11 ting, der ikke bør komme i køleskabet

Mad

Der er mange meninger om, hvad der må komme i køleskabet, og hvad der ikke må. Se her 11 ting, du aldrig bør opbevare i dit køleskab.

Det er ikke alle madvarer, der egner sig til at komme i køleskabet.
Det er ikke alle madvarer, der egner sig til at komme i køleskabet. Foto: iStock

1. Brød og rugbrød

Brød bliver tørt, når det nedkøles. Dit brød vil derfor miste saftighed, smag, aroma og tekstur, hvis det kommer i køleskabet.

2. Løg og hvidløg

Løg skal overbevares tørt og køligt så de ikke rådner. Du bør derfor opbevare dem i en kurv eller skål uden for køleskabet. Allerbedst er det, hvis du har mulighed for at stille dem i mørke, så de ikke spirer. Det samme gælder for hvidløg.

3. Olie

Olie bør opbevares koldt og mørkt for ikke at blive harsk - køleskabet er dog for koldt. Den ideelle temperatur er omkring 15 grader, men det skader ikke at opbevare oiler ved stuetemperatur.

4. Avokado

Kommer du avokado i køleskabet, vil du hurtigt opleve at de får brune pletter. I stedet bør de opbevares i en skål på køkkenbordet.

Læs også:

Din bils aircondition kan gør dig syg

Har du haft din aircondition slukket hele vinteren? Så kan den faktisk gøre mere skade end gavn hvis du tænder den nu, hvor graderne...

5. Bananer

Bananer modner hurtigere i køleskab, og begynder dermed hurtigt danne brune pletter. Der er flere måder, hvorpå du kan undgå, at bananer bliver brune. 

6. Tomater

Tomaterne bør aldrig finde vej til  køleskabet, da de hurtigt får køleskader. Tomaterne har bedst af at stå ved stuetemperatur, men vær opmærksom på, at tomater udvikler en del ethylen-gas, som sætter skub i modningen hos blandt andet avokado.

7. Agurk

 

Agurker er meget følsomme overfor kulde, og bør derfor ikke opbevares ved temperaturer under 7 grader. Ligesom tomater risikerer agurker at få kuldeskader. Læg dem derfor helst udenfor køleskabet.

8. Kartofler

Der er delte meninger om, hvorvidt kartofler bør opbevares i køleskab. Kartofler bliver søde i smagen af at være i køleskabet. Kartofler opbevares bedst mørkt i et svaleskab. Vigtigt er det, at kartoflerne ikke får meget for lys, da de danner giftstoffet solanin, hvorved kartoflerne bliver grønne. Bliver kartoflerne opbevaret ved stuetemperatur spirer de hurtigere.

Læs også:

7 ting husejere bør gøre en gang om året

Når vi først har fået købt huset, er der mange af os, der sætter automatpiloten til. Vil du gerne holde dit hus i tip-top stand, så er...

9. Citrusfrugter

Opbevarer du dine citrusfrugter i køleskabet, risikerer du at de mister deres smag og aroma.

10. Neglelak

Det er en udbredt misforståelse, at neglelak bør opbevares i køleskabet. Du bør i stedet opbevare dem mørkt og ved stuetemperatur.

11. Parfume

Heller ikke parfume skal i køleskabet. Parfume bør opbevares væk fra stærkt lys og ved konstant stuetemperatur, hvorfor dine parfumer har bedst af at blive opbevaret i et skab.

1. september 2015
Mere om Mad

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Mad Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikadeller et græsk, svensk eller italiensk twist.

Ny undersøgelse: Spiser du økologisk, er du sundere

Mad Ny forskning bekræfter, at de mennesker, der spiser økologisk, generelt lever sundere, end de mennesker, der ikke spiser økologisk.

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Mad Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Mad Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet. Vores opskrift er kun peppet en lille smule op med chorizo-pølser i stedet for cocktail-pølser. Ellers er alt i denne mørbradgryde, som vor mormor lavede den.

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Mad Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Mad Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegifts...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i midten helt sikkert noget for dig. 

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger....

Kartoffelsalat: Prøv disse 2 fantastiske opskrifter på hjemmelavet...

Mad Er du på udkig efter den helt rigtige opskrift på kartoffelsalat? Så behøver du ikke at lede længere. Her får du nemlig opskrifterne på to...

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i ovnen og på søde karameliserede mandler lavet på panden.

3 smarte måder at fryse avocado på

Mad Avocado smager dejligt og er tilmed utroligt sundt. Men hvad gør du, når du ikke kan nå at spise al den lækre frugt, inden den bliver dårlig...

Sådan vælger du den rigtige olie at stege i

Mad Hvilke former for madolie egner sig egentlig bedst til stegning - og er det egentlig så slemt at bruge smør? Få 5 hurtige råd til sund og...