Sund mad

Bøger

Lasagne og pandekager på en ny, sund og ikke mindst velsmagende måde. Få opskriften på pandekager med fyld og cirkellasagne fra bogen "Det kærlige køkken"


Inspiration til grøn mad, der mætter
Vi bliver bedre og bedre til at tænke på vores sundhed – og mange har opdaget, at man nemt kan føle sig mæt på den gode måde – selv om tallerkenen er fyldt med grønt. I bogen “Det kærlige køkken” af Kirsten Skaarup får du ny inspiration til grøn mad, der er lavet med hjertet. Vi har fået lov at bringe et par smagsprøver. De er helt klart et forsøg værd.

Pandekager med fyld
(4 pers.)
En portion pandekagedej efter vanlig opskrift, dog uden sukker
  • 100 g løg
  • 4 fed hvidløg
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 aubergine
  • 250 g squash
  • 2 peberfrugter
  • 500 g tomater
  • ½ spsk. tørrede provenceurter
  • ½ dl frisk basilikum

Bag pandekagerne og hold dem varme. Svits de hakkede hvid- løg og løg i olien sammen med auberginen i 3-4 min. Tilsæt urter, basilikum, aubergine, squash og peberfrugt i tern. Smag til med salt, peber og sukker.
Lad simre i 15-20 min. Tilsæt evt. lidt vand. Fold pandekagerne omkring fyldet og server.

 
   
Cirkellasagner

(4 pers.)
  • 1 tyk aubergine
  • 1 tyk squash
  • 4 store portobellosvampe
  • olivenolie
  • rød pesto/tomatsalsa
  • 8 lasagneplader
  • 125 g mozzarellaost
  • 2-3 store tomater
  • frisk basilikum
  • 4 træ-grillspyd (tynde)

Aubergine og squash skæres i 1 cm tykke skiver og lægges på en smurt bageplade. Svampe­hovederne og alle grøntsager pensles med olie og grilles i ovnen, til de tager farve. Kog lasagnepladerne i ca. 6 min. Stik dem ud med et glas. Skær osten i skiver. Saml cirkellasagnerne som vist på foto. Drys med basilikum, salt og peber undervejs og slut af med en lasagnecirkel og en osteskive. Sæt grillspyddet igennem stablen og varm den i ovnen ved 200° i ca. 15 min. Server med pesto eller salsa.

Fra bogen “Det kærlige køkken” af Kirsten Skaarup,
“Det kærlige køkken” er udkommet på høst & søn.

16. januar 2009
Mere om Bøger

Gode bøger til haveelskeren

Bøger Bøger om haven blomstrer i takt med stauder og løgplanter. Vi har set på de senest udsprungne.

Grøn viden og nyt syrnet grønt

Bøger idényt chefredaktør, Anna-Lise Aaen, har fundet to spændende bøger, som både hjælper hende i haven og i køkkenet. Her får du en opskrift på...

Ny bog guider dig til at bruge naturen i indretningen og i maden

Bøger I bogen ”Tag naturen med hjem” får du masser af inspiration til at gå ud i naturen og tage ting med hjem, som du kan bruge både i indretning...

Ny bog giver dig sunde opskrifter på søde sager

Bøger I sin nye bog giver kageelskeren Nana Frolov Christensen dig masser af lækre søde sager, som samtidig er forholdsvis sunde og mange af dem uden gluten, mælk og sukker. I stedet bruger hun fx tørret frugt og kokos- og mandelmel. Der er opskrifter til alle fire årstider, og du kan afprøve to af dem her; karameltærte med banan og biscotti med mandler og citron.

Ny havetrend: Plant køkkenhaven i halmballer

Bøger En køkkenhave kræver ikke nødvendigvis jord. I stedet kan du plante dine grøntsager direkte i halmballer og undgå ukrudt. Ny bog giver dig...

Gå i køkkenet med den erfarne kok Mikkel Karstad

Bøger "SPIS" er ganske enkelt titlen på den nye kogebog fra kokken Mikkel Karstad, som er særdeles kendt i restaurantverdenen, hvor han bl.a. har...

Grønne bøger om drivhuse, udestuer og beskæring i haven

Bøger Drømmer du om drivhus til planterne eller udestue, hvor du kan forlænge sæsonen i det grønne – eller vil du gerne blive klogere på beskæringens kunst? Så er der gode råd og tips at hente i to nye bøger i serien Grønne fingre.

Grønne bøger om drivhuse, udestuer og beskæring i haven

Bøger Drømmer du om drivhus til planterne eller udestue, hvor du kan forlænge sæsonen i det grønne – eller vil du gerne blive klogere på beskæring...

Ny bog: Dyrk din køkkenhave i krukker

Bøger At dyrke sine egne grøntsager og frugter er den helt store trend – og du kan sagtens gøre det, selvom du måske ikke har en stor have eller...

Ny bog: 365 retter til børnefamilien

Bøger Med denne fine lille kogebog har Sabine Lemire lavet en bog, som kan inspirere børn og voksne til at gå i køkkenet sammen og lave alt fra forretter til desserter og små retter til fester og højtider. Få opskriften på lemon meringue og spinatomelet her.

Nye opskrifter med sund, nordisk mad til hverdagen og weekenden

Bøger I bogen "Ny nordisk hverdagsmad - Spis efter årstiden" får du 60 nye opskrifter med ingredienser fra Nordens egen baghave. Trods titlen er...

Ny bolig: Forvandling med 276 indretningsideer

Bøger "Forvandlinger i boligen" hedder bogen, der kan hjælpe dig med at lave om i indretningen derhjemme, så boligen bliver mere spændende, hyggel...

Opskrifter til alle årets dage med Claus Meyer

Bøger Almanakken giver en opskrift til hver dag i ugen - året rundt. Vi kickstarter året med en af opskrifterne fra bogen - vegetarcurry og naanbrød.

Moderne italiensk køkken

Bøger "Made in Italy" er den såre enkle titel på en ny kogebog. Den er skrevet af stjernekokken Giorgio Locatelli, der driver en af Londons bedste...

Start året med sundt mad

Bøger Januar er de sunde kogebøgers tid – se et udvalg her.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.