Hjemmelavet hindbærsyltetøj - mums. En af sommerens favoritter.
Hjemmelavet hindbærsyltetøj - mums. En af sommerens favoritter.

Hjemmelavet syltetøj fra sommerens høst

Bøger

Mormor havde tid og overskud til at sylte, men det er egentlig ikke så svært.


Gem sommerhøsten på glas
Sommeren er et overflødighedshorn af duft, farve og smag, og det kan gemmes til selv den mest triste vinter. "Kom det på glas" er den enkle titel på en ny bog om syltetøj, relish og chutney, og den kan nok få tænderne til at løbe i vand på de fleste.

Bogen beskriver baggrund og teknikker, og forklarer, at vi som regel kan klare os med de ting, vi allerede har i køkkenet. Og så går det ellers derudad med simple opskrifter og forslag til, hvad frembringelserne kan bruges til.


Eksotiske opskrifter
En del af opskrifterne lyder besnærende eksotiske som fx rød pebergele med chili og gulerodssyltetøj med kardemomme, og lækkert ser det ud. Det kan godt være, at du tænker, at vi skal tilbage til mormors tid for at finde nogen, der havde tid og overskud til at sylte, men mange af opskrifterne tager bare 10 minutter, og så er det såmænd overstået. "Kom det på glas" er en bog, der appellerer til at kaste sig ud i syltens kunst.

Se bare forfatterens yndlingssyltetøj:

Verdens bedste hindbærsyltetøj
Til 900 g

450 g friskplukkede hindbær
450 g hvidt sukker

Kom bær og sukker i en syltegryde. Lad det simre over lav varme under omrøring, indtil frugten er blevet blød og sukkeret opløst.
Bring det i kog, og kog kraftigt i 5-7 minutter, indtil blandingen er begyndt at tykne let.
Hæld den i varme steriliserede glas, forsegl dem, og sæt etiketter på. Kan holde sig i op til et år.


Thane Prince, "Kom det på glas", 224 s., 149 kr. (Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck).

11 juni 2009
0

Bonderøven guider dig til selvforsyning og det enkle liv

Frank Erichsen, nok bedre kendt som bonderøven fra DR’s programmer af samme navn, har udgivet andet bind om det enkle liv med udgangspunkt...

0

Rig på rester - sådan bruger du gårsdagens madrester

Vores madrester fra i dag bliver til guld i morgen. "Rig på rester" er en kogebog, som er skrevet af Tina Sheftelowitz og giver idéer til,...

0

Find spiselige bær og urter i naturen - ny bog guider dig

Hvis du kunne tænke dig at tage en tur ud i det blå og vende tilbage med velsmagende bær og urter til brug i køkkenet, er der gode råd og...

2

Dyrk din egen mad - ny havebog giver dig inspiration

Forfatter Signe Wenneberg har udgivet bogen “Spis din have”. Med den vil hun gøre det nemt at dyrke lokal og bæredygtig mad - til gavn for...

0

Spar mad og penge med Jamie Olivers "Spar med Jamie"

I den seneste af Jamie Olivers kogebøger sætter han fokus på madspild, og hvordan vi mindsker det i hjemmet. I ”Spar med Jamie” er der...

2

Ny bog giver dig sunde opskrifter på søde sager

I sin nye bog giver kageelskeren Nana Frolov Christensen dig masser af lækre søde sager, som samtidig er forholdsvis sunde og mange af dem...

0

Spis grønt hele ugen - få opskriften på en lækker vintersuppe

Ønsker du at spise flere grøntsager i hverdagen, så kan du finde inspiration i kogebogen "Spis grønt hele ugen" af Alice Hart. Prøv blandt...

0

THAItapas - kogebog med tapas-retter inspireret fra det thailandske...

I kogebogen, THAItapas, har Hanne Holm samlet en række thai-inspireret tapas-retter, hvor hovedingredienserne er grøntsager, fisk, skaldyr,...

0

Hjemmelavet - opskriftsbog med specialiteter, du nemt selv kan lave

En opskriftsbog fyldt med specialiteter, som du sikkert per automatik plejer at købe i supermarkedet. Men det er nu blevet nemmere at tilber...

0

Ny havetrend: Plant køkkenhaven i halmballer

En køkkenhave kræver ikke nødvendigvis jord. I stedet kan du plante dine grøntsager direkte i halmballer og undgå ukrudt. Ny bog giver dig...

0

Gå i køkkenet med den erfarne kok Mikkel Karstad

"SPIS" er ganske enkelt titlen på den nye kogebog fra kokken Mikkel Karstad, som er særdeles kendt i restaurantverdenen, hvor han bl.a. har...

1

Timm Vladimir giver dig sine bedste opskrifter

Timm Vladimir har lavet mad lige siden, han var med sin mor i køkkenet som barn. Nu har han lavet en kogebog med klassiske opskrifter med...

0

God guide til vedligeholdelse og ombygning af parcelhuset

Parcelhusene udgør over en fjerdedel af alle bygninger i Danmark. Rigtig mange danskere bor altså i denne type hus - uanset om de selv...

5

Karolines Køkken er blevet 50 år og udgiver jubilæumskogebog

Det begyndte i en kælder i Aarhus i 1962. Nu er Karolines Køkken nået en alder af 50 år, og det fejrer Arla med en jubilæumskogebog, der...

1

Hibiscus - ny bog tager dig med ind i en hel verden af hibiscus

Hibiscus er meget mere end en potteplante. Ny bog giver dig opskrifter og inspiration. Få opskriften på vandbakkelser med hibiscus-skum, og...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.