Durumbrød

Vi kender alle durumbrøddet - bag det selv med enkle midler.


Fotos: Marianne BjerreIngredienser (2 brød):
250 g durumhvede 2 dl vand
2 g gær
1⁄2 liter vand
25 g gær
1 spsk. salt
ca. 800 g italiensk hvedemel

Tilberedning:
Rør durumhvede, vand og de 2 g gær sammen. Lad det stå dækket et døgn.
Rør gæren ud i lunkent vand, tilsæt salt samt surdej. Rør hvedemelet i lidt ad gangen og ælt dejen godt. Sæt den til hævning i 2 timer.
Slå dejen ned, del den i to og form to aflange brød. Læg dem på en bageplade, lav et par dybe snit med en kniv og dæk med et fugtigt klæde.
Lad brødene hæve i 1 time, og bag dem ved 225° i 20-25 min.

Mest læste artikler