7 ting du ikke må gøre, når du bager

Mad

Det kan godt være en udfordring at få kage- eller brødopskriften til at blive lige præcis, som man gerne vil have den. Her er nogle tips og tricks, som kan hjælpe dig på vej.

Følg disse tips og tricks og undgå bagefejl
Følg disse tips og tricks og undgå bagefejl Foto: istockphoto

Læs opskriften

Sørg altid for at være helt forberedt inden du går i gang med at bage. Det kan udvikle sig til en katastrofe, hvis du ikke har fået fat i alle ingredienserne, ikke har smeltet smørret helt eller fået læst opskriften ordentligt. Så det første du skal gøre er at få styr på opskriften og ingredienserne og sørge for, at du har alt, hvad du skal bruge.

Bland ikke kolde og varme ingredienser

Undgå som hovedregel at blande ingredienser, som er kolde og varme. Sørg desuden for at tage de kolde ingredienser ud af køleskabet i god tid inden du skal bruge dem. Det gælder naturligvis kun som en hovedregel, og der findes masser af undtagelser. Sørg derfor for at læse opskriften ordentligt igennem (Se punkt 1).

Rør ikke for meget i dejen

Særligt når du bager kager, så skal du passe på, at du ikke rører for meget rundt i dejen. Det kan være fristende ganske enkelt, fordi det er sjovt, men det er faktisk ikke godt for kagedejen. Der kan nemlig udvikle sig såkaldte glutenstrenge, som vil resultere i en tung og ikke helt så lækker kage.

Luk ovnen

Det er fristende at åbne ovnen for at kigge til kagen eller brødet, men lad endelig være! Al den varme luft siver ud af ovnen, og du kan risikere at stå med et stykke bagværk, som ikke er blevet bagt ordentligt igennem.

Læs også: Nu kan du også sikre din bolig med DNA-spray

Brug rene redskaber

For det første er det ikke specielt lækkert, hvis man bager med redskaber, som ikke er helt rene. For det andet kan det faktisk have konsekvenser for bagningen. Bruger du fx en skål, som stadigvæk er fedtet fra sidste gang du brugte den, så kan du blandt andet risikere, at det bliver umuligt at piske æggehvider. 

Pas på med decilitermål

Når du skal have mel til din opskrift, så er det vigtigt, at du ikke skraber melet op fra posen med decilitermålet. Man kan nemlig let komme til at ”pakke” melet, hvilket betyder, at du faktisk får mere mel, end din opskrift anbefaler. Brug derfor altid en ske til at fylde dit decilitermål op med.

Det er okay at fejle

Du skal ikke lade det gå dig på, hvis din kage ikke bliver helt, som du havde håbet, og specielt hvis man er nybegynder, er det helt okay at begå fejltagelser, når der skal bages. Det er bare om at prøve sig frem indtil man mestrer det.

4 april 2016
0

Hjemmelavet chokoladeknas til julemåneden

Denne chokoladekonfekt er så nem, at ethvert barn kan lave den. Chokolade, rosiner og müsli er alt, du behøver til den knasende lækre julego...

0

Italiensk lagkage med friske jordbær

Ingredienser (ca. 8 pers.): Bunde 3 æg 125 g sukker 1 spsk. appelsinsaft 50 g hvedemel 50 g kartoffelmel 1 tsk. bagepulver 3/4 tsk. vaniljes...

0

Kartoffel/tun fad

1 kg skivede rå kartofler 2 ds. afdryppet tun naturel i vand 2 store løg 1/4 l fløde (9 eller 13 pct., red.) revet ost timian salt og...

0

9 tegn på dehydrering, du er nødt til at kende

Det er desværre let at overhøre, når vores krop fortæller os, at den savner - VAND! Her er 9 tegn på dehydrering, som kan være både nyttige...

0

Jordskokkesuppe med svampe

Efteråret banker på, og det er tid til en fyldig jordskokkesuppe med svampe.

0

Hurtig jordbæris

Når det er sommer, er det som om, der aldrig er is nok. Og i nogle få uger er der til gengæld nærmest overflod af friske jordbær. Det kan...

0

Havefestmenu til 12

Få opskrifterne på en lækker menu til havefesten - 120 kroner per person.

0

Fedtfattige æblemuffins

En lækker muffin, der sparer på kalorierne.

0

Mørbrad på kartoffelbund

Utraditionel mørbrad - perfekt til buffeten.

0

Sprød hornfisk

Få en let og lækker opskrift på hornfisk.

0

Salat med kyllingelever

Ingredienser (4 pers.): 500 g kyllingelever 1 spsk. olivenolie 1 spsk. akaciehonningSalt, peber300 g rucolasalat 25 g pinjekerner 2 spsk....

0

Kartoffelsalat med røget laks og artiskok

Ingredienser (4 pers.):600 g kartofler 1 bdt. asparges 1 dåse artiskokhjerter 3 spsk. pesto 1 glas ovnbagte tomater 4 skiver røget laks...

0

Myslistænger

Ingredienser:75 g havregryn 25 g kokosmel 25 g hørfrø 25 g hakkede mandler 25 g rosiner 25 g solsikkekerner 100 g akaciehonning Sådan gør...

0

Godt til grillbøffen

Her er nye ideer til spændende tilbehør, når dagens menu står på en god bøf, der skal grilles i haven.

0

Laksekoteletter i grønt

En let og hurtig ret, som jeg ofte er blevet rost for. 2 laksekoteletter à 125 g, 2 løg, 2-3 gulerødder, 1 peberfrugt i strimler, 250 g...