Få hele huset til at dampe af simremad med rustikke råvarer og velduftende krydderier

Mad

Simremad tager tid - men når du nyder din ret, vil du værdsætte hvert brugt sekund.

  • Simremad med svinekæber

    Simremad er ren meditation. Fra indkøb over snitning og hakning af de mange rustikke grøntsager og til den himmelske duft, der breder sig i hele huset. 

    En af de bedste simremads-retter på BO BEDRE er denne disse ølbraisererede svinekæber appelsinsalat og mos.

    Som mesteren bag denne ret, Lone Kjær, selv skriver, så er simremad faktisk nem, fordi den passer sig selv, når den først er sat over.

  • Marrokansk simremad

    Lone Kjær er også kokken bag denne nordafrikansk inspirerede simreret. Her er både kanel, kardemomme, søde kartofler og tørrede aprikoser.

    Det eneste tilbehør, du behøver til denne marrokanske kylling er noget groft brød til at dyppe i væden.

    Hvis du føler, du har behov for lidt flere kulhydrater on-the-side, så kan det anbefales at servere couscous til kyllingen. Så vil du også holde dig til det nordafrikanske tema.

  • Cassoulet med oksetykkam

    Bønner i simremad fungerer rigtigt godt. Derfor skal du nogle gange starte dagen før med dit simremadsprojekt.

    Her er i denne Cassoulet med oksekød er det sortebønner, der skal lægges i blød natten over.

    Kødet er oksetykkam og gourmet-pølser. Derudover skal der godt med rødvin, laurbærblade, rosmarin og frisk persille i. Mmmhhh - kan du allerede mærke duften brede sig?

    Sæt en dag af sammen med Lone Kjærs suveræne Cassoulet. Simretiden er herlige to og en halv time!

  • Pulled pork á la simremad

    Her er der en ret, der skal simre i op til 3 timer. YES!!!

    Kødet i denne sprængte svineskank af vil bllive så mørt, at den kan trævles og spises med ske. 

    Den slags kan man på en måde også købe vakuumpakket i Netto for 39.95. Vil du selv opleve, hvordan sådan en pulled pork bliver til på den naturlige måde, så er det her opskriften for dig.

  • Dyrevildt som simremad

    Dyrevildt er særlig god til simremad. Sejheden i kødet fra de veltrænede vilde dyr forsvinder efter et godt langt bad i en simrende og velkrydret grøntsagsgryde. 

    Her er dyrevildtet ølbraiseret og tilføjet brombær som en smuke note.

    Øllet er maltøl, og kødet er vildtkød efter behag samt røget bacon.

Se alt indhold
5. februar 2016
Mere om Mad

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Mad Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikadeller et græsk, svensk eller italiensk twist.

Ny undersøgelse: Spiser du økologisk, er du sundere

Mad Ny forskning bekræfter, at de mennesker, der spiser økologisk, generelt lever sundere, end de mennesker, der ikke spiser økologisk.

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Mad Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Mad Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet. Vores opskrift er kun peppet en lille smule op med chorizo-pølser i stedet for cocktail-pølser. Ellers er alt i denne mørbradgryde, som vor mormor lavede den.

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Mad Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Mad Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegifts...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i midten helt sikkert noget for dig. 

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger....

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i...

Flirtende frikadeller

Mad Illustrationer: Suzanne Moffat4 pers.400 g hakket svinekød8 spsk. couscous1-1 1/2 tsk. salt1/2 tsk. peber1 finthakket løg2 store æg1/4 tsk. tørret chili2 tsk. stødt spidskommen2 fed hvidløgFrisk hakket persille30 g fetaOlie til stegningKom couscous i 1 1/2 dl kogende vand, og lad det trække 5 min. under låg. Rør kødet sammen med salt, peber, løg, æg, chili, spidskommen og knust hvidløg.Bland persille, smuldret feta og couscous i farsen, og form den til cirka 20 frikadeller.Brun dem i olie ved god varme. Skru ned til middel varme, og steg frikadellerne færdige cirka 6 min.Connie Andersen, Kolding Læs også: Danske frikadeller på den nemme og børnevenlige facon

Slanke-frikadeller

Mad 4 pers. 500 g hakket kalkunkød 2 mellemstore gulerødder groft revet 2 spsk. hvedemel 1 æg 1 dl yoghurt naturel eller fromage blanc 1-2...

Frikadeller med bacon og tomat

Mad Ingredienser (4 pers.):400 g hakket svinekød 8-10%1 tsk. salt1 stort løg2 mellemstore gulerødder1 æg3 spsk. hvedemel1 dl mælk1⁄4 tsk....