Kom helt tæt på de store dyr på Naturama, hvis du tør! De er udstoppede, så det går nok.
Kom helt tæt på de store dyr på Naturama, hvis du tør! De er udstoppede, så det går nok. Foto: Naturama

Ferie på Fyn med fire fantastiske attraktioner

Ferie i Danmark

Fyn har naturligvis mere end fire oplevelser og seværdigheder at byde på, men de fire idényt har valgt ud – Naturama i Svendborg, Gorillapark og Egeskov på Midtfyn og halvøen Hindsholm – giver dig og familien smuk natur og lærerig underholdning.

Naturama er et naturteater, der udfordrer dine sanser

Naturamas særudstilling om lyd giver dig bl.a. svaret på, hvilken lyd farven blå har! Naturama ligger i Svendborg og kalder sig for et naturteater, hvor den faste udstilling består af bl.a. udstoppede dyr, som du gerne må komme helt tæt på og klappe – fx bjørnen. Meget børnevenligt – også prisen er børnevenlig, da børn under 17 år er gratis.

Følg døgnets rytme på Naturama

Ligesom i et teater er der brugt masser af lyd, lys og flotte kulisser, og udstillingens lyd og lys har en cyklus på halvanden time, som viser døgnets 24 timer fra morgengryet til nattens stjernehimmel.

Lyt til lyden, og mærk, hvad den fortæller din krop

Naturamas særudstilling hedder Oceaner af lyd og handler ikke blot om, hvordan dyr bruger lyd til at kommunikere med hinanden og til at jage med, men handler også om, hvordan mennesket bliver påvirket af lyd. Oceaner af lyd er lavet i samarbejde med Biologisk Institut på Syddansk Universitet og Fjord&Bælt i Kerteminde.

Oceaner af lyd er åben fra d. 22. marts til 1. december 2013. Læs mere på naturamas hjemmeside

Unik natur på Hindsholm og Fynshoved

Foto: Jesper Plambech
Foto: Jesper Plambech

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hindsholm er navnet på den nordøstlige del af Fyn og er en halvø, der
emmer af smuk og unik natur – har du børn med på turen, så forbered dem på, at Hindholm er lig med ro og afslapning.

Bliv klogere på Fjord&Bælt-centret

Du kan evt. kombinere natur-udflugten med inspirerende viden på Fjord&Bælt-centret i Kerteminde (tæt på Hindsholm), der har sæler og marsvin, som I kan opleve på nærmeste hold. Fjord & Bælt har også en lille, men rigtig god udstilling om livet i havet – læs mere på centrets hjemmeside

Hindsholm er omgivet af vand på alle sider

Jo, længere nordpå du bevæger dig, jo tættere kommer du havet, der omkranser Hindsholm. Landskabet er kuperet, og fra det højeste punkt Baesbanke på Fyns Hoved (det nordligste af Hindsholm) kan du se rigtig langt på en klar dag: mod øst kan du se Sjælland, mod nordvest Samsø og mod vest Æbleø og Jyllands Østkyst. Det er et ret dragende syn.

Fuglereservat, hvor fuglene yngler

Hele Fyns Hoved er fredet og et område er udlagt som fuglereservat, hvor du kan se bl.a. edderfugle, gravænder og topper Skallesluger. Mange fuglearter yngler også i området, og derfor er selve fuglereservatet på Fyns Hoved og det lidt sydligere område Lille Strand lukket for mennesker fra 1.april til 15.juli.

Kig tilbage i jordens historie

På vestsiden af Fyns Hoved fortsætter havet til stadighed med at skylle jord af, og gamle spor af istiden dukker op: højt oppe sidder store stenblokke, der stammer fra dengang den seneste istid aftog, og smeltevandet førte store sten med sig.

Mindste nedbør i landet giver grobund for unikke planter

En anden ting, der gør naturen på hele Hindsholm-halvøen unik, er den lille mængde nedbør. Det er det tørreste sted i Danmark, og det betyder, at der vokser sjældne planter som bl.a. hjorterod, trekløft-alant og langklaset vikke.

Hindsholms planter, dyreliv og forskellige jordbundstyper er også fint beskrevet på danmarksrejsen.dk

Oplev malerierne på Johannes Larsen Museet

Den korte afstand til havet på alle sider af Hindsholm skaber et unikt dagslys, der ligesom ved Skagen har inspireret mange malere. En af de mest kendte er Johannes Larsen, som har malet naturen på Fyns Hoved – du kan opleve et udvalg af hans værker i Kerteminde på Johannes Larsen Museet, der også rummer en romantisk have, der er prangende om sommeren.

Tjek beliggenhed og åbningstider på museets hjemmeside

Overnat på Hindsholm

Vil du bruge flere dage på at udforske Hindsholm og omegn, så kan du slå dig ned på campingpladsen Fyns Hoved Camping

Gorillapark er klatreland for alle over fire år

Foto: Gorillapark
Foto: Gorillapark


Klatrelandet Gorillapark ligger omkring 13 kilometer nordvest for Svendborg. Deres slogan er, at du skal slippe din indre gorilla løs og klatre løs. Parken består af ni baner i forskellig sværhedsgrad. Fx er ”bavianbanen” for børn mellem fire og syv år.

Sikkerhed på banerne

Inden I kaster jer ud på banerne, gennemgår en klatreinstruktør sikkerheden. På ”Silverbackbanen” kan du køre på mountainbike på banen, som består af hængebro mellem træerne. Det lyder måske en kende farligt, men du er spændt fast med en sikkerhedsline, så hvis du mister balancen og cyklen vælter, så falder du IKKE ned fra hængebroen.

Sov i hængekøje midt i skoven

Gorillapark ligger midt i en lille skov og tilbyder også overnatning i hængekøjer, så du rigtig kan leve dig ind i rollen som gorilla, der tilbringer deres liv i junglen døgnet rundt.

Læs mere om banerne og sikkerheden på Gorillaparks hjemmeside

Spis madpakken på Egeskov Slot

 

Foto: Egeskov
Foto: Egeskov

Egeskov Slot på midtfyn i Kværndrup, ca. 12 km syd for Ringe, er en oplagt attraktion, hvis du holder weekend eller ferie med børn. Når entreen er betalt, må du gerne spise din egen medbragte mad på et tæppe i parkens grønne omgivelser.

Kjolemuseum og købmandsbutik

Egeskov slot blev bygget i 1554 af Frands Brockenhuus og er i dag privathjem for greveparret Caroline og Michael Ahlefeldt – men er altså åbent med en lang række aktiviteter for besøgende. Fx kan du se udstillingen "Fra slotsfruernes gemmer", hvor smukke kjoler, båret af adelige fruer mellem 1850 og 1900, kan beundres. Der er også en gammel købmandsbutik og et veteranmuseum med en samling af sjældne fly og biler.

Far vild i labyrinter og leg som oldefar gjorde det

Udenfor i slotsparken er der mange muligheder for at få brugt kroppen – snup en tur på hængebroerne i trætoppene, far vild i labyrinterne, leg på legepladsen eller prøv oldefars gamle lege: sæbekassebil, kaste hestesko, væltepeter og tovtrækning.

Egeskov Slot er åbent i sommerhalvåret – i 2013 fra d. 26.april til d.20.oktober. Læs mere på Egeskovs hjemmeside

Kilder: visitsyddanmark.dk, Visit Denmark og danmarksrejsen.dk

Få mere inspiration til ferie i Danmark her

31 januar 2013

Andre oplevelser på Fyn


  • De japanske haver i Nørre Broby, ca. 20 km nord for Fåborg og ca. 20 km øst for Assens, er en overdådig japansk have. Den er privat, men åben for gæster i sommerhalvåret, fra ca. 1.maj til 30.september.

  • Er du i nærheden af Fåborg har det lille Øhavsmuseet åbent fra ca. 15.juni til 15.september. Det er en gammel købmandsgård fra 1720, og der er også en udstilling af glas fra Fyns Glasværk. Læs mere på museets hjemmeside

  • Det sydfynske øhav ER bare smukt, og efterhånden kendt af de fleste danskere, men er altid et besøg værd du kan få inspiration til at planlægge dit besøg på detsydfynskeoehav.dk

  • Vil du på storbytur med shopping, forlystelser og museer, så begynd planlægningen på Visit Odense

1

Find dit eget rav

Rav er nordens guld og kinesernes potensmiddel, så kursen er høj. Læs her om hvordan man finder rav, og hvor man finder rav. Og lær den...

0

Start ferien på din computer

VisitDenmark.dk er Danmarks nationale turisme-site, hvor du kan gå på opdagelse og finde din næste drømmeferie.

0

På cykel- eller vandretur ad nedlagte jernbaner

Pump cyklen eller hop i vandrestøvlerne og oplev Danmark på en sjov og anderledes måde. Mange kilometer nedlagt jernbane fungerer i dag som...

0

Det sker i Danmark i marts og april

Find inspiration til dine ferie- og fridage rundt omkring i Danmark i begivenhedskalenderen for marts og april. I marts kan du fx tage til...

0

På ølrejse til Danmarks mikrobryggerier

Der er i dag mere end 100 mikrobryggerier i Danmark, og de ligger så tæt, at man sjældent skal bevæge sig mere end 30 km, før man finder...

1

Ferie i Midtjylland med natur- og byoplevelser

Midtjylland rummer en enorm variation af oplevelser – fra fuglelivet ved Skjern Å til Kalø og Mols Bjerge til en hyggelig by-dag i Viborg...

1

Læsertilbud fra Risskov-Bilferie

Tilbud kun til idényts læsere

0

Byg din egen regnmåler

I april forskydes banen for fronter og lavtryk mod nord. Det betyder mange skyer – og nedbør. De normale målinger 41 mm regn. Vil du tjekke,...

0

Fastelavn er mit navn

I dag jubler børnene, når træet fra fastelavnstønden flyver til alle sider, og slikket vælter ud. Men der var engang, hvor slog en levende...

0

Familieferie til søs uden de store forhindringer

Båden er pakket, ungerne stoppet i redningsvesten, provianten stuvet, og alt er klar til ferien. Men hvor skal vi hen?

0

Besøg Danmarks nationalparker

Fem danske nationalparker er på vej. De er udvalgt, fordi her både er kultur og natur af den fineste slags.

0

Feriebørn på opdagelse

Har børnene mod på nye oplevelser, så er der meget at hente med Træfpunkt.

0

Hulen højt oppe i træet

Den er sjov at bygge – hulen – og så giver den børn mulighed for mange timers herlig leg i “eget hus”.

0

Magi med potteskår

Forvandl en kedelig vase eller krukke til et personligt kunstværk ved hjælp af den gamle teknik: mosaik.