Brillante burgere

En god saftig hakkebøf på grillen kan blive ny og spændende. Prøv eksempelvis en indisk, italiensk, mexikansk eller græsk burger - du får opskriften her.


<!– –>
Indisk naanburger
(4 pers.)

500 g hakket oksekød
1 spsk. karry
salt og peber
1 squash
sprød blandet salat
4 store naanbrød
eller 8 små
4 spsk. mangochutney

Raita:
1 lille agurk
salt
200 g græsk yoghurt
1⁄4 dl mynte
salt og peber

Bland kødet med karry, del og form 4 store flade bøffer. Skær den skrællede agurk i tynde stave. Drys med salt, og lad dryppe af i mindst 15 min. Dup stavene tørre, og rør dem sammen med yoghurt, finthakket mynte, salt og peber. Grill/steg bøfferne i ca. 3 min. på hver side ved kraftig varme, og krydr med salt og peber. Skær squashen i tynde skiver på langs, og grill dem på begge sider. Lun brødene, og læg dem sammen omkring salat, burger, squash, mangochutney og raita. Server med halve kartofler krydret med karry og stegt i ovnen.

Mexicansk burger
(4 pers.)

500 g hakket oksekød
1 spsk. tacokrydderi
salt og peber
4 wraptortillaer
sprød salat
4 skiver cheddarost

Salsa:
2 avocadoer
1 spsk. limesaft
1 lille rødløg
1 hakket tomat
1⁄4 dl hakket frisk koriander

Bland kødet med tacokrydderi, og form 4 store flade bøffer. Steg bøfferne i ca. 3 min. på hver side ved kraftig varme, og krydr godt med salt og peber. Til salsaen skæres avocadokødet i små tern, der straks dryppes med lime, så de ikke bliver mørke. Bland ternene med hakket rødløg, tomat og koriander, og smag til med salt og peber. Lun tortillaerne, og fyld dem med salat, bøf, ost og salsa. Servér burgeren med kartoffelbåde stegt i ovnen med tacokrydderi og revet cheddar til.

Italiensk burger (4 pers.)

500 g hakket oksekød
1 spsk. grøn pesto
salt og peber
2 peberfrugter
4 store ciabattaboller
grøn pesto
1 stor håndfuld rucola
1 pose frisk mozzarella
8 soltørrede eller semidried tomater

Bland kødet med pesto, og form 4 flade bøffer. Halver peberfrugterne, fjern kernehuset, tryk dem flade, og grill dem på skindsiden, til det bliver mørkt og bobler op. Læg peberfrugterne i en plastikpose, lad afkøle, og pil skindet af.Varm de flækkede boller, og smør med pesto. Grill/steg bøfferne i ca. 3 min. på hver side, og krydr. Læg bollerne sammen omkring rucola, burger, peber, mozzarella og tomat. Servér små pestostegte kartofler til.

Græsk burger
(4 pers.)
500 g hakket oksekød
75 g feta i tern, blandet med oliven
salt og peber
4 pitabrød
salat
1 rødløg
4 store tomater

Tzatziki:
1 lille agurk
salt
200 g græsk yoghurt
1 fed knust hvidløg
1⁄4 dl hakket frisk oregano

Bland kødet med feta og stenfrie oliven hakket i små fine stykker. Del kødet, og form 4 store og flade bøffer. Til tzatzikien flækkes den skrællede agurk på langs, og kernerne fjernes med en ske. Riv agurken groft, drys med salt, og sæt den til afdrypning i en sigte i mindst 15 min. Skyl saltet af, pres væden fra, og rør agurken sammen med yoghurt, hvidløg og oregano. Smag til med salt. Skær løg og tomater i skiver.Grill/steg bøfferne i ca. 3 min. på hver side, og krydr dem. Rist pitabrødene på grillen, og læg dem sammen omkring salat, burger, tomat, rødløg og tzatziki. Servér båd-kartofler stegt i ovnen med oregano og feta til bøffen.

Mest læste artikler