Her er en smoker på sin plads. Den kan holde temperaturen på 110° og langtidsstege din nakkesteg til fantastisk pulled pork.
Ingredienser
- 2-3 kg nakkekam
- 200 g rub
Rub – opskrift
- 100 g brun farin
- 75 g paprika (prøv evt. halv paprika og halv smoked paprika)
- 1 spsk. akaciehonning
- 2-4 spsk. god olivenolie
- 2 tsk. friskkværnet sort peber
- 2 tsk. groft salt
- 2 tsk. sennepspulver
- 2 tsk. cayennepeber
- 2 tsk. chiliflager
Start allerede dagen før
Gnid stegen med rub over det hele, og læg den i en tætsluttende frysepose eller i husholdningsfilm. Læg kødet i køleskabet i minimum 12 timer og gerne 24 timer. Når kødet har trukket, er det klar til grillen.
Sådan gør du
- Læg Heatbeads eller andre langtidsbrændende briketter i en ring på kulristen, og gerne i 2 lag. Lad ringen være åben i den ene ende.
- Læg røgetræ oven på kullene (røgetræet må IKKE være vådt).
- Sæt en dryp-bakke midt i grillen, og fyld bakken 2/3 op med vand.
- Sørg for at have et termometer på grillen, så du kan følge grillens temperatur.
- Tænd kullene i den ene ende af ringen.
En steg på 2-3 kg skal langtidsstege i ca. 10 timer ved 110-120° til en kernetemperatur på mellem 93 -95°. Det er først ved den temperatur, at fedtmarmoreringerne i kødet smelter, og stegen er nem at skille ad efterfølgende. Lad stegen hvile i 15 min. før den skilles ad med to gafler og serveres.