Opskriften er fra bogen: Stjernestunder & gæster skrevet af Inge Skovdal, Peter kodod og Gitte Heidi Rasmussen.
Opskriften er fra bogen: Stjernestunder & gæster skrevet af Inge Skovdal, Peter kodod og Gitte Heidi Rasmussen.

Den perfekte dessert til nytår - iskage med skovbær og marcipan

Mad

Står du og mangler den imponerende, overdådige og ikke mindst velsmagende dessert til nytårsaften. Så er nytårsiskagen fra bogen Stjernestunder & gæster et godt valg. Og du får opskriften lige her.

Nytårsiskage i flere lag
(12-16 stykker kage)

Marcipanbund
125 g smør
125 g sukker
125 g ren rå marcipan
3 æg - str. L
2 spsk hvedemel

Marengs
100 g ren rå marcipan, revet
100 g flormelis
2 æggehvider

Skovbæris
300 g frosne skovbær
1 dl flormelis
4 æggeblommer
3 1/2 dl piskefløde

Hvid chokoladeis
200 g hvid chokolade
4 æggeblommer
3/4 dl sukker
1 stang vanilje
4 dl piskefløde

Pynt
Bær, gerne forskellige

Sådan gør du
Rør smør, sukker og marcipan blødt og cremet. Pisk æggene i et ad gangen og rør dernæst melet i. Fordel dejen i en smurt meldrysset springform ca. 24 cm i diameter. Bag marcipanbunden i ca. 25 min. ved 175 grader og afkøl på rist.

Findel marcipan og 75 g flormelis i en foodprocessor eller multihakker. Pisk æggehviderne stive, pisk risten af flormelissen i og vend marcipanblandingen i. Smør marengsen ud på et stykke bagepapir, så bunden får samme størrelse som marcipanbunden.

Bag marengsbunden ved 125 grader i ca. 1 time og afkøl på rist. Findel de frostne bær i en foodprocesser eller multihakker med flormelis og æggeblommer, så det får konsistens som softice. Pisk fløden til flødeskum og vend bærrene i. Kom marcipanbunden tilbage i springformen og kom skovbærisen oven på. Sæt den i fryseren til isen er næsten stivnet.

Smelt den hvide chokolade over vandbad. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn luftigt og rør den smeltede chokolade i. Pisk fløden til skum og bland med chokoladecremen. Læg marengsen oven på skovbærisen og slut af med hvid chokoladeis. Sæt isen i fryseren til den er fast og skærbar. Pynt med friske bær.


Opskriften er fra bogen: Stjernestunder & gæster af Peter Kofod, Gitte Heidi Rasmussen og Inge Skovdal. Fra Odense Marcipan, 72 sider, Kan købes til 40 kroner i udvalgte supermarkeder og dagligvarebutikker.

Find forhandlere af bogen



10 november 2011
Mere om Mad

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger. Læs med og find ud af hvad gigantkæden nu har fundet på. 

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i...

Derfor bør du ALDRIG bruge bagepapir

Mad Du tænker sikkert, at bagepapir er et uundværligt redskab til madlavningen, men faktisk bør du undgå det.

3 smarte måder at fryse avocado på

Mad Avocado smager dejligt og er tilmed utroligt sundt. Men hvad gør du, når du ikke kan nå at spise al den lækre frugt, inden den bliver dårlig? Her får du 3 smarte måder at fryse din avocado på.

12 krydderurter du kan dyrke året rundt kun ved at bruge vand

Mad Disse 12 krydderurter kan du dyrke uden at have grønne fingre. Det kræver minimal tid og du skal ikke have fingrene i jord.

Kan den mugne del af maden bare skæres af?

Mad Det er ikke nemt. Kan du nøjes med at skære muggen fra, eller skal du smide maden ud omgående?

Derfor smager usund mad så godt

Mad Fristelsen fra chips, sodavand og bacon kan være svær at modstå, og det kan være endnu sværere at stoppe, når vi først er gået i gang. Men der findes faktisk en rigtig god forklaring på, hvorfor vi hungrer efter de usunde sager – og måske tilmed en god undskyldning.

Derfor er det en god idé at fryse dine friske krydderurter

Mad At bruge krydderurter i madlavning er en fantastisk måde at forbedre smagsoplevelsen. Ved at fryse friske krydderurter, kan du have friske...

Sådan laver du et æble til madpakken

Mad Du vil aldrig døje med brune æbler, når du har lært dette smarte æble-trick.

Blåbærmuffins - en supernem opskrift

Mad Er du blevet lækkersulten, får du her en nem opskrift på blåbærmuffins.

11 ting, der ikke bør komme i køleskabet

Mad Der er mange meninger om, hvad der må komme i køleskabet, og hvad der ikke må. Se her 11 ting, du aldrig bør opbevare i dit køleskab.

Bruger du fryseren som skraldespand?

Mad Hver anden dansker glemmer, hvad de opbevarer i fryseren og ender med at smide især kødvarer ud, viser en ny undersøgelse.

Nemme brød på bål eller grill

Mad Nu får snobrødet kamp til stregen. Det tager bare 10 minutter at bage de sunde brød med fyld.

Så længe kan dine madvarer holde sig i fryseren

Mad Hører du til dem, der tror at madvarer kan holde sig for evigt, så længe de er opbevaret på frost? Få helt styr på, hvor længe dine madvarer...

Så længe kan dine madvarer holde sig i køleskabet

Mad Rigtig mange smider madvarer ud, fordi de er usikre på, hvor længe de forskellige ting kan holde sig, men faktisk kan mange madvarer holde...