Indisk naanburger er en lækker variant til den almindelige burger.
Indisk naanburger er en lækker variant til den almindelige burger. Foto: Marianne Bjerre

Brillante burgere

Mad

En god saftig hakkebøf på grillen kan blive ny og spændende. Prøv eksempelvis en indisk, italiensk, mexikansk eller græsk burger - du får opskriften her.


Indisk naanburger
(4 pers.)

500 g hakket oksekød
1 spsk. karry
salt og peber
1 squash
sprød blandet salat
4 store naanbrød
eller 8 små
4 spsk. mangochutney

Raita:
1 lille agurk
salt
200 g græsk yoghurt
1⁄4 dl mynte
salt og peber

Bland kødet med karry, del og form 4 store flade bøffer. Skær den skrællede agurk i tynde stave. Drys med salt, og lad dryppe af i mindst 15 min. Dup stavene tørre, og rør dem sammen med yoghurt, finthakket mynte, salt og peber. Grill/steg bøfferne i ca. 3 min. på hver side ved kraftig varme, og krydr med salt og peber. Skær squashen i tynde skiver på langs, og grill dem på begge sider. Lun brødene, og læg dem sammen omkring salat, burger, squash, mangochutney og raita. Server med halve kartofler krydret med karry og stegt i ovnen.

Mexicansk burger

(4 pers.)

500 g hakket oksekød
1 spsk. tacokrydderi
salt og peber
4 wraptortillaer
sprød salat
4 skiver cheddarost

Salsa:
2 avocadoer
1 spsk. limesaft
1 lille rødløg
1 hakket tomat
1⁄4 dl hakket frisk koriander

Bland kødet med tacokrydderi, og form 4 store flade bøffer. Steg bøfferne i ca. 3 min. på hver side ved kraftig varme, og krydr godt med salt og peber. Til salsaen skæres avocadokødet i små tern, der straks dryppes med lime, så de ikke bliver mørke. Bland ternene med hakket rødløg, tomat og koriander, og smag til med salt og peber. Lun tortillaerne, og fyld dem med salat, bøf, ost og salsa. Servér burgeren med kartoffelbåde stegt i ovnen med tacokrydderi og revet cheddar til.

Italiensk burger
(4 pers.)

500 g hakket oksekød
1 spsk. grøn pesto
salt og peber
2 peberfrugter
4 store ciabattaboller
grøn pesto
1 stor håndfuld rucola
1 pose frisk mozzarella
8 soltørrede eller semidried tomater

Bland kødet med pesto, og form 4 flade bøffer. Halver peberfrugterne, fjern kernehuset, tryk dem flade, og grill dem på skindsiden, til det bliver mørkt og bobler op. Læg peberfrugterne i en plastikpose, lad afkøle, og pil skindet af.Varm de flækkede boller, og smør med pesto. Grill/steg bøfferne i ca. 3 min. på hver side, og krydr. Læg bollerne sammen omkring rucola, burger, peber, mozzarella og tomat. Servér små pestostegte kartofler til.

Græsk burger

(4 pers.)

500 g hakket oksekød
75 g feta i tern, blandet med oliven
salt og peber
4 pitabrød
salat
1 rødløg
4 store tomater

Tzatziki:
1 lille agurk
salt
200 g græsk yoghurt
1 fed knust hvidløg
1⁄4 dl hakket frisk oregano

Bland kødet med feta og stenfrie oliven hakket i små fine stykker. Del kødet, og form 4 store og flade bøffer. Til tzatzikien flækkes den skrællede agurk på langs, og kernerne fjernes med en ske. Riv agurken groft, drys med salt, og sæt den til afdrypning i en sigte i mindst 15 min. Skyl saltet af, pres væden fra, og rør agurken sammen med yoghurt, hvidløg og oregano. Smag til med salt. Skær løg og tomater i skiver.Grill/steg bøfferne i ca. 3 min. på hver side, og krydr dem. Rist pitabrødene på grillen, og læg dem sammen omkring salat, burger, tomat, rødløg og tzatziki. Servér båd-kartofler stegt i ovnen med oregano og feta til bøffen.
9 august 2006
0

Leksikon med de 8 vigtigste typer mel

Du tror sikkert, du er udlært i meltyperne. Hvor svært kan det være? Hvede til franskbrød og rug til rugbrød? Men så læs lige her - du...

0

Spiseløg - hvad er forskellen på rødløg, salatløg, skalotteløg og...

Hvad er det egentlig for nogle løg, vi bruger i vores madlavning og dyrker i vores haver? Bliv dus med rødløg, salatløg, almindelige løg,...

0

Du har sandsynligvis spist æbler forkert hele livet

Hvor svært kan det være at spise et æble korrekt? Vi mennesker har gnasket den dejlige frugt siden stenalderen, og vi vil ikke belæres om...

0

Disse madvarer må du aldrig pakke ind i stanniol

Styr uden om disse typiske fejl, og undgå uønskede stoffer i dine madvarer.

0

8 ting som kan forsvinde som følge af klimaforandringerne

Klimaet forandrer sig, og det bliver vores madvaner snart også nødt til at gøre. Der vil nemlig snart blive knaphed på mange af vores basisv...

0

Tro ikke på disse 5 myter om syltning

Der er ikke noget bedre end et glas hjemmelavet syltetøj. Men vi er ikke længere så dygtige til gamle tilberedningsmetoder. Så hvad skal...

0

Det sker der med din mad, når en flue lander oven på den

Hører du til dem, der smider din mad ud, når en flue har landet oven på den? Ikke endnu? Så var det måske værd at overveje... For en flue...

0

Derfor er koldt vand bedst til madlavning

Har du indtil nu benyttet varmt vand til din madlavning, så er det på tide at få ændret på køkkenvanen.

0

En verden uden kaffe kan snart være en realitet

Kaffen er en truet art, og klimaforandringerne er synderen. De stigende temperaturer kan i fremtiden sætte en stopper for den globale kaffep...

0

Sådan får du den sidste ketchup ud af flasken

Det er noget af det mest irriterende. I skal have burgere, men ketchupflasken er næsten tømt, og det er umuligt at få den sidste rest ud....

0

Må vandmelon opbevares i køleskabet?

Det er en af de lækreste sommerfrugter, og den skal gerne være iskold, når den skal nydes. Køleskabet er dog ikke det bedste bedste sted at...

0

Hvilke madvarer SKAL vaskes og hvilke skal ikke?

En af disse madvarer behøver du ikke at skylle i vand. De tre øvrige skal ALTID vaskes. Se hvilke fødevarer, der altid skal under hanen, og...

0

Rysteribs – Danmarks nemmeste sommeropskrift

Rysteribs er en af de bedste danske sommertraditioner. Det er opskriften, der næppe kan gå galt. Den kræver kun et godt håndelag, og at du...

0

Sådan sikrer du dig, at en vandmelon er moden

Slæber du alt for tit umodne og melede vandmeloner med hjem? Så skyldes det måske, at du ikke har lært at LÆSE vandmeloner rigtigt. Her er...

0

Fjerne stenene i kirsebær med en flaske

Hvem har en kirsebær-udstener i skuffen? Det kan ikke være mange. Den er heller ikke nødvendig, når du skal udstene kirsebær. Alt du behøver...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.