Indisk naanburger er en lækker variant til den almindelige burger.
Indisk naanburger er en lækker variant til den almindelige burger. Foto: Marianne Bjerre

Brillante burgere

Mad

En god saftig hakkebøf på grillen kan blive ny og spændende. Prøv eksempelvis en indisk, italiensk, mexikansk eller græsk burger - du får opskriften her.


Indisk naanburger
(4 pers.)

500 g hakket oksekød
1 spsk. karry
salt og peber
1 squash
sprød blandet salat
4 store naanbrød
eller 8 små
4 spsk. mangochutney

Raita:
1 lille agurk
salt
200 g græsk yoghurt
1⁄4 dl mynte
salt og peber

Bland kødet med karry, del og form 4 store flade bøffer. Skær den skrællede agurk i tynde stave. Drys med salt, og lad dryppe af i mindst 15 min. Dup stavene tørre, og rør dem sammen med yoghurt, finthakket mynte, salt og peber. Grill/steg bøfferne i ca. 3 min. på hver side ved kraftig varme, og krydr med salt og peber. Skær squashen i tynde skiver på langs, og grill dem på begge sider. Lun brødene, og læg dem sammen omkring salat, burger, squash, mangochutney og raita. Server med halve kartofler krydret med karry og stegt i ovnen.

Mexicansk burger

(4 pers.)

500 g hakket oksekød
1 spsk. tacokrydderi
salt og peber
4 wraptortillaer
sprød salat
4 skiver cheddarost

Salsa:
2 avocadoer
1 spsk. limesaft
1 lille rødløg
1 hakket tomat
1⁄4 dl hakket frisk koriander

Bland kødet med tacokrydderi, og form 4 store flade bøffer. Steg bøfferne i ca. 3 min. på hver side ved kraftig varme, og krydr godt med salt og peber. Til salsaen skæres avocadokødet i små tern, der straks dryppes med lime, så de ikke bliver mørke. Bland ternene med hakket rødløg, tomat og koriander, og smag til med salt og peber. Lun tortillaerne, og fyld dem med salat, bøf, ost og salsa. Servér burgeren med kartoffelbåde stegt i ovnen med tacokrydderi og revet cheddar til.

Italiensk burger
(4 pers.)

500 g hakket oksekød
1 spsk. grøn pesto
salt og peber
2 peberfrugter
4 store ciabattaboller
grøn pesto
1 stor håndfuld rucola
1 pose frisk mozzarella
8 soltørrede eller semidried tomater

Bland kødet med pesto, og form 4 flade bøffer. Halver peberfrugterne, fjern kernehuset, tryk dem flade, og grill dem på skindsiden, til det bliver mørkt og bobler op. Læg peberfrugterne i en plastikpose, lad afkøle, og pil skindet af.Varm de flækkede boller, og smør med pesto. Grill/steg bøfferne i ca. 3 min. på hver side, og krydr. Læg bollerne sammen omkring rucola, burger, peber, mozzarella og tomat. Servér små pestostegte kartofler til.

Græsk burger

(4 pers.)

500 g hakket oksekød
75 g feta i tern, blandet med oliven
salt og peber
4 pitabrød
salat
1 rødløg
4 store tomater

Tzatziki:
1 lille agurk
salt
200 g græsk yoghurt
1 fed knust hvidløg
1⁄4 dl hakket frisk oregano

Bland kødet med feta og stenfrie oliven hakket i små fine stykker. Del kødet, og form 4 store og flade bøffer. Til tzatzikien flækkes den skrællede agurk på langs, og kernerne fjernes med en ske. Riv agurken groft, drys med salt, og sæt den til afdrypning i en sigte i mindst 15 min. Skyl saltet af, pres væden fra, og rør agurken sammen med yoghurt, hvidløg og oregano. Smag til med salt. Skær løg og tomater i skiver.Grill/steg bøfferne i ca. 3 min. på hver side, og krydr dem. Rist pitabrødene på grillen, og læg dem sammen omkring salat, burger, tomat, rødløg og tzatziki. Servér båd-kartofler stegt i ovnen med oregano og feta til bøffen.
9. august 2006
Mere om Mad

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Mad Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikadeller et græsk, svensk eller italiensk twist.

Ny undersøgelse: Spiser du økologisk, er du sundere

Mad Ny forskning bekræfter, at de mennesker, der spiser økologisk, generelt lever sundere, end de mennesker, der ikke spiser økologisk.

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Mad Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Mad Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet. Vores opskrift er kun peppet en lille smule op med chorizo-pølser i stedet for cocktail-pølser. Ellers er alt i denne mørbradgryde, som vor mormor lavede den.

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Mad Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Mad Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegifts...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i midten helt sikkert noget for dig. 

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger....

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i...

Flirtende frikadeller

Mad Illustrationer: Suzanne Moffat4 pers.400 g hakket svinekød8 spsk. couscous1-1 1/2 tsk. salt1/2 tsk. peber1 finthakket løg2 store æg1/4 tsk. tørret chili2 tsk. stødt spidskommen2 fed hvidløgFrisk hakket persille30 g fetaOlie til stegningKom couscous i 1 1/2 dl kogende vand, og lad det trække 5 min. under låg. Rør kødet sammen med salt, peber, løg, æg, chili, spidskommen og knust hvidløg.Bland persille, smuldret feta og couscous i farsen, og form den til cirka 20 frikadeller.Brun dem i olie ved god varme. Skru ned til middel varme, og steg frikadellerne færdige cirka 6 min.Connie Andersen, Kolding Læs også: Danske frikadeller på den nemme og børnevenlige facon

Slanke-frikadeller

Mad 4 pers. 500 g hakket kalkunkød 2 mellemstore gulerødder groft revet 2 spsk. hvedemel 1 æg 1 dl yoghurt naturel eller fromage blanc 1-2...

Frikadeller med bacon og tomat

Mad Ingredienser (4 pers.):400 g hakket svinekød 8-10%1 tsk. salt1 stort løg2 mellemstore gulerødder1 æg3 spsk. hvedemel1 dl mælk1⁄4 tsk....

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.