Chokolade om morgenen er godt for dit helbred

Mad

At spise chokolade er ikke længere en synd. Hjerneforskningen har givet grønt lys til at spise løs af den slankende chokolade.

Videnskaben peger på, at chokolade er noget af den bedste hjerneføde
Videnskaben peger på, at chokolade er noget af den bedste hjerneføde Foto: Colourbox

Chokolade er hjerneføde

Der forskes heftige i chokolade i disse år. Det er, som om at videnskaben har fundet ud af, at noget, der smager så godt, må være godt for noget. 

Flere og flere videnskabelige undersøgelser peger faktisk også på, at chokolade ikke kun er noget for sidebenene, men også noget for hjernen.

En undersøgelse fra Syracuse University viste for nylig, at de personer, der som et led i et forsøg indtog chokolade, scorede højere i tests for hjernerelateret performance end personer, der ikke havde havde spist chokokolade.

Chokoladespisere klarer sig godt i tests

En beslægtet undersøgelse fra Institute for Health på University of South Australia peger på, at folk, der jævnligt spiser chokolade, klarer sig påfaldende bedre i kognitive test end folk, der sjældent spiser chokolade.

De enkelte undersøgelse er i sig selv ikke et bevis på, at chokolade er god for kvaliteten af hjerneaktiviteten. Det er dog tankevækkende, at flere og flere undersøgelser peger i netop denne retning. 

Hvis man kombinerer disse resultater med videnskabelige undersøgelser, der forsker i diæter og overvægtighed, så er den overraskende konklusion snublende nær, at man faktisk både kan tabe sig og stimulere sin hjerneaktivitet ved at spise chokolade på ét bestemt tidspunkt af dagen.

Læs også:

7 overraskende ting, der kan give dig ondt i ryggen

Har du ofte ondt i ryggen? Måske skyldes det faktisk ting, du slet ikke er klar over, kunne forårsage rygsmerter.

 
   

Chokolade som slankekur

Verden er langsomt ved at vænne sig til, at chokolade ikke længere i sig selv er årsagen til fedmeepidemier og hele civilisationens forfald. Chokolade kan, hvis den anvendes rigtigt, måske ligefrem have den modsatte effekt og bidrage posititiv til slankekure. 

Der er andre videnskabelige undersøgelser, der peger på vigtigheden af at time sine måltider rigtig, hvis man ønsker at tabe sig - og endnu vigtigere: Hvis man ønsker at fastholde et vægttab.

Begynd dagen med chokolade

Et studie fra Tel Avivs Universitet har for eksempel vist, at det fremmer vægttab, hvis man begynder dagen med et større måltid fuld af kulhydrat og protein. Det reducerer nemlig behovet og hangen til at overspise resten af dagen.

Hvis man kombinerer dette med chokoladens evne til at vække hjernen til live og give den et boost, så er sagen klar: En chokoladekage eller andre chokoladefristelser kan meget vel være den bedste, sundeste og mest slankende måde at starte dagen på.

21. april 2016
Mere om Mad

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her for holdbarheden i fryseren for smør, ost, mælk og æg. 

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i...

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger. Læs med og find ud af hvad gigantkæden nu har fundet på. 

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i...

3 smarte måder at fryse avocado på

Mad Avocado smager dejligt og er tilmed utroligt sundt. Men hvad gør du, når du ikke kan nå at spise al den lækre frugt, inden den bliver dårlig...

12 krydderurter du kan dyrke året rundt kun ved at bruge vand

Mad Disse 12 krydderurter kan du dyrke uden at have grønne fingre. Det kræver minimal tid og du skal ikke have fingrene i jord. 

Kan den mugne del af maden bare skæres af?

Mad Det er ikke nemt. Kan du nøjes med at skære muggen fra, eller skal du smide maden ud omgående?

Derfor smager usund mad så godt

Mad Fristelsen fra chips, sodavand og bacon kan være svær at modstå, og det kan være endnu sværere at stoppe, når vi først er gået i gang. Men...

Derfor bør du ALDRIG bruge bagepapir

Mad Du tænker sikkert, at bagepapir er et uundværligt redskab til madlavningen, men faktisk bør du undgå det. 

Derfor er det en god idé at fryse dine friske krydderurter

Mad At bruge krydderurter i madlavning er en fantastisk måde at forbedre smagsoplevelsen. Ved at fryse friske krydderurter, kan du have friske...

Sådan laver du et æble til madpakken

Mad Du vil aldrig døje med brune æbler, når du har lært dette smarte æble-trick.

Blåbærmuffins - en supernem opskrift

Mad Er du blevet lækkersulten, får du her en nem opskrift på blåbærmuffins.

Sådan fryser du brød, så det bevarer smag og konsistens

Mad Du kender sikkert allerede til tricket med at fryse brød for en længere holdbarhed. Men du kender garanteret også til et frysebrændt og...

Dette sted i køleskabet må du IKKE opbevare dine æg

Mad Vi kan godt blive enige om, at køleskabet - i dansk optik - er det rigtige sted at opbevare æggene. Det er dog ikke lige meget HVOR i kølesk...