Dette må du aldrig gøre med dine køkkenknive

Mad

Dine køkkenknive er mere skrøbelige, end du lige går og tror. Almindelig hverdagsting kan hurtigt ødelægge og gøre dine køkkenknive sløve.

Disse 4 huskeregler vil forlænge dine knives levetid væsentlig.
Disse 4 huskeregler vil forlænge dine knives levetid væsentlig. Foto: istockphoto

1. Kom aldrig dine køkkenknive i opvaskemaskinen

Du bør aldrig komme dine køkkenknive i opvaskemaskinen, da opvaskemidlet og den hårde cirkulation med vand, kan sløve knivens blad.

Vask derfor altid dine knive op i hånden efter brug.

2. Lad aldrig dine knive lufttørre

Når du har vasket dine knive, skal du altid huske at tørre dem af med et viskestykke. Hvis du lader dine knive lufttørre, vil de over tid blive sløve og ramt af indtørret kalk. Indtørret kalk kan være svært og fjerne igen.

3. Brug en god knivblok

Har du dine knive liggende i køkkenskuffen, bør du straks anskaffe dig en god knivblok. I køkkenskuffen vil knivenebladene blive sløve og ridset.

Hvis du bruger en god knivblok i stedet, vil du forlænge dine knives levetid.

4. Puds og slib dine knive

Hvis du finpudser og sliber dine knive regelmæssigt, vil de fungere og holde i længere tid. En kniv uden et skarpt blad er ubrugelig - men ved at slibe dine knive med en god knivsliber, vil de altid fungere optimalt.

Med en god kniv hører et godt skærerbræt sig til – men også her begår mange fejl. Se de 6 typiske fejl, vi laver med skærebrættet.

Læs også:

Forskellen på hvide og brune æg

I supermarkedet står vi tit overfor at skulle vælge imellem hvide og brune æg – men er der reelt set en forskel?

22. marts 2016
Mere om Mad

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Mad Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikadeller et græsk, svensk eller italiensk twist.

Ny undersøgelse: Spiser du økologisk, er du sundere

Mad Ny forskning bekræfter, at de mennesker, der spiser økologisk, generelt lever sundere, end de mennesker, der ikke spiser økologisk.

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Mad Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Mad Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet. Vores opskrift er kun peppet en lille smule op med chorizo-pølser i stedet for cocktail-pølser. Ellers er alt i denne mørbradgryde, som vor mormor lavede den.

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Mad Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Mad Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegifts...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i midten helt sikkert noget for dig. 

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger....

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i...

Flirtende frikadeller

Mad Illustrationer: Suzanne Moffat4 pers.400 g hakket svinekød8 spsk. couscous1-1 1/2 tsk. salt1/2 tsk. peber1 finthakket løg2 store æg1/4 tsk. tørret chili2 tsk. stødt spidskommen2 fed hvidløgFrisk hakket persille30 g fetaOlie til stegningKom couscous i 1 1/2 dl kogende vand, og lad det trække 5 min. under låg. Rør kødet sammen med salt, peber, løg, æg, chili, spidskommen og knust hvidløg.Bland persille, smuldret feta og couscous i farsen, og form den til cirka 20 frikadeller.Brun dem i olie ved god varme. Skru ned til middel varme, og steg frikadellerne færdige cirka 6 min.Connie Andersen, Kolding Læs også: Danske frikadeller på den nemme og børnevenlige facon

Slanke-frikadeller

Mad 4 pers. 500 g hakket kalkunkød 2 mellemstore gulerødder groft revet 2 spsk. hvedemel 1 æg 1 dl yoghurt naturel eller fromage blanc 1-2...

Frikadeller med bacon og tomat

Mad Ingredienser (4 pers.):400 g hakket svinekød 8-10%1 tsk. salt1 stort løg2 mellemstore gulerødder1 æg3 spsk. hvedemel1 dl mælk1⁄4 tsk....