Grønne hits

Mad

Høsten er over os, og butikkerne bugner af farverige og smagfulde fristelser.


Sukkermajs
De første danske majs er en delikatesse; kog kolberne i saltet vand, og server med en smørklat. Prøv også at skære kernerne fra kolben, og rist dem let på panden, eller rør kernerne i en pandekagedej med piskede æggehvider, og server de små majspandekager til en god salat.
  • Sæson: August-oktober (DK).
  • Opbevaring: 4-8 dage ved 0° og høj luftfugtighed. Ca. 2 dage ved stuetemperatur. Blancherede (8 min.) majskolber kan fryses.
  • Vitaminer: A-, B- og C-vitamin, fosfor, magnesium og zink.

Hestebønner
Bælgene kan blive op til 12 cm lange. Spæde bælge kan spises hele. Prøv dem fx letkogte med hakkede løg og en olie/eddikedressing. Spis de storbælgede bønner rå eller letkogte.
  • Sæson: Juli-sept. (DK).
  • Opbevaring: ca. 7 døgn ved 5-6° og høj luftfugtighed. Kan fryses, men de skal blancheres først i kogende vand.
  • Vitaminer: A- og D-vitamin, natrium, protein, folat, fibre.

Hindbær
Delikat og skrøbeligt bær. Spis dem nyplukkede, fx i en yoghurt-smoothie, eller kog dem til syltetøj og saft.
  • Sæson: Juli-august (DK)
  • Opbevaring: Op til 5 døgn ved 0° og høj luftfugtighed. Skyl kun bærrene, hvis det er nødvendigt. Hindbær kan fryses.
  • Vitaminer: Fibre, calcium, jern og folat.

Courgette
Courgetten kan tilberedes på utallige måder. Vend fx tynde skiver af courgetter i lidt mel, og steg dem sprøde i olie. Drys salt på, og anret på en grøn salat. Før anvendelse: Drys salt på den udskårne rå courgette, og lad saltet arbejde i ca. 20 minutter, inden det skylles af igen.
  • Sæson: August-oktober (DK).
  • Opbevaring: 2-3 uger ved 7-10° og høj luftfugtighed.
  • Vitaminer: A-vitamin, calcium, folat og jern.

Blommer
Opal, Reine Claude, Victoria og Kirkes er gode danske sorter, som smager skønt direkte fra træet. Kog dem til grød, marmelade, chutney og saft. Også dejlige i kager og tærter.
  • Sæson: Juli-september. (DK)
  • Opbevaring: Op til 20 døgn ved 0° og høj luftfugtighed. Hold øje med råd, der hurtigt kan sprede sig, hvis blommerne ligger tæt. Udstenede blommer egner sig rigtigt godt til frysning. Sveskeblommer kan tørres i ovnen ved 50° og for åben ovndør.
  • Vitaminer: E-vitamin, fibre og beta-karoten.
22 juli 2011
0

75 procent af sprøjtegiften i din krop kommer fra disse 10 fødevare...

Vil du gerne have færre rester fra sprøjtegifte i din krop, så er her 10 fødevarer, som du helst bør spise økologisk.

0

Hvad er forskellen på frugt og grøntsager?

Hvordan kender man egentlig forskel på frugt og grøntsager? Du er bestemt ikke den eneste, der er i tvivl, men du kan få svaret her.

0

7 ting du ikke må gøre, når du bager

Det kan godt være en udfordring at få kage- eller brødopskriften til at blive lige præcis, som man gerne vil have den. Her er nogle tips og...

0

Videnskabeligt bevist: Det er sundt at drikke kaffe

Danskerne drikker 20 millioner kopper kaffe dagligt. Lægevidenskaben har været i tvivl – er det godt eller dårligt for helbreddet? Nu viser...

1

Fyldte squash

Udhul en squash og kom lækkert og dekorativt fyld i.

0

Spansk frokostret

Piperade stammer fra Basker­landet og er en lækker blanding af solmodne peberfrugter, løg og tomater med æg. 3 store røde peberfrugter ½...

0

Russisk hakkebøf

Ingredienser (4 pers.):500 g hk. oksekød 1 løg 1 1/2 dl hakkede, syltede rødbeder 1 dl hakket persille 3 spsk. hakkede kapers 2 æg 1⁄2 dl...

0

Salat med kyllingelever

Ingredienser (4 pers.): 500 g kyllingelever 1 spsk. olivenolie 1 spsk. akaciehonningSalt, peber300 g rucolasalat 25 g pinjekerner 2 spsk....

0

Brød med soltørrede tomater

2 dl mælk25 g gær1 dl A-38 eller fromage frais1 tsk. salt1 tsk. honning2 tsk. basilikum2 tsk. oregano2 tsk. timian75 g hakkede soltørrede...

0

Hannes grønsager i krydret kokosmælk

4-6 pers.1 stort løg2 fed hvidløglidt olivenolie1 tsk. stødt koriander2 tsk. stødte kardemommekapsler2 tsk. stødt spidskommen2 spsk. fuldkor...

0

Pærer med knækglasur

4 pers.1 tsk. smør4 faste pærerKnækglasur:50 g smør3/4 dl fløde1/2 dl sukker1/2 dl hakkede hasselnødder1/2 dl mandelflager1 tsk. kakaoTilbeh...

0

Lam i asparges

6 pers.1 1/2 kg lammeforkød2 bundter persille1 stor dildkvist10 hvide peberkornSalt400 g hvide aspargesmaizenamel til jævning2 pasteurisered...

0

Nem pastatærte med skinke

Ca. 150 g pasta f.eks. skruer, 1 stor gulerod, 1 løg, 100 g champignon, 1/2 squash (lille), 1 spsk olie, 150 g kogt skinke eller hamburgerr...

0

Sandwich med hytteost

Sandwichbrød, 200 g hytteost, 1/2 rød fint hakket peber-frugt, 75 g skinke i tern, 2 hårdkogte hakkede æg, purløg, salt og peber. Tilbehør:...

0

Bradepandekage med ananas

Det skal du bruge:3 æg, 250 g sukker, 250 g hvedemel, 3 tsk bagepulver, 1 1/2 dl mælk, 75 g smeltet smør eller margarine, 12 skiver ananas,...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.