Grønne hits

Mad

Høsten er over os, og butikkerne bugner af farverige og smagfulde fristelser.


Sukkermajs
De første danske majs er en delikatesse; kog kolberne i saltet vand, og server med en smørklat. Prøv også at skære kernerne fra kolben, og rist dem let på panden, eller rør kernerne i en pandekagedej med piskede æggehvider, og server de små majspandekager til en god salat.
  • Sæson: August-oktober (DK).
  • Opbevaring: 4-8 dage ved 0° og høj luftfugtighed. Ca. 2 dage ved stuetemperatur. Blancherede (8 min.) majskolber kan fryses.
  • Vitaminer: A-, B- og C-vitamin, fosfor, magnesium og zink.

Hestebønner
Bælgene kan blive op til 12 cm lange. Spæde bælge kan spises hele. Prøv dem fx letkogte med hakkede løg og en olie/eddikedressing. Spis de storbælgede bønner rå eller letkogte.
  • Sæson: Juli-sept. (DK).
  • Opbevaring: ca. 7 døgn ved 5-6° og høj luftfugtighed. Kan fryses, men de skal blancheres først i kogende vand.
  • Vitaminer: A- og D-vitamin, natrium, protein, folat, fibre.

Hindbær
Delikat og skrøbeligt bær. Spis dem nyplukkede, fx i en yoghurt-smoothie, eller kog dem til syltetøj og saft.
  • Sæson: Juli-august (DK)
  • Opbevaring: Op til 5 døgn ved 0° og høj luftfugtighed. Skyl kun bærrene, hvis det er nødvendigt. Hindbær kan fryses.
  • Vitaminer: Fibre, calcium, jern og folat.

Courgette
Courgetten kan tilberedes på utallige måder. Vend fx tynde skiver af courgetter i lidt mel, og steg dem sprøde i olie. Drys salt på, og anret på en grøn salat. Før anvendelse: Drys salt på den udskårne rå courgette, og lad saltet arbejde i ca. 20 minutter, inden det skylles af igen.
  • Sæson: August-oktober (DK).
  • Opbevaring: 2-3 uger ved 7-10° og høj luftfugtighed.
  • Vitaminer: A-vitamin, calcium, folat og jern.

Blommer
Opal, Reine Claude, Victoria og Kirkes er gode danske sorter, som smager skønt direkte fra træet. Kog dem til grød, marmelade, chutney og saft. Også dejlige i kager og tærter.
  • Sæson: Juli-september. (DK)
  • Opbevaring: Op til 20 døgn ved 0° og høj luftfugtighed. Hold øje med råd, der hurtigt kan sprede sig, hvis blommerne ligger tæt. Udstenede blommer egner sig rigtigt godt til frysning. Sveskeblommer kan tørres i ovnen ved 50° og for åben ovndør.
  • Vitaminer: E-vitamin, fibre og beta-karoten.
22 juli 2011
0

Hjemmelavet chokoladeknas til julemåneden

Denne chokoladekonfekt er så nem, at ethvert barn kan lave den. Chokolade, rosiner og müsli er alt, du behøver til den knasende lækre julego...

0

Italiensk lagkage med friske jordbær

Ingredienser (ca. 8 pers.): Bunde 3 æg 125 g sukker 1 spsk. appelsinsaft 50 g hvedemel 50 g kartoffelmel 1 tsk. bagepulver 3/4 tsk. vaniljes...

0

Kartoffel/tun fad

1 kg skivede rå kartofler 2 ds. afdryppet tun naturel i vand 2 store løg 1/4 l fløde (9 eller 13 pct., red.) revet ost timian salt og...

0

9 tegn på dehydrering, du er nødt til at kende

Det er desværre let at overhøre, når vores krop fortæller os, at den savner - VAND! Her er 9 tegn på dehydrering, som kan være både nyttige...

0

Jordskokkesuppe med svampe

Efteråret banker på, og det er tid til en fyldig jordskokkesuppe med svampe.

0

Hurtig jordbæris

Når det er sommer, er det som om, der aldrig er is nok. Og i nogle få uger er der til gengæld nærmest overflod af friske jordbær. Det kan...

0

Havefestmenu til 12

Få opskrifterne på en lækker menu til havefesten - 120 kroner per person.

0

Fedtfattige æblemuffins

En lækker muffin, der sparer på kalorierne.

0

Mørbrad på kartoffelbund

Utraditionel mørbrad - perfekt til buffeten.

0

Sprød hornfisk

Få en let og lækker opskrift på hornfisk.

0

Salat med kyllingelever

Ingredienser (4 pers.): 500 g kyllingelever 1 spsk. olivenolie 1 spsk. akaciehonningSalt, peber300 g rucolasalat 25 g pinjekerner 2 spsk....

0

Kartoffelsalat med røget laks og artiskok

Ingredienser (4 pers.):600 g kartofler 1 bdt. asparges 1 dåse artiskokhjerter 3 spsk. pesto 1 glas ovnbagte tomater 4 skiver røget laks...

0

Myslistænger

Ingredienser:75 g havregryn 25 g kokosmel 25 g hørfrø 25 g hakkede mandler 25 g rosiner 25 g solsikkekerner 100 g akaciehonning Sådan gør...

0

Godt til grillbøffen

Her er nye ideer til spændende tilbehør, når dagens menu står på en god bøf, der skal grilles i haven.

0

Laksekoteletter i grønt

En let og hurtig ret, som jeg ofte er blevet rost for. 2 laksekoteletter à 125 g, 2 løg, 2-3 gulerødder, 1 peberfrugt i strimler, 250 g...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.