Forårskylling med melonsalat

Mad

Få en let, lækker og frisk kyllingeopskrift.


Fotos: Marianne Bjerre Ingredienser (4 pers.):

1 fersk kylling ca. 1.300 g
100 g mascarpone
revet citronskal
1 dl hk. krydderurter fx persille og basilikum
salt, peber
15 g smør
2 dl tør hvidvin
2 dl mad­lav­ningsfløde
2-3 meloner
1 dl cremefraiche
1 tsk. dijonsennep
1 spsk. citronsaft
1 spsk. akaciehonning
1⁄2 dl græskarkerner

1 stk. frillicesalat


Sådan gør du:

Skyl og tør kyllingen, vrid vingespidserne om på ryggen og krydr med salt. Rør mas­carpone, citronskal og krydderurter sammen. Løft forsigtigt brystskindet fri af kødet og fordel ostecremen under skindet.
Bind en snor rundt om lårene, så de holdes sammen under stegningen. Læg kyllingen i en bradepande, læg tynde skiver smør på brystet og sæt den i ovnen i 30 min. ved 150˚. Tag den ud, dryp brystet med smør og hvidvin, og sæt den tilbage i ca. 1 time.

Dryp jævnligt med stegeskyen. Hæld skyen fra og skrab bunden godt. Si skyen og skum for fedt. Tilsæt fløde, kog op og smag til. Skær melonkød i grove tern. Rør cremefraiche med dijonsennep, sød sen­nep, citronsaft og akaciehonning.

Vend melonternene i dressing­en og lad dem trække.
Bræk salaten i mindre stykker, bland den i salaten og drys med saltede, ristede græskarkerner lige før servering. Partér kyllingen og server med stegesky, salat og ris eller kartofler.


Se også Røget sild med rugbrødscrunch & radisesalat
29. marts 2007
Mere om Mad

Nem og hurtig opskrift på smagfulde ingefærshots

Mad Ingefærshots indeholder en masse gode ingredienser, der styrker dit immunforsvar. Idényt giver dig den perfekte opskift på hurtige og smagfulde ingefærshots med æble, der booster dit immunforsvar.

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Mad Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Mad Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i midten helt sikkert noget for dig. 

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger....

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i...

3 smarte måder at fryse avocado på

Mad Avocado smager dejligt og er tilmed utroligt sundt. Men hvad gør du, når du ikke kan nå at spise al den lækre frugt, inden den bliver dårlig? Her får du 3 smarte måder at fryse din avocado på.

Sådan vælger du den rigtige olie at stege i

Mad Hvilke former for madolie egner sig egentlig bedst til stegning - og er det egentlig så slemt at bruge smør? Få 5 hurtige råd til sund og...

12 krydderurter du kan dyrke året rundt kun ved at bruge vand

Mad Disse 12 krydderurter kan du dyrke uden at have grønne fingre. Det kræver minimal tid og du skal ikke have fingrene i jord.

Kan den mugne del af maden bare skæres af?

Mad Det er ikke nemt. Kan du nøjes med at skære muggen fra, eller skal du smide maden ud omgående? 

Derfor smager usund mad så godt

Mad Fristelsen fra chips, sodavand og bacon kan være svær at modstå, og det kan være endnu sværere at stoppe, når vi først er gået i gang. Men...

Derfor bør du ALDRIG bruge bagepapir

Mad Du tænker sikkert, at bagepapir er et uundværligt redskab til madlavningen, men faktisk bør du undgå det.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.