Ingredienser
- Hel lakseside, gerne med skind på den ene side (eller 4-6 stykker laks, 5-7 cm i bredden)
- 2 spsk. akaciehonning
- 1 tsk. citronpeber
- 1 fed hvidløg
- Citronskiver og salt
- Smør laksesiden eller laksestykkerne med honning og drys med citronpeber, knust hvidløg og salt, og læg et par citronskiver på det tykkeste stykke af laksen.
- Læg herefter laksen, med skindsiden nedad, på en planke betrukket med folie / evt. kun på folie.
Optænding af grill
- 2 håndfulde røgeflis eller en bakke røgesmuld
- ½ fyldt grillstarter med gode briketter
- En røgeplanke, der har ligget i vand i to timer.
Tænd en halv grillstarter med gode briketter og lad den brænde helt igennem.
Hæld kullene i grillens ene side. Læg røgeflis ned oven på kullene, og læg grillristen på plads, sæt planken, vor der ikke er kul og røgeflis, så røgen “vandrer” hen over laksen).
Lad bundspjældet stå helt åbent, mens topspjældet lukkes halvt.
Ryg nu laksen i 20-25 minutter for en hel lakseside, og 16-20 minutter for laksestykker.
Røgning på gasgrill
Erstat røgeflis med en bakke røgesmuld som sættes direkte på grillristen. Røg laksen på en planke midt i grillen, og indirekte, middel varme.