1 fersk kylling ca. 1.300 g
100 g mascarpone
revet citronskal
1 dl hk. krydderurter fx persille og basilikum
salt, peber
15 g smør
2 dl tør hvidvin
2 dl madlavningsfløde
2-3 meloner
1 dl cremefraiche
1 tsk. dijonsennep
1 spsk. citronsaft
1 spsk. akaciehonning
1⁄2 dl græskarkerner
1 stk. frillicesalat
Sådan gør du:
Skyl og tør kyllingen, vrid vingespidserne om på ryggen og krydr med salt. Rør mascarpone, citronskal og krydderurter sammen. Løft forsigtigt brystskindet fri af kødet og fordel ostecremen under skindet.
Bind en snor rundt om lårene, så de holdes sammen under stegningen. Læg kyllingen i en bradepande, læg tynde skiver smør på brystet og sæt den i ovnen i 30 min. ved 150˚. Tag den ud, dryp brystet med smør og hvidvin, og sæt den tilbage i ca. 1 time.
Dryp jævnligt med stegeskyen. Hæld skyen fra og skrab bunden godt. Si skyen og skum for fedt. Tilsæt fløde, kog op og smag til. Skær melonkød i grove tern. Rør cremefraiche med dijonsennep, sød sennep, citronsaft og akaciehonning.
Vend melonternene i dressingen og lad dem trække.
Bræk salaten i mindre stykker, bland den i salaten og drys med saltede, ristede græskarkerner lige før servering. Partér kyllingen og server med stegesky, salat og ris eller kartofler.