THAItapas - kogebog med tapas-retter inspireret fra det thailandske køkken

Bøger

I kogebogen, THAItapas, har Hanne Holm samlet en række thai-inspireret tapas-retter, hvor hovedingredienserne er grøntsager, fisk, skaldyr, fjerkræ, kød, ris og nudler. Prøv en af opskrifterne fra bogen - Andebryst med rød karry.

Opskriften på andebryst med rød karry får du senere i denne artikel.
Opskriften på andebryst med rød karry får du senere i denne artikel. Foto: Torsten Graae

Opskrifter med tilgængelige råvarer

Det kan ofte være svært at finde alle ingredienser, når man kaster sig ud i nye eksotiske opskrifter, men det er ikke et problem med opskrifterne i THAItapas - råvarerne kan købes i velassorterede supermarkeder og selvfølgelig hos asiatiske grønthandlere. Bogen gennemgår de forskellige råvarer med beskrivelser og illustrationer, så du ikke er i tvivl om, hvad du skal købe ind. Og når du først har basis-tingene i hus, er der mange muligheder for at eksperimentere lidt.

Ingredienserne kan du selv variere

THAItapas indeholder opskrifter på kolde drikke og forskellige supper, dip og tilbehør. Og med 59 retter, hvor du i mange af retterne har mulighed for at skifte f.eks. oksekød ud med fjerkræ, er der ligeledes store muligheder for selv at være kreativ. Opskrifterne er rigtig godt beskrevet, så det er svært at gøre noget forkert.

THAItapas af Hanne Holm er fra forlaget Klematis. Den er på 168 sider og koster 250 kroner.

 

 

 

 

Læs også: Spise med Price – ny bog fra de smørvise brødre

 

 

Andebryst med rød karry

Kan tilberedes dagen før og stå på køl.

Dette skal du bruge:

1 stk. andebryst (3-400 g til 4 personer)

Pr. tallerken:

1 tsk rød karrypasta
1 tsk hvidløg, finthakket
3 stk. kaffirlimeblade
5 nelliker
1 spsk tomatkoncentrat
1 lille dåse kokosmælk
1 ½ - 2 spsk fiskesovs
1-2 tsk sukker
2 spsk rapsolie til stegning

Læs også: Lækker topping til de hjemmebagte cupcakes

Tilbehør:

Thailanske søde basilikumblade
Frisk ananas i skiver

Sådan gør du

Fjern skindet på andebrystet og skær det i tynde skiver (4-5 mm). Stil det til side.

Opvarm olien i en tykbundet gryde eller pande, og steg karrypasta, hvidløg og kaffirlimeblade 2 min. heri. Tilsæt derefter nelliker, tomatkoncentrat og en spisefuld kokosmælk under omrøring.

Tilsæt kødet og lad det stege 4-5 min. Vend kødet en gang eller to. Kom resten af kokosmælken i, skru ned for varmen og lad retten simre i 4-5 min. Smag til med fiskesovs og sukker.

Anret en skive kød på et stykke ananas, drys med basilikum, kom resten af sovsen i en lille skål og servér straks

16 oktober 2012
0

Mad med blomster

I sin seneste kogebog "Blomstrende mad" holder Camilla Plum sig til blomster. Få en lækker opskrift fra bogen.

0

Grønne bøger om drivhuse, udestuer og beskæring i haven

Drømmer du om drivhus til planterne eller udestue, hvor du kan forlænge sæsonen i det grønne – eller vil du gerne blive klogere på beskæring...

1

Ny bog med sushi og andre gode retter fra Japan

I ”Smækker lækker sushi” får du opskrifter på japansk, sund mad. Forfatteren er ekspert i japansk madlavning, og bogen guider dig til at...

0

Suveræn surprise - opskriftsbog med nye overraskelser

Så er der kommet en ny i rækken af "suveræne" kogebøger fra Tina Scheftelowitz. Denne gang er temaet surpriseparty, og Tina har samlet et...

0

Lækker vegetarmad

Ny bog med vegetarmad - Vegetarisk vellyst lyder titlen. Få en lækker opskrift fra bogen.

0

Japansk mad

Så er der godt nyt til alle sushi-elskere.

0

Ny bolig: Forvandling med 276 indretningsideer

"Forvandlinger i boligen" hedder bogen, der kan hjælpe dig med at lave om i indretningen derhjemme, så boligen bliver mere spændende, hyggel...

1

Macarons, cupcakes og popcakes - den ultimative bog for kageelskere...

"Macarons, cupcakes, popcakes og andre søde kager" er titlen på en ny bog af svenskeren Mia Öhrn. Og det er præcis, hvad du får i overflod....

0

Opskrift på svampe-risotto - Svampekogebogen giver dig 127 svampeop...

Svampe er både velsmagende og rigtig sunde, og så er de nemme at få fat i det meste af året. Få øjnene op for nye svampetyper, og find ud...

0

Ny bog guider dig til at bruge naturen i indretningen og i maden

I bogen ”Tag naturen med hjem” får du masser af inspiration til at gå ud i naturen og tage ting med hjem, som du kan bruge både i indretning...

2

Ny bog giver dig sunde opskrifter på søde sager

I sin nye bog giver kageelskeren Nana Frolov Christensen dig masser af lækre søde sager, som samtidig er forholdsvis sunde og mange af dem...

0

Spis grønt hele ugen - få opskriften på en lækker vintersuppe

Ønsker du at spise flere grøntsager i hverdagen, så kan du finde inspiration i kogebogen "Spis grønt hele ugen" af Alice Hart. Prøv blandt...

0

Flotte dekorationer, der er nemme at lave

Det er dejligt at kunne imponere familie og venner med et festligt bord eller pynt i stuen, der er lidt mere specielt end blomster i en...

0

Lækker topping til de hjemmebagte cupcakes

Et cupcake starter-kit med en opskriftsbog og 12 silikoneforme. Det er ideen bag en ny opskriftsbog. Her får du tre lækre opskrifter på...

0

Muffins og franske makroner med nougat

Skal du stå for desserten, eller tilbehøret til klokken tolv-champagnen til nytårsaften i år? Så prøv nogle af de lækre opskrifter, som...