Frikadeller med æblechips

Mad

Lækre frikadeller og sprøde flæskesvær - få de lækre opskrifter her.


Ingredienser (6 pers.):
1⁄2 kg hakket svinekød
1 tsk. salt, peber

1 løg
1 lille æble
10 svesker uden sten
1 æg
1⁄2 dl hvedemel
ca. 1 dl vand
75 g hasselnøddeflager

Tilberedning:

Rør kødet med salt. Tilsæt peber, finthakket løg, æble i små tern, hakkede svesker, æg og hvedemel og rør farsen sammen. Juster konsistensen med vand. Lad farsen hvile 15 min. Form farsen til 16 små runde frikadeller, rul dem i hasselnøddeflager og sæt dem på en bageplade. Steg dem i ovnen ved 225˚ i ca. 12 min. Læg en æblechips på hver og sæt en tandstik i, så den er lige til at hapse.

Sværgrissini
(6 pers.)

Ingredienser:
1 side svær (fås hos slagteren)
salt
1 løg
2 æbler
2-3 timiankviste
1 spsk. honning
1-2 spsk. hvidvinseddike.

Tilberedning:
Skær sværen i strimler på langs og læg dem på en bageplade med bagepapir. Drys med salt og bag ved 200°, til de er sprøde og fedtet smeltet af. Hak løget og skær æblerne i tern. Kom løg, æble, timian, honning og hvidvinseddike i en gryde, og lad det simre ved svag varme, til æblerne er møre. Smag til med honning, eddike, salt og peber.

15 oktober 2007
0

Leksikon med de 8 vigtigste typer mel

Du tror sikkert, du er udlært i meltyperne. Hvor svært kan det være? Hvede til franskbrød og rug til rugbrød? Men så læs lige her - du...

0

Spiseløg - hvad er forskellen på rødløg, salatløg, skalotteløg og...

Hvad er det egentlig for nogle løg, vi bruger i vores madlavning og dyrker i vores haver? Bliv dus med rødløg, salatløg, almindelige løg,...

0

Du har sandsynligvis spist æbler forkert hele livet

Hvor svært kan det være at spise et æble korrekt? Vi mennesker har gnasket den dejlige frugt siden stenalderen, og vi vil ikke belæres om...

0

Disse madvarer må du aldrig pakke ind i stanniol

Styr uden om disse typiske fejl, og undgå uønskede stoffer i dine madvarer.

0

8 ting som kan forsvinde som følge af klimaforandringerne

Klimaet forandrer sig, og det bliver vores madvaner snart også nødt til at gøre. Der vil nemlig snart blive knaphed på mange af vores basisv...

0

Tro ikke på disse 5 myter om syltning

Der er ikke noget bedre end et glas hjemmelavet syltetøj. Men vi er ikke længere så dygtige til gamle tilberedningsmetoder. Så hvad skal...

0

Det sker der med din mad, når en flue lander oven på den

Hører du til dem, der smider din mad ud, når en flue har landet oven på den? Ikke endnu? Så var det måske værd at overveje... For en flue...

0

Derfor er koldt vand bedst til madlavning

Har du indtil nu benyttet varmt vand til din madlavning, så er det på tide at få ændret på køkkenvanen.

0

En verden uden kaffe kan snart være en realitet

Kaffen er en truet art, og klimaforandringerne er synderen. De stigende temperaturer kan i fremtiden sætte en stopper for den globale kaffep...

0

Sådan får du den sidste ketchup ud af flasken

Det er noget af det mest irriterende. I skal have burgere, men ketchupflasken er næsten tømt, og det er umuligt at få den sidste rest ud....

0

Må vandmelon opbevares i køleskabet?

Det er en af de lækreste sommerfrugter, og den skal gerne være iskold, når den skal nydes. Køleskabet er dog ikke det bedste bedste sted at...

0

Hvilke madvarer SKAL vaskes og hvilke skal ikke?

En af disse madvarer behøver du ikke at skylle i vand. De tre øvrige skal ALTID vaskes. Se hvilke fødevarer, der altid skal under hanen, og...

0

Rysteribs – Danmarks nemmeste sommeropskrift

Rysteribs er en af de bedste danske sommertraditioner. Det er opskriften, der næppe kan gå galt. Den kræver kun et godt håndelag, og at du...

0

Sådan sikrer du dig, at en vandmelon er moden

Slæber du alt for tit umodne og melede vandmeloner med hjem? Så skyldes det måske, at du ikke har lært at LÆSE vandmeloner rigtigt. Her er...

0

Fjerne stenene i kirsebær med en flaske

Hvem har en kirsebær-udstener i skuffen? Det kan ikke være mange. Den er heller ikke nødvendig, når du skal udstene kirsebær. Alt du behøver...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.