14 geniale måder hvorpå du kan holde grøntsagerne friske

Vi har samlet 14 geniale tips til, hvordan du kan forlænge dine frugter og grøntsagers holdbarhed markant.

Når kartoflerne at blive dårlige i køleskabet, før du får dem brugt og bliver de lækre hindbær bløde, inden du overhovedet får smagt på dem?

Vi kan ikke altid nå at bruge de madvarer, vi fylder køleskabet med, men det betyder ikke nødvendigvis, at vi behøver smide dem ud. Hvis vi blot opbevarer de forskellige madvarer rigtigt, kan de nemlig holde sig meget længere, end vi måske tror. 

Se med her, hvor vi har samlet 14 geniale tips til, hvordan du kan forlænge dine frugter og grøntsagers holdbarhed markant.

1. Du placerer et stykke køkkenrulle i posen med salat

Hvis du anbringer få stykker køkkenrulle i posen med salat, vil fugten, der naturligt generes, blive absorberet. På den måde undgår du, at salaten bliver dårlig. Smart! 

2. Du opbevarer bananerne sammen

Mange skiller fejlagtigt bananerne fra hinanden, når de opbevarer dem.

Hvis du opbevarer dine bananer i de klynger, som de fra naturens side er i, vil de undgå at blive brune

3. Du anbringer et æble i posen med kartofler

Æbler producerer en såkaldt ‘ethylene’ gas, der medvirker, at kartoflerne holder sig friske og faste. Æblerne kan sågar forlænge dine kartoflers levetid med flere uger! 

4. Men… Opbevar dine æbler for sig ved alle andre grøntsager

Hvor ethylene gas er gavnligt i forhold til opbevaring af kartofler, er det modsat ikke godt, når du skal opbevare andre former for grøntsager. Opbevar derfor æblerne i poser eller i en frugtskål for sig. 

5. Vask bær i eddike

Du kan forlænge dine bærs levetid ved at skylle dem i 1 kop eddike og 3 kopper vand, før du lægger dem i køleskabet. På den måde dræber du de bakterier, der er skyld i, at de mugner.

6. Lad være med at opbevare tomater i køleskabet

Du dræber tomaternes gode smag, hvis du opbevarer dem i køleskabet. Hvis du vil have mest muligt ud af dine tomater, bør du opbevare dem i en skål på køkkenbordet.

 7. Opbevar din selleri i sølvpapir

Hvis du opbevarer din selleri i sølvpapir holder den sig meget længere. Herved forbliver sellerien sprød og frisk i meget længere tid. 

8. Forkæl dine krydderurter, som var de buketter

Hvis du vil undgå bløde og brune rester af urter, kan du opbevare dem i et glas vand i vindueskarmen. På den måde holder de sig friske meget længere.

9. … Og når urterne begynder at blive dårlige, vasker du dem i olivenolie

Når urterne på et tidspunkt begynder at blive overmodne, kan du med fordel opbevare dem i en bøtte og herefter tilsætte olivenolie. På denne måde kan de overleve i flere måneder. 

10. Opbevar svampene i en papirpose

Hvis du opbevarer dine svampe i en papirpose holder de sig meget længere. Fugt bevirker den uønskede slimede konsistens, som de fleste vil undgå. Derfor er en papirpose genial, da den absorberer overflødig fugt. Hvis du oplever, at de bliver for tørre, kan du give dem et bad i vasken, og du vil opdage at de bliver faste igen.

11. Lad avokadoen modne i stuetemperatur

Mange opbevarer fejlagtigt deres avokadoer i køleskabet. Vent med at lægge avokadoen i køleskabet til den er modnet perfekt. Skal du kun bruge halvdelen af avokadoen kan du med fordel lade stenen sidde i, og herefter gemme den anden halvdel med stenen i. Dette skyldes, at avokadoen holder meget længere, når stenen er i. Pres lidt citron over avokadoen for at forlænge levetiden yderligere. 

12. Anbring løgene i strømpebukser

Hvis du er indehaver af nogle gamle nylonstrømper, kan du anvende dem til opbevaring af dine løg. Bind en knude mellem hvert løg og hæng dem i et mørkt og afkølet lokale. Måske vil dine venner grine af dig, men det er altså en genial måde at opbevare løg på!

13. Opbevar rosiner i poser, hvor ilten er presset ud

Ilt medvirker, at rosiner bliver hårde og tørre. Opbevar dem derfor i poser, hvor alt luft er presset ud. På den måde holder de sig friske, bløde og lækre. 

14. Anbring salat i et isterninge-bad før spisning

Elsker du også helt sprød og frisk salat? Hvis ja, så bør du skille salatbladene fra hinanden og herefter lægge dem i en skål, vask osv. med koldt vand eller endnu bedre – isterninger. På denne måde trækker salaten ny fugt til sig, og den vil blive endnu mere sprød og frisk!

Mest læste artikler