¾ kg oksekød i tern
20 skalotteløg
1-2 fed hvidløg
1 spsk. tomatpuré
½ fl. rødvin
½ l kalvebouillon
½ tsk. peberkorn
1-2 kviste timian
bredbladet persille
¼ kg svampe (fx kantareller, shiitake, mark- champignon eller østershatte)
smør til stegning
1 kg kartofler
salt, peber
1 spsk. smør
Sådan gør du:
Brun kødet i en stor gryde, tilsæt skalotteløg samt grofthakket hvidløg og brun i 2 min.Kom tomatpuré ved, rist et kort øjeblik og hæld rødvin over. Kog kraftigt et par minutter, tilsæt bouillon, kog op og skum af.
Kom peberkorn, timian og persille ved og lad det simre i ca. 90 min., til kødet er mørt (stegetiden afhænger af kødets mørhed). Fjern timian og persille, skum fedtet fra, jævn med majsstivelse rørt ud i koldt vand og smag til med salt og peber.
Rist svampene i smør, og kom dem i gryden. Kog kartoflerne møre i usaltet vand, hæld vandet fra. Mos kartoflerne, og smag til med salt, peber og smør. Drys evt. gryderetten med lidt timian og server.