Begår du også denne fejl, når du steger bacon?

Mad

Få overraskende tips til, hvordan du steger bacon perfekt og sprødt – på panden og i ovnen. Og læs om den fejl, de fleste begår uden at vide det.  

Alle elsker stegt bacon, men de færreste kender tricket

De fleste elsker stegt bacon til æggene om morgenen, i sandwichen til frokost, i salaten til aftensmaden osv. For nogle er det ligefrem en sport at finde nye måder - og nye undskyldninger for - at spise bacon.

Men hvordan steger man den sprødeste bacon?

Det er faktisk lidt som at koge et æg – ikke helt så enkelt, som man tror. Og mange falder i den samme fælde, som vi vil afsløre herunder:

Sådan steger du sprød bacon i pande

Mange foretrækker at stege bacon i en pande, og det kan sagtens lykkes, men der er én vigtig regel, som skal overholdes:
Bacon-stykkerne må ikke være kolde, når de placeres på den varme pande. Det får fedtet til at brænde.

Du skal følge denne anvisning:

  • Lad baconstykkerne ligge på køkkenbordet et par minutter, inden du går i gang. De må ikke tages direkte fra køleskabet, for så er fedtet for hårdt og vil hurtigt brænde.
  • Brug en stor, flad pande, og placér baconstykkerne, så de ikke overlapper. Det er ikke nok at stege et par stykker ad gangen – det giver ikke nok fedt.
  • Læg baconstykkerne på en pande med stuetemperatur, og lad panden varme gradvist op på middelvarme.
  • Vend ikke bacon'en for ofte. Faktisk kan du nøjes med at vende en gang – fx efter ti minutter, hvis du anvender middelvarme. Men alle komfurer er forskellige, og du skal holde øje med panden.

Læs også: En verden uden kaffe kan snart være en realitet

Sådan får du perfekt bacon i ovnen:

Mange restauranter bager baconstykkerne i ovnen.

På billedet herover kan du se en genial måde at gøre det på, så du får bølgende bacon: Du skal bare bruge stanniol til at forme, og du bager baconstykkerne et kvarters tid ved 200 grader.

Kilde: Lifehack

Det er også en rigtig god idé at anvende ovnristen.

30 marts 2016
0

Spiseløg - hvad er forskellen på rødløg, salatløg, skalotteløg og...

Hvad er det egentlig for nogle løg, vi bruger i vores madlavning og dyrker i vores haver? Bliv dus med rødløg, salatløg, almindelige løg,...

0

Du har sandsynligvis spist æbler forkert hele livet

Hvor svært kan det være at spise et æble korrekt? Vi mennesker har gnasket den dejlige frugt siden stenalderen, og vi vil ikke belæres om...

0

Disse madvarer må du aldrig pakke ind i stanniol

Styr uden om disse typiske fejl, og undgå uønskede stoffer i dine madvarer.

0

8 ting som kan forsvinde som følge af klimaforandringerne

Klimaet forandrer sig, og det bliver vores madvaner snart også nødt til at gøre. Der vil nemlig snart blive knaphed på mange af vores basisv...

0

Tro ikke på disse 5 myter om syltning

Der er ikke noget bedre end et glas hjemmelavet syltetøj. Men vi er ikke længere så dygtige til gamle tilberedningsmetoder. Så hvad skal...

0

Det sker der med din mad, når en flue lander oven på den

Hører du til dem, der smider din mad ud, når en flue har landet oven på den? Ikke endnu? Så var det måske værd at overveje... For en flue...

0

Derfor er koldt vand bedst til madlavning

Har du indtil nu benyttet varmt vand til din madlavning, så er det på tide at få ændret på køkkenvanen.

0

En verden uden kaffe kan snart være en realitet

Kaffen er en truet art, og klimaforandringerne er synderen. De stigende temperaturer kan i fremtiden sætte en stopper for den globale kaffep...

0

Sådan får du den sidste ketchup ud af flasken

Det er noget af det mest irriterende. I skal have burgere, men ketchupflasken er næsten tømt, og det er umuligt at få den sidste rest ud....

0

Må vandmelon opbevares i køleskabet?

Det er en af de lækreste sommerfrugter, og den skal gerne være iskold, når den skal nydes. Køleskabet er dog ikke det bedste bedste sted at...

0

Hvilke madvarer SKAL vaskes og hvilke skal ikke?

En af disse madvarer behøver du ikke at skylle i vand. De tre øvrige skal ALTID vaskes. Se hvilke fødevarer, der altid skal under hanen, og...

0

Rysteribs – Danmarks nemmeste sommeropskrift

Rysteribs er en af de bedste danske sommertraditioner. Det er opskriften, der næppe kan gå galt. Den kræver kun et godt håndelag, og at du...

0

Sådan sikrer du dig, at en vandmelon er moden

Slæber du alt for tit umodne og melede vandmeloner med hjem? Så skyldes det måske, at du ikke har lært at LÆSE vandmeloner rigtigt. Her er...

0

Fjerne stenene i kirsebær med en flaske

Hvem har en kirsebær-udstener i skuffen? Det kan ikke være mange. Den er heller ikke nødvendig, når du skal udstene kirsebær. Alt du behøver...

0

9 tegn på dehydrering, du er nødt til at kende

Det er desværre let at overhøre, når vores krop fortæller os, at den savner - VAND! Her er 9 tegn på dehydrering, som kan være både nyttige...