Bag selv kammerjunkere

Mad

Når sommervarmen sætter ind, bliver kammerjunkerne revet ned af hylderne. Med denne nemme opskrift sikrer du dig friske forsyninger. Samtidig undgår du at ødelægge smagsoplevelsen af koldskålen med nogle af de kedelige købe-kammerjunkere, som desværre også findes i butikkerne.

Mere dansk kan det ikke blive: koldskål med kammerjunkere.
Mere dansk kan det ikke blive: koldskål med kammerjunkere. Foto: iStock

Bag selv kammerjunkere med et personligt twist

Kammerjunkere er den mest ærkedanske specialitet, der findes. Den er i familie med tvebakken, men ellers er den helt sin egen. Det er altid et sikkert hit på sommerbordet - og de fleste andre måneder med.
  
Der findes mange gode bud på kammerjunkere på butikkernes hylder. De fleste har dog sikkert prøve at komme hjem med nogle, der har enten har smagt kunstigt eller bare har manglet karakter. Den slags oplevelser kan du gardere dig imod med denne opskrift. Det er nemlig ganske enkelt at bage kammerjunkerne selv - og så kan man tilmed give dem sine egne smagsvarianter.
  
Prøv eksempelvis at bage kammerjunkerne enten med et strejf af vanilje eller citron - det giver dem lige et ekstra pift, som går rigtig godt i spænd med koldskålen.

Her får du en nem og lækker opskrift på kammerjunkere.
Antal: ca. 75 stk

Ingredienser i kammerjunkerne

Antal: ca. 75 stk

  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk vanilje eller revet skal fra en økologisk citron
  • 35 g sukker
  • 75 g smør eller margarine
  • 1 æg
  • 1/2 dl mælk - vælg variant alt efter, hvor meget fedt, du ønsker i kammerjunkerne

Sådan gør du

Mel og bagepulver blandes. Tilsæt sukker og vanille/citronskal. Smør eller margarine smuldres i, mens det er koldt. Æg og mælk tilsættes. Ælt dejen til den er ensartet og rul den ud på bordet i en pølse og skær den i 75 små stykker, som du ruller til små kugler.

Læg kuglerne på en smurt plade og sæt den ind i en forvarmet ovn. Bag dem i ca. 6 minutter på 200 grader. Efterfølgende skal de afkøles, halveres. Herefter skal de igen i ovnen og tørres i ca. 20 minutter i eftervarmen.
  
Inden de færdige kammerjunkere pakkes i pose eller kagedåse, skal de være helt afkølede. 
  
Anbefalingerne til serveringen tager vi lige med, selvom enhver dansker over 2 et halvt år kender dem: Strø de hele eller fingerknuste kammerjunkere ud over den friske koldskål. 
9 juni 2016
0

Hjemmelavet chokoladeknas til julemåneden

Denne chokoladekonfekt er så nem, at ethvert barn kan lave den. Chokolade, rosiner og müsli er alt, du behøver til den knasende lækre julego...

0

Italiensk lagkage med friske jordbær

Ingredienser (ca. 8 pers.): Bunde 3 æg 125 g sukker 1 spsk. appelsinsaft 50 g hvedemel 50 g kartoffelmel 1 tsk. bagepulver 3/4 tsk. vaniljes...

0

Kartoffel/tun fad

1 kg skivede rå kartofler 2 ds. afdryppet tun naturel i vand 2 store løg 1/4 l fløde (9 eller 13 pct., red.) revet ost timian salt og...

0

9 tegn på dehydrering, du er nødt til at kende

Det er desværre let at overhøre, når vores krop fortæller os, at den savner - VAND! Her er 9 tegn på dehydrering, som kan være både nyttige...

0

Jordskokkesuppe med svampe

Efteråret banker på, og det er tid til en fyldig jordskokkesuppe med svampe.

0

Hurtig jordbæris

Når det er sommer, er det som om, der aldrig er is nok. Og i nogle få uger er der til gengæld nærmest overflod af friske jordbær. Det kan...

0

Havefestmenu til 12

Få opskrifterne på en lækker menu til havefesten - 120 kroner per person.

0

Fedtfattige æblemuffins

En lækker muffin, der sparer på kalorierne.

0

Mørbrad på kartoffelbund

Utraditionel mørbrad - perfekt til buffeten.

0

Sprød hornfisk

Få en let og lækker opskrift på hornfisk.

0

Salat med kyllingelever

Ingredienser (4 pers.): 500 g kyllingelever 1 spsk. olivenolie 1 spsk. akaciehonningSalt, peber300 g rucolasalat 25 g pinjekerner 2 spsk....

0

Kartoffelsalat med røget laks og artiskok

Ingredienser (4 pers.):600 g kartofler 1 bdt. asparges 1 dåse artiskokhjerter 3 spsk. pesto 1 glas ovnbagte tomater 4 skiver røget laks...

0

Myslistænger

Ingredienser:75 g havregryn 25 g kokosmel 25 g hørfrø 25 g hakkede mandler 25 g rosiner 25 g solsikkekerner 100 g akaciehonning Sådan gør...

0

Godt til grillbøffen

Her er nye ideer til spændende tilbehør, når dagens menu står på en god bøf, der skal grilles i haven.

0

Laksekoteletter i grønt

En let og hurtig ret, som jeg ofte er blevet rost for. 2 laksekoteletter à 125 g, 2 løg, 2-3 gulerødder, 1 peberfrugt i strimler, 250 g...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.