvilke skal ikke?

En af disse madvarer behøver du ikke at skylle i vand. De tre øvrige skal ALTID vaskes. Se hvilke fødevarer, der altid skal under hanen, og...

0

Rysteribs – Danmarks nemmeste sommeropskrift

Rysteribs er en af de bedste danske sommertraditioner. Det er opskriften, der næppe kan gå galt. Den kræver kun et godt håndelag, og at du...

0

Sådan sikrer du dig, at en vandmelon er moden

Slæber du alt for tit umodne og melede vandmeloner med hjem? Så skyldes det måske, at du ikke har lært at LÆSE vandmeloner rigtigt. Her er...

0

Fjerne stenene i kirsebær med en flaske

Hvem har en kirsebær-udstener i skuffen? Det kan ikke være mange. Den er heller ikke nødvendig, når du skal udstene kirsebær. Alt du behøver...