Sund mad

Bøger

Lasagne og pandekager på en ny, sund og ikke mindst velsmagende måde. Få opskriften på pandekager med fyld og cirkellasagne fra bogen "Det kærlige køkken"


Inspiration til grøn mad, der mætter
Vi bliver bedre og bedre til at tænke på vores sundhed – og mange har opdaget, at man nemt kan føle sig mæt på den gode måde – selv om tallerkenen er fyldt med grønt. I bogen “Det kærlige køkken” af Kirsten Skaarup får du ny inspiration til grøn mad, der er lavet med hjertet. Vi har fået lov at bringe et par smagsprøver. De er helt klart et forsøg værd.

Pandekager med fyld
(4 pers.)
En portion pandekagedej efter vanlig opskrift, dog uden sukker
  • 100 g løg
  • 4 fed hvidløg
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 aubergine
  • 250 g squash
  • 2 peberfrugter
  • 500 g tomater
  • ½ spsk. tørrede provenceurter
  • ½ dl frisk basilikum

Bag pandekagerne og hold dem varme. Svits de hakkede hvid- løg og løg i olien sammen med auberginen i 3-4 min. Tilsæt urter, basilikum, aubergine, squash og peberfrugt i tern. Smag til med salt, peber og sukker.
Lad simre i 15-20 min. Tilsæt evt. lidt vand. Fold pandekagerne omkring fyldet og server.

 
   
Cirkellasagner

(4 pers.)
  • 1 tyk aubergine
  • 1 tyk squash
  • 4 store portobellosvampe
  • olivenolie
  • rød pesto/tomatsalsa
  • 8 lasagneplader
  • 125 g mozzarellaost
  • 2-3 store tomater
  • frisk basilikum
  • 4 træ-grillspyd (tynde)

Aubergine og squash skæres i 1 cm tykke skiver og lægges på en smurt bageplade. Svampe­hovederne og alle grøntsager pensles med olie og grilles i ovnen, til de tager farve. Kog lasagnepladerne i ca. 6 min. Stik dem ud med et glas. Skær osten i skiver. Saml cirkellasagnerne som vist på foto. Drys med basilikum, salt og peber undervejs og slut af med en lasagnecirkel og en osteskive. Sæt grillspyddet igennem stablen og varm den i ovnen ved 200° i ca. 15 min. Server med pesto eller salsa.

Fra bogen “Det kærlige køkken” af Kirsten Skaarup,
“Det kærlige køkken” er udkommet på høst & søn.

16 januar 2009
0

Bonderøven guider dig til selvforsyning og det enkle liv

Frank Erichsen, nok bedre kendt som bonderøven fra DR’s programmer af samme navn, har udgivet andet bind om det enkle liv med udgangspunkt...

0

Rig på rester - sådan bruger du gårsdagens madrester

Vores madrester fra i dag bliver til guld i morgen. "Rig på rester" er en kogebog, som er skrevet af Tina Sheftelowitz og giver idéer til,...

0

Find spiselige bær og urter i naturen - ny bog guider dig

Hvis du kunne tænke dig at tage en tur ud i det blå og vende tilbage med velsmagende bær og urter til brug i køkkenet, er der gode råd og...

2

Dyrk din egen mad - ny havebog giver dig inspiration

Forfatter Signe Wenneberg har udgivet bogen “Spis din have”. Med den vil hun gøre det nemt at dyrke lokal og bæredygtig mad - til gavn for...

0

Spar mad og penge med Jamie Olivers "Spar med Jamie"

I den seneste af Jamie Olivers kogebøger sætter han fokus på madspild, og hvordan vi mindsker det i hjemmet. I ”Spar med Jamie” er der...

2

Ny bog giver dig sunde opskrifter på søde sager

I sin nye bog giver kageelskeren Nana Frolov Christensen dig masser af lækre søde sager, som samtidig er forholdsvis sunde og mange af dem...

0

Spis grønt hele ugen - få opskriften på en lækker vintersuppe

Ønsker du at spise flere grøntsager i hverdagen, så kan du finde inspiration i kogebogen "Spis grønt hele ugen" af Alice Hart. Prøv blandt...

0

THAItapas - kogebog med tapas-retter inspireret fra det thailandske...

I kogebogen, THAItapas, har Hanne Holm samlet en række thai-inspireret tapas-retter, hvor hovedingredienserne er grøntsager, fisk, skaldyr,...

0

Hjemmelavet - opskriftsbog med specialiteter, du nemt selv kan lave

En opskriftsbog fyldt med specialiteter, som du sikkert per automatik plejer at købe i supermarkedet. Men det er nu blevet nemmere at tilber...

0

Ny havetrend: Plant køkkenhaven i halmballer

En køkkenhave kræver ikke nødvendigvis jord. I stedet kan du plante dine grøntsager direkte i halmballer og undgå ukrudt. Ny bog giver dig...

0

Gå i køkkenet med den erfarne kok Mikkel Karstad

"SPIS" er ganske enkelt titlen på den nye kogebog fra kokken Mikkel Karstad, som er særdeles kendt i restaurantverdenen, hvor han bl.a. har...

1

Timm Vladimir giver dig sine bedste opskrifter

Timm Vladimir har lavet mad lige siden, han var med sin mor i køkkenet som barn. Nu har han lavet en kogebog med klassiske opskrifter med...

0

God guide til vedligeholdelse og ombygning af parcelhuset

Parcelhusene udgør over en fjerdedel af alle bygninger i Danmark. Rigtig mange danskere bor altså i denne type hus - uanset om de selv...

5

Karolines Køkken er blevet 50 år og udgiver jubilæumskogebog

Det begyndte i en kælder i Aarhus i 1962. Nu er Karolines Køkken nået en alder af 50 år, og det fejrer Arla med en jubilæumskogebog, der...

1

Hibiscus - ny bog tager dig med ind i en hel verden af hibiscus

Hibiscus er meget mere end en potteplante. Ny bog giver dig opskrifter og inspiration. Få opskriften på vandbakkelser med hibiscus-skum, og...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.