Chili con carne med salsa

Mad

(4 personer) Foto: Marianne Bjerre
150 g sorte bønner eller 2 ds.
kidneybønner i saltlage
1/2 kg hakket oksekød
1 hakket løg
2 fed hakket hvidløg
1 spsk. paprika
1 tsk. kakao
1/2 tsk. spidskommen
4 hele tørrede chilier
1 ds. hakkede tomater
2 dl bouillon
salt, peber

Salsa:
4 tomater
1 avocado
1 spsk. limesaft
2 fintsnittede forårsløg
1 lille rødløg i smalle både
salt, peber
1 lille bdt. friskhakket koriander

Læg bønnerne i blød natten over, kassér vandet, og kog bønnerne møre i letsaltet vand i ca. 35 min. (bruger du kidneybønner fra dåse, skal de blot skylles godt i koldt vand). Brun kød, løg og hvidløg i lidt olie i en gryde. Krydr med paprika, kakao og spidskommen, tilsæt chili, tomat og bouillon, og lad det koge 10 min. ved middelvarme - fjern chilierne, når retten er tilpas stærk. Tilsæt de kogte bønner, kog op, og smag til med salt og peber.

Halvér tomaterne, fjern kernerne, og skær kødet i små tern. Skær avocadokødet i små tern, og dryp med limesaft. Bland tomat, avocado, forårsløg og rødløg, og smag til med salt, peber og koriander. Server lune tortillaer - evt. drysset med revet cheddarost - og
lidt creme fraiche til.

1 februar 2003
0

Dette kan du også bruge honning til

Honning er naturens eget vidundermiddel med et væld af egenskaber, vi ikke kender til. Her er 7 tricks med det geniale sødemiddel.

0

9 madvarer, der ødelægger din søvn

Har du svært ved at få en ordentlig nattesøvn, så kan det sagtens være disse 9 madvarer som er skyldige i at ødelægge din søvn.

0

5 madvarer der hjælper dig med at falde i søvn

Vil du gerne sove bedre, så er her 5 madvarer, som kan hjælpe med til at gøre dig parat til en god nats søvn. Det er mad, der er fuld af...

0

10 overraskende ting, du kan genbruge syltelage til

Lad være med at hælde lagen ud, når sylteglasset er tomt - du kan nemlig genbruge lagen til mange praktiske ting.

0

Nemt trick: Hold æbler friske, efter de er blevet skåret op

Aldrig mere kedelige æbler i madpakkerne! Med denne enkle og anderledes måde at skære æbler op på og opbevare dem, vil dine æbler fremover...

0

Leksikon med de 8 vigtigste typer mel

Du tror sikkert, du er udlært i meltyperne. Hvor svært kan det være? Hvede til franskbrød og rug til rugbrød? Men så læs lige her - du...

0

Spiseløg - hvad er forskellen på rødløg, salatløg, skalotteløg og...

Hvad er det egentlig for nogle løg, vi bruger i vores madlavning og dyrker i vores haver? Bliv dus med rødløg, salatløg, almindelige løg,...

0

Du har sandsynligvis spist æbler forkert hele livet

Hvor svært kan det være at spise et æble korrekt? Vi mennesker har gnasket den dejlige frugt siden stenalderen, og vi vil ikke belæres om...

0

Disse madvarer må du aldrig pakke ind i stanniol

Styr uden om disse typiske fejl, og undgå uønskede stoffer i dine madvarer.

0

8 ting som kan forsvinde som følge af klimaforandringerne

Klimaet forandrer sig, og det bliver vores madvaner snart også nødt til at gøre. Der vil nemlig snart blive knaphed på mange af vores basisv...

0

Tro ikke på disse 5 myter om syltning

Der er ikke noget bedre end et glas hjemmelavet syltetøj. Men vi er ikke længere så dygtige til gamle tilberedningsmetoder. Så hvad skal...

0

Det sker der med din mad, når en flue lander oven på den

Hører du til dem, der smider din mad ud, når en flue har landet oven på den? Ikke endnu? Så var det måske værd at overveje... For en flue...

0

Derfor er koldt vand bedst til madlavning

Har du indtil nu benyttet varmt vand til din madlavning, så er det på tide at få ændret på køkkenvanen.

0

En verden uden kaffe kan snart være en realitet

Kaffen er en truet art, og klimaforandringerne er synderen. De stigende temperaturer kan i fremtiden sætte en stopper for den globale kaffep...

0

Sådan får du den sidste ketchup ud af flasken

Det er noget af det mest irriterende. I skal have burgere, men ketchupflasken er næsten tømt, og det er umuligt at få den sidste rest ud....

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.