Godt til grillbøffen

Mad
Her er nye ideer til spændende tilbehør, når dagens menu står på en god bøf, der skal grilles i haven.


Af Gitte Heidi Rasmussen, idényt nr. 5, 2006
Fotos: Marianne Bjerre

Foliebagt ratatouille
(4 pers.)

Ingredienser:
Ratatouille:

3⁄4 kg nye kogte kartofler
1 squash
1⁄4 kg cherrytomater
1 bdt. forårsløg
1⁄2 dl olivenolie eller 50 g smør i små stykker
masser af hakkede friske krydderurter
salt og peber

Ingredienser:
Dressing:
11⁄2 dl cremefraiche 18 %
1-2 tsk. citronsaft
1⁄2 dl hakkede friske krydderurter
1 dl piskefløde
salt og peber


Skrub kartoflerne grundigt, og bland med squash i halve skiver, halve cherrytomater samt snittede forårsløg. Dryp med olivenolie, og drys med masser af friske, hakkede krydderurter.

Brug, hvad du har og kan lide af krydderurter. Det kan være persille, timian, salvie, merian, oregano, lidt frisk løvstikke eller duftende rosmarin.

Læg kartoffelblandingen på et stort stykke dobbelt alufolie. Bruger du smør, kommer du det hen over i små stykker, ellers dryp med lidt god olie. Krydr godt med salt og peber, og pak papiret tæt til omkring kartoflerne, så pakken er helt lukket.

Læg pakken i kuglegrillen ved indirekte varme, og bag den i ca. 35 min. Mærk efter undervejs, om grøntsagerne er møre.

Rør cremefraiche sammen med citronsaft og hakkede krydderurter, og lad det trække mindst 30 min. Pisk fløden til skum, og vend den i dressingen. Smag til med salt og peber.

Pebersalat med mozzarella
(4 pers.)

Ingredienser:
3-4 peberfrugter, gule og røde
250 g frisk mozzarella
salt, groftkværnet peber
olivenolie
hvid balsamico
1 stor håndfuld rucola


Halver peberfrugterne, fjern kernehuset, og tryk dem flade. Grill peberfrugterne med skindsiden nedad, til skindet er mørkt og bobler op. Læg dem til afkøling i en plastpose, og træk skindet af.

Skær peberfrugterne i mindre stykker. Skær osten i tern, og bland ternene med peberfrugt. Krydr salaten med salt og groftkværnet peber. Dryp til sidst med olivenolie samt balsamico, og drys med blade af frisk rucola.

Aubergine med feta
(2 pers.)

Ingredienser:
1 aubergine
2 spsk. olivenolie
1 fed knust hvidløg
1 tsk. oregano eller rosmarin
salt og peber
1⁄4 dl hvidvinseddike
1⁄4 dl olivenolie
100 g smuldret feta
hakket persille


Skær auberginen i skiver, og drys med salt. Lad dem trække i 10 min., skyl saltet af, og dup dem tørre. Pensl auberginerne med olivenolie blandet med knust hvidløg, og krydr med oregano.

Grill aubergineskiverne på begge sider, og læg dem på et fad. Pisk hvidvinseddike og olivenolie godt sammen, og hæld dressingen over de lune aubergineskiver.

Drys med smuldret feta og finthakket persille, og server.

Fyldte svampe med sauce
(4 pers.)

Ingredienser:
2 røde pebre
1 rød chili
50 g mandler
1⁄2 dl olivenolie
salt, peber
300 g svampe
3-4 tomater
1 lille gul peber
knust hvidløg
1 spsk. sherry, vineddike eller rødvinseddike
2 spsk. olivenolie
salt og peber
hakket persille


Halver peberfrugterne, fjern kernehuset, og tryk dem flade. Grill peberfrugterne, til skindet er mørkt og bobler op. Pil skindet af peberfrugterne, og kom dem i en blender sammen med chili uden kerner, mandler og olivenolie. Blend saucen, og smag til med salt og peber. Grill svampene, til de er møre.

Hak tomaterne groft og bland med peberfrugt i små tern, knust hvidløg, eddike og olivenolie. Smag til med salt og peber, og drys med persille. Kom tomatsalsaen i de grillede svampe, og server.

9

10. maj 2006
Mere om Mad

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Mad Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikadeller et græsk, svensk eller italiensk twist.

Ny undersøgelse: Spiser du økologisk, er du sundere

Mad Ny forskning bekræfter, at de mennesker, der spiser økologisk, generelt lever sundere, end de mennesker, der ikke spiser økologisk.

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Mad Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Mad Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet. Vores opskrift er kun peppet en lille smule op med chorizo-pølser i stedet for cocktail-pølser. Ellers er alt i denne mørbradgryde, som vor mormor lavede den.

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Mad Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Mad Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegifts...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i midten helt sikkert noget for dig. 

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger....

Kartoffelsalat: Prøv disse 2 fantastiske opskrifter på hjemmelavet...

Mad Er du på udkig efter den helt rigtige opskrift på kartoffelsalat? Så behøver du ikke at lede længere. Her får du nemlig opskrifterne på to...

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i ovnen og på søde karameliserede mandler lavet på panden.

3 smarte måder at fryse avocado på

Mad Avocado smager dejligt og er tilmed utroligt sundt. Men hvad gør du, når du ikke kan nå at spise al den lækre frugt, inden den bliver dårlig...

Sådan vælger du den rigtige olie at stege i

Mad Hvilke former for madolie egner sig egentlig bedst til stegning - og er det egentlig så slemt at bruge smør? Få 5 hurtige råd til sund og...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.