Bag selv kammerjunkere

Mad

Når sommervarmen sætter ind, bliver kammerjunkerne revet ned af hylderne. Med denne nemme opskrift sikrer du dig friske forsyninger. Samtidig undgår du at ødelægge smagsoplevelsen af koldskålen med nogle af de kedelige købe-kammerjunkere, som desværre også findes i butikkerne.

Mere dansk kan det ikke blive: koldskål med kammerjunkere.
Mere dansk kan det ikke blive: koldskål med kammerjunkere. Foto: iStock

Bag selv kammerjunkere med et personligt twist

Kammerjunkere er den mest ærkedanske specialitet, der findes. Den er i familie med tvebakken, men ellers er den helt sin egen. Det er altid et sikkert hit på sommerbordet - og de fleste andre måneder med.
  
Der findes mange gode bud på kammerjunkere på butikkernes hylder. De fleste har dog sikkert prøve at komme hjem med nogle, der har enten har smagt kunstigt eller bare har manglet karakter. Den slags oplevelser kan du gardere dig imod med denne opskrift. Det er nemlig ganske enkelt at bage kammerjunkerne selv - og så kan man tilmed give dem sine egne smagsvarianter.
  
Prøv eksempelvis at bage kammerjunkerne enten med et strejf af vanilje eller citron - det giver dem lige et ekstra pift, som går rigtig godt i spænd med koldskålen.

Her får du en nem og lækker opskrift på kammerjunkere.
Antal: ca. 75 stk

Ingredienser i kammerjunkerne

Antal: ca. 75 stk

  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk vanilje eller revet skal fra en økologisk citron
  • 35 g sukker
  • 75 g smør eller margarine
  • 1 æg
  • 1/2 dl mælk - vælg variant alt efter, hvor meget fedt, du ønsker i kammerjunkerne

Sådan gør du

Mel og bagepulver blandes. Tilsæt sukker og vanille/citronskal. Smør eller margarine smuldres i, mens det er koldt. Æg og mælk tilsættes. Ælt dejen til den er ensartet og rul den ud på bordet i en pølse og skær den i 75 små stykker, som du ruller til små kugler.

Læg kuglerne på en smurt plade og sæt den ind i en forvarmet ovn. Bag dem i ca. 6 minutter på 200 grader. Efterfølgende skal de afkøles, halveres. Herefter skal de igen i ovnen og tørres i ca. 20 minutter i eftervarmen.
  
Inden de færdige kammerjunkere pakkes i pose eller kagedåse, skal de være helt afkølede. 
  
Anbefalingerne til serveringen tager vi lige med, selvom enhver dansker over 2 et halvt år kender dem: Strø de hele eller fingerknuste kammerjunkere ud over den friske koldskål. 
9 juni 2016
0

75 procent af sprøjtegiften i din krop kommer fra disse 10 fødevare...

Vil du gerne have færre rester fra sprøjtegifte i din krop, så er her 10 fødevarer, som du helst bør spise økologisk.

0

Disse frugter og grøntsager kan give dig allergiske reaktioner

Det er ikke kun pollen i luften, der kan forårsage allergi. Nogle oplever allergiske reaktioner, når de bider i et æble eller i noget seller...

0

Hvad er forskellen på frugt og grøntsager?

Hvordan kender man egentlig forskel på frugt og grøntsager? Du er bestemt ikke den eneste, der er i tvivl, men du kan få svaret her.

0

Videnskabeligt bevist: Det er sundt at drikke kaffe

Danskerne drikker 20 millioner kopper kaffe dagligt. Lægevidenskaben har været i tvivl – er det godt eller dårligt for helbreddet? Nu viser...

0

Russisk hakkebøf

Ingredienser (4 pers.):500 g hk. oksekød 1 løg 1 1/2 dl hakkede, syltede rødbeder 1 dl hakket persille 3 spsk. hakkede kapers 2 æg 1⁄2 dl...

0

Rødbedekage

400 g sukker4 æg250 g hvedemel4 tsk. bagepulver4 tsk. stødt kanel1 tsk. stødt nellikeSaften af 12 citron300 g fintrevet rå rødbede3 dl...

0

Kylling i mælk

4 pers.1 stor kylling6 fed hvidløg1 citron3/4 liter mælk80 g salt8-10 salvieblade1 drys hakket persilleTilbehør: kogte kartoflerGnid kylling...

0

Mager chokolademousse

Illustration: Suzanne Moffat4 pers.100 g god mørk chokolade5 dl fromage frais1 12 dl piskefløde1 æggeblomme40 g sukkerRevet skal fra 12...

0

Brød med soltørrede tomater

2 dl mælk25 g gær1 dl A-38 eller fromage frais1 tsk. salt1 tsk. honning2 tsk. basilikum2 tsk. oregano2 tsk. timian75 g hakkede soltørrede...

0

Hannes grønsager i krydret kokosmælk

4-6 pers.1 stort løg2 fed hvidløglidt olivenolie1 tsk. stødt koriander2 tsk. stødte kardemommekapsler2 tsk. stødt spidskommen2 spsk. fuldkor...

0

Pærer med knækglasur

4 pers.1 tsk. smør4 faste pærerKnækglasur:50 g smør3/4 dl fløde1/2 dl sukker1/2 dl hakkede hasselnødder1/2 dl mandelflager1 tsk. kakaoTilbeh...

0

Lam i asparges

6 pers.1 1/2 kg lammeforkød2 bundter persille1 stor dildkvist10 hvide peberkornSalt400 g hvide aspargesmaizenamel til jævning2 pasteurisered...

0

Rødfisk med porrer og squash

Ingredienser: 3/4 kg rødfisk eller anden fast hvid fisk 25 g smør citronsaft salt, peber 4 porrer i mindre stykker 2 squash i halve skiver...

0

Milkshake med yoghurt

250 g frosne bær (fx jordbær/hindbær) 2 dl yoghurt naturel flormelis efter smag Hæld de frosne bær i en blender, og blend frugten til en...

0

Kyllingegryde med mango og appelsin

4 pers. En ret, der er let at lave, smager pragtfuldt, og så er den kalorielet. Retten kan laves med forskelligt kød; kylling, okse- eller...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.