Kalenderen viser august, og nu er det endelig blevet tid til at plukke grønne valnødder til julens smagfulde snaps. Udnytter du nødderne rigtigt, kan du dog både lave valnøddesnaps og lækre, syltede valnødder i samme omgang.
Se hvordan du gør her:
1. Opskrift: Valnøddesnaps
Det skal du bruge
- 10 Grønne valnødder
- 3,5 dl. Brøndum snaps eller vodka
- Handsker
- Glas
Sådan gør du
- Omkring den 1. august plukker man de grønne valnødder, halverer dem og overhælder dem med klar Brøndums Snaps eller vodka. Brug plastiikhandsker.
- Stil snapsen væk i et mørkt skab.
- Efter tre måneder til et år kan du sie snapsen fra i et kaffefilter.
- Fortynd med Brøndum snaps eller vodka, indtil valnøddesnapsen smager som du vil.
Tip
Forholdet mellem koncentrat og snaps er omkring 1:6.
2. Opskrift I Syltede valnødder
Når du har siet valnødderne fra, må du for alt i verden ikke må smide dem ud. Nu er det nemlig tid til at lave syltede valnødder – de smager virkelig dejligt til et stykke med ost!
Det skal du bruge
- De frasiede valnødder
- 1 dl eddike
- 1,5 dl vand
- 200 g melis
- Lidt vaniljesukker
- Kaffefilter
- Glas
Sådan gør du
- Skær valnødderne ud i lidt mindre stykker.
- Bland eddike, vand, melis og vaniljesukker sammen til en eddike/sukkerlage.
- Overhæld valnødderne – og nyd dem.