Grillopskrift: Pulled pork i smoker

Mad

Smokeren kan holde samme temperatur time efter time – pulled pork skal have mellem 10 og 12  timer.

Her er en smoker på sin plads. Den kan holde temperaturen på 110° og langtidsstege din nakkesteg til fantastisk pulled pork. 

Ingredienser 

  • 2-3 kg nakkekam
  • 200 g rub

Rub - opskrift

  • 100 g brun farin
  • 75 g paprika (prøv evt. halv paprika og halv smoked paprika)
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 2-4 spsk. god olivenolie
  • 2 tsk. friskkværnet sort peber
  • 2 tsk. groft salt
  • 2 tsk. sennepspulver
  • 2 tsk. cayennepeber
  • 2 tsk. chiliflager

Start allerede dagen før

Gnid stegen med rub over det hele, og læg den i en tætsluttende frysepose eller i husholdningsfilm. Læg kødet i køleskabet i minimum 12 timer og gerne 24 timer. Når kødet har trukket, er det klar til grillen.

Sådan gør du

  1. Læg Heatbeads eller andre langtidsbrændende briketter i en ring på kulristen, og gerne i 2 lag. Lad ringen være åben i den ene ende.
  2. Læg røgetræ oven på kullene (røgetræet må IKKE være vådt).
  3. Sæt en dryp-bakke midt i grillen, og fyld bakken 2/3 op med vand.
  4. Sørg for at have et termometer på grillen, så du kan følge grillens temperatur.
  5. Tænd kullene i den ene ende af ringen.

En steg på 2-3 kg skal langtidsstege i  ca. 10 timer ved 110-120° til en kernetemperatur på mellem 93 -95°. Det er først ved den temperatur, at fedtmarmoreringerne i kødet smelter, og stegen er nem at skille ad efterfølgende. Lad stegen hvile i 15 min. før den skilles ad med to gafler og serveres.

19 april 2016
0

Hjemmelavet chokoladeknas til julemåneden

Denne chokoladekonfekt er så nem, at ethvert barn kan lave den. Chokolade, rosiner og müsli er alt, du behøver til den knasende lækre julego...

0

Italiensk lagkage med friske jordbær

Ingredienser (ca. 8 pers.): Bunde 3 æg 125 g sukker 1 spsk. appelsinsaft 50 g hvedemel 50 g kartoffelmel 1 tsk. bagepulver 3/4 tsk. vaniljes...

0

Kartoffel/tun fad

1 kg skivede rå kartofler 2 ds. afdryppet tun naturel i vand 2 store løg 1/4 l fløde (9 eller 13 pct., red.) revet ost timian salt og...

0

9 tegn på dehydrering, du er nødt til at kende

Det er desværre let at overhøre, når vores krop fortæller os, at den savner - VAND! Her er 9 tegn på dehydrering, som kan være både nyttige...

0

Jordskokkesuppe med svampe

Efteråret banker på, og det er tid til en fyldig jordskokkesuppe med svampe.

0

Hurtig jordbæris

Når det er sommer, er det som om, der aldrig er is nok. Og i nogle få uger er der til gengæld nærmest overflod af friske jordbær. Det kan...

0

Havefestmenu til 12

Få opskrifterne på en lækker menu til havefesten - 120 kroner per person.

0

Fedtfattige æblemuffins

En lækker muffin, der sparer på kalorierne.

0

Mørbrad på kartoffelbund

Utraditionel mørbrad - perfekt til buffeten.

0

Sprød hornfisk

Få en let og lækker opskrift på hornfisk.

0

Salat med kyllingelever

Ingredienser (4 pers.): 500 g kyllingelever 1 spsk. olivenolie 1 spsk. akaciehonningSalt, peber300 g rucolasalat 25 g pinjekerner 2 spsk....

0

Kartoffelsalat med røget laks og artiskok

Ingredienser (4 pers.):600 g kartofler 1 bdt. asparges 1 dåse artiskokhjerter 3 spsk. pesto 1 glas ovnbagte tomater 4 skiver røget laks...

0

Myslistænger

Ingredienser:75 g havregryn 25 g kokosmel 25 g hørfrø 25 g hakkede mandler 25 g rosiner 25 g solsikkekerner 100 g akaciehonning Sådan gør...

0

Godt til grillbøffen

Her er nye ideer til spændende tilbehør, når dagens menu står på en god bøf, der skal grilles i haven.

0

Laksekoteletter i grønt

En let og hurtig ret, som jeg ofte er blevet rost for. 2 laksekoteletter à 125 g, 2 løg, 2-3 gulerødder, 1 peberfrugt i strimler, 250 g...