Begår du også denne fejl, når du steger bacon?

Mad

Få overraskende tips til, hvordan du steger bacon perfekt og sprødt – på panden og i ovnen. Og læs om den fejl, de fleste begår uden at vide det.  

Alle elsker stegt bacon, men de færreste kender tricket

De fleste elsker stegt bacon til æggene om morgenen, i sandwichen til frokost, i salaten til aftensmaden osv. For nogle er det ligefrem en sport at finde nye måder - og nye undskyldninger for - at spise bacon.

Men hvordan steger man den sprødeste bacon?

Det er faktisk lidt som at koge et æg – ikke helt så enkelt, som man tror. Og mange falder i den samme fælde, som vi vil afsløre herunder:

Sådan steger du sprød bacon i pande

Mange foretrækker at stege bacon i en pande, og det kan sagtens lykkes, men der er én vigtig regel, som skal overholdes:
Bacon-stykkerne må ikke være kolde, når de placeres på den varme pande. Det får fedtet til at brænde.

Du skal følge denne anvisning:

  • Lad baconstykkerne ligge på køkkenbordet et par minutter, inden du går i gang. De må ikke tages direkte fra køleskabet, for så er fedtet for hårdt og vil hurtigt brænde.
  • Brug en stor, flad pande, og placér baconstykkerne, så de ikke overlapper. Det er ikke nok at stege et par stykker ad gangen – det giver ikke nok fedt.
  • Læg baconstykkerne på en pande med stuetemperatur, og lad panden varme gradvist op på middelvarme.
  • Vend ikke bacon'en for ofte. Faktisk kan du nøjes med at vende en gang – fx efter ti minutter, hvis du anvender middelvarme. Men alle komfurer er forskellige, og du skal holde øje med panden.

Læs også:

Hvad sker der med edderkoppen, når jeg fanger den med støvsugeren?

Du er med garanti ikke den eneste, der finder støvsugeren frem, når du ser en edderkop. Men dør den af at blive fanget af støvsugeren,...

Sådan får du perfekt bacon i ovnen:

Mange restauranter bager baconstykkerne i ovnen.

På billedet herover kan du se en genial måde at gøre det på, så du får bølgende bacon: Du skal bare bruge stanniol til at forme, og du bager baconstykkerne et kvarters tid ved 200 grader.

Kilde: Lifehack

Det er også en rigtig god idé at anvende ovnristen.

30. marts 2016
Mere om Mad

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i midten helt sikkert noget for dig. 

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger....

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i...

3 smarte måder at fryse avocado på

Mad Avocado smager dejligt og er tilmed utroligt sundt. Men hvad gør du, når du ikke kan nå at spise al den lækre frugt, inden den bliver dårlig? Her får du 3 smarte måder at fryse din avocado på.

12 krydderurter du kan dyrke året rundt kun ved at bruge vand

Mad Disse 12 krydderurter kan du dyrke uden at have grønne fingre. Det kræver minimal tid og du skal ikke have fingrene i jord.

Kan den mugne del af maden bare skæres af?

Mad Det er ikke nemt. Kan du nøjes med at skære muggen fra, eller skal du smide maden ud omgående?

Derfor smager usund mad så godt

Mad Fristelsen fra chips, sodavand og bacon kan være svær at modstå, og det kan være endnu sværere at stoppe, når vi først er gået i gang. Men der findes faktisk en rigtig god forklaring på, hvorfor vi hungrer efter de usunde sager – og måske tilmed en god undskyldning.

Derfor bør du ALDRIG bruge bagepapir

Mad Du tænker sikkert, at bagepapir er et uundværligt redskab til madlavningen, men faktisk bør du undgå det.

Derfor er det en god idé at fryse dine friske krydderurter

Mad At bruge krydderurter i madlavning er en fantastisk måde at forbedre smagsoplevelsen. Ved at fryse friske krydderurter, kan du have friske...

Sådan laver du et æble til madpakken

Mad Du vil aldrig døje med brune æbler, når du har lært dette smarte æble-trick.

Blåbærmuffins - en supernem opskrift

Mad Er du blevet lækkersulten, får du her en nem opskrift på blåbærmuffins.

Sådan fryser du brød, så det bevarer smag og konsistens

Mad Du kender sikkert allerede til tricket med at fryse brød for en længere holdbarhed. Men du kender garanteret også til et frysebrændt og...