Aprikosmarmelade - nemt at lave, og så ser det lækkert og dekorativt ud.
Aprikosmarmelade - nemt at lave, og så ser det lækkert og dekorativt ud.

Sylt for pokker med Annes syltebog

Bøger

Tv-kokken Anne Jernøe har lavet en dejlig syltebog, hvor alle kan være med - unset om det drejer sig om syltetøj, marmelade, chutney eller relish.


Hjemmelavet smager bedre
I de gode gamle dage syltede man af nød, fordi det var nødvendigt at gemme forråd af vitaminer og velsmag til de mørke, kolde måneder, hvor haver og marker lå uproduktive hen. Det behøver vi ikke i dag, hvor supermarkeder og specialforretninger altid kan levere. Men vi bør nok gøre det alligevel, for det er hverken svært eller dyrt, og så smager resultatet så meget bedre, end det vi kan købe.


Det er ikke svært
Tv-kokken Anne Jernøe fører os i "Annes syltebog" nænsomt ind i syltningens glæder. Bogen rummer et hav af opskrifter, der er lige at gå til, og det er både syltetøj, marmelade, chutney, relish osv. Der er gode tips om at høste fra egen have, og har du ikke overflod i haven, så er der også hjælp at hente, se fx opskriften på abrikosmarmelade herunder.

Du bestemmer selv

Står du til gengæld med en overflod af frugt eller bær, så er der gode råd at hente om, hvordan du varierer, de ting du laver. Måske er din smag ikke helt som forfatterens, men så er det da bare om at komme videre og kombinere dine bær med nye krydderier og ende op med en syltetøj, der med garanti ikke kan købes friskere og mere velsmagende end din. Så sylt for pokker! Du vil nyde resultatet til vinter.

Rårørt abrikosmarmelade
125 g tørrede abrikoser
1 dl vand
Fintreven skal og saft fra 1 usprøjtet appelsin
Fintreven skal og saft fra 1 usprøjtet lime
Ca. 100 g sukker
Atamon eller spiritus til skylning af glas

Sådan gør du
Hak abrikoserne fint, og læg dem i blød i vandet i ca. 2 timer. Tilsæt skal og saft fra appelsin og lime samt halvdelen af sukkeret. Rør jævnligt i marmeladen til sukkeret er opløst. Smag til undervejs, og tilsæt evt. mere sukker. Hæld marmeladen på skoldede glas, der er skyllet med atamon eller spiritus, og luk til med det samme.

Annes syltebog, Anne Hjernøe Christensen, 256 s., 250 kr., Politikens Forlag.
27 august 2009
1

Bogen til alle chokoladeelskere: ”Lykken er chokolade”

To chokoladebloggere er gået sammen i denne nye bog med 68 søde opskrifter, hvori chokolade udgør en vigtig bestanddel. Udover de meget...

1

Ny bog: Dyrk din køkkenhave i krukker

At dyrke sine egne grøntsager og frugter er den helt store trend – og du kan sagtens gøre det, selvom du måske ikke har en stor have eller...

0

Honningkager i mange varianter – få 22 opskrifter

Honning kan bruges til rigtig mange forskellige slags kager – ikke bare den klassiske honningkage, som selvfølgelig også er med i bogen...

0

Brdr. Price giver dig 100 opskrifter i deres nye bog

James og Adam Price har samlet 100 opskrifter fra deres populære tv-programs sæson 4, 5 og 6. Opskrifterne kommer meget vidt omkring, fra...

0

Dyrk din mad i potter – både ude og inde

Bogen ”Dyrk din mad i potter” giver dig opskriften på, hvordan du selv kan dyrke noget af det, du spiser – også selvom du kun har en lille...

0

Ny bog: Alt om bær fortalt af Ritt Bjerregaard

Bær er nok ikke det folk umiddelbart forbinder Ritt Bjerregaard med, men ikke desto mindre har hun en stor interesse for de små, farvestråle...

0

Nytårstorsk og mad fra bedstemors tid

"Bedstemors julemad" er en samling af alle de klassiske, danske retter, der hører december måned til. Du får alt fra småkager og mad til...

0

Chokolade i alle afskygninger i ny bog fra Claus Meyer

Chokolade er kort og godt titlen på Claus Meyers nye bog om, ja chokolade. Få hele historien bag om produktionen fra høst af kakaobønner...

0

Jamies mad på 15 minutter - kogebog fra Jamie Oliver

Jamie Oliver er på boghylderne med et koncept, han har prøvet før; nemlig lækker, sund og hurtig mad. Denne gang meget hurtig - han hævder,...

0

Newyorker by Heart - kogebog fra det amerikanske køkken

Amerikansk madkultur er andet end burgere. Det vil den populære madblogger Birthe Lynggard gerne åbne danskernes øjne for med bogen "Newyork...

0

Opskrift på svampe-risotto - Svampekogebogen giver dig 127 svampeop...

Svampe er både velsmagende og rigtig sunde, og så er de nemme at få fat i det meste af året. Få øjnene op for nye svampetyper, og find ud...

0

Bonderøvens vejledning til det enkle liv

Frank Erichsen, bedre kendt som Bonderøven fra det populære tv-program på DR 1. Nu udgiver han sin første bog: ”Det enkle liv, skridt på...

0

Salater med Claus Meyer

Fokus på lækre og mættende salater i ny opskriftsbog fra tv-kokken Claus Meyer.

0

Hjemmelavet syltetøj fra sommerens høst

Mormor havde tid og overskud til at sylte, men det er egentlig ikke så svært.

0

Bøger til hus og have

Find inspiration til hus og have i bøgernes verden.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.