Cremet Karl Johan suppe

Svampesuppe er en herlig spise i det kølige efterår.

Det skal du bruge

Antal: 4 personer

  • 300 g friske Karl Johansvampe eller 30 g tørrede
  • 2 hakkede skalotteløg
  • 1 fed hvidløg, 25 g smør
  • 1-2 timiankviste
  • ½ liter hønsebouillon
  • ¼ liter madlavningsfløde
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Rens de friske svampe og skær dem i skiver. Alternativt, læg svampene i blød i vand mindst 1 time.
  2. Sauter skalotteløgene og hakket hvidløg i smør. Tilsæt snittede svampe og rist dem godt af. Læg de pæneste til side, ca. ¼.
  3. Tilsæt hønsebouillon og lad suppen koge i ca. 15 min. Blend suppen med en stavblender.
  4. Kom fløde ved, kog suppen godt igennem og smag til med salt og peber.
  5. Pynt med ristede svampe.

Læs også: 6 tips til at finde kantareller

Mest læste artikler