Sund mad

Lasagne og pandekager på en ny, sund og ikke mindst velsmagende måde. Få opskriften på pandekager med fyld og cirkellasagne fra bogen "Det kærlige køkken"



Inspiration til grøn mad, der mætter
Vi bliver bedre og bedre til at tænke på vores sundhed – og mange har opdaget, at man nemt kan føle sig mæt på den gode måde – selv om tallerkenen er fyldt med grønt. I bogen “Det kærlige køkken” af Kirsten Skaarup får du ny inspiration til grøn mad, der er lavet med hjertet. Vi har fået lov at bringe et par smagsprøver. De er helt klart et forsøg værd.

Pandekager med fyld
(4 pers.)
En portion pandekagedej efter vanlig opskrift, dog uden sukker
  • 100 g løg
  • 4 fed hvidløg
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 aubergine
  • 250 g squash
  • 2 peberfrugter
  • 500 g tomater
  • ½ spsk. tørrede provenceurter
  • ½ dl frisk basilikum


Bag pandekagerne og hold dem varme. Svits de hakkede hvid- løg og løg i olien sammen med auberginen i 3-4 min. Tilsæt urter, basilikum, aubergine, squash og peberfrugt i tern. Smag til med salt, peber og sukker.
Lad simre i 15-20 min. Tilsæt evt. lidt vand. Fold pandekagerne omkring fyldet og server.

 
   

Cirkellasagner
(4 pers.)

  • 1 tyk aubergine
  • 1 tyk squash
  • 4 store portobellosvampe
  • olivenolie
  • rød pesto/tomatsalsa
  • 8 lasagneplader
  • 125 g mozzarellaost
  • 2-3 store tomater
  • frisk basilikum
  • 4 træ-grillspyd (tynde)


Aubergine og squash skæres i 1 cm tykke skiver og lægges på en smurt bageplade. Svampe­hovederne og alle grøntsager pensles med olie og grilles i ovnen, til de tager farve. Kog lasagnepladerne i ca. 6 min. Stik dem ud med et glas. Skær osten i skiver. Saml cirkellasagnerne som vist på foto. Drys med basilikum, salt og peber undervejs og slut af med en lasagnecirkel og en osteskive. Sæt grillspyddet igennem stablen og varm den i ovnen ved 200° i ca. 15 min. Server med pesto eller salsa.

Fra bogen “Det kærlige køkken” af Kirsten Skaarup,
“Det kærlige køkken” er udkommet på høst & søn.

Mest læste artikler