Grillopskrift: Pulled pork i smoker

Smokeren kan holde samme temperatur time efter time – pulled pork skal have mellem 10 og 12  timer.


Her er en smoker på sin plads. Den kan holde temperaturen på 110° og langtidsstege din nakkesteg til fantastisk pulled pork. 

Ingredienser 

  • 2-3 kg nakkekam
  • 200 g rub

Rub – opskrift

  • 100 g brun farin
  • 75 g paprika (prøv evt. halv paprika og halv smoked paprika)
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 2-4 spsk. god olivenolie
  • 2 tsk. friskkværnet sort peber
  • 2 tsk. groft salt
  • 2 tsk. sennepspulver
  • 2 tsk. cayennepeber
  • 2 tsk. chiliflager

Start allerede dagen før

Gnid stegen med rub over det hele, og læg den i en tætsluttende frysepose eller i husholdningsfilm. Læg kødet i køleskabet i minimum 12 timer og gerne 24 timer. Når kødet har trukket, er det klar til grillen.

Sådan gør du

  1. Læg Heatbeads eller andre langtidsbrændende briketter i en ring på kulristen, og gerne i 2 lag. Lad ringen være åben i den ene ende.
  2. Læg røgetræ oven på kullene (røgetræet må IKKE være vådt).
  3. Sæt en dryp-bakke midt i grillen, og fyld bakken 2/3 op med vand.
  4. Sørg for at have et termometer på grillen, så du kan følge grillens temperatur.
  5. Tænd kullene i den ene ende af ringen.

En steg på 2-3 kg skal langtidsstege i  ca. 10 timer ved 110-120° til en kernetemperatur på mellem 93 -95°. Det er først ved den temperatur, at fedtmarmoreringerne i kødet smelter, og stegen er nem at skille ad efterfølgende. Lad stegen hvile i 15 min. før den skilles ad med to gafler og serveres.

Mest læste artikler