Hjemmelavet hindbærsyltetøj - mums. En af sommerens favoritter.
Hjemmelavet hindbærsyltetøj - mums. En af sommerens favoritter.

Hjemmelavet syltetøj fra sommerens høst

Bøger

Mormor havde tid og overskud til at sylte, men det er egentlig ikke så svært.


Gem sommerhøsten på glas
Sommeren er et overflødighedshorn af duft, farve og smag, og det kan gemmes til selv den mest triste vinter. "Kom det på glas" er den enkle titel på en ny bog om syltetøj, relish og chutney, og den kan nok få tænderne til at løbe i vand på de fleste.

Bogen beskriver baggrund og teknikker, og forklarer, at vi som regel kan klare os med de ting, vi allerede har i køkkenet. Og så går det ellers derudad med simple opskrifter og forslag til, hvad frembringelserne kan bruges til.


Eksotiske opskrifter
En del af opskrifterne lyder besnærende eksotiske som fx rød pebergele med chili og gulerodssyltetøj med kardemomme, og lækkert ser det ud. Det kan godt være, at du tænker, at vi skal tilbage til mormors tid for at finde nogen, der havde tid og overskud til at sylte, men mange af opskrifterne tager bare 10 minutter, og så er det såmænd overstået. "Kom det på glas" er en bog, der appellerer til at kaste sig ud i syltens kunst.

Se bare forfatterens yndlingssyltetøj:

Verdens bedste hindbærsyltetøj
Til 900 g

450 g friskplukkede hindbær
450 g hvidt sukker

Kom bær og sukker i en syltegryde. Lad det simre over lav varme under omrøring, indtil frugten er blevet blød og sukkeret opløst.
Bring det i kog, og kog kraftigt i 5-7 minutter, indtil blandingen er begyndt at tykne let.
Hæld den i varme steriliserede glas, forsegl dem, og sæt etiketter på. Kan holde sig i op til et år.


Thane Prince, "Kom det på glas", 224 s., 149 kr. (Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck).

11 juni 2009
1

Bogen til alle chokoladeelskere: ”Lykken er chokolade”

To chokoladebloggere er gået sammen i denne nye bog med 68 søde opskrifter, hvori chokolade udgør en vigtig bestanddel. Udover de meget...

1

Ny bog: Dyrk din køkkenhave i krukker

At dyrke sine egne grøntsager og frugter er den helt store trend – og du kan sagtens gøre det, selvom du måske ikke har en stor have eller...

0

Honningkager i mange varianter – få 22 opskrifter

Honning kan bruges til rigtig mange forskellige slags kager – ikke bare den klassiske honningkage, som selvfølgelig også er med i bogen...

0

Brdr. Price giver dig 100 opskrifter i deres nye bog

James og Adam Price har samlet 100 opskrifter fra deres populære tv-programs sæson 4, 5 og 6. Opskrifterne kommer meget vidt omkring, fra...

0

Dyrk din mad i potter – både ude og inde

Bogen ”Dyrk din mad i potter” giver dig opskriften på, hvordan du selv kan dyrke noget af det, du spiser – også selvom du kun har en lille...

0

Ny bog: Alt om bær fortalt af Ritt Bjerregaard

Bær er nok ikke det folk umiddelbart forbinder Ritt Bjerregaard med, men ikke desto mindre har hun en stor interesse for de små, farvestråle...

0

Nytårstorsk og mad fra bedstemors tid

"Bedstemors julemad" er en samling af alle de klassiske, danske retter, der hører december måned til. Du får alt fra småkager og mad til...

0

Chokolade i alle afskygninger i ny bog fra Claus Meyer

Chokolade er kort og godt titlen på Claus Meyers nye bog om, ja chokolade. Få hele historien bag om produktionen fra høst af kakaobønner...

0

Jamies mad på 15 minutter - kogebog fra Jamie Oliver

Jamie Oliver er på boghylderne med et koncept, han har prøvet før; nemlig lækker, sund og hurtig mad. Denne gang meget hurtig - han hævder,...

0

Newyorker by Heart - kogebog fra det amerikanske køkken

Amerikansk madkultur er andet end burgere. Det vil den populære madblogger Birthe Lynggard gerne åbne danskernes øjne for med bogen "Newyork...

0

Opskrift på svampe-risotto - Svampekogebogen giver dig 127 svampeop...

Svampe er både velsmagende og rigtig sunde, og så er de nemme at få fat i det meste af året. Få øjnene op for nye svampetyper, og find ud...

0

Klassikeren "Fru Nimb's kogebog" er blevet genoptrykt

Nu er der mulighed for at lave mad på ægte, gammeldags maner. Med det fotografiske genoptryk af 1. udgave af Louise Nimbs kogebog fra 1888...

0

Bonderøvens vejledning til det enkle liv

Frank Erichsen, bedre kendt som Bonderøven fra det populære tv-program på DR 1. Nu udgiver han sin første bog: ”Det enkle liv, skridt på...

0

Salater med Claus Meyer

Fokus på lækre og mættende salater i ny opskriftsbog fra tv-kokken Claus Meyer.

0

Bøger til hus og have

Find inspiration til hus og have i bøgernes verden.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.