Den nemmeste måde at lynmodne ferskner på

Friske ferskner i en fart er faktisk ingen udfordring. Med 4 simple tricks kan du forvandle de hårde ferskner til bløde, spiseklare frugter.


Ferskner er en helt urimeligt lækker frugt, som du kan bruge til mange forskellige ting. Du kan spise dem, som de er, bage lækre kager med dem eller lave is og smoothies. Problemet med et ferskenprojekt opstår først, hvis fersknerne endnu ikke er helt modne. Det betyder nemlig, at de er hårde, hvilket gør det en anelse sværere at få noget ud af dem.

Hvis du ikke lige har en ekstra uge til rådighed, hvor du går og venter på, at fersknerne bliver modne, så har vi heldigvis en række fine og effektive tricks, der hurtigt gør dine ferskner modne.

1. Papirposen

Den måske mest udbredte teknik til at få frugter til at modnes, er den såkaldte papirspose-teknik. Alt du skal gøre, er at putte dine friske ferskner i en papirspose (ikke en plastikpose) og lægge posen et sted på køkkenbordet. Nu venter du bare et par dage, og så skulle frugterne gerne være klar til brug. 

2. Viskestykket

Lidt i samme stil som tricket med papirsposen, kan du bruge et rent viskestykke. Pak frugterne ind i viskestykket, så de er tildækket af et par lag. Herefter skulle frugterne gerne være modnet efter et par dage. Tricket med papirsposen skulle dog være mere effektivt, men det er ikke altid, at man lige har en papirspose til rådighed. 

3. Kog fersknerne

Denne teknik er særligt god, hvis du har planer om at bruge fersknerne i en tærte, en kage, eller hvis du vil lave syltetøj.

Skær din fersken i halv, og fjern stenen. Hvis opskriften kræver det, er det også nu, du skal fjerne skindet fra frugten. Kog vandet, og put fersknerne i. Det kan være en anelse svært at afgøre, hvor længe fersknerne skal have, men som udgangspunkt er det et sted mellem 10 og 45 minutter. Det mest afgørende er, hvor al dente, du gerne vil have frugterne til at være. 

4. Æbler

Et andet effektivt trick er at placere fersknerne sammen med en bunke friske æbler. Æbler har nemlig den effekt, at de modner de omkringliggende frugter og grøntsager. 

Mest læste artikler