Godt til grillbøffen

Mad
Her er nye ideer til spændende tilbehør, når dagens menu står på en god bøf, der skal grilles i haven.


Af Gitte Heidi Rasmussen, idényt nr. 5, 2006
Fotos: Marianne Bjerre

Foliebagt ratatouille
(4 pers.)

Ingredienser:
Ratatouille:

3⁄4 kg nye kogte kartofler
1 squash
1⁄4 kg cherrytomater
1 bdt. forårsløg
1⁄2 dl olivenolie eller 50 g smør i små stykker
masser af hakkede friske krydderurter
salt og peber

Ingredienser:
Dressing:
11⁄2 dl cremefraiche 18 %
1-2 tsk. citronsaft
1⁄2 dl hakkede friske krydderurter
1 dl piskefløde
salt og peber


Skrub kartoflerne grundigt, og bland med squash i halve skiver, halve cherrytomater samt snittede forårsløg. Dryp med olivenolie, og drys med masser af friske, hakkede krydderurter.

Brug, hvad du har og kan lide af krydderurter. Det kan være persille, timian, salvie, merian, oregano, lidt frisk løvstikke eller duftende rosmarin.

Læg kartoffelblandingen på et stort stykke dobbelt alufolie. Bruger du smør, kommer du det hen over i små stykker, ellers dryp med lidt god olie. Krydr godt med salt og peber, og pak papiret tæt til omkring kartoflerne, så pakken er helt lukket.

Læg pakken i kuglegrillen ved indirekte varme, og bag den i ca. 35 min. Mærk efter undervejs, om grøntsagerne er møre.

Rør cremefraiche sammen med citronsaft og hakkede krydderurter, og lad det trække mindst 30 min. Pisk fløden til skum, og vend den i dressingen. Smag til med salt og peber.

Pebersalat med mozzarella
(4 pers.)

Ingredienser:
3-4 peberfrugter, gule og røde
250 g frisk mozzarella
salt, groftkværnet peber
olivenolie
hvid balsamico
1 stor håndfuld rucola


Halver peberfrugterne, fjern kernehuset, og tryk dem flade. Grill peberfrugterne med skindsiden nedad, til skindet er mørkt og bobler op. Læg dem til afkøling i en plastpose, og træk skindet af.

Skær peberfrugterne i mindre stykker. Skær osten i tern, og bland ternene med peberfrugt. Krydr salaten med salt og groftkværnet peber. Dryp til sidst med olivenolie samt balsamico, og drys med blade af frisk rucola.

Aubergine med feta
(2 pers.)

Ingredienser:
1 aubergine
2 spsk. olivenolie
1 fed knust hvidløg
1 tsk. oregano eller rosmarin
salt og peber
1⁄4 dl hvidvinseddike
1⁄4 dl olivenolie
100 g smuldret feta
hakket persille


Skær auberginen i skiver, og drys med salt. Lad dem trække i 10 min., skyl saltet af, og dup dem tørre. Pensl auberginerne med olivenolie blandet med knust hvidløg, og krydr med oregano.

Grill aubergineskiverne på begge sider, og læg dem på et fad. Pisk hvidvinseddike og olivenolie godt sammen, og hæld dressingen over de lune aubergineskiver.

Drys med smuldret feta og finthakket persille, og server.

Fyldte svampe med sauce
(4 pers.)

Ingredienser:
2 røde pebre
1 rød chili
50 g mandler
1⁄2 dl olivenolie
salt, peber
300 g svampe
3-4 tomater
1 lille gul peber
knust hvidløg
1 spsk. sherry, vineddike eller rødvinseddike
2 spsk. olivenolie
salt og peber
hakket persille


Halver peberfrugterne, fjern kernehuset, og tryk dem flade. Grill peberfrugterne, til skindet er mørkt og bobler op. Pil skindet af peberfrugterne, og kom dem i en blender sammen med chili uden kerner, mandler og olivenolie. Blend saucen, og smag til med salt og peber. Grill svampene, til de er møre.

Hak tomaterne groft og bland med peberfrugt i små tern, knust hvidløg, eddike og olivenolie. Smag til med salt og peber, og drys med persille. Kom tomatsalsaen i de grillede svampe, og server.

9

10 maj 2006
0

Leksikon med de 8 vigtigste typer mel

Du tror sikkert, du er udlært i meltyperne. Hvor svært kan det være? Hvede til franskbrød og rug til rugbrød? Men så læs lige her - du...

0

Spiseløg - hvad er forskellen på rødløg, salatløg, skalotteløg og...

Hvad er det egentlig for nogle løg, vi bruger i vores madlavning og dyrker i vores haver? Bliv dus med rødløg, salatløg, almindelige løg,...

0

Du har sandsynligvis spist æbler forkert hele livet

Hvor svært kan det være at spise et æble korrekt? Vi mennesker har gnasket den dejlige frugt siden stenalderen, og vi vil ikke belæres om...

0

Disse madvarer må du aldrig pakke ind i stanniol

Styr uden om disse typiske fejl, og undgå uønskede stoffer i dine madvarer.

0

8 ting som kan forsvinde som følge af klimaforandringerne

Klimaet forandrer sig, og det bliver vores madvaner snart også nødt til at gøre. Der vil nemlig snart blive knaphed på mange af vores basisv...

0

Tro ikke på disse 5 myter om syltning

Der er ikke noget bedre end et glas hjemmelavet syltetøj. Men vi er ikke længere så dygtige til gamle tilberedningsmetoder. Så hvad skal...

0

Det sker der med din mad, når en flue lander oven på den

Hører du til dem, der smider din mad ud, når en flue har landet oven på den? Ikke endnu? Så var det måske værd at overveje... For en flue...

0

Derfor er koldt vand bedst til madlavning

Har du indtil nu benyttet varmt vand til din madlavning, så er det på tide at få ændret på køkkenvanen.

0

En verden uden kaffe kan snart være en realitet

Kaffen er en truet art, og klimaforandringerne er synderen. De stigende temperaturer kan i fremtiden sætte en stopper for den globale kaffep...

0

Sådan får du den sidste ketchup ud af flasken

Det er noget af det mest irriterende. I skal have burgere, men ketchupflasken er næsten tømt, og det er umuligt at få den sidste rest ud....

0

Må vandmelon opbevares i køleskabet?

Det er en af de lækreste sommerfrugter, og den skal gerne være iskold, når den skal nydes. Køleskabet er dog ikke det bedste bedste sted at...

0

Hvilke madvarer SKAL vaskes og hvilke skal ikke?

En af disse madvarer behøver du ikke at skylle i vand. De tre øvrige skal ALTID vaskes. Se hvilke fødevarer, der altid skal under hanen, og...

0

Rysteribs – Danmarks nemmeste sommeropskrift

Rysteribs er en af de bedste danske sommertraditioner. Det er opskriften, der næppe kan gå galt. Den kræver kun et godt håndelag, og at du...

0

Sådan sikrer du dig, at en vandmelon er moden

Slæber du alt for tit umodne og melede vandmeloner med hjem? Så skyldes det måske, at du ikke har lært at LÆSE vandmeloner rigtigt. Her er...

0

Fjerne stenene i kirsebær med en flaske

Hvem har en kirsebær-udstener i skuffen? Det kan ikke være mange. Den er heller ikke nødvendig, når du skal udstene kirsebær. Alt du behøver...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.