Derfor skal du komme salt i kaffen

Mad

Kaffeeksperter anbefaler, at du bør tilsætte en knivspids salt i din kaffe. Du tænker sikkert, at det er noget af det mærkeligste, du nogensinde har hørt. Men læs lige her. Måske har du (også) smagt din kaffe forkert hele livet  ...

Bring nuancerne i frem i din kaffe ved tilsætte salt.
Bring nuancerne i frem i din kaffe ved tilsætte salt. Foto: www.masterbloggen.no

Bring nuancerne i frem i din kaffe

Du sidder sikkert skeptisk og overvejer, hvorvidt salt kan forbedre smagen af din kaffe? Det kan vi godt forstå! Kaffe er jo nærmest blevet en religion i Danmark, og det er de aller færreste, som er klar over, at yndlingsdrikken kan forskønnes med lidt salt.

Lad os uddybe.

Nogle af os drikker gerne Nescafe, imens andre elsker den klassiske filterkaffe. Flere og flere sværger til at kværne kaffebønnerne selv, eller bruger måske markedets nye espressomaskiner med kapsler. Der er med andre ord en jungle af præferencer.

Ikke nok med det - bagefter kommer naturligvis spørgsmålet om mælk, fløde eller sukker? Skal mælken i øvrigt være varm, lun eller kold, når den tilsættes kaffen? Skal det være en fedtfattig kop kaffe? Og så videre og videre. 

Vi ved godt, at du højest sandsynligt har en klar idé om, hvordan din kaffe skal serveres. Alligevel beder vi dig om at genoverveje dine kafferitualer - du vil højest sandsynligt takke os.

Så hvorfor begynder vi at tale om salt i kaffen? Nu havde vi lige vænnet os til at drysse en lille smule rørsukker på mælkeskummen, for at gøre den lidt lækrere og mindre bitter. Men. Det er netop mindskningen af bitterheden, som bringer saltet ind i billedet! Du kender måske allerede behovet for at spise lidt sødt til kaffen for at give et supplement til den bitre smag? Det er meget forskelligt, hvordan vores indviduelle smagsløg opfatter de bitre noter i kaffe, og nogle af os er kan næsten ikke holde den ud. Løsningen til disse mennesker er her - Salt!

Undgå bitter kaffe!

Hvis du tilsætter en knivspids salt i din kop kaffe, mindskes den bitre smag. Forsøg har bevist, at salt faktisk er bedre til at mildne kaffen end sukker! Kaffeeksperter mener sågar, at salt bringer de bedste nuancer frem i kaffen - især, hvis den er lidt for gammel. Tilsæt en lille knivspids salt i din kaffe, inden bønnerne kværnes. Alternativt kan du komme salten i den færdige kop kaffe, men husk så at blande godt.

Prøv dette simple trick en enkelt gang og du vil opdage, at du har drukket din ynglingsdrik forkert hele livet - ligesom alle os andre ... 

Læs også: Sådan undgår du, at krydderurter klasker sammen

29 oktober 2015
0

75 procent af sprøjtegiften i din krop kommer fra disse 10 fødevare...

Vil du gerne have færre rester fra sprøjtegifte i din krop, så er her 10 fødevarer, som du helst bør spise økologisk.

0

Hvad er forskellen på frugt og grøntsager?

Hvordan kender man egentlig forskel på frugt og grøntsager? Du er bestemt ikke den eneste, der er i tvivl, men du kan få svaret her.

0

7 ting du ikke må gøre, når du bager

Det kan godt være en udfordring at få kage- eller brødopskriften til at blive lige præcis, som man gerne vil have den. Her er nogle tips og...

0

Videnskabeligt bevist: Det er sundt at drikke kaffe

Danskerne drikker 20 millioner kopper kaffe dagligt. Lægevidenskaben har været i tvivl – er det godt eller dårligt for helbreddet? Nu viser...

1

Fyldte squash

Udhul en squash og kom lækkert og dekorativt fyld i.

0

Spansk frokostret

Piperade stammer fra Basker­landet og er en lækker blanding af solmodne peberfrugter, løg og tomater med æg. 3 store røde peberfrugter ½...

0

Russisk hakkebøf

Ingredienser (4 pers.):500 g hk. oksekød 1 løg 1 1/2 dl hakkede, syltede rødbeder 1 dl hakket persille 3 spsk. hakkede kapers 2 æg 1⁄2 dl...

0

Salat med kyllingelever

Ingredienser (4 pers.): 500 g kyllingelever 1 spsk. olivenolie 1 spsk. akaciehonningSalt, peber300 g rucolasalat 25 g pinjekerner 2 spsk....

0

Brød med soltørrede tomater

2 dl mælk25 g gær1 dl A-38 eller fromage frais1 tsk. salt1 tsk. honning2 tsk. basilikum2 tsk. oregano2 tsk. timian75 g hakkede soltørrede...

0

Hannes grønsager i krydret kokosmælk

4-6 pers.1 stort løg2 fed hvidløglidt olivenolie1 tsk. stødt koriander2 tsk. stødte kardemommekapsler2 tsk. stødt spidskommen2 spsk. fuldkor...

0

Pærer med knækglasur

4 pers.1 tsk. smør4 faste pærerKnækglasur:50 g smør3/4 dl fløde1/2 dl sukker1/2 dl hakkede hasselnødder1/2 dl mandelflager1 tsk. kakaoTilbeh...

0

Lam i asparges

6 pers.1 1/2 kg lammeforkød2 bundter persille1 stor dildkvist10 hvide peberkornSalt400 g hvide aspargesmaizenamel til jævning2 pasteurisered...

0

Nem pastatærte med skinke

Ca. 150 g pasta f.eks. skruer, 1 stor gulerod, 1 løg, 100 g champignon, 1/2 squash (lille), 1 spsk olie, 150 g kogt skinke eller hamburgerr...

0

Sandwich med hytteost

Sandwichbrød, 200 g hytteost, 1/2 rød fint hakket peber-frugt, 75 g skinke i tern, 2 hårdkogte hakkede æg, purløg, salt og peber. Tilbehør:...

0

Bradepandekage med ananas

Det skal du bruge:3 æg, 250 g sukker, 250 g hvedemel, 3 tsk bagepulver, 1 1/2 dl mælk, 75 g smeltet smør eller margarine, 12 skiver ananas,...