Den nemmeste måde at lynmodne ferskner på

Mad

Friske ferskner i en fart er faktisk ingen udfordring. Med 4 simple tricks kan du forvandle de hårde ferskner til bløde, spiseklare frugter.

Fire gode tricks til at få friske ferskner i en fart.
Fire gode tricks til at få friske ferskner i en fart. Foto: iStockphoto

Ferskner er en helt urimeligt lækker frugt, som du kan bruge til mange forskellige ting. Du kan spise dem, som de er, bage lækre kager med dem eller lave is og smoothies. Problemet med et ferskenprojekt opstår først, hvis fersknerne endnu ikke er helt modne. Det betyder nemlig, at de er hårde, hvilket gør det en anelse sværere at få noget ud af dem.

Hvis du ikke lige har en ekstra uge til rådighed, hvor du går og venter på, at fersknerne bliver modne, så har vi heldigvis en række fine og effektive tricks, der hurtigt gør dine ferskner modne.

1. Papirposen

Den måske mest udbredte teknik til at få frugter til at modnes, er den såkaldte papirspose-teknik. Alt du skal gøre, er at putte dine friske ferskner i en papirspose (ikke en plastikpose) og lægge posen et sted på køkkenbordet. Nu venter du bare et par dage, og så skulle frugterne gerne være klar til brug. 

2. Viskestykket

Lidt i samme stil som tricket med papirsposen, kan du bruge et rent viskestykke. Pak frugterne ind i viskestykket, så de er tildækket af et par lag. Herefter skulle frugterne gerne være modnet efter et par dage. Tricket med papirsposen skulle dog være mere effektivt, men det er ikke altid, at man lige har en papirspose til rådighed. 

3. Kog fersknerne

Denne teknik er særligt god, hvis du har planer om at bruge fersknerne i en tærte, en kage, eller hvis du vil lave syltetøj.

Skær din fersken i halv, og fjern stenen. Hvis opskriften kræver det, er det også nu, du skal fjerne skindet fra frugten. Kog vandet, og put fersknerne i. Det kan være en anelse svært at afgøre, hvor længe fersknerne skal have, men som udgangspunkt er det et sted mellem 10 og 45 minutter. Det mest afgørende er, hvor al dente, du gerne vil have frugterne til at være. 

Læs også: Simpelt trick til at undgå hvepse

4. Æbler

Et andet effektivt trick er at placere fersknerne sammen med en bunke friske æbler. Æbler har nemlig den effekt, at de modner de omkringliggende frugter og grøntsager. 

10 juli 2017
0

75 procent af sprøjtegiften i din krop kommer fra disse 10 fødevare...

Vil du gerne have færre rester fra sprøjtegifte i din krop, så er her 10 fødevarer, som du helst bør spise økologisk.

0

Disse frugter og grøntsager kan give dig allergiske reaktioner

Det er ikke kun pollen i luften, der kan forårsage allergi. Nogle oplever allergiske reaktioner, når de bider i et æble eller i noget seller...

0

Hvad er forskellen på frugt og grøntsager?

Hvordan kender man egentlig forskel på frugt og grøntsager? Du er bestemt ikke den eneste, der er i tvivl, men du kan få svaret her.

0

Videnskabeligt bevist: Det er sundt at drikke kaffe

Danskerne drikker 20 millioner kopper kaffe dagligt. Lægevidenskaben har været i tvivl – er det godt eller dårligt for helbreddet? Nu viser...

0

Russisk hakkebøf

Ingredienser (4 pers.):500 g hk. oksekød 1 løg 1 1/2 dl hakkede, syltede rødbeder 1 dl hakket persille 3 spsk. hakkede kapers 2 æg 1⁄2 dl...

0

Rødbedekage

400 g sukker4 æg250 g hvedemel4 tsk. bagepulver4 tsk. stødt kanel1 tsk. stødt nellikeSaften af 12 citron300 g fintrevet rå rødbede3 dl...

0

Kylling i mælk

4 pers.1 stor kylling6 fed hvidløg1 citron3/4 liter mælk80 g salt8-10 salvieblade1 drys hakket persilleTilbehør: kogte kartoflerGnid kylling...

0

Mager chokolademousse

Illustration: Suzanne Moffat4 pers.100 g god mørk chokolade5 dl fromage frais1 12 dl piskefløde1 æggeblomme40 g sukkerRevet skal fra 12...

0

Brød med soltørrede tomater

2 dl mælk25 g gær1 dl A-38 eller fromage frais1 tsk. salt1 tsk. honning2 tsk. basilikum2 tsk. oregano2 tsk. timian75 g hakkede soltørrede...

0

Hannes grønsager i krydret kokosmælk

4-6 pers.1 stort løg2 fed hvidløglidt olivenolie1 tsk. stødt koriander2 tsk. stødte kardemommekapsler2 tsk. stødt spidskommen2 spsk. fuldkor...

0

Pærer med knækglasur

4 pers.1 tsk. smør4 faste pærerKnækglasur:50 g smør3/4 dl fløde1/2 dl sukker1/2 dl hakkede hasselnødder1/2 dl mandelflager1 tsk. kakaoTilbeh...

0

Lam i asparges

6 pers.1 1/2 kg lammeforkød2 bundter persille1 stor dildkvist10 hvide peberkornSalt400 g hvide aspargesmaizenamel til jævning2 pasteurisered...

0

Rødfisk med porrer og squash

Ingredienser: 3/4 kg rødfisk eller anden fast hvid fisk 25 g smør citronsaft salt, peber 4 porrer i mindre stykker 2 squash i halve skiver...

0

Milkshake med yoghurt

250 g frosne bær (fx jordbær/hindbær) 2 dl yoghurt naturel flormelis efter smag Hæld de frosne bær i en blender, og blend frugten til en...

0

Kyllingegryde med mango og appelsin

4 pers. En ret, der er let at lave, smager pragtfuldt, og så er den kalorielet. Retten kan laves med forskelligt kød; kylling, okse- eller...