Den nemmeste måde at lynmodne ferskner på

Mad

Friske ferskner i en fart er faktisk ingen udfordring. Med 4 simple tricks kan du forvandle de hårde ferskner til bløde, spiseklare frugter.

Fire gode tricks til at få friske ferskner i en fart.
Fire gode tricks til at få friske ferskner i en fart. Foto: iStockphoto

Ferskner er en helt urimeligt lækker frugt, som du kan bruge til mange forskellige ting. Du kan spise dem, som de er, bage lækre kager med dem eller lave is og smoothies. Problemet med et ferskenprojekt opstår først, hvis fersknerne endnu ikke er helt modne. Det betyder nemlig, at de er hårde, hvilket gør det en anelse sværere at få noget ud af dem.

Hvis du ikke lige har en ekstra uge til rådighed, hvor du går og venter på, at fersknerne bliver modne, så har vi heldigvis en række fine og effektive tricks, der hurtigt gør dine ferskner modne.

1. Papirposen

Den måske mest udbredte teknik til at få frugter til at modnes, er den såkaldte papirspose-teknik. Alt du skal gøre, er at putte dine friske ferskner i en papirspose (ikke en plastikpose) og lægge posen et sted på køkkenbordet. Nu venter du bare et par dage, og så skulle frugterne gerne være klar til brug. 

2. Viskestykket

Lidt i samme stil som tricket med papirsposen, kan du bruge et rent viskestykke. Pak frugterne ind i viskestykket, så de er tildækket af et par lag. Herefter skulle frugterne gerne være modnet efter et par dage. Tricket med papirsposen skulle dog være mere effektivt, men det er ikke altid, at man lige har en papirspose til rådighed. 

3. Kog fersknerne

Denne teknik er særligt god, hvis du har planer om at bruge fersknerne i en tærte, en kage, eller hvis du vil lave syltetøj.

Skær din fersken i halv, og fjern stenen. Hvis opskriften kræver det, er det også nu, du skal fjerne skindet fra frugten. Kog vandet, og put fersknerne i. Det kan være en anelse svært at afgøre, hvor længe fersknerne skal have, men som udgangspunkt er det et sted mellem 10 og 45 minutter. Det mest afgørende er, hvor al dente, du gerne vil have frugterne til at være. 

Læs også:

Sådan undgår du sorte pletter på bløde fuger i badeværelset

Sorte pletter på fugerne mellem fliserne er hverken pæne at se på eller sunde at omgive sig med. Her får du vigtige tips til, hvordan du...

4. Æbler

Et andet effektivt trick er at placere fersknerne sammen med en bunke friske æbler. Æbler har nemlig den effekt, at de modner de omkringliggende frugter og grøntsager. 

10. juli 2017
Mere om Mad

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i midten helt sikkert noget for dig. 

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger....

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i...

3 smarte måder at fryse avocado på

Mad Avocado smager dejligt og er tilmed utroligt sundt. Men hvad gør du, når du ikke kan nå at spise al den lækre frugt, inden den bliver dårlig? Her får du 3 smarte måder at fryse din avocado på.

12 krydderurter du kan dyrke året rundt kun ved at bruge vand

Mad Disse 12 krydderurter kan du dyrke uden at have grønne fingre. Det kræver minimal tid og du skal ikke have fingrene i jord.

Kan den mugne del af maden bare skæres af?

Mad Det er ikke nemt. Kan du nøjes med at skære muggen fra, eller skal du smide maden ud omgående?

Derfor smager usund mad så godt

Mad Fristelsen fra chips, sodavand og bacon kan være svær at modstå, og det kan være endnu sværere at stoppe, når vi først er gået i gang. Men der findes faktisk en rigtig god forklaring på, hvorfor vi hungrer efter de usunde sager – og måske tilmed en god undskyldning.

Derfor bør du ALDRIG bruge bagepapir

Mad Du tænker sikkert, at bagepapir er et uundværligt redskab til madlavningen, men faktisk bør du undgå det.

Derfor er det en god idé at fryse dine friske krydderurter

Mad At bruge krydderurter i madlavning er en fantastisk måde at forbedre smagsoplevelsen. Ved at fryse friske krydderurter, kan du have friske...

Sådan laver du et æble til madpakken

Mad Du vil aldrig døje med brune æbler, når du har lært dette smarte æble-trick.

Blåbærmuffins - en supernem opskrift

Mad Er du blevet lækkersulten, får du her en nem opskrift på blåbærmuffins.

Sådan fryser du brød, så det bevarer smag og konsistens

Mad Du kender sikkert allerede til tricket med at fryse brød for en længere holdbarhed. Men du kender garanteret også til et frysebrændt og...