Indisk naanburger er en lækker variant til den almindelige burger.
Indisk naanburger er en lækker variant til den almindelige burger. Foto: Marianne Bjerre

Brillante burgere

Mad

En god saftig hakkebøf på grillen kan blive ny og spændende. Prøv eksempelvis en indisk, italiensk, mexikansk eller græsk burger - du får opskriften her.


Indisk naanburger
(4 pers.)

500 g hakket oksekød
1 spsk. karry
salt og peber
1 squash
sprød blandet salat
4 store naanbrød
eller 8 små
4 spsk. mangochutney

Raita:
1 lille agurk
salt
200 g græsk yoghurt
1⁄4 dl mynte
salt og peber

Bland kødet med karry, del og form 4 store flade bøffer. Skær den skrællede agurk i tynde stave. Drys med salt, og lad dryppe af i mindst 15 min. Dup stavene tørre, og rør dem sammen med yoghurt, finthakket mynte, salt og peber. Grill/steg bøfferne i ca. 3 min. på hver side ved kraftig varme, og krydr med salt og peber. Skær squashen i tynde skiver på langs, og grill dem på begge sider. Lun brødene, og læg dem sammen omkring salat, burger, squash, mangochutney og raita. Server med halve kartofler krydret med karry og stegt i ovnen.

Mexicansk burger

(4 pers.)

500 g hakket oksekød
1 spsk. tacokrydderi
salt og peber
4 wraptortillaer
sprød salat
4 skiver cheddarost

Salsa:
2 avocadoer
1 spsk. limesaft
1 lille rødløg
1 hakket tomat
1⁄4 dl hakket frisk koriander

Bland kødet med tacokrydderi, og form 4 store flade bøffer. Steg bøfferne i ca. 3 min. på hver side ved kraftig varme, og krydr godt med salt og peber. Til salsaen skæres avocadokødet i små tern, der straks dryppes med lime, så de ikke bliver mørke. Bland ternene med hakket rødløg, tomat og koriander, og smag til med salt og peber. Lun tortillaerne, og fyld dem med salat, bøf, ost og salsa. Servér burgeren med kartoffelbåde stegt i ovnen med tacokrydderi og revet cheddar til.

Italiensk burger
(4 pers.)

500 g hakket oksekød
1 spsk. grøn pesto
salt og peber
2 peberfrugter
4 store ciabattaboller
grøn pesto
1 stor håndfuld rucola
1 pose frisk mozzarella
8 soltørrede eller semidried tomater

Bland kødet med pesto, og form 4 flade bøffer. Halver peberfrugterne, fjern kernehuset, tryk dem flade, og grill dem på skindsiden, til det bliver mørkt og bobler op. Læg peberfrugterne i en plastikpose, lad afkøle, og pil skindet af.Varm de flækkede boller, og smør med pesto. Grill/steg bøfferne i ca. 3 min. på hver side, og krydr. Læg bollerne sammen omkring rucola, burger, peber, mozzarella og tomat. Servér små pestostegte kartofler til.

Græsk burger

(4 pers.)

500 g hakket oksekød
75 g feta i tern, blandet med oliven
salt og peber
4 pitabrød
salat
1 rødløg
4 store tomater

Tzatziki:
1 lille agurk
salt
200 g græsk yoghurt
1 fed knust hvidløg
1⁄4 dl hakket frisk oregano

Bland kødet med feta og stenfrie oliven hakket i små fine stykker. Del kødet, og form 4 store og flade bøffer. Til tzatzikien flækkes den skrællede agurk på langs, og kernerne fjernes med en ske. Riv agurken groft, drys med salt, og sæt den til afdrypning i en sigte i mindst 15 min. Skyl saltet af, pres væden fra, og rør agurken sammen med yoghurt, hvidløg og oregano. Smag til med salt. Skær løg og tomater i skiver.Grill/steg bøfferne i ca. 3 min. på hver side, og krydr dem. Rist pitabrødene på grillen, og læg dem sammen omkring salat, burger, tomat, rødløg og tzatziki. Servér båd-kartofler stegt i ovnen med oregano og feta til bøffen.
09 august 2006
Mere om Mad

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i ovnen og på søde karameliserede mandler lavet på panden.

Derfor smager usund mad så godt

Mad Fristelsen fra chips, sodavand og bacon kan være svær at modstå, og det kan være endnu sværere at stoppe, når vi først er gået i gang. Men...

75 procent af sprøjtegiften i din krop kommer fra disse 10 fødevare...

Mad Vil du gerne have færre rester fra sprøjtegifte i din krop, så er her 10 fødevarer, som du helst bør spise økologisk.

Disse frugter og grøntsager kan give dig allergiske reaktioner

Mad Det er ikke kun pollen i luften, der kan forårsage allergi. Nogle oplever allergiske reaktioner, når de bider i et æble eller i noget selleri. Se her, hvilke frugter og grøntsager, der kan få det til at snerpe til i halsen, og om du skulle være en af dem, der lider af Oral Allergi Syndrom. 

Hvad er forskellen på frugt og grøntsager?

Mad Hvordan kender man egentlig forskel på frugt og grøntsager? Du er bestemt ikke den eneste, der er i tvivl, men du kan få svaret her.

Derfor bør du tø dine madvarer op på køkkenbordet

Mad Kender du det; du skulle bare lige huske at tage kødet ud af fryseren og smide det i køleskabet inden du tog på arbejde. Det glemte du i...

Videnskabeligt bevist: Det er sundt at drikke kaffe

Mad Danskerne drikker 20 millioner kopper kaffe dagligt. Lægevidenskaben har været i tvivl – er det godt eller dårligt for helbreddet? Nu viser det sig, at vi sagtens kan tåle den sorte drik.

Russisk hakkebøf

Mad Ingredienser (4 pers.):500 g hk. oksekød 1 løg 1 1/2 dl hakkede, syltede rødbeder 1 dl hakket persille 3 spsk. hakkede kapers 2 æg 1⁄2 dl...

Kylling i mælk

Mad 4 pers.1 stor kylling6 fed hvidløg1 citron3/4 liter mælk80 g salt8-10 salvieblade1 drys hakket persilleTilbehør: kogte kartoflerGnid kylling...

Brød med soltørrede tomater

Mad 2 dl mælk25 g gær1 dl A-38 eller fromage frais1 tsk. salt1 tsk. honning2 tsk. basilikum2 tsk. oregano2 tsk. timian75 g hakkede soltørrede tomater4-6 dl hvedemelRør gæren ud i lun mælk, og tilsæt A-38, salt, honning, krydderurter samt soltørrede tomater. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, og ælt dejen godt. Form dejen til et stort rundt brød, og læg det på en smurt bageplade. Stil gerne dejen til koldhævning, fx et par timer i køleskabet, men det er ikke nødvendigt. Bag brødet midt i ovnen ved 200° i ca. 20 min.

Hannes grønsager i krydret kokosmælk

Mad 4-6 pers.1 stort løg2 fed hvidløglidt olivenolie1 tsk. stødt koriander2 tsk. stødte kardemommekapsler2 tsk. stødt spidskommen2 spsk. fuldkor...

Pærer med knækglasur

Mad 4 pers.1 tsk. smør4 faste pærerKnækglasur:50 g smør3/4 dl fløde1/2 dl sukker1/2 dl hakkede hasselnødder1/2 dl mandelflager1 tsk. kakaoTilbeh...

Lam i asparges

Mad 6 pers.1 1/2 kg lammeforkød2 bundter persille1 stor dildkvist10 hvide peberkornSalt400 g hvide aspargesmaizenamel til jævning2 pasteuriserede æggeblommer1 par spiseskefulde mælkTilbehør: Kogte kartofler drysset med persilleLammekødet afpudses pænt og skæres i portionsstykker. Kødet sættes over i en gryde med vand, tilsat et bundt persille, en stor dildkvist, 10 hvide peberkorn og salt. Koges mørt under låg ved svag varme ca. 1 time.Vil du undgå at si suppen, så kom persille og dildkvist hver for sig i et stykke gaze. Skum suppen et par gange for at få fedtlaget væk.Skræl aspargesene, skær den træede ende af, og kog dem i letsaltet vand ca. 10 min.Hak et stort bundt persille. Lav en jævnet sovs af en del af suppen, jævn med maizena, smag til med salt, og til sidst legeres med æggeblommerne udrørt i mælken.Kødet hviler i resten af suppen for at holdes varmt imens. Kødetlægges på et dybt fad, aspargesene lægges forsigtigt på, og til sidst hældes lidt sovs over, og der drysses et godt lag persille over. Resten af sovsen serveres i en sovsekande.

Rødfisk med porrer og squash

Mad Ingredienser: 3/4 kg rødfisk eller anden fast hvid fisk 25 g smør citronsaft salt, peber 4 porrer i mindre stykker 2 squash i halve skiver...

Milkshake med yoghurt

Mad 250 g frosne bær (fx jordbær/hindbær) 2 dl yoghurt naturel flormelis efter smag Hæld de frosne bær i en blender, og blend frugten til en...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.