Pizza med pære, gorgonzola, parmaskinke og ahornsirup.
Pizza med pære, gorgonzola, parmaskinke og ahornsirup.

Suveræn surprise - opskriftsbog med nye overraskelser

Bøger

Så er der kommet en ny i rækken af "suveræne" kogebøger fra Tina Scheftelowitz. Denne gang er temaet surpriseparty, og Tina har samlet et væld af lækre opskrifter i en flot og stor kogebog. Vi har fået lov til at dele en af opskrifterne med vores læsere - i dag står den således på pizza med pære, gorgonzola, parmaskinke og ahornsirup. Velbekomme.

Pizza med pære, gorgonzola, parmaskinke og ahornsirup

Smørbar pizzadej
(Til 4 personer)
15 g gær (ca. 1/3 pakke)
5 dl lunkent vand
1 1/2 tsk salt
200 g rugmel - eller usigtet speltmel eler andet groft mel
ca. 400 g hvedemel, gerne durumhvede
6 spsk græskarkerner og/eller hørfrø + evt. drys (kan udelades)
Koldpresset rapsolie eller olivenolie til pensling

Sådan gør du
Opløs gæren i vandet, tilsæt salt og rør melet og frøene i med en ske eller hænderne. Dejen skal blot røres sammen og være smørbar i konsistensen.
Forbered fyldet. Smør dejen ud på bagepapir på størrelse med bagepladen eller mindre pizzaer i valgfri facon, 1/2-1 cm høje, med hænder som er dyppet i koldt vand. Dryp olie på dejen, smør den ud over bundene og kom fyldet på.

Det skal du bruge til fyldet
(Til 1 portion dej)
2 modne pærer
Evt. lidt friskpresset citronsaft
100 g gorgonzola
4 skiver parmaskinke
ca. 3 spsk. ahornsirup
40 g valnødder
Friskkværnet peber
(Valnødder eller skinke kan udelades)

Sådan gør du
Tænd ovnen på 225 grader varmluft (250 grader uden varmluft) og kom bagepladerne i ovnen. Skær pærerne i tynde skiver, udelad kernehusene, dryp evt. citronsaft over skiverne, så de ikke bliver brune, og fordel dem over de smurte bunde. Kom osten over pærerne i små stykker, dryp med siruppen, læg skinkestykker ovenpå og drys med peber. Træk bagepapir med pizzaer over på de varme bageplader og bag i ca. 15. minutter, til pizzaerne er gyldne og sprøde. Drys valnødder brækket i mindre stykker over de sidste 3-4 minutter af bagetiden.

Opskriften er fra bogen "Suveræn Surprise" af Tina Scheftelowitz fra Politikens Forlag. 334 sider til 350 kroner.













10 november 2011
1

Bogen til alle chokoladeelskere: ”Lykken er chokolade”

To chokoladebloggere er gået sammen i denne nye bog med 68 søde opskrifter, hvori chokolade udgør en vigtig bestanddel. Udover de meget...

1

Ny bog: Dyrk din køkkenhave i krukker

At dyrke sine egne grøntsager og frugter er den helt store trend – og du kan sagtens gøre det, selvom du måske ikke har en stor have eller...

0

Honningkager i mange varianter – få 22 opskrifter

Honning kan bruges til rigtig mange forskellige slags kager – ikke bare den klassiske honningkage, som selvfølgelig også er med i bogen...

0

Brdr. Price giver dig 100 opskrifter i deres nye bog

James og Adam Price har samlet 100 opskrifter fra deres populære tv-programs sæson 4, 5 og 6. Opskrifterne kommer meget vidt omkring, fra...

0

Dyrk din mad i potter – både ude og inde

Bogen ”Dyrk din mad i potter” giver dig opskriften på, hvordan du selv kan dyrke noget af det, du spiser – også selvom du kun har en lille...

0

Ny bog: Alt om bær fortalt af Ritt Bjerregaard

Bær er nok ikke det folk umiddelbart forbinder Ritt Bjerregaard med, men ikke desto mindre har hun en stor interesse for de små, farvestråle...

0

Nytårstorsk og mad fra bedstemors tid

"Bedstemors julemad" er en samling af alle de klassiske, danske retter, der hører december måned til. Du får alt fra småkager og mad til...

0

Chokolade i alle afskygninger i ny bog fra Claus Meyer

Chokolade er kort og godt titlen på Claus Meyers nye bog om, ja chokolade. Få hele historien bag om produktionen fra høst af kakaobønner...

0

Jamies mad på 15 minutter - kogebog fra Jamie Oliver

Jamie Oliver er på boghylderne med et koncept, han har prøvet før; nemlig lækker, sund og hurtig mad. Denne gang meget hurtig - han hævder,...

0

Newyorker by Heart - kogebog fra det amerikanske køkken

Amerikansk madkultur er andet end burgere. Det vil den populære madblogger Birthe Lynggard gerne åbne danskernes øjne for med bogen "Newyork...

0

Opskrift på svampe-risotto - Svampekogebogen giver dig 127 svampeop...

Svampe er både velsmagende og rigtig sunde, og så er de nemme at få fat i det meste af året. Få øjnene op for nye svampetyper, og find ud...

0

Bonderøvens vejledning til det enkle liv

Frank Erichsen, bedre kendt som Bonderøven fra det populære tv-program på DR 1. Nu udgiver han sin første bog: ”Det enkle liv, skridt på...

0

Salater med Claus Meyer

Fokus på lækre og mættende salater i ny opskriftsbog fra tv-kokken Claus Meyer.

0

Hjemmelavet syltetøj fra sommerens høst

Mormor havde tid og overskud til at sylte, men det er egentlig ikke så svært.

0

Bøger til hus og have

Find inspiration til hus og have i bøgernes verden.