Derfor skal du komme salt i kaffen

Mad

Kaffeeksperter anbefaler, at du bør tilsætte en knivspids salt i din kaffe. Du tænker sikkert, at det er noget af det mærkeligste, du nogensinde har hørt. Men læs lige her. Måske har du (også) smagt din kaffe forkert hele livet  ...

Bring nuancerne i frem i din kaffe ved tilsætte salt.
Bring nuancerne i frem i din kaffe ved tilsætte salt. Foto: www.masterbloggen.no

Bring nuancerne i frem i din kaffe

Du sidder sikkert skeptisk og overvejer, hvorvidt salt kan forbedre smagen af din kaffe? Det kan vi godt forstå! Kaffe er jo nærmest blevet en religion i Danmark, og det er de aller færreste, som er klar over, at yndlingsdrikken kan forskønnes med lidt salt.

Lad os uddybe.

Nogle af os drikker gerne Nescafe, imens andre elsker den klassiske filterkaffe. Flere og flere sværger til at kværne kaffebønnerne selv, eller bruger måske markedets nye espressomaskiner med kapsler. Der er med andre ord en jungle af præferencer.

Ikke nok med det - bagefter kommer naturligvis spørgsmålet om mælk, fløde eller sukker? Skal mælken i øvrigt være varm, lun eller kold, når den tilsættes kaffen? Skal det være en fedtfattig kop kaffe? Og så videre og videre. 

Vi ved godt, at du højest sandsynligt har en klar idé om, hvordan din kaffe skal serveres. Alligevel beder vi dig om at genoverveje dine kafferitualer - du vil højest sandsynligt takke os.

Så hvorfor begynder vi at tale om salt i kaffen? Nu havde vi lige vænnet os til at drysse en lille smule rørsukker på mælkeskummen, for at gøre den lidt lækrere og mindre bitter. Men. Det er netop mindskningen af bitterheden, som bringer saltet ind i billedet! Du kender måske allerede behovet for at spise lidt sødt til kaffen for at give et supplement til den bitre smag? Det er meget forskelligt, hvordan vores indviduelle smagsløg opfatter de bitre noter i kaffe, og nogle af os er kan næsten ikke holde den ud. Løsningen til disse mennesker er her - Salt!

Undgå bitter kaffe!

Hvis du tilsætter en knivspids salt i din kop kaffe, mindskes den bitre smag. Forsøg har bevist, at salt faktisk er bedre til at mildne kaffen end sukker! Kaffeeksperter mener sågar, at salt bringer de bedste nuancer frem i kaffen - især, hvis den er lidt for gammel. Tilsæt en lille knivspids salt i din kaffe, inden bønnerne kværnes. Alternativt kan du komme salten i den færdige kop kaffe, men husk så at blande godt.

Prøv dette simple trick en enkelt gang og du vil opdage, at du har drukket din ynglingsdrik forkert hele livet - ligesom alle os andre ... 

Læs også: Disse rengøringsmidler skal du ALDRIG blande

29 oktober 2015
0

Leksikon med de 8 vigtigste typer mel

Du tror sikkert, du er udlært i meltyperne. Hvor svært kan det være? Hvede til franskbrød og rug til rugbrød? Men så læs lige her - du...

0

Spiseløg - hvad er forskellen på rødløg, salatløg, skalotteløg og...

Hvad er det egentlig for nogle løg, vi bruger i vores madlavning og dyrker i vores haver? Bliv dus med rødløg, salatløg, almindelige løg,...

0

Du har sandsynligvis spist æbler forkert hele livet

Hvor svært kan det være at spise et æble korrekt? Vi mennesker har gnasket den dejlige frugt siden stenalderen, og vi vil ikke belæres om...

0

Disse madvarer må du aldrig pakke ind i stanniol

Styr uden om disse typiske fejl, og undgå uønskede stoffer i dine madvarer.

0

8 ting som kan forsvinde som følge af klimaforandringerne

Klimaet forandrer sig, og det bliver vores madvaner snart også nødt til at gøre. Der vil nemlig snart blive knaphed på mange af vores basisv...

0

Tro ikke på disse 5 myter om syltning

Der er ikke noget bedre end et glas hjemmelavet syltetøj. Men vi er ikke længere så dygtige til gamle tilberedningsmetoder. Så hvad skal...

0

Det sker der med din mad, når en flue lander oven på den

Hører du til dem, der smider din mad ud, når en flue har landet oven på den? Ikke endnu? Så var det måske værd at overveje... For en flue...

0

Derfor er koldt vand bedst til madlavning

Har du indtil nu benyttet varmt vand til din madlavning, så er det på tide at få ændret på køkkenvanen.

0

En verden uden kaffe kan snart være en realitet

Kaffen er en truet art, og klimaforandringerne er synderen. De stigende temperaturer kan i fremtiden sætte en stopper for den globale kaffep...

0

Sådan får du den sidste ketchup ud af flasken

Det er noget af det mest irriterende. I skal have burgere, men ketchupflasken er næsten tømt, og det er umuligt at få den sidste rest ud....

0

Må vandmelon opbevares i køleskabet?

Det er en af de lækreste sommerfrugter, og den skal gerne være iskold, når den skal nydes. Køleskabet er dog ikke det bedste bedste sted at...

0

Hvilke madvarer SKAL vaskes og hvilke skal ikke?

En af disse madvarer behøver du ikke at skylle i vand. De tre øvrige skal ALTID vaskes. Se hvilke fødevarer, der altid skal under hanen, og...

0

Rysteribs – Danmarks nemmeste sommeropskrift

Rysteribs er en af de bedste danske sommertraditioner. Det er opskriften, der næppe kan gå galt. Den kræver kun et godt håndelag, og at du...

0

Sådan sikrer du dig, at en vandmelon er moden

Slæber du alt for tit umodne og melede vandmeloner med hjem? Så skyldes det måske, at du ikke har lært at LÆSE vandmeloner rigtigt. Her er...

0

Fjerne stenene i kirsebær med en flaske

Hvem har en kirsebær-udstener i skuffen? Det kan ikke være mange. Den er heller ikke nødvendig, når du skal udstene kirsebær. Alt du behøver...