Blomkålssuppe med spinat og fjordrejer

Suppen som vor mormor lavede den - nu med spinat og rejer.

Det skal du bruge:

Antal: 6 personer

  • 1 blomkål
  • 2 mellemstore
  • kartofler
  • 1¼ liter
  • hønsebouillon
  • 1 persillekvist
  • 1½ dl creme-fraiche 38%
  • 1 stor håndfuld babyspinat
  • salt, peber
  • evt. lidt kørvel eller dild
  • 300 g pillede
  • fjordrejer eller grønlandske rejer

Tilbehør

  • Grissini eller lun baguette


Sådan gør du:

  1. Bræk blomkålen i mindre buketter, gem ¼ til senere.
  2. Lad blomkålsbuketter, kartofler skåret i tern, hønsebouillon og persillekvist koge for svag varme under låg i ca. 20 min.
  3. Kassér persillekvisten, og blend suppen med creme fraiche.
  4. Kom suppen tilbage i gryden, kog op, tilsæt spinat samt resten af blomkålen – kog 1 min., og servér med rejer på toppen.

Mest læste artikler