Pizza med pære, gorgonzola, parmaskinke og ahornsirup.
Pizza med pære, gorgonzola, parmaskinke og ahornsirup.

Suveræn surprise - opskriftsbog med nye overraskelser

Bøger

Så er der kommet en ny i rækken af "suveræne" kogebøger fra Tina Scheftelowitz. Denne gang er temaet surpriseparty, og Tina har samlet et væld af lækre opskrifter i en flot og stor kogebog. Vi har fået lov til at dele en af opskrifterne med vores læsere - i dag står den således på pizza med pære, gorgonzola, parmaskinke og ahornsirup. Velbekomme.

Pizza med pære, gorgonzola, parmaskinke og ahornsirup

Smørbar pizzadej
(Til 4 personer)
15 g gær (ca. 1/3 pakke)
5 dl lunkent vand
1 1/2 tsk salt
200 g rugmel - eller usigtet speltmel eler andet groft mel
ca. 400 g hvedemel, gerne durumhvede
6 spsk græskarkerner og/eller hørfrø + evt. drys (kan udelades)
Koldpresset rapsolie eller olivenolie til pensling

Sådan gør du
Opløs gæren i vandet, tilsæt salt og rør melet og frøene i med en ske eller hænderne. Dejen skal blot røres sammen og være smørbar i konsistensen.
Forbered fyldet. Smør dejen ud på bagepapir på størrelse med bagepladen eller mindre pizzaer i valgfri facon, 1/2-1 cm høje, med hænder som er dyppet i koldt vand. Dryp olie på dejen, smør den ud over bundene og kom fyldet på.

Det skal du bruge til fyldet
(Til 1 portion dej)
2 modne pærer
Evt. lidt friskpresset citronsaft
100 g gorgonzola
4 skiver parmaskinke
ca. 3 spsk. ahornsirup
40 g valnødder
Friskkværnet peber
(Valnødder eller skinke kan udelades)

Sådan gør du
Tænd ovnen på 225 grader varmluft (250 grader uden varmluft) og kom bagepladerne i ovnen. Skær pærerne i tynde skiver, udelad kernehusene, dryp evt. citronsaft over skiverne, så de ikke bliver brune, og fordel dem over de smurte bunde. Kom osten over pærerne i små stykker, dryp med siruppen, læg skinkestykker ovenpå og drys med peber. Træk bagepapir med pizzaer over på de varme bageplader og bag i ca. 15. minutter, til pizzaerne er gyldne og sprøde. Drys valnødder brækket i mindre stykker over de sidste 3-4 minutter af bagetiden.

Opskriften er fra bogen "Suveræn Surprise" af Tina Scheftelowitz fra Politikens Forlag. 334 sider til 350 kroner.













10. november 2011
Mere om Bøger

Gode bøger til haveelskeren

Bøger Bøger om haven blomstrer i takt med stauder og løgplanter. Vi har set på de senest udsprungne.

Grøn viden og nyt syrnet grønt

Bøger idényt chefredaktør, Anna-Lise Aaen, har fundet to spændende bøger, som både hjælper hende i haven og i køkkenet. Her får du en opskrift på...

Lækre florentinere fra Mette Blomsterberg

Bøger Mette Blomsterberg har efter tv-programmet, "Det søde liv", slået sig fast som danskernes yndlings-konditor. Og det er ikke uden grund -...

Muffins og franske makroner med nougat

Bøger Skal du stå for desserten, eller tilbehøret til klokken tolv-champagnen til nytårsaften i år? Så prøv nogle af de lækre opskrifter, som bogen "Franske makroner & cupcakes" af Gitte Heidi Rasmussen rummer.

Spise med Price – ny bog fra de smørvise brødre

Bøger Sidder du klinet til skærmen, når Adam og James Price svinger jokes og pander i køkkenet, så vil du også blive glad for deres netop udkomne...

Lækker topping til de hjemmebagte cupcakes

Bøger Et cupcake starter-kit med en opskriftsbog og 12 silikoneforme. Det er ideen bag en ny opskriftsbog. Her får du tre lækre opskrifter på...

Salater med Claus Meyer

Bøger Fokus på lækre og mættende salater i ny opskriftsbog fra tv-kokken Claus Meyer.

Hjemmelavet syltetøj fra sommerens høst

Bøger Mormor havde tid og overskud til at sylte, men det er egentlig ikke så svært.

Hurtig og lækker mad

Bøger Carsten Kyster mixer få, men gode råvarer til nemme retter.

Jamie Oliver lærer fra sig

Bøger Alle kan lære at lave mad på 24 timer - det er budskabet fra den populære kok, Jamie Oliver.

Lækker vegetarmad

Bøger Ny bog med vegetarmad - Vegetarisk vellyst lyder titlen. Få en lækker opskrift fra bogen.

Opskrifter på staudebede

Bøger Opskrifter på staudebede er en praktisk brugsbog for begyndere og inspiration til mere øvede - og så er den skrevet som var det en klassisk...

Sund mad

Bøger Lasagne og pandekager på en ny, sund og ikke mindst velsmagende måde. Få opskriften på pandekager med fyld og cirkellasagne fra bogen "Det kærlige køkken"

Moderne italiensk køkken

Bøger "Made in Italy" er den såre enkle titel på en ny kogebog. Den er skrevet af stjernekokken Giorgio Locatelli, der driver en af Londons bedste...

Start året med sundt mad

Bøger Januar er de sunde kogebøgers tid – se et udvalg her.