Svampet banankage med karamelglasur

Nyd en nem og lækker hjemmelavet banankage, som er perfekt til kaffe eller dessert. Denne opskrift giver en svampet, smagfuld kage.

Svampet banankage opskrift

Elsker du også banankage? Denne alsidige og lækre dessert er perfekt til enhver anledning, og her vil vi guide dig gennem den bedste opskrift. Banankager er ikke kun utrolig smagfulde, men også en fremragende måde at bruge overmodne bananer på.

Banankage – ingredienser

  • 150 g smør
  • 300 g sukker
  • 2 æg
  • 2-3 mosede bananer
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 275 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 knsp. salt
  • 1 dl mælk

Læs også: Opskrift på to lækre pandekager

Karamelglasur:

  • 75 g smør
  • 1/2 dl farin
  • 1/4 dl mælk
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 dl flormelis

Læs også: Opskrift på hjemmelavet citronmåne

Banankage – fremgangsmåde

  1. Rør smør og sukker luftigt, og pisk æggene i et ad gangen.
  2. Rør resten af ingredienserne i.
  3. Kom dejen i en smurt bradepande, og bag den 45 minutter ved 175° C.
  4. Mærk efter med et træspyd eller stegepind, om kagen er bagt. Den er bagt, når kagen ikke hænger ved pinden. Sæt din kage til afkøling.
  5. Varm smør, farin, vaniljesukker og mælk op, til smørret er smeltet. Tag gryden af varmen, rør flormelis i, og smør glasuren på din banankage.

Opskriften er indsendt af Jane Noer fra Solrød Strand

Ajourført december 2023

Mest læste artikler