Chokolade fondant - opskrift fra Claus Meyer

Mad

Chokolade fondant er populært sagt en chokoladekage med flydende midte. Når du sætter skeen i kagen, flyder det med lækkert chokolade. Prøv Claus Meyers opskrift, som han kalder "Næsten bagte chokoladekager". Den er fra bogen, der kort og godt hedder Chokolade.

Chokoladekage med flydende midte - mestrer du en chokolade fondant, ser den sådan ud.
Chokoladekage med flydende midte - mestrer du en chokolade fondant, ser den sådan ud. Foto: istockphoto

Næsten bagte chokoladekager

Ingredienser til 4 personer

  • 100 g mørk chokolade 70%
  • 90 g smør
  • 3 mellemstore æg
  • 120 g sukker
  • Kornene af 1/2 vaniljestang
  • 40 g hvedemel
  • 4 forme eller metalringe (ca. 8 cm i diameter)

Sådan gør du

Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Stil skålen til side.

Smelt smørret i en lille gryde, fjern gryden fra varmen, og tilsæt chokoladen. Rør med gummidejskraber, indtil chokoladen er smeltet.

Pisk æg, sukker og vaniljekorn, indtil det er lyst og skummende. Tilsæt chokolade-/smørblandingen, og pisk den i æggemassen. Sigt hvedemelet, og vend det i.

Smør formene med smør eller for metalringene med smurt bagepapir, og stil dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel chokoladedejen i formene/ringene, og stil dem i fryseren i 1 time.

Forvarm ovnen til 200 grader ved varmluft.

Bag kagerne direkte fra fryseren i 8-10 minutter, så vil deres indre stadig være lækkert og flydende, når du tager dem ud af ovnen.

Læs også: Ingen knuder på vimplen

Nyd kagerne straks, og som de er, eller server dem med frugtkompot eller vaniljeis, vaniljecreme eller flødeskum.

7 december 2014
0

8 forslag til retter, der tager få minutter at lave og hjælper dig...

Køleskabet bugner med mad og du spekulerer over, hvad du egentlig skal bruge de kogte ris til, som du så fint har gemt i køleskabet? Læs...

0

Dette kan du også bruge honning til

Honning er naturens eget vidundermiddel med et væld af egenskaber, vi ikke kender til. Her er 7 tricks med det geniale sødemiddel.

0

9 madvarer, der ødelægger din søvn

Har du svært ved at få en ordentlig nattesøvn, så kan det sagtens være disse 9 madvarer som er skyldige i at ødelægge din søvn.

0

5 madvarer der hjælper dig med at falde i søvn

Vil du gerne sove bedre, så er her 5 madvarer, som kan hjælpe med til at gøre dig parat til en god nats søvn. Det er mad, der er fuld af...

0

10 overraskende ting, du kan genbruge syltelage til

Lad være med at hælde lagen ud, når sylteglasset er tomt - du kan nemlig genbruge lagen til mange praktiske ting.

0

Nemt trick: Hold æbler friske, efter de er blevet skåret op

Aldrig mere kedelige æbler i madpakkerne! Med denne enkle og anderledes måde at skære æbler op på og opbevare dem, vil dine æbler fremover...

0

Leksikon med de 8 vigtigste typer mel

Du tror sikkert, du er udlært i meltyperne. Hvor svært kan det være? Hvede til franskbrød og rug til rugbrød? Men så læs lige her - du...

0

Spiseløg - hvad er forskellen på rødløg, salatløg, skalotteløg og...

Hvad er det egentlig for nogle løg, vi bruger i vores madlavning og dyrker i vores haver? Bliv dus med rødløg, salatløg, almindelige løg,...

0

Du har sandsynligvis spist æbler forkert hele livet

Hvor svært kan det være at spise et æble korrekt? Vi mennesker har gnasket den dejlige frugt siden stenalderen, og vi vil ikke belæres om...

0

Disse madvarer må du aldrig pakke ind i stanniol

Styr uden om disse typiske fejl, og undgå uønskede stoffer i dine madvarer.

0

8 ting som kan forsvinde som følge af klimaforandringerne

Klimaet forandrer sig, og det bliver vores madvaner snart også nødt til at gøre. Der vil nemlig snart blive knaphed på mange af vores basisv...

0

Tro ikke på disse 5 myter om syltning

Der er ikke noget bedre end et glas hjemmelavet syltetøj. Men vi er ikke længere så dygtige til gamle tilberedningsmetoder. Så hvad skal...

0

Det sker der med din mad, når en flue lander oven på den

Hører du til dem, der smider din mad ud, når en flue har landet oven på den? Ikke endnu? Så var det måske værd at overveje... For en flue...

0

Derfor er koldt vand bedst til madlavning

Har du indtil nu benyttet varmt vand til din madlavning, så er det på tide at få ændret på køkkenvanen.

0

En verden uden kaffe kan snart være en realitet

Kaffen er en truet art, og klimaforandringerne er synderen. De stigende temperaturer kan i fremtiden sætte en stopper for den globale kaffep...