THAItapas - kogebog med tapas-retter inspireret fra det thailandske køkken

Bøger

I kogebogen, THAItapas, har Hanne Holm samlet en række thai-inspireret tapas-retter, hvor hovedingredienserne er grøntsager, fisk, skaldyr, fjerkræ, kød, ris og nudler. Prøv en af opskrifterne fra bogen - Andebryst med rød karry.

Opskriften på andebryst med rød karry får du senere i denne artikel.
Opskriften på andebryst med rød karry får du senere i denne artikel. Foto: Torsten Graae

Opskrifter med tilgængelige råvarer

Det kan ofte være svært at finde alle ingredienser, når man kaster sig ud i nye eksotiske opskrifter, men det er ikke et problem med opskrifterne i THAItapas - råvarerne kan købes i velassorterede supermarkeder og selvfølgelig hos asiatiske grønthandlere. Bogen gennemgår de forskellige råvarer med beskrivelser og illustrationer, så du ikke er i tvivl om, hvad du skal købe ind. Og når du først har basis-tingene i hus, er der mange muligheder for at eksperimentere lidt.

Ingredienserne kan du selv variere

THAItapas indeholder opskrifter på kolde drikke og forskellige supper, dip og tilbehør. Og med 59 retter, hvor du i mange af retterne har mulighed for at skifte f.eks. oksekød ud med fjerkræ, er der ligeledes store muligheder for selv at være kreativ. Opskrifterne er rigtig godt beskrevet, så det er svært at gøre noget forkert.

THAItapas af Hanne Holm er fra forlaget Klematis. Den er på 168 sider og koster 250 kroner.

 

 

 

 

Læs også: Almindelig havesvirreflue

 

 

Andebryst med rød karry

Kan tilberedes dagen før og stå på køl.

Dette skal du bruge:

1 stk. andebryst (3-400 g til 4 personer)

Pr. tallerken:

1 tsk rød karrypasta
1 tsk hvidløg, finthakket
3 stk. kaffirlimeblade
5 nelliker
1 spsk tomatkoncentrat
1 lille dåse kokosmælk
1 ½ - 2 spsk fiskesovs
1-2 tsk sukker
2 spsk rapsolie til stegning

Læs også: Fliser efter mål

Tilbehør:

Thailanske søde basilikumblade
Frisk ananas i skiver

Sådan gør du

Fjern skindet på andebrystet og skær det i tynde skiver (4-5 mm). Stil det til side.

Opvarm olien i en tykbundet gryde eller pande, og steg karrypasta, hvidløg og kaffirlimeblade 2 min. heri. Tilsæt derefter nelliker, tomatkoncentrat og en spisefuld kokosmælk under omrøring.

Tilsæt kødet og lad det stege 4-5 min. Vend kødet en gang eller to. Kom resten af kokosmælken i, skru ned for varmen og lad retten simre i 4-5 min. Smag til med fiskesovs og sukker.

Anret en skive kød på et stykke ananas, drys med basilikum, kom resten af sovsen i en lille skål og servér straks

16 oktober 2012
0

Bonderøven guider dig til selvforsyning og det enkle liv

Frank Erichsen, nok bedre kendt som bonderøven fra DR’s programmer af samme navn, har udgivet andet bind om det enkle liv med udgangspunkt...

0

Rig på rester - sådan bruger du gårsdagens madrester

Vores madrester fra i dag bliver til guld i morgen. "Rig på rester" er en kogebog, som er skrevet af Tina Sheftelowitz og giver idéer til,...

0

Find spiselige bær og urter i naturen - ny bog guider dig

Hvis du kunne tænke dig at tage en tur ud i det blå og vende tilbage med velsmagende bær og urter til brug i køkkenet, er der gode råd og...

2

Dyrk din egen mad - ny havebog giver dig inspiration

Forfatter Signe Wenneberg har udgivet bogen “Spis din have”. Med den vil hun gøre det nemt at dyrke lokal og bæredygtig mad - til gavn for...

0

Spar mad og penge med Jamie Olivers "Spar med Jamie"

I den seneste af Jamie Olivers kogebøger sætter han fokus på madspild, og hvordan vi mindsker det i hjemmet. I ”Spar med Jamie” er der...

2

Ny bog giver dig sunde opskrifter på søde sager

I sin nye bog giver kageelskeren Nana Frolov Christensen dig masser af lækre søde sager, som samtidig er forholdsvis sunde og mange af dem...

0

Spis grønt hele ugen - få opskriften på en lækker vintersuppe

Ønsker du at spise flere grøntsager i hverdagen, så kan du finde inspiration i kogebogen "Spis grønt hele ugen" af Alice Hart. Prøv blandt...

0

Hjemmelavet - opskriftsbog med specialiteter, du nemt selv kan lave

En opskriftsbog fyldt med specialiteter, som du sikkert per automatik plejer at købe i supermarkedet. Men det er nu blevet nemmere at tilber...

0

Ny havetrend: Plant køkkenhaven i halmballer

En køkkenhave kræver ikke nødvendigvis jord. I stedet kan du plante dine grøntsager direkte i halmballer og undgå ukrudt. Ny bog giver dig...

0

Gå i køkkenet med den erfarne kok Mikkel Karstad

"SPIS" er ganske enkelt titlen på den nye kogebog fra kokken Mikkel Karstad, som er særdeles kendt i restaurantverdenen, hvor han bl.a. har...

1

Timm Vladimir giver dig sine bedste opskrifter

Timm Vladimir har lavet mad lige siden, han var med sin mor i køkkenet som barn. Nu har han lavet en kogebog med klassiske opskrifter med...

0

God guide til vedligeholdelse og ombygning af parcelhuset

Parcelhusene udgør over en fjerdedel af alle bygninger i Danmark. Rigtig mange danskere bor altså i denne type hus - uanset om de selv...

5

Karolines Køkken er blevet 50 år og udgiver jubilæumskogebog

Det begyndte i en kælder i Aarhus i 1962. Nu er Karolines Køkken nået en alder af 50 år, og det fejrer Arla med en jubilæumskogebog, der...

1

Hibiscus - ny bog tager dig med ind i en hel verden af hibiscus

Hibiscus er meget mere end en potteplante. Ny bog giver dig opskrifter og inspiration. Få opskriften på vandbakkelser med hibiscus-skum, og...

1

Ny bog: Dyrk din køkkenhave i krukker

At dyrke sine egne grøntsager og frugter er den helt store trend – og du kan sagtens gøre det, selvom du måske ikke har en stor have eller...