Forårskylling med melonsalat

Mad

Få en let, lækker og frisk kyllingeopskrift.


Fotos: Marianne Bjerre Ingredienser (4 pers.):

1 fersk kylling ca. 1.300 g
100 g mascarpone
revet citronskal
1 dl hk. krydderurter fx persille og basilikum
salt, peber
15 g smør
2 dl tør hvidvin
2 dl mad­lav­ningsfløde
2-3 meloner
1 dl cremefraiche
1 tsk. dijonsennep
1 spsk. citronsaft
1 spsk. akaciehonning
1⁄2 dl græskarkerner

1 stk. frillicesalat


Sådan gør du:

Skyl og tør kyllingen, vrid vingespidserne om på ryggen og krydr med salt. Rør mas­carpone, citronskal og krydderurter sammen. Løft forsigtigt brystskindet fri af kødet og fordel ostecremen under skindet.
Bind en snor rundt om lårene, så de holdes sammen under stegningen. Læg kyllingen i en bradepande, læg tynde skiver smør på brystet og sæt den i ovnen i 30 min. ved 150˚. Tag den ud, dryp brystet med smør og hvidvin, og sæt den tilbage i ca. 1 time.

Dryp jævnligt med stegeskyen. Hæld skyen fra og skrab bunden godt. Si skyen og skum for fedt. Tilsæt fløde, kog op og smag til. Skær melonkød i grove tern. Rør cremefraiche med dijonsennep, sød sen­nep, citronsaft og akaciehonning.

Vend melonternene i dressing­en og lad dem trække.
Bræk salaten i mindre stykker, bland den i salaten og drys med saltede, ristede græskarkerner lige før servering. Partér kyllingen og server med stegesky, salat og ris eller kartofler.


Se også Røget sild med rugbrødscrunch & radisesalat
29. marts 2007
Mere om Mad

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her for holdbarheden i fryseren for smør, ost, mælk og æg. 

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger....

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i ovnen og på søde karameliserede mandler lavet på panden.

3 smarte måder at fryse avocado på

Mad Avocado smager dejligt og er tilmed utroligt sundt. Men hvad gør du, når du ikke kan nå at spise al den lækre frugt, inden den bliver dårlig...

12 krydderurter du kan dyrke året rundt kun ved at bruge vand

Mad Disse 12 krydderurter kan du dyrke uden at have grønne fingre. Det kræver minimal tid og du skal ikke have fingrene i jord.

Kan den mugne del af maden bare skæres af?

Mad Det er ikke nemt. Kan du nøjes med at skære muggen fra, eller skal du smide maden ud omgående? 

Derfor smager usund mad så godt

Mad Fristelsen fra chips, sodavand og bacon kan være svær at modstå, og det kan være endnu sværere at stoppe, når vi først er gået i gang. Men...

Derfor bør du ALDRIG bruge bagepapir

Mad Du tænker sikkert, at bagepapir er et uundværligt redskab til madlavningen, men faktisk bør du undgå det.

Derfor er det en god idé at fryse dine friske krydderurter

Mad At bruge krydderurter i madlavning er en fantastisk måde at forbedre smagsoplevelsen. Ved at fryse friske krydderurter, kan du have friske krydderurter lige ved hånden året rundt. 

Sådan laver du et æble til madpakken

Mad Du vil aldrig døje med brune æbler, når du har lært dette smarte æble-trick.

Blåbærmuffins - en supernem opskrift

Mad Er du blevet lækkersulten, får du her en nem opskrift på blåbærmuffins.

Sådan fryser du brød, så det bevarer smag og konsistens

Mad Du kender sikkert allerede til tricket med at fryse brød for en længere holdbarhed. Men du kender garanteret også til et frysebrændt og snasket optøet brød så. Det er slut nu.

Dette sted i køleskabet må du IKKE opbevare dine æg

Mad Vi kan godt blive enige om, at køleskabet - i dansk optik - er det rigtige sted at opbevare æggene. Det er dog ikke lige meget HVOR i kølesk...

Nemme brød på bål eller grill

Mad Nu får snobrødet kamp til stregen. Det tager bare 10 minutter at bage de sunde brød med fyld.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.