Blåbærtærte

Denne kage stammer fra Finland. Den er med blåbær, men alle sommerens forskellige bær kan bruges. Tærtebund: 150 g margarine (eller smør, red.) 85 g sukker 1 æg 180 g mel 1 tsk. bagepulver. Læs også: Jordbær - sådan dyrker, plejer og plukker du jordbær Fyld: 2 dl cremefraiche 2 tsk. vaniljesukker 60 g sukker…


Denne kage stammer fra Finland. Den er med blåbær, men alle sommerens forskellige bær kan bruges.

Tærtebund:
150 g margarine (eller smør, red.)
85 g sukker
1 æg
180 g mel
1 tsk. bagepulver.

Læs også: Jordbær – sådan dyrker, plejer og plukker du jordbær

Fyld:
2 dl cremefraiche
2 tsk. vaniljesukker
60 g sukker
1 æg
4 dl blåbær.

Tilbehør: Vaniljeis eller cremefraiche.

Margarine og sukker røres sammen. Ægget piskes i og til sidst mel og bagepulver. Læg dejen ud i bunden af en tærteform og herpå blåbær. Fyldet røres sammen af cremefraiche, vaniljesukker, sukker og æg. Fyldet hældes over bærrene. Kagen bages midt i en 200° varm ovn i ca. 30 min.

Mest læste artikler