THAItapas - kogebog med tapas-retter inspireret fra det thailandske køkken

Bøger

I kogebogen, THAItapas, har Hanne Holm samlet en række thai-inspireret tapas-retter, hvor hovedingredienserne er grøntsager, fisk, skaldyr, fjerkræ, kød, ris og nudler. Prøv en af opskrifterne fra bogen - Andebryst med rød karry.

Opskriften på andebryst med rød karry får du senere i denne artikel.
Opskriften på andebryst med rød karry får du senere i denne artikel. Foto: Torsten Graae

Opskrifter med tilgængelige råvarer

Det kan ofte være svært at finde alle ingredienser, når man kaster sig ud i nye eksotiske opskrifter, men det er ikke et problem med opskrifterne i THAItapas - råvarerne kan købes i velassorterede supermarkeder og selvfølgelig hos asiatiske grønthandlere. Bogen gennemgår de forskellige råvarer med beskrivelser og illustrationer, så du ikke er i tvivl om, hvad du skal købe ind. Og når du først har basis-tingene i hus, er der mange muligheder for at eksperimentere lidt.

Ingredienserne kan du selv variere

THAItapas indeholder opskrifter på kolde drikke og forskellige supper, dip og tilbehør. Og med 59 retter, hvor du i mange af retterne har mulighed for at skifte f.eks. oksekød ud med fjerkræ, er der ligeledes store muligheder for selv at være kreativ. Opskrifterne er rigtig godt beskrevet, så det er svært at gøre noget forkert.

THAItapas af Hanne Holm er fra forlaget Klematis. Den er på 168 sider og koster 250 kroner.

 

 

 

 

Læs også: Jamies mad på 15 minutter - kogebog fra Jamie Oliver

 

 

Andebryst med rød karry

Kan tilberedes dagen før og stå på køl.

Dette skal du bruge:

1 stk. andebryst (3-400 g til 4 personer)

Pr. tallerken:

1 tsk rød karrypasta
1 tsk hvidløg, finthakket
3 stk. kaffirlimeblade
5 nelliker
1 spsk tomatkoncentrat
1 lille dåse kokosmælk
1 ½ - 2 spsk fiskesovs
1-2 tsk sukker
2 spsk rapsolie til stegning

Læs også: Newyorker by Heart - kogebog fra det amerikanske køkken

Tilbehør:

Thailanske søde basilikumblade
Frisk ananas i skiver

Sådan gør du

Fjern skindet på andebrystet og skær det i tynde skiver (4-5 mm). Stil det til side.

Opvarm olien i en tykbundet gryde eller pande, og steg karrypasta, hvidløg og kaffirlimeblade 2 min. heri. Tilsæt derefter nelliker, tomatkoncentrat og en spisefuld kokosmælk under omrøring.

Tilsæt kødet og lad det stege 4-5 min. Vend kødet en gang eller to. Kom resten af kokosmælken i, skru ned for varmen og lad retten simre i 4-5 min. Smag til med fiskesovs og sukker.

Anret en skive kød på et stykke ananas, drys med basilikum, kom resten af sovsen i en lille skål og servér straks

16 oktober 2012
1

Bogen til alle chokoladeelskere: ”Lykken er chokolade”

To chokoladebloggere er gået sammen i denne nye bog med 68 søde opskrifter, hvori chokolade udgør en vigtig bestanddel. Udover de meget...

1

Ny bog: Dyrk din køkkenhave i krukker

At dyrke sine egne grøntsager og frugter er den helt store trend – og du kan sagtens gøre det, selvom du måske ikke har en stor have eller...

0

Honningkager i mange varianter – få 22 opskrifter

Honning kan bruges til rigtig mange forskellige slags kager – ikke bare den klassiske honningkage, som selvfølgelig også er med i bogen...

0

Brdr. Price giver dig 100 opskrifter i deres nye bog

James og Adam Price har samlet 100 opskrifter fra deres populære tv-programs sæson 4, 5 og 6. Opskrifterne kommer meget vidt omkring, fra...

0

Dyrk din mad i potter – både ude og inde

Bogen ”Dyrk din mad i potter” giver dig opskriften på, hvordan du selv kan dyrke noget af det, du spiser – også selvom du kun har en lille...

0

Ny bog: Alt om bær fortalt af Ritt Bjerregaard

Bær er nok ikke det folk umiddelbart forbinder Ritt Bjerregaard med, men ikke desto mindre har hun en stor interesse for de små, farvestråle...

0

Nytårstorsk og mad fra bedstemors tid

"Bedstemors julemad" er en samling af alle de klassiske, danske retter, der hører december måned til. Du får alt fra småkager og mad til...

0

Chokolade i alle afskygninger i ny bog fra Claus Meyer

Chokolade er kort og godt titlen på Claus Meyers nye bog om, ja chokolade. Få hele historien bag om produktionen fra høst af kakaobønner...

0

Jamies mad på 15 minutter - kogebog fra Jamie Oliver

Jamie Oliver er på boghylderne med et koncept, han har prøvet før; nemlig lækker, sund og hurtig mad. Denne gang meget hurtig - han hævder,...

0

Newyorker by Heart - kogebog fra det amerikanske køkken

Amerikansk madkultur er andet end burgere. Det vil den populære madblogger Birthe Lynggard gerne åbne danskernes øjne for med bogen "Newyork...

0

Opskrift på svampe-risotto - Svampekogebogen giver dig 127 svampeop...

Svampe er både velsmagende og rigtig sunde, og så er de nemme at få fat i det meste af året. Få øjnene op for nye svampetyper, og find ud...

0

Bonderøvens vejledning til det enkle liv

Frank Erichsen, bedre kendt som Bonderøven fra det populære tv-program på DR 1. Nu udgiver han sin første bog: ”Det enkle liv, skridt på...

0

Salater med Claus Meyer

Fokus på lækre og mættende salater i ny opskriftsbog fra tv-kokken Claus Meyer.

0

Hjemmelavet syltetøj fra sommerens høst

Mormor havde tid og overskud til at sylte, men det er egentlig ikke så svært.

0

Bøger til hus og have

Find inspiration til hus og have i bøgernes verden.