Byd på lækker mad fra Østen

Mad

Find wokken frem, og gå på opdagelse i Østens køkken. Maden er sund, smager dejligt – og så er den uhyre nem at lave.

Agurke-palmehjerte-salat
1 grøn agurk
1 glas palmehjerter skåret i ringe.

Dressing:
1 spsk. rødvinseddike
2 spsk. sukker
1 spsk. olivenolie
1 /2 -1 lille rød chili i ringe.

Agurken skylles, deles på langs, og kernerne fjernes med en ske. Agurken skæres i tynde skiver. Ingredienserne til dressingen røres sammen. Bland agurkeskiver og palmehjerter i en skål, og hæld dressingen over.


Ris med skinke og rejer
2 spsk. olie til stegning
1 stort løg i tern
2 tsk. Colman's sennepspulver
2 spsk. sukker
200 g store skalrejer
1 porre i ringe
1 tsk. spidskommen
1 tsk. gurkemeje
1 rød peberfrugt i tern
2 hakkede fed hvidløg
kolde kogte ris (ca. 320 g ukogte ris)
1 lille ds. bambusskud i skiver
200 g skinke i tern
200 g rejer fra frost
sambal oelek (stærk chilipasta)
ketjap manis (sød sojasauce)
salt

Tilbehør:

Agurkesalat med palmehjerter (se ovenfor).

Løg svitses i lidt olie i en wok. 1 /2 tsk. sambal oelek, sennepspulver og sukker tilsættes og varmes et minut. Blandingen stilles til side. Skalrejerne svitses hurtigt i lidt olie. Tilsæt 1 tsk. sambal oelek, og stil rejerne til side. Derefter varmes olien op i wokken, og porrer svitses med spidskommen, gurkemeje og 1-2 tsk. sambal oelek. Peberfrugt og hvidløg tilsættes. Kolde kogte ris blandes i, og retten varmes godt igennem. Tilsæt løgblandingen, bambusskud, skinke og 2-3 spsk. ketjap manis. Kom de små rejer i, og varm retten godt igennem. Drys skalrejerne over, og server straks med agurkepalmehjertesalat.


Suppe med kokos og laks
1 løg,
1 spsk. knust sød basilikum
2 spsk. olivenolie
1 spsk. grøn karrypasta
2 pressede fed hvidløg
1-2 citrongræs (smagsgiver, skal ikke spises)
1 1 /2 spsk. hakket ingefær
1 /2 -1 rød chili i fine ringe
1 ds. kokosmælk
3 dl vand
200 g fersk laks
1 spsk. fiskesauce
1 spsk. palmesukker (eller evt. 2 tsk. rørsukker)
10 tigerrejer.

Skær løget i tynde både. Varm olien i en tykbundet gryde. Svits løg, hvidløg, chili og ingefær kort, tilsæt grøn karrypasta, citrongræs, kokosmælk, vand og knust basilikum. Koges ved svag varme et par minutter. Laksen skæres ud i store tern og koger med i 5 min. Suppen smages til med fiskesauce, salt og sukker. Tilsæt rejerne, og server straks. Pynt evt. suppen med chili i ringe og basilikumblade.

Thaikylling
100 g cashewnødder uden salt
500 g kyllingefilet
300 g gulerødder
2 bdt. forårsløg
1-2 spsk. olie
1-2 hakkede fed hvidløg
2 tsk. hakket ingefær
1 tsk. spidskommen
1-2 spsk. rød karrypasta
1 1 /2 dl tomatketchup
1 1 /2 dl vand
1 spsk. palmesukker (eller 1-2 tsk. sukker)
1 ds. babymajs

Cashewnødder ristes på en tør pande og stilles til side. Kyllingefileter skæres i mindre stykker. Gulerødder skæres i tynde skrå skiver og forårsløg i mindre skrå skiver. Gem lidt af toppen til pynt. Olien varmes i en wok. Hvidløg, ingefær, spidskommen og rød karrypasta svitses 5 min. sammen med kødet. Gulerødder tilsættes og svitser et par minutter. Tomatketchup, vand og forårsløg kommes i, smag til med salt og sukker. Cashewnødder, babymajs og toppen af forårsløg vendes i kort før servering. Serveres straks med jasminris eller nudler.

Fisk i sursød-sauce

400 g sejfilet i store tern

1 spsk. Kikkoman sojasauce
2 finthakkede fed hvidløg
2 spsk. hakket frisk ingefær
Olie til stegning
1 lille ds. koncen
treret tomatpuré, 1 dl vand
9 spsk. rørsukker
3 /4 dl hvidvinseddike
8 små skalotteløg
2 gulerødder i skrå skiver
2 dl kokosmælk
3 tsk. sambal oelek (stærk chilipasta)
1 lille ds. bambusskud i skiver
1 rød peber frugt i tynde strimler
1 ds. minimajs

Tilbeh
ør:
Jasminris eller ægnudler.


Marinér fisken i sojasauce i køleskab ca. 1 time. Varm olien i en wok. Svits hvidløg og ingefær kort. Tilsæt tomatpuré, vand, rørsukker og hvidvinseddike. Kom løg, gulerødder og peberfrugt i, og kog i 5 min. Resten af ingredienserne tilsættes og koger med et kort øjeblik. Fisken vendes i retten og damper med til sidst. Server med ris eller nudler. 

17. marts 2002
Mere om Mad

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her for holdbarheden i fryseren for smør, ost, mælk og æg. 

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i...

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger. Læs med og find ud af hvad gigantkæden nu har fundet på. 

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i...

3 smarte måder at fryse avocado på

Mad Avocado smager dejligt og er tilmed utroligt sundt. Men hvad gør du, når du ikke kan nå at spise al den lækre frugt, inden den bliver dårlig...

12 krydderurter du kan dyrke året rundt kun ved at bruge vand

Mad Disse 12 krydderurter kan du dyrke uden at have grønne fingre. Det kræver minimal tid og du skal ikke have fingrene i jord. 

Kan den mugne del af maden bare skæres af?

Mad Det er ikke nemt. Kan du nøjes med at skære muggen fra, eller skal du smide maden ud omgående?

Derfor smager usund mad så godt

Mad Fristelsen fra chips, sodavand og bacon kan være svær at modstå, og det kan være endnu sværere at stoppe, når vi først er gået i gang. Men...

Derfor bør du ALDRIG bruge bagepapir

Mad Du tænker sikkert, at bagepapir er et uundværligt redskab til madlavningen, men faktisk bør du undgå det. 

Derfor er det en god idé at fryse dine friske krydderurter

Mad At bruge krydderurter i madlavning er en fantastisk måde at forbedre smagsoplevelsen. Ved at fryse friske krydderurter, kan du have friske...

Sådan laver du et æble til madpakken

Mad Du vil aldrig døje med brune æbler, når du har lært dette smarte æble-trick.

Blåbærmuffins - en supernem opskrift

Mad Er du blevet lækkersulten, får du her en nem opskrift på blåbærmuffins.

Sådan fryser du brød, så det bevarer smag og konsistens

Mad Du kender sikkert allerede til tricket med at fryse brød for en længere holdbarhed. Men du kender garanteret også til et frysebrændt og...

Dette sted i køleskabet må du IKKE opbevare dine æg

Mad Vi kan godt blive enige om, at køleskabet - i dansk optik - er det rigtige sted at opbevare æggene. Det er dog ikke lige meget HVOR i kølesk...

Mest læste:

Pinotex

Mest læste:

BOSCH

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.