Chili con carne med hjemmelavet guacamole og salsa

Opskrift på autentisk og nem chili con carne: Enkel, smagfuld og perfekt til enhver lejlighed.

Opskrift chili con carne

Denne opskrift på chili con carne vækker dine smagsløg til live. Dette er en ret, der kombinerer det rustikke med det raffinerede, og som har været elsket i generationer.

Chili con carne – ingredienser

(4 personer)

  • 150 g sorte bønner eller 2 ds. kidneybønner i saltlage
  • 1/2 kg hakket oksekød
  • 1 hakket løg
  • 2 fed hakket hvidløg
  • 1 spsk. paprika
  • 1 tsk. kakao
  • 1/2 tsk. spidskommen
  • 4 hele tørrede chilier
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 2 dl bouillon
  • Salt og peber

Læs også: Mørbradgryde med pølser og paprika

Hjemmelavet salsa:

  • 4 tomater
  • 1 avocado
  • 1 spsk. limesaft
  • 2 fintsnittede forårsløg
  • 1 lille rødløg i smalle både
  • salt, peber
  • 1 lille bdt. friskhakket koriander

Guacamole

  • 2 modne avocadoer
  • Saften fra 1 lime
  • 1 lille fed hvidløg
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 250 g cherrytomater
  • Salt og friskkværnet peber

Tilbehør til chili con carne

  • Nachos
  • Creme fraiche

Chili con carne – fremgangsmåde

  1. Læg bønnerne i blød natten over, kassér vandet, og kog bønnerne møre i letsaltet vand i cirka 35 minutter. (Bruger du kidneybønner fra dåse, skal de blot skylles godt i koldt vand).
  2. Brun kød, løg og hvidløg i lidt olie i en gryde.
  3. Krydr med paprika, kakao og spidskommen.
  4. Tilsæt chili, tomat og bouillon, og lad det koge 10 min. ved middelvarme – fjern chilierne, når retten er tilpas stærk.
  5. Tilsæt de kogte bønner, kog op, og smag til med salt og peber.

Hjemmelavet salsa – fremgangsmåde

  1. Halvér tomaterne, fjern kernerne, og skær kødet i små tern.
  2. Skær avocadokødet i små tern, og dryp med limesaft.
  3. Bland tomat, avocado, forårsløg og rødløg, og smag til med salt, peber og koriander.

Hjemmelavet guacamole – fremgangsmåde

  1. Skær avocadoerne i mindre stykker, og kom dem i en skål. Pres limesaft over. Mos det med en gaffel.
  2. Pil hvidløget og hak det fint. Kom det i sammen med spidskommen.
  3. Skær tomaterne i små stykker, og kom dem i.
  4. Smag til med salt og peber.

Server chili con carne-retten med lune nachos – evt. drysset med revet cheddarost – og lidt creme fraiche til.

Ajourført december 2023

Mest læste artikler