Forårskylling med melonsalat

Få en let, lækker og frisk kyllingeopskrift.


Fotos: Marianne Bjerre Ingredienser (4 pers.):

1 fersk kylling ca. 1.300 g
100 g mascarpone
revet citronskal
1 dl hk. krydderurter fx persille og basilikum
salt, peber
15 g smør
2 dl tør hvidvin
2 dl mad­lav­ningsfløde
2-3 meloner
1 dl cremefraiche
1 tsk. dijonsennep
1 spsk. citronsaft
1 spsk. akaciehonning
1⁄2 dl græskarkerner

1 stk. frillicesalat


Sådan gør du:

Skyl og tør kyllingen, vrid vingespidserne om på ryggen og krydr med salt. Rør mas­carpone, citronskal og krydderurter sammen. Løft forsigtigt brystskindet fri af kødet og fordel ostecremen under skindet.
Bind en snor rundt om lårene, så de holdes sammen under stegningen. Læg kyllingen i en bradepande, læg tynde skiver smør på brystet og sæt den i ovnen i 30 min. ved 150˚. Tag den ud, dryp brystet med smør og hvidvin, og sæt den tilbage i ca. 1 time.

Dryp jævnligt med stegeskyen. Hæld skyen fra og skrab bunden godt. Si skyen og skum for fedt. Tilsæt fløde, kog op og smag til. Skær melonkød i grove tern. Rør cremefraiche med dijonsennep, sød sen­nep, citronsaft og akaciehonning.

Vend melonternene i dressing­en og lad dem trække.
Bræk salaten i mindre stykker, bland den i salaten og drys med saltede, ristede græskarkerner lige før servering. Partér kyllingen og server med stegesky, salat og ris eller kartofler.

Se også Røget sild med rugbrødscrunch & radisesalat

Mest læste artikler