Coq au vin blanc

Få en opskrift på kylling i en lækker hvidvinssauce.


Fotos: Marianne Bjerre Ingredienser (4 pers.):
1 kylling (ca. 1,4 kg)
olie, salt, peber
16 skalotteløg
1 bdt. timian
1⁄2 fl. riesling 
el. tør hvidvin
300 g rensede svampe (gerne forskellige)
1 dl piskefløde
majsstivelse
persille

Tilbehør:
Kartofler, ris, pasta eller brød.

Sådan gør du:
Parter kyllingen i 8 lige store stykker. Brun kyllingen i olie og krydr med salt og peber. Kom skalotteløg ved og brun dem et par minutter. Tilsæt timian samt hvidvin, og lad det simre under låg i 35 min.
Skær svampene i mindre stykker og brun dem i olie. Kom dem og piskefløden i gryden og kog 5 min., til kyllingen er gennemstegt.
Jævn med majsstivelse rørt ud i koldt vand, smag til med salt og peber. Servér drysset med persille.

Mest læste artikler