Godt til grillbøffen

Mad
Her er nye ideer til spændende tilbehør, når dagens menu står på en god bøf, der skal grilles i haven.


Af Gitte Heidi Rasmussen, idényt nr. 5, 2006
Fotos: Marianne Bjerre

Foliebagt ratatouille
(4 pers.)

Ingredienser:
Ratatouille:

3⁄4 kg nye kogte kartofler
1 squash
1⁄4 kg cherrytomater
1 bdt. forårsløg
1⁄2 dl olivenolie eller 50 g smør i små stykker
masser af hakkede friske krydderurter
salt og peber

Ingredienser:
Dressing:
11⁄2 dl cremefraiche 18 %
1-2 tsk. citronsaft
1⁄2 dl hakkede friske krydderurter
1 dl piskefløde
salt og peber


Skrub kartoflerne grundigt, og bland med squash i halve skiver, halve cherrytomater samt snittede forårsløg. Dryp med olivenolie, og drys med masser af friske, hakkede krydderurter.

Brug, hvad du har og kan lide af krydderurter. Det kan være persille, timian, salvie, merian, oregano, lidt frisk løvstikke eller duftende rosmarin.

Læg kartoffelblandingen på et stort stykke dobbelt alufolie. Bruger du smør, kommer du det hen over i små stykker, ellers dryp med lidt god olie. Krydr godt med salt og peber, og pak papiret tæt til omkring kartoflerne, så pakken er helt lukket.

Læg pakken i kuglegrillen ved indirekte varme, og bag den i ca. 35 min. Mærk efter undervejs, om grøntsagerne er møre.

Rør cremefraiche sammen med citronsaft og hakkede krydderurter, og lad det trække mindst 30 min. Pisk fløden til skum, og vend den i dressingen. Smag til med salt og peber.

Pebersalat med mozzarella
(4 pers.)

Ingredienser:
3-4 peberfrugter, gule og røde
250 g frisk mozzarella
salt, groftkværnet peber
olivenolie
hvid balsamico
1 stor håndfuld rucola


Halver peberfrugterne, fjern kernehuset, og tryk dem flade. Grill peberfrugterne med skindsiden nedad, til skindet er mørkt og bobler op. Læg dem til afkøling i en plastpose, og træk skindet af.

Skær peberfrugterne i mindre stykker. Skær osten i tern, og bland ternene med peberfrugt. Krydr salaten med salt og groftkværnet peber. Dryp til sidst med olivenolie samt balsamico, og drys med blade af frisk rucola.

Aubergine med feta
(2 pers.)

Ingredienser:
1 aubergine
2 spsk. olivenolie
1 fed knust hvidløg
1 tsk. oregano eller rosmarin
salt og peber
1⁄4 dl hvidvinseddike
1⁄4 dl olivenolie
100 g smuldret feta
hakket persille


Skær auberginen i skiver, og drys med salt. Lad dem trække i 10 min., skyl saltet af, og dup dem tørre. Pensl auberginerne med olivenolie blandet med knust hvidløg, og krydr med oregano.

Grill aubergineskiverne på begge sider, og læg dem på et fad. Pisk hvidvinseddike og olivenolie godt sammen, og hæld dressingen over de lune aubergineskiver.

Drys med smuldret feta og finthakket persille, og server.

Fyldte svampe med sauce
(4 pers.)

Ingredienser:
2 røde pebre
1 rød chili
50 g mandler
1⁄2 dl olivenolie
salt, peber
300 g svampe
3-4 tomater
1 lille gul peber
knust hvidløg
1 spsk. sherry, vineddike eller rødvinseddike
2 spsk. olivenolie
salt og peber
hakket persille


Halver peberfrugterne, fjern kernehuset, og tryk dem flade. Grill peberfrugterne, til skindet er mørkt og bobler op. Pil skindet af peberfrugterne, og kom dem i en blender sammen med chili uden kerner, mandler og olivenolie. Blend saucen, og smag til med salt og peber. Grill svampene, til de er møre.

Hak tomaterne groft og bland med peberfrugt i små tern, knust hvidløg, eddike og olivenolie. Smag til med salt og peber, og drys med persille. Kom tomatsalsaen i de grillede svampe, og server.

9

10 maj 2006
0

Hjemmelavet chokoladeknas til julemåneden

Denne chokoladekonfekt er så nem, at ethvert barn kan lave den. Chokolade, rosiner og müsli er alt, du behøver til den knasende lækre julego...

0

Italiensk lagkage med friske jordbær

Ingredienser (ca. 8 pers.): Bunde 3 æg 125 g sukker 1 spsk. appelsinsaft 50 g hvedemel 50 g kartoffelmel 1 tsk. bagepulver 3/4 tsk. vaniljes...

0

Kartoffel/tun fad

1 kg skivede rå kartofler 2 ds. afdryppet tun naturel i vand 2 store løg 1/4 l fløde (9 eller 13 pct., red.) revet ost timian salt og...

0

9 tegn på dehydrering, du er nødt til at kende

Det er desværre let at overhøre, når vores krop fortæller os, at den savner - VAND! Her er 9 tegn på dehydrering, som kan være både nyttige...

0

Jordskokkesuppe med svampe

Efteråret banker på, og det er tid til en fyldig jordskokkesuppe med svampe.

0

Hurtig jordbæris

Når det er sommer, er det som om, der aldrig er is nok. Og i nogle få uger er der til gengæld nærmest overflod af friske jordbær. Det kan...

0

Havefestmenu til 12

Få opskrifterne på en lækker menu til havefesten - 120 kroner per person.

0

Fedtfattige æblemuffins

En lækker muffin, der sparer på kalorierne.

0

Mørbrad på kartoffelbund

Utraditionel mørbrad - perfekt til buffeten.

0

Sprød hornfisk

Få en let og lækker opskrift på hornfisk.

0

Salat med kyllingelever

Ingredienser (4 pers.): 500 g kyllingelever 1 spsk. olivenolie 1 spsk. akaciehonningSalt, peber300 g rucolasalat 25 g pinjekerner 2 spsk....

0

Kartoffelsalat med røget laks og artiskok

Ingredienser (4 pers.):600 g kartofler 1 bdt. asparges 1 dåse artiskokhjerter 3 spsk. pesto 1 glas ovnbagte tomater 4 skiver røget laks...

0

Myslistænger

Ingredienser:75 g havregryn 25 g kokosmel 25 g hørfrø 25 g hakkede mandler 25 g rosiner 25 g solsikkekerner 100 g akaciehonning Sådan gør...

0

Laksekoteletter i grønt

En let og hurtig ret, som jeg ofte er blevet rost for. 2 laksekoteletter à 125 g, 2 løg, 2-3 gulerødder, 1 peberfrugt i strimler, 250 g...

0

Italienske koteletter

4 svine koteletter, salt, peber, 1 tsk tørret blanding af oregano, rosmarin og merian, 2 spsk margarine, 1 ds. flåede tomater, 2 tsk....

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.