Byd på lækker mad fra Østen

Mad

Find wokken frem, og gå på opdagelse i Østens køkken. Maden er sund, smager dejligt – og så er den uhyre nem at lave.

Agurke-palmehjerte-salat
1 grøn agurk
1 glas palmehjerter skåret i ringe.

Dressing:
1 spsk. rødvinseddike
2 spsk. sukker
1 spsk. olivenolie
1 /2 -1 lille rød chili i ringe.

Agurken skylles, deles på langs, og kernerne fjernes med en ske. Agurken skæres i tynde skiver. Ingredienserne til dressingen røres sammen. Bland agurkeskiver og palmehjerter i en skål, og hæld dressingen over.


Ris med skinke og rejer
2 spsk. olie til stegning
1 stort løg i tern
2 tsk. Colman's sennepspulver
2 spsk. sukker
200 g store skalrejer
1 porre i ringe
1 tsk. spidskommen
1 tsk. gurkemeje
1 rød peberfrugt i tern
2 hakkede fed hvidløg
kolde kogte ris (ca. 320 g ukogte ris)
1 lille ds. bambusskud i skiver
200 g skinke i tern
200 g rejer fra frost
sambal oelek (stærk chilipasta)
ketjap manis (sød sojasauce)
salt

Tilbehør:

Agurkesalat med palmehjerter (se ovenfor).

Løg svitses i lidt olie i en wok. 1 /2 tsk. sambal oelek, sennepspulver og sukker tilsættes og varmes et minut. Blandingen stilles til side. Skalrejerne svitses hurtigt i lidt olie. Tilsæt 1 tsk. sambal oelek, og stil rejerne til side. Derefter varmes olien op i wokken, og porrer svitses med spidskommen, gurkemeje og 1-2 tsk. sambal oelek. Peberfrugt og hvidløg tilsættes. Kolde kogte ris blandes i, og retten varmes godt igennem. Tilsæt løgblandingen, bambusskud, skinke og 2-3 spsk. ketjap manis. Kom de små rejer i, og varm retten godt igennem. Drys skalrejerne over, og server straks med agurkepalmehjertesalat.


Suppe med kokos og laks
1 løg,
1 spsk. knust sød basilikum
2 spsk. olivenolie
1 spsk. grøn karrypasta
2 pressede fed hvidløg
1-2 citrongræs (smagsgiver, skal ikke spises)
1 1 /2 spsk. hakket ingefær
1 /2 -1 rød chili i fine ringe
1 ds. kokosmælk
3 dl vand
200 g fersk laks
1 spsk. fiskesauce
1 spsk. palmesukker (eller evt. 2 tsk. rørsukker)
10 tigerrejer.

Skær løget i tynde både. Varm olien i en tykbundet gryde. Svits løg, hvidløg, chili og ingefær kort, tilsæt grøn karrypasta, citrongræs, kokosmælk, vand og knust basilikum. Koges ved svag varme et par minutter. Laksen skæres ud i store tern og koger med i 5 min. Suppen smages til med fiskesauce, salt og sukker. Tilsæt rejerne, og server straks. Pynt evt. suppen med chili i ringe og basilikumblade.

Thaikylling
100 g cashewnødder uden salt
500 g kyllingefilet
300 g gulerødder
2 bdt. forårsløg
1-2 spsk. olie
1-2 hakkede fed hvidløg
2 tsk. hakket ingefær
1 tsk. spidskommen
1-2 spsk. rød karrypasta
1 1 /2 dl tomatketchup
1 1 /2 dl vand
1 spsk. palmesukker (eller 1-2 tsk. sukker)
1 ds. babymajs

Cashewnødder ristes på en tør pande og stilles til side. Kyllingefileter skæres i mindre stykker. Gulerødder skæres i tynde skrå skiver og forårsløg i mindre skrå skiver. Gem lidt af toppen til pynt. Olien varmes i en wok. Hvidløg, ingefær, spidskommen og rød karrypasta svitses 5 min. sammen med kødet. Gulerødder tilsættes og svitser et par minutter. Tomatketchup, vand og forårsløg kommes i, smag til med salt og sukker. Cashewnødder, babymajs og toppen af forårsløg vendes i kort før servering. Serveres straks med jasminris eller nudler.

Fisk i sursød-sauce

400 g sejfilet i store tern

1 spsk. Kikkoman sojasauce
2 finthakkede fed hvidløg
2 spsk. hakket frisk ingefær
Olie til stegning
1 lille ds. koncen
treret tomatpuré, 1 dl vand
9 spsk. rørsukker
3 /4 dl hvidvinseddike
8 små skalotteløg
2 gulerødder i skrå skiver
2 dl kokosmælk
3 tsk. sambal oelek (stærk chilipasta)
1 lille ds. bambusskud i skiver
1 rød peber frugt i tynde strimler
1 ds. minimajs

Tilbeh
ør:
Jasminris eller ægnudler.


Marinér fisken i sojasauce i køleskab ca. 1 time. Varm olien i en wok. Svits hvidløg og ingefær kort. Tilsæt tomatpuré, vand, rørsukker og hvidvinseddike. Kom løg, gulerødder og peberfrugt i, og kog i 5 min. Resten af ingredienserne tilsættes og koger med et kort øjeblik. Fisken vendes i retten og damper med til sidst. Server med ris eller nudler. 

17 marts 2002
Mere om Mad

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger. Læs med og find ud af hvad gigantkæden nu har fundet på. 

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i...

Derfor bør du ALDRIG bruge bagepapir

Mad Du tænker sikkert, at bagepapir er et uundværligt redskab til madlavningen, men faktisk bør du undgå det.

3 smarte måder at fryse avocado på

Mad Avocado smager dejligt og er tilmed utroligt sundt. Men hvad gør du, når du ikke kan nå at spise al den lækre frugt, inden den bliver dårlig? Her får du 3 smarte måder at fryse din avocado på.

12 krydderurter du kan dyrke året rundt kun ved at bruge vand

Mad Disse 12 krydderurter kan du dyrke uden at have grønne fingre. Det kræver minimal tid og du skal ikke have fingrene i jord.

Kan den mugne del af maden bare skæres af?

Mad Det er ikke nemt. Kan du nøjes med at skære muggen fra, eller skal du smide maden ud omgående?

Derfor smager usund mad så godt

Mad Fristelsen fra chips, sodavand og bacon kan være svær at modstå, og det kan være endnu sværere at stoppe, når vi først er gået i gang. Men der findes faktisk en rigtig god forklaring på, hvorfor vi hungrer efter de usunde sager – og måske tilmed en god undskyldning.

Derfor er det en god idé at fryse dine friske krydderurter

Mad At bruge krydderurter i madlavning er en fantastisk måde at forbedre smagsoplevelsen. Ved at fryse friske krydderurter, kan du have friske...

Sådan laver du et æble til madpakken

Mad Du vil aldrig døje med brune æbler, når du har lært dette smarte æble-trick.

Blåbærmuffins - en supernem opskrift

Mad Er du blevet lækkersulten, får du her en nem opskrift på blåbærmuffins.

11 ting, der ikke bør komme i køleskabet

Mad Der er mange meninger om, hvad der må komme i køleskabet, og hvad der ikke må. Se her 11 ting, du aldrig bør opbevare i dit køleskab.

Bruger du fryseren som skraldespand?

Mad Hver anden dansker glemmer, hvad de opbevarer i fryseren og ender med at smide især kødvarer ud, viser en ny undersøgelse.

Nemme brød på bål eller grill

Mad Nu får snobrødet kamp til stregen. Det tager bare 10 minutter at bage de sunde brød med fyld.

Så længe kan dine madvarer holde sig i fryseren

Mad Hører du til dem, der tror at madvarer kan holde sig for evigt, så længe de er opbevaret på frost? Få helt styr på, hvor længe dine madvarer...

Så længe kan dine madvarer holde sig i køleskabet

Mad Rigtig mange smider madvarer ud, fordi de er usikre på, hvor længe de forskellige ting kan holde sig, men faktisk kan mange madvarer holde...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.