De bedste idéer fra læserne

Læserideer

Bor huller i trillebøren, byg en svalebalkon og jag snegle i mørket - her er læsernes bedste tips og tricks.

Læsertip - grovrens grøntsagerne udenfor.
Læsertip - grovrens grøntsagerne udenfor. Foto: Læserne

1. Pandelampe til sneglejagt

I legetøjsforretningen eller i byggemarkedet kan du købe en pandelampe. Den er nærmest uundværlig, hvis du vil fange dræbersnegle. De er aktive efter solnedgang. Med lampen kan du hurtigt afsløre de ubudne gæster.

- M.K. Vojens

2. Gem badevægten væk

En badevægt kan nemt stå i vejen og være noget, du snubler over. Hos Familien Nielsen i Ballerup er der lavet to simple holdere, som bringer vægten op under skabet. (så behøver du jo ikke se på den efter en bedre middag).

- B. T-Hansen, Egtved

3. En balkon til svalerne

Vi har mange svaler. De bygger rede under udhænget lige der, hvor vi nyder at sidde. Nu har et bræt med et hul i hvert hjørne, hængt op i ståltråd som en gynge, sikret os mod ubehageligheder ovenfra (selv om de vist bringer lykke).

- Elsa M. Hansen, Svaneke

Læs også:

Vi byggede en reol i haven

Ann-Sofie fortæller videre om sit livs første køkkenhave på Amager. Og der er også blevet plads til en havereol. Følg med i bloggen her.

4. Bor i trillebøren

Hvem har ikke prøvet at fylde trillebøren med haveaffald – og så glemme den i regnen bagefter. Det bliver hurtigt til en ulækker mudderpøl. Løsningen er nem: Bor et par huller forskellige steder i trillebørens bund. NU kan vandet selv løbe fra. 

- H. Barcos, Gråsten

5. Genbrug hjul til charmerende hegn

Bodil Timmermann-Hansen flyttede fra et landbrug til et lille hus i byen. Hun tog dog to hjul fra en gammel hesterive med sig, da hun flyttede. Nu tjener de som  minderigt hegn og rumadskillelse i den fine have.

Læs også:

Lav din cykel om til en elcykel

Gode nyheder for dig, der gerne vil have lidt motorhjælp på cyklen, men ikke vil smide en formue for en ny cykel - sæt ny hjælpemotor på...

6. Fin piedestal til lampen

Et isokern-rør blev den fineste piedestal. Jeg fik skåret en glasplade til i byggemarkedet, og nu er min fine lampe igen kom til ære og værdighed. 

- Jytte, Rønne

7. Brug Atamon til pletten og svampen

Ud over til syltning er Atamon god til flere andre ting. Dup under fødderne med Atamon efter badet, så får du styr på fodsvamp. Har du mug/skimmelsvamp i hjørnerne på dit vindue, klares det med en klud, der er vredet op i Atamon/vand i forholdet 1 til 1.

- Jens, Holte

8. Tør løg på tørrestativet

Et tørrestativ kan alternativt bruges til årets grøntsagshøst. Her får løgene en optimal tørreplads. De bliver ventileret, mens de tørrer, og der strammes samtidig om garnet i toppen, så tørretiden nedsættes.

- Henrik Skovsgaard, Ferritslev

Læs også:

Hold høns i din egen have og få friske æg

Hønsehus eller hønsefræser - det er spørgsmålet. Få liv i din have med høns og styr på dit ukrudt med en hønsefræser. Eller byg et hønsehu...

9. Grovrens grøntsagerne udenfor

I Jyderup har Tove Hansen monteret et bræt på kanten af kompostholderen. Under brættet hænger der en skrællekniv i en krog. Nu kan hun grovrense sine grøntsager her og spare på jord og skidt i køkkenvasken. Luksusudgaven er så et bord, som er beklædt med rustfrit stål, hvor Tove kan lægge de rensede grøntsager.

10. Brug sneskovlen året rundt

Sneskovlen skal ikke gemmes væk. Den og en løvrive er perfekte værktøjer, når der skal ryddes op i haven. Samtidig tager løsningen også hensyn til vægten, så det ikke er så  anstrengende at fjerne blade m.m. Vi synes rigtigt godt om ideen fra Karen Fæøergård  i Odense. 

11. Barnevogn genbrugt som multivogn til haven

Selv om bentøjet svigter, kan havearbejdet fortsat nydes på fuld tryk. Her har Henrik Vestergaard fra Brønderslev lavet en multivogn til sin svoger, der blev ramt af en blodprop. Fundamentet er et brugt barnevognsstel. Herpå er bl.a. monteret en firkantet murerbalje og en spand, der har plads til diverse redskaber.

12. Hold styr på sytråden

De små bægre fra salater, sky eller paté blev perfekte som farveadskillere hos Lizzi Christiansen, der nu har fuldstændig orden på sytråden.

6. september 2016
Mere om Læserideer

Vær klar til vinter

Læserideer Mange kender det problem, at -radiatorventilerne ikke åbnes, når cirkulationspumpen startes efter en lang pause om sommeren. Det kan klares ved at lade ventilerne stå åbne, mens der slukkes for cirkulationspumpen. Når fyringssæsonen igen begynder, og der tændes for pumpen, vil ventilerne være åbne, og varmen kan reguleres som sædvanligt.

Fløde i terninger

Læserideer Hvis man fylder en isterningepose med en rest piskefløde eller klar suppe og lægger posen i fryseren, har man altid et lille "pift" til de...

Flot og velsmagende marmelade

Læserideer Da jeg lavede blommemarmelade, tilsatte jeg hyldebær og fik en meget smuk orangerød marmelade med små sorte pyntebær.

Hurtigere grillmad

Læserideer Hvis kødet til grillmaden først skal tø op og derefter marineres, så skal du starte i meget god tid. Vi har byttet om, så større indkøb af grillegnet kød deles op og lægges i marinade inden frysning. Så er kødet velmarineret og klar til grillen, når det er tøet op.

Vand til roserne

Læserideer Jeg har mange roser i haven, der gerne vil have meget vand. Derfor har jeg anskaffet mig en stak sorte murerspande, hvori jeg ca. 3 cm...

Pæn kål

Læserideer En dråbe eddike i koge-vandet hjælper blomkål med at bevare sin cremehvide farve. Tilsætter man også et par af de grønne blade, får blomkål...

En lille forårshilsen

Læserideer Om foråret sender jeg en forårshilsen til dem, jeg har kær. I kuverten lægger jeg en pose blomsterfrø. En hilsen, der år efter år bringer lykke, når frøene, der høstes efter blomstringen, på ny kan sås.

Styr på kuverterne

Læserideer Jeg havde et cd-tårn i rustfrit stål, som skulle smides ud på genbrugspladsen. Jeg fik den idé, at det kunne bruges til postkort og konvolut...

Ret gummihandskerne

Læserideer Når du har brugt et par gummihandsker, sidder fingrene ofte inde i handsken. Dette løser du nemt ved at svinge handsken rundt, så den fyldes...

Lækre marianader

Læserideer Brug den lille batteridrevne cappuccinopisker til at piske olie-eddike- og sennepsmarinader med. Marinaden bliver luftig og cremet og skiller ikke. Og piskeren er hurtigt skyllet ren efter brug.

Sikre midler

Læserideer I mit bryggers har jeg en gammel solid knagerække. Herpå har jeg hængt 2 trådkurve som tjener til opbevaring af rengøringsmidler. Måske en...

Vend kniven opad

Læserideer Mange har efterhånden anskaffet sig knivblokke med f. eks. laserslebne knive. Desværre ødelægger disse knive efterhånden træblokken. Derfor...

Luksus til fugle

Læserideer   Hermed en lille luksusvilla! Første sal indeholder et sovevær else. Nedenunder - i stueetagen - er der spise- og opholdsstue.

Ranker i stuen

Læserideer Man siger jo, at nød lærer nøgen kvinde at spinde, men nød lærer også andre gode ting fra sig. Forleden, da jeg plantede de allersidste...

Smør i skiver

Læserideer Når jeg laver hvidløgs- eller persillesmør, lægger jeg det på et stykke husholdningsfilm og ruller det til en pølse. Efter et par timer i...