8 grøntsager, der kan leve længere, end du tror

Mad

Bekæmp madspild og tjen penge ved at lære disse enkle tricks til, hvordan du kan forlænge livet på 8 grøntsager i dit køkken. 

  • 1. Næsten halvdelen bliver smidt væk

    Vi ved det alle. Store mængder af de grøntsager, vi køber i dyre domme, ender i skraldespanden. Det kan ikke helt undgås, for den slags organiske varer har sit eget liv. Undersøgelser viser dog, at det godt kan blive op til 40 procent af den spiselige del af grøntsagerne, der bliver smidt ud. 

    Den gode nyhed er, at omfanget af dette madspild kan reduceres drastisk med få og enkle forholdsregler målrettet til hver enkel grøntsag.

    Fordelene er næsten for store til at udsætte det længere - mindre madspild, flere penge i pungen og langt bedre samvittighed.

    Her er derfor 8 grøntsager, du kan få meget mere gavn af med et par helt uskyldige tricks.

    1. Gulerødder 

    Nøglen til at holde gulerødder friske er at sørge for, at gulerødderne har det tørt. Tag dem ud af posen og vikl dem ind i køkkenrulle. Derefter kan du godt lægge dem tilbage i den plastikpose, du har købt dem i. Skift papiret ud, når det begynder at blive for fugtigt. På den må kan du holde gulerødderne friske i alt fra et par uger til nogle måneder.

    2. Selleri 

    Selleri kan i modsætning til gulerødder godt lide fugtighed. Pak sellerien ind i plastik i grøntsagsskuffen. Selv efter stilken er kappet af, kan selleriknolden holde sig frisk i flere uger, hvis den vel at mærke er pakket godt ind. 

Se alt indhold
1 marts 2016
0

75 procent af sprøjtegiften i din krop kommer fra disse 10 fødevare...

Vil du gerne have færre rester fra sprøjtegifte i din krop, så er her 10 fødevarer, som du helst bør spise økologisk.

0

Disse frugter og grøntsager kan give dig allergiske reaktioner

Det er ikke kun pollen i luften, der kan forårsage allergi. Nogle oplever allergiske reaktioner, når de bider i et æble eller i noget seller...

0

Hvad er forskellen på frugt og grøntsager?

Hvordan kender man egentlig forskel på frugt og grøntsager? Du er bestemt ikke den eneste, der er i tvivl, men du kan få svaret her.

0

Derfor bør du tø dine madvarer op på køkkenbordet

Kender du det; du skulle bare lige huske at tage kødet ud af fryseren og smide det i køleskabet inden du tog på arbejde. Det glemte du i...

0

Videnskabeligt bevist: Det er sundt at drikke kaffe

Danskerne drikker 20 millioner kopper kaffe dagligt. Lægevidenskaben har været i tvivl – er det godt eller dårligt for helbreddet? Nu viser...

0

Russisk hakkebøf

Ingredienser (4 pers.):500 g hk. oksekød 1 løg 1 1/2 dl hakkede, syltede rødbeder 1 dl hakket persille 3 spsk. hakkede kapers 2 æg 1⁄2 dl...

0

Rødbedekage

400 g sukker4 æg250 g hvedemel4 tsk. bagepulver4 tsk. stødt kanel1 tsk. stødt nellikeSaften af 12 citron300 g fintrevet rå rødbede3 dl...

0

Kylling i mælk

4 pers.1 stor kylling6 fed hvidløg1 citron3/4 liter mælk80 g salt8-10 salvieblade1 drys hakket persilleTilbehør: kogte kartoflerGnid kylling...

0

Brød med soltørrede tomater

2 dl mælk25 g gær1 dl A-38 eller fromage frais1 tsk. salt1 tsk. honning2 tsk. basilikum2 tsk. oregano2 tsk. timian75 g hakkede soltørrede...

0

Hannes grønsager i krydret kokosmælk

4-6 pers.1 stort løg2 fed hvidløglidt olivenolie1 tsk. stødt koriander2 tsk. stødte kardemommekapsler2 tsk. stødt spidskommen2 spsk. fuldkor...

0

Pærer med knækglasur

4 pers.1 tsk. smør4 faste pærerKnækglasur:50 g smør3/4 dl fløde1/2 dl sukker1/2 dl hakkede hasselnødder1/2 dl mandelflager1 tsk. kakaoTilbeh...

0

Lam i asparges

6 pers.1 1/2 kg lammeforkød2 bundter persille1 stor dildkvist10 hvide peberkornSalt400 g hvide aspargesmaizenamel til jævning2 pasteurisered...

0

Rødfisk med porrer og squash

Ingredienser: 3/4 kg rødfisk eller anden fast hvid fisk 25 g smør citronsaft salt, peber 4 porrer i mindre stykker 2 squash i halve skiver...

0

Milkshake med yoghurt

250 g frosne bær (fx jordbær/hindbær) 2 dl yoghurt naturel flormelis efter smag Hæld de frosne bær i en blender, og blend frugten til en...

0

Kyllingegryde med mango og appelsin

4 pers. En ret, der er let at lave, smager pragtfuldt, og så er den kalorielet. Retten kan laves med forskelligt kød; kylling, okse- eller...