Frikadeller med æblechips

Mad

Lækre frikadeller og sprøde flæskesvær - få de lækre opskrifter her.


Ingredienser (6 pers.):
1⁄2 kg hakket svinekød
1 tsk. salt, peber

1 løg
1 lille æble
10 svesker uden sten
1 æg
1⁄2 dl hvedemel
ca. 1 dl vand
75 g hasselnøddeflager

Tilberedning:

Rør kødet med salt. Tilsæt peber, finthakket løg, æble i små tern, hakkede svesker, æg og hvedemel og rør farsen sammen. Juster konsistensen med vand. Lad farsen hvile 15 min. Form farsen til 16 små runde frikadeller, rul dem i hasselnøddeflager og sæt dem på en bageplade. Steg dem i ovnen ved 225˚ i ca. 12 min. Læg en æblechips på hver og sæt en tandstik i, så den er lige til at hapse.

Sværgrissini
(6 pers.)

Ingredienser:
1 side svær (fås hos slagteren)
salt
1 løg
2 æbler
2-3 timiankviste
1 spsk. honning
1-2 spsk. hvidvinseddike.

Tilberedning:
Skær sværen i strimler på langs og læg dem på en bageplade med bagepapir. Drys med salt og bag ved 200°, til de er sprøde og fedtet smeltet af. Hak løget og skær æblerne i tern. Kom løg, æble, timian, honning og hvidvinseddike i en gryde, og lad det simre ved svag varme, til æblerne er møre. Smag til med honning, eddike, salt og peber.

15 oktober 2007
Mere om Mad

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger. Læs med og find ud af hvad gigantkæden nu har fundet på. 

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i...

Derfor bør du ALDRIG bruge bagepapir

Mad Du tænker sikkert, at bagepapir er et uundværligt redskab til madlavningen, men faktisk bør du undgå det.

3 smarte måder at fryse avocado på

Mad Avocado smager dejligt og er tilmed utroligt sundt. Men hvad gør du, når du ikke kan nå at spise al den lækre frugt, inden den bliver dårlig? Her får du 3 smarte måder at fryse din avocado på.

12 krydderurter du kan dyrke året rundt kun ved at bruge vand

Mad Disse 12 krydderurter kan du dyrke uden at have grønne fingre. Det kræver minimal tid og du skal ikke have fingrene i jord.

Kan den mugne del af maden bare skæres af?

Mad Det er ikke nemt. Kan du nøjes med at skære muggen fra, eller skal du smide maden ud omgående?

Derfor smager usund mad så godt

Mad Fristelsen fra chips, sodavand og bacon kan være svær at modstå, og det kan være endnu sværere at stoppe, når vi først er gået i gang. Men der findes faktisk en rigtig god forklaring på, hvorfor vi hungrer efter de usunde sager – og måske tilmed en god undskyldning.

Derfor er det en god idé at fryse dine friske krydderurter

Mad At bruge krydderurter i madlavning er en fantastisk måde at forbedre smagsoplevelsen. Ved at fryse friske krydderurter, kan du have friske...

Sådan laver du et æble til madpakken

Mad Du vil aldrig døje med brune æbler, når du har lært dette smarte æble-trick.

Blåbærmuffins - en supernem opskrift

Mad Er du blevet lækkersulten, får du her en nem opskrift på blåbærmuffins.

11 ting, der ikke bør komme i køleskabet

Mad Der er mange meninger om, hvad der må komme i køleskabet, og hvad der ikke må. Se her 11 ting, du aldrig bør opbevare i dit køleskab.

Bruger du fryseren som skraldespand?

Mad Hver anden dansker glemmer, hvad de opbevarer i fryseren og ender med at smide især kødvarer ud, viser en ny undersøgelse.

Nemme brød på bål eller grill

Mad Nu får snobrødet kamp til stregen. Det tager bare 10 minutter at bage de sunde brød med fyld.

Så længe kan dine madvarer holde sig i fryseren

Mad Hører du til dem, der tror at madvarer kan holde sig for evigt, så længe de er opbevaret på frost? Få helt styr på, hvor længe dine madvarer...

Så længe kan dine madvarer holde sig i køleskabet

Mad Rigtig mange smider madvarer ud, fordi de er usikre på, hvor længe de forskellige ting kan holde sig, men faktisk kan mange madvarer holde...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.