11 ting, der ikke bør komme i køleskabet

Mad

Der er mange meninger om, hvad der må komme i køleskabet, og hvad der ikke må. Se her 11 ting, du aldrig bør opbevare i dit køleskab.

Det er ikke alle madvarer, der egner sig til at komme i køleskabet.
Det er ikke alle madvarer, der egner sig til at komme i køleskabet. Foto: iStock

1. Brød og rugbrød

Brød bliver tørt, når det nedkøles. Dit brød vil derfor miste saftighed, smag, aroma og tekstur, hvis det kommer i køleskabet.

2. Løg og hvidløg

Løg skal overbevares tørt og køligt så de ikke rådner. Du bør derfor opbevare dem i en kurv eller skål uden for køleskabet. Allerbedst er det, hvis du har mulighed for at stille dem i mørke, så de ikke spirer. Det samme gælder for hvidløg.

3. Olie

Olie bør opbevares koldt og mørkt for ikke at blive harsk - køleskabet er dog for koldt. Den ideelle temperatur er omkring 15 grader, men det skader ikke at opbevare oiler ved stuetemperatur.

4. Avokado

Kommer du avokado i køleskabet, vil du hurtigt opleve at de får brune pletter. I stedet bør de opbevares i en skål på køkkenbordet.

Læs også:

Sådan laver du en væg i betonlook på få timer

En væg i betonlook giver et smukt og råt udtryk til din bolig, og tendensen ses overalt i boligindretning i øjeblikket.

5. Bananer

Bananer modner hurtigere i køleskab, og begynder dermed hurtigt danne brune pletter. Der er flere måder, hvorpå du kan undgå, at bananer bliver brune. 

6. Tomater

Tomaterne bør aldrig finde vej til  køleskabet, da de hurtigt får køleskader. Tomaterne har bedst af at stå ved stuetemperatur, men vær opmærksom på, at tomater udvikler en del ethylen-gas, som sætter skub i modningen hos blandt andet avokado.

7. Agurk

 

Agurker er meget følsomme overfor kulde, og bør derfor ikke opbevares ved temperaturer under 7 grader. Ligesom tomater risikerer agurker at få kuldeskader. Læg dem derfor helst udenfor køleskabet.

8. Kartofler

Der er delte meninger om, hvorvidt kartofler bør opbevares i køleskab. Kartofler bliver søde i smagen af at være i køleskabet. Kartofler opbevares bedst mørkt i et svaleskab. Vigtigt er det, at kartoflerne ikke får meget for lys, da de danner giftstoffet solanin, hvorved kartoflerne bliver grønne. Bliver kartoflerne opbevaret ved stuetemperatur spirer de hurtigere.

Læs også:

Derfor smager usund mad så godt

Fristelsen fra chips, sodavand og bacon kan være svær at modstå, og det kan være endnu sværere at stoppe, når vi først er gået i gang....

9. Citrusfrugter

Opbevarer du dine citrusfrugter i køleskabet, risikerer du at de mister deres smag og aroma.

10. Neglelak

Det er en udbredt misforståelse, at neglelak bør opbevares i køleskabet. Du bør i stedet opbevare dem mørkt og ved stuetemperatur.

11. Parfume

Heller ikke parfume skal i køleskabet. Parfume bør opbevares væk fra stærkt lys og ved konstant stuetemperatur, hvorfor dine parfumer har bedst af at blive opbevaret i et skab.

1. september 2015
Mere om Mad

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her for holdbarheden i fryseren for smør, ost, mælk og æg. 

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger....

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i ovnen og på søde karameliserede mandler lavet på panden.

3 smarte måder at fryse avocado på

Mad Avocado smager dejligt og er tilmed utroligt sundt. Men hvad gør du, når du ikke kan nå at spise al den lækre frugt, inden den bliver dårlig...

12 krydderurter du kan dyrke året rundt kun ved at bruge vand

Mad Disse 12 krydderurter kan du dyrke uden at have grønne fingre. Det kræver minimal tid og du skal ikke have fingrene i jord.

Kan den mugne del af maden bare skæres af?

Mad Det er ikke nemt. Kan du nøjes med at skære muggen fra, eller skal du smide maden ud omgående? 

Derfor smager usund mad så godt

Mad Fristelsen fra chips, sodavand og bacon kan være svær at modstå, og det kan være endnu sværere at stoppe, når vi først er gået i gang. Men...

Derfor bør du ALDRIG bruge bagepapir

Mad Du tænker sikkert, at bagepapir er et uundværligt redskab til madlavningen, men faktisk bør du undgå det.

Derfor er det en god idé at fryse dine friske krydderurter

Mad At bruge krydderurter i madlavning er en fantastisk måde at forbedre smagsoplevelsen. Ved at fryse friske krydderurter, kan du have friske krydderurter lige ved hånden året rundt. 

Sådan laver du et æble til madpakken

Mad Du vil aldrig døje med brune æbler, når du har lært dette smarte æble-trick.

Blåbærmuffins - en supernem opskrift

Mad Er du blevet lækkersulten, får du her en nem opskrift på blåbærmuffins.

Sådan fryser du brød, så det bevarer smag og konsistens

Mad Du kender sikkert allerede til tricket med at fryse brød for en længere holdbarhed. Men du kender garanteret også til et frysebrændt og snasket optøet brød så. Det er slut nu.

Dette sted i køleskabet må du IKKE opbevare dine æg

Mad Vi kan godt blive enige om, at køleskabet - i dansk optik - er det rigtige sted at opbevare æggene. Det er dog ikke lige meget HVOR i kølesk...

Nemme brød på bål eller grill

Mad Nu får snobrødet kamp til stregen. Det tager bare 10 minutter at bage de sunde brød med fyld.