Ingredienser (4 pers.):
4 laksefileter
4 tomater, halveret
2 spsk. hakket basilikum
1 fed finthakket hvidløg
2 spsk. olie
1⁄2 dl vand
salt, peber
Pestosauce
1⁄2 glas pestosauce
1⁄2 dl sherry
1⁄2 dl piskefløde eller
madlavningsfløde
1 spsk. hakkede kapers
2 spsk. hakket rucola
citronskiver
Sådan gør du:
Skær skindet af laksefileterne og gnid dem med salt og peber. Læg dem i et ovnfast fad, læg de halve tomater imellem og drys med basilikum og hvidløg. Tilsæt vand, dæk med stanniol, og sæt det i ovnen ved 180º i 20 min. Varm pesto og sherry op i en gryde, det må ikke koge. Tilsæt fløde, kapers og rucola og lad det simre i 2 min. Krydr med salt og peber. Hæld saucen over laksefadet og pynt med citron. Server med ris eller små
kartofler.