Godt til grillbøffen

Mad
Her er nye ideer til spændende tilbehør, når dagens menu står på en god bøf, der skal grilles i haven.


Af Gitte Heidi Rasmussen, idényt nr. 5, 2006
Fotos: Marianne Bjerre

Foliebagt ratatouille
(4 pers.)

Ingredienser:
Ratatouille:

3⁄4 kg nye kogte kartofler
1 squash
1⁄4 kg cherrytomater
1 bdt. forårsløg
1⁄2 dl olivenolie eller 50 g smør i små stykker
masser af hakkede friske krydderurter
salt og peber

Ingredienser:
Dressing:
11⁄2 dl cremefraiche 18 %
1-2 tsk. citronsaft
1⁄2 dl hakkede friske krydderurter
1 dl piskefløde
salt og peber


Skrub kartoflerne grundigt, og bland med squash i halve skiver, halve cherrytomater samt snittede forårsløg. Dryp med olivenolie, og drys med masser af friske, hakkede krydderurter.

Brug, hvad du har og kan lide af krydderurter. Det kan være persille, timian, salvie, merian, oregano, lidt frisk løvstikke eller duftende rosmarin.

Læg kartoffelblandingen på et stort stykke dobbelt alufolie. Bruger du smør, kommer du det hen over i små stykker, ellers dryp med lidt god olie. Krydr godt med salt og peber, og pak papiret tæt til omkring kartoflerne, så pakken er helt lukket.

Læg pakken i kuglegrillen ved indirekte varme, og bag den i ca. 35 min. Mærk efter undervejs, om grøntsagerne er møre.

Rør cremefraiche sammen med citronsaft og hakkede krydderurter, og lad det trække mindst 30 min. Pisk fløden til skum, og vend den i dressingen. Smag til med salt og peber.

Pebersalat med mozzarella
(4 pers.)

Ingredienser:
3-4 peberfrugter, gule og røde
250 g frisk mozzarella
salt, groftkværnet peber
olivenolie
hvid balsamico
1 stor håndfuld rucola


Halver peberfrugterne, fjern kernehuset, og tryk dem flade. Grill peberfrugterne med skindsiden nedad, til skindet er mørkt og bobler op. Læg dem til afkøling i en plastpose, og træk skindet af.

Skær peberfrugterne i mindre stykker. Skær osten i tern, og bland ternene med peberfrugt. Krydr salaten med salt og groftkværnet peber. Dryp til sidst med olivenolie samt balsamico, og drys med blade af frisk rucola.

Aubergine med feta
(2 pers.)

Ingredienser:
1 aubergine
2 spsk. olivenolie
1 fed knust hvidløg
1 tsk. oregano eller rosmarin
salt og peber
1⁄4 dl hvidvinseddike
1⁄4 dl olivenolie
100 g smuldret feta
hakket persille


Skær auberginen i skiver, og drys med salt. Lad dem trække i 10 min., skyl saltet af, og dup dem tørre. Pensl auberginerne med olivenolie blandet med knust hvidløg, og krydr med oregano.

Grill aubergineskiverne på begge sider, og læg dem på et fad. Pisk hvidvinseddike og olivenolie godt sammen, og hæld dressingen over de lune aubergineskiver.

Drys med smuldret feta og finthakket persille, og server.

Fyldte svampe med sauce
(4 pers.)

Ingredienser:
2 røde pebre
1 rød chili
50 g mandler
1⁄2 dl olivenolie
salt, peber
300 g svampe
3-4 tomater
1 lille gul peber
knust hvidløg
1 spsk. sherry, vineddike eller rødvinseddike
2 spsk. olivenolie
salt og peber
hakket persille


Halver peberfrugterne, fjern kernehuset, og tryk dem flade. Grill peberfrugterne, til skindet er mørkt og bobler op. Pil skindet af peberfrugterne, og kom dem i en blender sammen med chili uden kerner, mandler og olivenolie. Blend saucen, og smag til med salt og peber. Grill svampene, til de er møre.

Hak tomaterne groft og bland med peberfrugt i små tern, knust hvidløg, eddike og olivenolie. Smag til med salt og peber, og drys med persille. Kom tomatsalsaen i de grillede svampe, og server.

9

10 maj 2006
0

Hvad er forskellen på frugt og grøntsager?

Hvordan kender man egentlig forskel på frugt og grøntsager? Du er bestemt ikke den eneste, der er i tvivl, men du kan få svaret her.

0

7 ting du ikke må gøre, når du bager

Det kan godt være en udfordring at få kage- eller brødopskriften til at blive lige præcis, som man gerne vil have den. Her er nogle tips og...

0

Videnskabeligt bevist: Det er sundt at drikke kaffe

Danskerne drikker 20 millioner kopper kaffe dagligt. Lægevidenskaben har været i tvivl – er det godt eller dårligt for helbreddet? Nu viser...

1

Fyldte squash

Udhul en squash og kom lækkert og dekorativt fyld i.

0

Spansk frokostret

Piperade stammer fra Basker­landet og er en lækker blanding af solmodne peberfrugter, løg og tomater med æg. 3 store røde peberfrugter ½...

0

Russisk hakkebøf

Ingredienser (4 pers.):500 g hk. oksekød 1 løg 1 1/2 dl hakkede, syltede rødbeder 1 dl hakket persille 3 spsk. hakkede kapers 2 æg 1⁄2 dl...

0

Salat med kyllingelever

Ingredienser (4 pers.): 500 g kyllingelever 1 spsk. olivenolie 1 spsk. akaciehonningSalt, peber300 g rucolasalat 25 g pinjekerner 2 spsk....

0

Brød med soltørrede tomater

2 dl mælk25 g gær1 dl A-38 eller fromage frais1 tsk. salt1 tsk. honning2 tsk. basilikum2 tsk. oregano2 tsk. timian75 g hakkede soltørrede...

0

Hannes grønsager i krydret kokosmælk

4-6 pers.1 stort løg2 fed hvidløglidt olivenolie1 tsk. stødt koriander2 tsk. stødte kardemommekapsler2 tsk. stødt spidskommen2 spsk. fuldkor...

0

Pærer med knækglasur

4 pers.1 tsk. smør4 faste pærerKnækglasur:50 g smør3/4 dl fløde1/2 dl sukker1/2 dl hakkede hasselnødder1/2 dl mandelflager1 tsk. kakaoTilbeh...

0

Lam i asparges

6 pers.1 1/2 kg lammeforkød2 bundter persille1 stor dildkvist10 hvide peberkornSalt400 g hvide aspargesmaizenamel til jævning2 pasteurisered...

0

Milkshake med yoghurt

250 g frosne bær (fx jordbær/hindbær) 2 dl yoghurt naturel flormelis efter smag Hæld de frosne bær i en blender, og blend frugten til en...

0

Nem pastatærte med skinke

Ca. 150 g pasta f.eks. skruer, 1 stor gulerod, 1 løg, 100 g champignon, 1/2 squash (lille), 1 spsk olie, 150 g kogt skinke eller hamburgerr...

0

Sandwich med hytteost

Sandwichbrød, 200 g hytteost, 1/2 rød fint hakket peber-frugt, 75 g skinke i tern, 2 hårdkogte hakkede æg, purløg, salt og peber. Tilbehør:...

0

Bradepandekage med ananas

Det skal du bruge:3 æg, 250 g sukker, 250 g hvedemel, 3 tsk bagepulver, 1 1/2 dl mælk, 75 g smeltet smør eller margarine, 12 skiver ananas,...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.