Hvis din hund gør disse 10 ting, elsker den dig meget HØJT

Kæledyr

Hunde er for det meste kærlige og hengivne dyr, men kan du afkode, hvornår og hvordan din hund siger "jeg elsker dig"?

Tør du at tjekke, hvor højt din hund elsker dig?
Tør du at tjekke, hvor højt din hund elsker dig? Foto: istockphoto

Der er 10,000 forskellige måder at sige, at man holder af én på, men på hundesprog er det ikke altid nemt at forstå. Nu har vi samlet en guide, som du kan bruge til at afkode din hund.

1. Kigger dig dybt i øjnene

Hvis du ofte føler dig nedstirret af din hund, skal du hverken føle dig krænket eller udsat – det er nemlig ren og skær kærlighed. Ifølge hundeeksperten Brian Hare er det et tegn på hengivenhed og værdsættelse.

Hvis du får øjenkontakt med din hund, imens I putter på sofaen eller leger på gulvet, vil begge jeres hjerner frigive det hormon, som hedder oxytocin. Det er det selvsamme hormon, som frigives når en nybagt mor, knytter bånd med sit nyfødte barn.

Men vær varsom med øjenkontakten og søg den kun i gode, positive situationer, da den ellers kan virke direkte, dominerende og en smule skræmmende for din hund.

2. Gaber I på samme tid? 

Et gab kan smitte som bare pokker (selv for hunde), men et smittende gab er også tegn på tryghed og velvære. Så hvis du og din hund gaber om kap, kan I snildt læne jer tilbage og nyde hinandens selskab, for ingen farer lurer om hjørnet.

Læs også: Sådan bliver dit hvide tøj hvidt igen

3. Læner sig op af dig

Når din hund læner sig op ad dig – typisk i siddende stilling – er det et tegn på ømhed og stolthed. Hunden vil gerne være så tæt på dig som muligt og søger blot det bedste selskab, som den kan få.

Din hund vil agere på samme måde, hvis der opstår en anderledes eller lettere skræmmende situation, som gør din hund nervøs. Det er igen et tegn på, at din hund ser dig som sin sikkerhed.

4. Vil putte efter aftensmåltidet

Der hersker ingen tvivl om, at mad er genvejen til enhver hunds hjerte – og kærligheden, den skal du nok få at føle.

De daglige måltider er et af hundens højdepunkter i løbet af dagen og den person i hjemmet, som skænker op, er oftest også hundens yndlingsmenneske. Bliv da heller ikke overrasket, hvis din hund efterfølgende, vil vise sin taknemmelighed med lidt nærhed på sofaen.

5. Udtrykker sig med sine øjenbryn

Det er ikke kun halen, som indikerer hundens humør, glæde eller følelser generelt – hundens øjenbryn er også en vigtig kommunikationsform.

Læs også: Sådan kommer du plantesygdomme til livs og holder planterne flotte

Når hunden er positivt stemt og glad, løfter den sine øjenbryn som et kærligt, indbydende tegn. Hvis den derimod introduceres til noget fremmed eller skræmmende, sænker den sine øjenbryn.

6. Kigger længselsfuldt efter dig

Hvis du forlader hjemmet og kan mærke din hunds bløde øjne og længselsfulde blik, er det ikke nødvendigvis et tegn på ulykke eller sorg.

Din hund vil selvfølgelig gerne være sammen med dig, men hvis den er tryg og opdraget godt, ved den godt, at du kommer tilbage.

Hvis din hund derimod panikker og markerer sig med lyd og mimik, er det et tegn på utryghed – det betyder dog ikke, at din hund ikke holder af dig.

7. Hvis din hund er overdrevet glad ved din hjemkomst

Hvis du oplever, at din hund er overdrevet glad, begejstret og logrer med halen, når du kommer hjem, kan du roligt tage det som et kærligt tegn på, at den er glad!

At du kommer hjem igen, er formentlig dagens største højdepunkt, som din hund har set frem til, siden du forlod den, så tag endelig godt imod velkomstkomiteen.

Læs også: Lyntricks til afkalkning af brusekabinen

8. Vil sove nær dig

Det er ikke altid, at hunden er velkommen i soveværelset, men hvis den gerne vil ind i soveværelset i sin iver efter at sove nær dig, er det en kæmpe kærlighedserklæring. Hvis hunden gerne vil sove nær/med dig, er det fordi, at den er loyal og beskyttende.

Men selvom det lyder hyggeligt, bør du ikke lade din hund komme op i sengen. Læs her hvorfor.

9. Bringer dig sit yndlingslegetøj

Det er ikke altid lækkert at få en gennemtygget, våd bamse i skødet, men tanken er sød! For når din hund bringer dig sit yndlingslegetøj, er det ikke altid, fordi den vil lege kasteleg. Derimod er det et tegn på, at den gerne vil dele med dig – altså dét som bedste venner gør.

Hvis du oplever, at din hund deler med dig, må du huske at rose den, for det er både sødt og kærligt ment.

10. Gengæld din hunds kærlighed

Gregory Berns, Ph.D og professor indenfor neurologi, mener, at hunde sagtens kan fornemme, om du holder af dem.

Hvis et menneske ikke holder af sin hund, vil hunden formentlig heller ikke holde af sin ejer. Kærlighed og glade følelser skal gengældes så husk, at overøse din hund med masser af kærlighed - du vil ikke fortryde det!

Kilde: Littletings 

10 juni 2016
0

Verdens første halsbånd, der oversætter mjav til menneskesprog

Det er banebrydende teknologi, som ligger bag dette nye halsbånd til katte. Det tolker kattens mjaven direkte til menneskesprog. Måske kan...

0

10 ting, du ikke vidste om din kat

Lige som du troede, at din kat ikke kunne overraske dig mere, sker dette: Her er listen over 10 ting, du garanteret ikke vidste om pelsdyret...

0

7 underlige og hylende morsomme facts om hunde

Hvad drømmer hunde egentlig om, hvis de da overhovedet drømmer? Og kan det virkelig passe, at hunde besørger sig langs med jordens magnetfel...

0

Dyrlægens råd: Sådan beskytter du dine kæledyr mod flåter

Når flåt-sæsonen er over os, er det vigtigt at beskytte vores kæledyr. Men hvilket flåtmiddel skal man bruge, og hvordan fjerner man flåten?...

0

Det skal du gøre, hvis din hund bliver stukket af en bi

Hunde bliver lige så let stukket af bier og hvepse som mennesker. De føler den samme smerte og kan få de samme allergiske reaktioner. Hunde...

0

Endelig kan du slikke din kat tilbage

Når en kat slikker dig, er det tegn på kærlighed. Vil du gerne give tilbage med samme ømhed, så er det nu muligt - og til og med på en 100...

0

Overblik over Danmarks mest hundevenlige strande

Efter nogle års forbud er det nu igen tilladt for hunde at bade på de danske strande, vel og mærke med forbehold. Læs de nye regler her.

0

Maggie, verdens ældste hund, er død

Maggie, verdens ældste hund, blev 30 år. Nyheden om den australske fårehunds død går verden rundt.

0

Taler din kat århusiansk, hvis du bor i Aarhus?

Et forskningsprojekt undersøger sproget mellem katte og mennesker. En svensk forsker med tre katte er overbevist om katte 'taler dialekt'.

0

Usædvanlige venskaber mellem dyr

Rigtige venskaber er betingelsesløse og livslange. Men venskaber mellem rovdyr og pattedyr kan være problematiske – men det ved disse dyreve...

0

Japansk 'kattetrøje' er et kæmpe hit

Et japansk firma har opfundet en virkelig hyggelig trøje, som giver dig mulighed for at bære din kat på maven.

0

Fascinerende: Din hund drømmer ligesom dig

De fleste hunde viser tegn på neurologiske aktiviteter, når den sover – men drømmer de virkelig? Vi har svaret til dig.

0

Hvad skal dine kæledyr have at spise, så de også føler, at det er...

Selvfølgelig skal hunde og katte også forkæles i juletiden, men det, som de har bedst af, er ikke altid det, vi tror.

0

Julegodter er livsfarlige for din hund

Mere end 200 hunde vil blive forgiftet af godter i julen, viser en ny undersøgelse. Her er, hvad du kan gøre for at undgå, at hunden bliver...

0

Video: Katte, der jager juletræer

Juletræet er jaget vildt for katte. Det skal ikke bare stå der og gøre sig til med alt sit tingel tangel. Se den skønne video med katte i...