Bag selv kammerjunkere

Mad

Når sommervarmen sætter ind, bliver kammerjunkerne revet ned af hylderne. Med denne nemme opskrift sikrer du dig friske forsyninger. Samtidig undgår du at ødelægge smagsoplevelsen af koldskålen med nogle af de kedelige købe-kammerjunkere, som desværre også findes i butikkerne.

Mere dansk kan det ikke blive: koldskål med kammerjunkere.
Mere dansk kan det ikke blive: koldskål med kammerjunkere. Foto: iStock

Bag selv kammerjunkere med et personligt twist

Kammerjunkere er den mest ærkedanske specialitet, der findes. Den er i familie med tvebakken, men ellers er den helt sin egen. Det er altid et sikkert hit på sommerbordet - og de fleste andre måneder med.
  
Der findes mange gode bud på kammerjunkere på butikkernes hylder. De fleste har dog sikkert prøve at komme hjem med nogle, der har enten har smagt kunstigt eller bare har manglet karakter. Den slags oplevelser kan du gardere dig imod med denne opskrift. Det er nemlig ganske enkelt at bage kammerjunkerne selv - og så kan man tilmed give dem sine egne smagsvarianter.
  
Prøv eksempelvis at bage kammerjunkerne enten med et strejf af vanilje eller citron - det giver dem lige et ekstra pift, som går rigtig godt i spænd med koldskålen.

Her får du en nem og lækker opskrift på kammerjunkere.
Antal: ca. 75 stk

Ingredienser i kammerjunkerne

Antal: ca. 75 stk

  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk vanilje eller revet skal fra en økologisk citron
  • 35 g sukker
  • 75 g smør eller margarine
  • 1 æg
  • 1/2 dl mælk - vælg variant alt efter, hvor meget fedt, du ønsker i kammerjunkerne

Sådan gør du

Mel og bagepulver blandes. Tilsæt sukker og vanille/citronskal. Smør eller margarine smuldres i, mens det er koldt. Æg og mælk tilsættes. Ælt dejen til den er ensartet og rul den ud på bordet i en pølse og skær den i 75 små stykker, som du ruller til små kugler.

Læg kuglerne på en smurt plade og sæt den ind i en forvarmet ovn. Bag dem i ca. 6 minutter på 200 grader. Efterfølgende skal de afkøles, halveres. Herefter skal de igen i ovnen og tørres i ca. 20 minutter i eftervarmen.
  
Inden de færdige kammerjunkere pakkes i pose eller kagedåse, skal de være helt afkølede. 
  
Anbefalingerne til serveringen tager vi lige med, selvom enhver dansker over 2 et halvt år kender dem: Strø de hele eller fingerknuste kammerjunkere ud over den friske koldskål. 
9 juni 2016
0

Leksikon med de 8 vigtigste typer mel

Du tror sikkert, du er udlært i meltyperne. Hvor svært kan det være? Hvede til franskbrød og rug til rugbrød? Men så læs lige her - du...

0

Spiseløg - hvad er forskellen på rødløg, salatløg, skalotteløg og...

Hvad er det egentlig for nogle løg, vi bruger i vores madlavning og dyrker i vores haver? Bliv dus med rødløg, salatløg, almindelige løg,...

0

Du har sandsynligvis spist æbler forkert hele livet

Hvor svært kan det være at spise et æble korrekt? Vi mennesker har gnasket den dejlige frugt siden stenalderen, og vi vil ikke belæres om...

0

Disse madvarer må du aldrig pakke ind i stanniol

Styr uden om disse typiske fejl, og undgå uønskede stoffer i dine madvarer.

0

8 ting som kan forsvinde som følge af klimaforandringerne

Klimaet forandrer sig, og det bliver vores madvaner snart også nødt til at gøre. Der vil nemlig snart blive knaphed på mange af vores basisv...

0

Tro ikke på disse 5 myter om syltning

Der er ikke noget bedre end et glas hjemmelavet syltetøj. Men vi er ikke længere så dygtige til gamle tilberedningsmetoder. Så hvad skal...

0

Det sker der med din mad, når en flue lander oven på den

Hører du til dem, der smider din mad ud, når en flue har landet oven på den? Ikke endnu? Så var det måske værd at overveje... For en flue...

0

Derfor er koldt vand bedst til madlavning

Har du indtil nu benyttet varmt vand til din madlavning, så er det på tide at få ændret på køkkenvanen.

0

En verden uden kaffe kan snart være en realitet

Kaffen er en truet art, og klimaforandringerne er synderen. De stigende temperaturer kan i fremtiden sætte en stopper for den globale kaffep...

0

Sådan får du den sidste ketchup ud af flasken

Det er noget af det mest irriterende. I skal have burgere, men ketchupflasken er næsten tømt, og det er umuligt at få den sidste rest ud....

0

Må vandmelon opbevares i køleskabet?

Det er en af de lækreste sommerfrugter, og den skal gerne være iskold, når den skal nydes. Køleskabet er dog ikke det bedste bedste sted at...

0

Hvilke madvarer SKAL vaskes og hvilke skal ikke?

En af disse madvarer behøver du ikke at skylle i vand. De tre øvrige skal ALTID vaskes. Se hvilke fødevarer, der altid skal under hanen, og...

0

Rysteribs – Danmarks nemmeste sommeropskrift

Rysteribs er en af de bedste danske sommertraditioner. Det er opskriften, der næppe kan gå galt. Den kræver kun et godt håndelag, og at du...

0

Sådan sikrer du dig, at en vandmelon er moden

Slæber du alt for tit umodne og melede vandmeloner med hjem? Så skyldes det måske, at du ikke har lært at LÆSE vandmeloner rigtigt. Her er...

0

Fjerne stenene i kirsebær med en flaske

Hvem har en kirsebær-udstener i skuffen? Det kan ikke være mange. Den er heller ikke nødvendig, når du skal udstene kirsebær. Alt du behøver...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.