Akvavit-is med vanilje

Mad

Snaps og is passer perfekt sammen. Aromaen folder sig nemlig bedst ud, når begge serveres koldt - og sammen!

Se her opskriften på akvavit-is med vanilje.
Se her opskriften på akvavit-is med vanilje.

Vaniljeis med snaps

Det lyder måske vildt, når du ser det første gang. Men tænk over det: Er der to ting, der egner sig bedre til at komme på frys end netop is og snaps

Nej, vel?

Aromaen fra begge dele folder sig bedst ud, når de serveres afkøles. Det har de luret hos Aalborg Akvavit og fundet ud af, at navnlig den vidtberømte Rød Aalborg er skabt til at ende sin dage i isdesserten.

- Akvavittens fine kommennoter tilfører isen en krydret dimension og en lettere vaniljesmag. Alkoholen har en positiv effekt på isens krystaldannelse, og du opnår en bedre tekstur uden omrøring under frysning, fortæller Lars Kragelund, Teknisk Direktør og Masterblender hos Aalborg Akvavit.

Brug snapsresterne fra julefrokosten

I juletiden er opskriften særlig praktisk, for når juledagene og julefrokosterne er veloverståede, er der jo næsten altid lidt rester tilbage i årets akvavitflasker. Med denne isdessert kan du undgå, at flaskerne samler støv. Så i stedet for at hælde resten af snapsen i håret, så hæld den i isen. 

Opskrift på Rød Aalborg-is

Dessert til 4 personer

Ingredienser

  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 4-5 spsk. flormelis eller hvidt sukker
  • ½ stang vanilje
  • ½ liter piskefløde
  • 2 cl. Aalborg Taffel Akvavit

Sådan gør du 

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekornene til en luftig æggesnaps – så hvid som muligt – helst med en el-pisker. Pisk fløden. Vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen, afslut med at tilsætte 2 cl. Aalborg Taffel Akvavit under omrøring.

Hæld cremen i en kageform. Dæk med tættilsluttende alufolie eller låg. Sæt cremen i fryseren. Fryses på 2-3 timer, og rør den med en ske af og til. Eller hæld massen i en ismaskine og lav den færdig der.

16 december 2015
0

75 procent af sprøjtegiften i din krop kommer fra disse 10 fødevare...

Vil du gerne have færre rester fra sprøjtegifte i din krop, så er her 10 fødevarer, som du helst bør spise økologisk.

0

Disse frugter og grøntsager kan give dig allergiske reaktioner

Det er ikke kun pollen i luften, der kan forårsage allergi. Nogle oplever allergiske reaktioner, når de bider i et æble eller i noget seller...

0

Hvad er forskellen på frugt og grøntsager?

Hvordan kender man egentlig forskel på frugt og grøntsager? Du er bestemt ikke den eneste, der er i tvivl, men du kan få svaret her.

0

Videnskabeligt bevist: Det er sundt at drikke kaffe

Danskerne drikker 20 millioner kopper kaffe dagligt. Lægevidenskaben har været i tvivl – er det godt eller dårligt for helbreddet? Nu viser...

0

Russisk hakkebøf

Ingredienser (4 pers.):500 g hk. oksekød 1 løg 1 1/2 dl hakkede, syltede rødbeder 1 dl hakket persille 3 spsk. hakkede kapers 2 æg 1⁄2 dl...

0

Rødbedekage

400 g sukker4 æg250 g hvedemel4 tsk. bagepulver4 tsk. stødt kanel1 tsk. stødt nellikeSaften af 12 citron300 g fintrevet rå rødbede3 dl...

0

Kylling i mælk

4 pers.1 stor kylling6 fed hvidløg1 citron3/4 liter mælk80 g salt8-10 salvieblade1 drys hakket persilleTilbehør: kogte kartoflerGnid kylling...

0

Mager chokolademousse

Illustration: Suzanne Moffat4 pers.100 g god mørk chokolade5 dl fromage frais1 12 dl piskefløde1 æggeblomme40 g sukkerRevet skal fra 12...

0

Brød med soltørrede tomater

2 dl mælk25 g gær1 dl A-38 eller fromage frais1 tsk. salt1 tsk. honning2 tsk. basilikum2 tsk. oregano2 tsk. timian75 g hakkede soltørrede...

0

Hannes grønsager i krydret kokosmælk

4-6 pers.1 stort løg2 fed hvidløglidt olivenolie1 tsk. stødt koriander2 tsk. stødte kardemommekapsler2 tsk. stødt spidskommen2 spsk. fuldkor...

0

Pærer med knækglasur

4 pers.1 tsk. smør4 faste pærerKnækglasur:50 g smør3/4 dl fløde1/2 dl sukker1/2 dl hakkede hasselnødder1/2 dl mandelflager1 tsk. kakaoTilbeh...

0

Lam i asparges

6 pers.1 1/2 kg lammeforkød2 bundter persille1 stor dildkvist10 hvide peberkornSalt400 g hvide aspargesmaizenamel til jævning2 pasteurisered...

0

Rødfisk med porrer og squash

Ingredienser: 3/4 kg rødfisk eller anden fast hvid fisk 25 g smør citronsaft salt, peber 4 porrer i mindre stykker 2 squash i halve skiver...

0

Milkshake med yoghurt

250 g frosne bær (fx jordbær/hindbær) 2 dl yoghurt naturel flormelis efter smag Hæld de frosne bær i en blender, og blend frugten til en...

0

Kyllingegryde med mango og appelsin

4 pers. En ret, der er let at lave, smager pragtfuldt, og så er den kalorielet. Retten kan laves med forskelligt kød; kylling, okse- eller...