Foto: Marianne Bjerre

En høstmenu

Mad

Rødbeder pifter chokoladekagen op, når menuen laves med friske rodfrugter.


Rødbedechokoladekage (4 pers.):
1 stor springform
350 g fintrevet rødbede
200 g smør
300 g mørk chokolade
4 æg str. L
300 g sukker
1 spsk. vaniljesukker
350 g hvedemel
2 tsk. bagepulver

Sådan gør du:
Smelt smør og hakket chokolade for svag varme. Pisk æg og sukker hvidt og skummende, og rør rødbede og vaniljesukker i. Vend hvedemel, bagepulver og chokoladesmør i æggemassen. Kom dejen i en smurt og meldrysset springform, og bag kagen ved 150° i ca. 1 time. Mærk efter med en strikkepind. Så længe der sidder dej på pinden, er kagen ikke færdig.

Cremet suppe med rodfrugter (4 pers.):
400 g skrællede kartofler
200 g skrællet persillerod
1 løg
18 dl hønsebouillon
1 dusk bredbladet persille
1 kvist timian
2 dl cremefraiche 38 %
salt, peber
2 fintsnittede porrer

Sådan gør du:
Skær kartofler og persillerod i mindre stykker og løget i både. Kom grøntsagerne i en gryde sammen med bouillon, persille og timian, og lad det koge ca. 30 min., til grøntsagerne er møre. Fjern krydderurterne, og blend suppen med cremefraiche. Kom suppen tilbage i gryden, tilsæt snittede porrer, og bring den i kog under omrøring. Smag suppen til med salt og peber, og servér med brød.

Gulerodssalat med rucola (4 pers.):
1⁄2 kg skrællede gulerødder
1⁄2 dl olivenolie
1⁄4 dl hvid balsamico eller hvidvinseddike
1 fed knust hvidløg
salt og peber
50 g grofthakkede valnødder
50 g høvlet parmesan
1 stor håndfuld rucola

Sådan gør du:
Skær gulerødderne i tynde stave. Rør olivenolie, balsamico, hvidløg, salt og peber sammen. Hæld dressingen over gulerødderne, og lad det trække mindst 1 time. Drys derefter med valnødder, parmesan samt rucola. Spis den sprøde salat som forret med brød til, eller giv den som tilbehør til kød og fjerkræ.
1 september 2006
0

Leksikon med de 8 vigtigste typer mel

Du tror sikkert, du er udlært i meltyperne. Hvor svært kan det være? Hvede til franskbrød og rug til rugbrød? Men så læs lige her - du...

0

Spiseløg - hvad er forskellen på rødløg, salatløg, skalotteløg og...

Hvad er det egentlig for nogle løg, vi bruger i vores madlavning og dyrker i vores haver? Bliv dus med rødløg, salatløg, almindelige løg,...

0

Du har sandsynligvis spist æbler forkert hele livet

Hvor svært kan det være at spise et æble korrekt? Vi mennesker har gnasket den dejlige frugt siden stenalderen, og vi vil ikke belæres om...

0

Disse madvarer må du aldrig pakke ind i stanniol

Styr uden om disse typiske fejl, og undgå uønskede stoffer i dine madvarer.

0

8 ting som kan forsvinde som følge af klimaforandringerne

Klimaet forandrer sig, og det bliver vores madvaner snart også nødt til at gøre. Der vil nemlig snart blive knaphed på mange af vores basisv...

0

Tro ikke på disse 5 myter om syltning

Der er ikke noget bedre end et glas hjemmelavet syltetøj. Men vi er ikke længere så dygtige til gamle tilberedningsmetoder. Så hvad skal...

0

Det sker der med din mad, når en flue lander oven på den

Hører du til dem, der smider din mad ud, når en flue har landet oven på den? Ikke endnu? Så var det måske værd at overveje... For en flue...

0

Derfor er koldt vand bedst til madlavning

Har du indtil nu benyttet varmt vand til din madlavning, så er det på tide at få ændret på køkkenvanen.

0

En verden uden kaffe kan snart være en realitet

Kaffen er en truet art, og klimaforandringerne er synderen. De stigende temperaturer kan i fremtiden sætte en stopper for den globale kaffep...

0

Sådan får du den sidste ketchup ud af flasken

Det er noget af det mest irriterende. I skal have burgere, men ketchupflasken er næsten tømt, og det er umuligt at få den sidste rest ud....

0

Må vandmelon opbevares i køleskabet?

Det er en af de lækreste sommerfrugter, og den skal gerne være iskold, når den skal nydes. Køleskabet er dog ikke det bedste bedste sted at...

0

Hvilke madvarer SKAL vaskes og hvilke skal ikke?

En af disse madvarer behøver du ikke at skylle i vand. De tre øvrige skal ALTID vaskes. Se hvilke fødevarer, der altid skal under hanen, og...

0

Rysteribs – Danmarks nemmeste sommeropskrift

Rysteribs er en af de bedste danske sommertraditioner. Det er opskriften, der næppe kan gå galt. Den kræver kun et godt håndelag, og at du...

0

Sådan sikrer du dig, at en vandmelon er moden

Slæber du alt for tit umodne og melede vandmeloner med hjem? Så skyldes det måske, at du ikke har lært at LÆSE vandmeloner rigtigt. Her er...

0

Fjerne stenene i kirsebær med en flaske

Hvem har en kirsebær-udstener i skuffen? Det kan ikke være mange. Den er heller ikke nødvendig, når du skal udstene kirsebær. Alt du behøver...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.