11 gode grunde til at elske din fryser

Mad

En fryser kan bruges til meget mere, end du aner - kogt ris, bananer, chili. Se, hvad du også roligt kan putte i den.

Småkagedej i fryseren.
Småkagedej i fryseren. Foto: iStock

1. Småkagedej i isterningebakken

Hvorfor have besværet med at blande en ny småkagedej fra bunden, hver gang du bare har brug for 3-4 småkager? Brug fryseren - og en isterningebakke! Bare fyld de små rum i bakken op, så har du altid portionsopdelte småkager i fryseren.

2. Nødder

Nødder virker uforgængelige, men de kan hurtigt blive harske. Hvis du har et stort parti, så kan det altid betale sig at gemme nogle til senere i fryseren

3. Brød

Hvis du ikke skal brødføde en hel ørken med brød, så er fryseren et godt sted at gemme brødoverskudet. Hvis brødet alligevel ender på brødristeren, så vil du næppe kunne smage forskel på bagerfriskt brød og det brød, der har overvintret i fryseren.

4. Ost

Ost har det godt i fryseren. Det er frosne pizzaer et godt eksempel på. Så skær ost over i mindre stykker og pop det ind i fryseren, så har du altid pizza-toppings og andre oste-tricks i en snæver vending. 

5. Chili

Det kan godt være svært at få fingre i frisk chili om vinteren. Endnu vanskeligere er det, hvis du er blevet chili-afhængig af en bestemt sort. Her er fryseren også perfekt. Chili'en ryger bare ned i plastikposer og ind fryseren. Næste gang du får chilihunger, så kan de komme direkte fra fryseren og ned på panden. Optøning er ikke nødvendigt. 

6. Bananer

Folk smider i almindelighed bananer ud alt for tidligt. Modne og næsten overmodne bananer er faktisk det bedste til smoothies, og de er også eminent til for eksempel banankage. Vil du gerne have de brunlige bananer i fred for bananfluerne, så kyl dem bare ned i fryseren, så går du aldrig ned på dine smoothies. 

7. Krydderurter

Hvem får brugt det hele, når de kommer hjem med en frisk dusk krydderurt som dild eller koriander? Nej, vel? Bare hak resterne op og bland det sammen med olie og put det i små beholdere eller plastikposer og ned i fryseren. Så har du altid lækre krydderurter ved hånden, som du selv har nurset. 

8. Bouillon

Hvis du laver fond, så er det som regel mere, end du har brug for. I køleskabet holder fonden kun få dage, men i små vandtætte plastikbeholdere i fryseren har du altid gourmet-fond på lager.

9 Fuldkornsmel

Fuldkornsmel er godt for helbredet og for smagen, men i et almindeligt skab bliver den hurtigere for gammel end finmalet mel. Hvis du har lidt vel rigeligt fuldkornsmel på lager, så kan du undgå, at melet bliver harskt, ved at putte det i fryseren.

10. Ingefær

Ingefær er faktisk lettere at rive, hvis det har ligget i fryseren. Så undgår du også , at ingefæren bliver gammel og rynket. Skræl ingefæren og frys den ned i terninger på ca. 2-3 centimeter. Tø dem op, inden du skal rive dem eller hakke i dem.

11. Kogt ris, quinoa og lignende

Er du træt af at vente på, at vandet koger op, hver gang du skal have ris eller quinoa? Så frys dine kogte ris ned. I mikrobølgeovnen med lidt vand vil du have lækker ris på ingen tid.

13. oktober 2017
Mere om Mad

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i midten helt sikkert noget for dig. 

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger....

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i...

3 smarte måder at fryse avocado på

Mad Avocado smager dejligt og er tilmed utroligt sundt. Men hvad gør du, når du ikke kan nå at spise al den lækre frugt, inden den bliver dårlig? Her får du 3 smarte måder at fryse din avocado på.

12 krydderurter du kan dyrke året rundt kun ved at bruge vand

Mad Disse 12 krydderurter kan du dyrke uden at have grønne fingre. Det kræver minimal tid og du skal ikke have fingrene i jord.

Kan den mugne del af maden bare skæres af?

Mad Det er ikke nemt. Kan du nøjes med at skære muggen fra, eller skal du smide maden ud omgående?

Derfor smager usund mad så godt

Mad Fristelsen fra chips, sodavand og bacon kan være svær at modstå, og det kan være endnu sværere at stoppe, når vi først er gået i gang. Men der findes faktisk en rigtig god forklaring på, hvorfor vi hungrer efter de usunde sager – og måske tilmed en god undskyldning.

Derfor bør du ALDRIG bruge bagepapir

Mad Du tænker sikkert, at bagepapir er et uundværligt redskab til madlavningen, men faktisk bør du undgå det.

Derfor er det en god idé at fryse dine friske krydderurter

Mad At bruge krydderurter i madlavning er en fantastisk måde at forbedre smagsoplevelsen. Ved at fryse friske krydderurter, kan du have friske...

Sådan laver du et æble til madpakken

Mad Du vil aldrig døje med brune æbler, når du har lært dette smarte æble-trick.

Blåbærmuffins - en supernem opskrift

Mad Er du blevet lækkersulten, får du her en nem opskrift på blåbærmuffins.

Sådan fryser du brød, så det bevarer smag og konsistens

Mad Du kender sikkert allerede til tricket med at fryse brød for en længere holdbarhed. Men du kender garanteret også til et frysebrændt og...