Få hele huset til at dampe af simremad med rustikke råvarer og velduftende krydderier

Mad

Simremad tager tid - men når du nyder din ret, vil du værdsætte hvert brugt sekund.

  • Simremad med svinekæber

    Simremad er ren meditation. Fra indkøb over snitning og hakning af de mange rustikke grøntsager og til den himmelske duft, der breder sig i hele huset. 

    En af de bedste simremads-retter på BO BEDRE er denne disse ølbraisererede svinekæber appelsinsalat og mos.

    Som mesteren bag denne ret, Lone Kjær, selv skriver, så er simremad faktisk nem, fordi den passer sig selv, når den først er sat over.

  • Marrokansk simremad

    Lone Kjær er også kokken bag denne nordafrikansk inspirerede simreret. Her er både kanel, kardemomme, søde kartofler og tørrede aprikoser.

    Det eneste tilbehør, du behøver til denne marrokanske kylling er noget groft brød til at dyppe i væden.

    Hvis du føler, du har behov for lidt flere kulhydrater on-the-side, så kan det anbefales at servere couscous til kyllingen. Så vil du også holde dig til det nordafrikanske tema.

  • Cassoulet med oksetykkam

    Bønner i simremad fungerer rigtigt godt. Derfor skal du nogle gange starte dagen før med dit simremadsprojekt.

    Her er i denne Cassoulet med oksekød er det sortebønner, der skal lægges i blød natten over.

    Kødet er oksetykkam og gourmet-pølser. Derudover skal der godt med rødvin, laurbærblade, rosmarin og frisk persille i. Mmmhhh - kan du allerede mærke duften brede sig?

    Sæt en dag af sammen med Lone Kjærs suveræne Cassoulet. Simretiden er herlige to og en halv time!

  • Pulled pork á la simremad

    Her er der en ret, der skal simre i op til 3 timer. YES!!!

    Kødet i denne sprængte svineskank af vil bllive så mørt, at den kan trævles og spises med ske. 

    Den slags kan man på en måde også købe vakuumpakket i Netto for 39.95. Vil du selv opleve, hvordan sådan en pulled pork bliver til på den naturlige måde, så er det her opskriften for dig.

  • Dyrevildt som simremad

    Dyrevildt er særlig god til simremad. Sejheden i kødet fra de veltrænede vilde dyr forsvinder efter et godt langt bad i en simrende og velkrydret grøntsagsgryde. 

    Her er dyrevildtet ølbraiseret og tilføjet brombær som en smuke note.

    Øllet er maltøl, og kødet er vildtkød efter behag samt røget bacon.

Se alt indhold
05 februar 2016
Mere om Mad

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i ovnen og på søde karameliserede mandler lavet på panden.

Derfor smager usund mad så godt

Mad Fristelsen fra chips, sodavand og bacon kan være svær at modstå, og det kan være endnu sværere at stoppe, når vi først er gået i gang. Men...

75 procent af sprøjtegiften i din krop kommer fra disse 10 fødevare...

Mad Vil du gerne have færre rester fra sprøjtegifte i din krop, så er her 10 fødevarer, som du helst bør spise økologisk.

Disse frugter og grøntsager kan give dig allergiske reaktioner

Mad Det er ikke kun pollen i luften, der kan forårsage allergi. Nogle oplever allergiske reaktioner, når de bider i et æble eller i noget selleri. Se her, hvilke frugter og grøntsager, der kan få det til at snerpe til i halsen, og om du skulle være en af dem, der lider af Oral Allergi Syndrom. 

Hvad er forskellen på frugt og grøntsager?

Mad Hvordan kender man egentlig forskel på frugt og grøntsager? Du er bestemt ikke den eneste, der er i tvivl, men du kan få svaret her.

Derfor bør du tø dine madvarer op på køkkenbordet

Mad Kender du det; du skulle bare lige huske at tage kødet ud af fryseren og smide det i køleskabet inden du tog på arbejde. Det glemte du i...

Videnskabeligt bevist: Det er sundt at drikke kaffe

Mad Danskerne drikker 20 millioner kopper kaffe dagligt. Lægevidenskaben har været i tvivl – er det godt eller dårligt for helbreddet? Nu viser det sig, at vi sagtens kan tåle den sorte drik.

Russisk hakkebøf

Mad Ingredienser (4 pers.):500 g hk. oksekød 1 løg 1 1/2 dl hakkede, syltede rødbeder 1 dl hakket persille 3 spsk. hakkede kapers 2 æg 1⁄2 dl...

Kylling i mælk

Mad 4 pers.1 stor kylling6 fed hvidløg1 citron3/4 liter mælk80 g salt8-10 salvieblade1 drys hakket persilleTilbehør: kogte kartoflerGnid kylling...

Brød med soltørrede tomater

Mad 2 dl mælk25 g gær1 dl A-38 eller fromage frais1 tsk. salt1 tsk. honning2 tsk. basilikum2 tsk. oregano2 tsk. timian75 g hakkede soltørrede tomater4-6 dl hvedemelRør gæren ud i lun mælk, og tilsæt A-38, salt, honning, krydderurter samt soltørrede tomater. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, og ælt dejen godt. Form dejen til et stort rundt brød, og læg det på en smurt bageplade. Stil gerne dejen til koldhævning, fx et par timer i køleskabet, men det er ikke nødvendigt. Bag brødet midt i ovnen ved 200° i ca. 20 min.

Hannes grønsager i krydret kokosmælk

Mad 4-6 pers.1 stort løg2 fed hvidløglidt olivenolie1 tsk. stødt koriander2 tsk. stødte kardemommekapsler2 tsk. stødt spidskommen2 spsk. fuldkor...

Pærer med knækglasur

Mad 4 pers.1 tsk. smør4 faste pærerKnækglasur:50 g smør3/4 dl fløde1/2 dl sukker1/2 dl hakkede hasselnødder1/2 dl mandelflager1 tsk. kakaoTilbeh...

Lam i asparges

Mad 6 pers.1 1/2 kg lammeforkød2 bundter persille1 stor dildkvist10 hvide peberkornSalt400 g hvide aspargesmaizenamel til jævning2 pasteuriserede æggeblommer1 par spiseskefulde mælkTilbehør: Kogte kartofler drysset med persilleLammekødet afpudses pænt og skæres i portionsstykker. Kødet sættes over i en gryde med vand, tilsat et bundt persille, en stor dildkvist, 10 hvide peberkorn og salt. Koges mørt under låg ved svag varme ca. 1 time.Vil du undgå at si suppen, så kom persille og dildkvist hver for sig i et stykke gaze. Skum suppen et par gange for at få fedtlaget væk.Skræl aspargesene, skær den træede ende af, og kog dem i letsaltet vand ca. 10 min.Hak et stort bundt persille. Lav en jævnet sovs af en del af suppen, jævn med maizena, smag til med salt, og til sidst legeres med æggeblommerne udrørt i mælken.Kødet hviler i resten af suppen for at holdes varmt imens. Kødetlægges på et dybt fad, aspargesene lægges forsigtigt på, og til sidst hældes lidt sovs over, og der drysses et godt lag persille over. Resten af sovsen serveres i en sovsekande.

Rødfisk med porrer og squash

Mad Ingredienser: 3/4 kg rødfisk eller anden fast hvid fisk 25 g smør citronsaft salt, peber 4 porrer i mindre stykker 2 squash i halve skiver...

Milkshake med yoghurt

Mad 250 g frosne bær (fx jordbær/hindbær) 2 dl yoghurt naturel flormelis efter smag Hæld de frosne bær i en blender, og blend frugten til en...