Chokolade er den bedste kur mod hoste

Mad

Når hosten raser, og du har kriller i halsen, så er det om at få chokoladen frem. De nyeste undersøgelser viser nemlig, at chokolade er mere effektiv mod hoste end almindelige halspastiller.

Undersøgelser viser, at chokolade fungerer bedre mod hoste end andre produkter.
Undersøgelser viser, at chokolade fungerer bedre mod hoste end andre produkter. Foto: iStock

Chokoladens dårlige rygte

Chokolade er faktisk meget bedre end sit rygte. Selvfølgelig kan man tage på af sukkerholdig chokolade indtaget i store mængder. Hvis man derimod bruger chokolade på den rette måde, så viser det sig, at chokolade har mange helsebringende virkninger. 

Vi har tidligere rapporteret om, at chokolade om morgenen kan være godt for dit helbred.

Chokolade-medicin

Den internationalt anerkendte hosteekspert fra Hull University, professor Alyn Morice, fortæller i en artikel i det engelske dagblad Daily Mail om resultaterne af ny sammeligning af traditionelle pastiller mod hoste og en ny chokolade-baseret medicin.

Denne videnskabelige undersøgelse faldt klart ud til chokoladens fordel. Forsøget involverede 163 forsøgspersoner.

Dette resultat er ikke overraskende for Alyn Morice, for som han skriver:

- Tidligere har forskere ved Imperial College i London fundet ud af, at "theobromine" - et stof, der findes i kakao - er mere effektiv til at undertrykke behovet for at hoste end kodein, som er en hyppigt anvendt ingrediens i hostemedicin.

Nerveenderne

Chokoladens lindrende virkning har ifølge Alyn Morice en indlysende årsag.

- Chokoladen danner en hinde, som beskytter nerveenderne i halsen, som er dem, der fremkalder trangen til at hoste

Læs også: Menneskemad kan forgifte hunde – lær det nu!

Det er dog ikke chokolade i en hvilken som helst form, som Alyn Morice vil give frit lejde til bekæmpelse af hoste

Gælder ikke for varm chokolade

- Det vil ikke have den samme effekt at drikke varm chokolade, fordi kakaoen på denne måde ikke kommer længe nok i kontakt med halsen til at danne den beskyttende hinde. 

Læs mere om chokoladens lindrende virkning på hoste i Alyn Morices artikel 

28 april 2016
0

Leksikon med de 8 vigtigste typer mel

Du tror sikkert, du er udlært i meltyperne. Hvor svært kan det være? Hvede til franskbrød og rug til rugbrød? Men så læs lige her - du...

0

Spiseløg - hvad er forskellen på rødløg, salatløg, skalotteløg og...

Hvad er det egentlig for nogle løg, vi bruger i vores madlavning og dyrker i vores haver? Bliv dus med rødløg, salatløg, almindelige løg,...

0

Du har sandsynligvis spist æbler forkert hele livet

Hvor svært kan det være at spise et æble korrekt? Vi mennesker har gnasket den dejlige frugt siden stenalderen, og vi vil ikke belæres om...

0

Disse madvarer må du aldrig pakke ind i stanniol

Styr uden om disse typiske fejl, og undgå uønskede stoffer i dine madvarer.

0

8 ting som kan forsvinde som følge af klimaforandringerne

Klimaet forandrer sig, og det bliver vores madvaner snart også nødt til at gøre. Der vil nemlig snart blive knaphed på mange af vores basisv...

0

Tro ikke på disse 5 myter om syltning

Der er ikke noget bedre end et glas hjemmelavet syltetøj. Men vi er ikke længere så dygtige til gamle tilberedningsmetoder. Så hvad skal...

0

Det sker der med din mad, når en flue lander oven på den

Hører du til dem, der smider din mad ud, når en flue har landet oven på den? Ikke endnu? Så var det måske værd at overveje... For en flue...

0

Derfor er koldt vand bedst til madlavning

Har du indtil nu benyttet varmt vand til din madlavning, så er det på tide at få ændret på køkkenvanen.

0

En verden uden kaffe kan snart være en realitet

Kaffen er en truet art, og klimaforandringerne er synderen. De stigende temperaturer kan i fremtiden sætte en stopper for den globale kaffep...

0

Sådan får du den sidste ketchup ud af flasken

Det er noget af det mest irriterende. I skal have burgere, men ketchupflasken er næsten tømt, og det er umuligt at få den sidste rest ud....

0

Må vandmelon opbevares i køleskabet?

Det er en af de lækreste sommerfrugter, og den skal gerne være iskold, når den skal nydes. Køleskabet er dog ikke det bedste bedste sted at...

0

Hvilke madvarer SKAL vaskes og hvilke skal ikke?

En af disse madvarer behøver du ikke at skylle i vand. De tre øvrige skal ALTID vaskes. Se hvilke fødevarer, der altid skal under hanen, og...

0

Rysteribs – Danmarks nemmeste sommeropskrift

Rysteribs er en af de bedste danske sommertraditioner. Det er opskriften, der næppe kan gå galt. Den kræver kun et godt håndelag, og at du...

0

Sådan sikrer du dig, at en vandmelon er moden

Slæber du alt for tit umodne og melede vandmeloner med hjem? Så skyldes det måske, at du ikke har lært at LÆSE vandmeloner rigtigt. Her er...

0

Fjerne stenene i kirsebær med en flaske

Hvem har en kirsebær-udstener i skuffen? Det kan ikke være mange. Den er heller ikke nødvendig, når du skal udstene kirsebær. Alt du behøver...