Lækker vintersuppe med squash og majs

Ønsker du at spise flere grøntsager i hverdagen, så kan du finde inspiration i kogebogen "Spis grønt hele ugen" af Alice Hart. Prøv blandt andet en lækker vintersuppe med majs og squash - opskriften får du her.

Opskrifter med forskellig sværhedsgrad

“Spis grønt hele ugen” indeholder 141 opskrifter med årstidens friske råvarer. Alt fra suppe og saucer til gryderetter og desserter – og i forskellige sværhedsgrader, så alle kan være med. Kogebogen er skrevet af Alice Hart, og hun udforsker madtraditioner fra hele verden. Du kan fx. finde opskrifter på porreterrine med dijon-mayonnaise, falafel med squash og koriander – eller denne vintersuppe med squash og majs.

Vintersuppe med squash og majs

Til 4 personer

Forberedelsestid: 20 minutter
Tilberedningstid: 25 minutter

Det skal du bruge

1 lille butternutsquash
40 g smør
1 lille finthakket løg
1 finthakket fennikelknold
1 finthakket gulerod
1 finthakket fed hvidløg
1/2 tsk tørrede chiliflager
2 spsk hvedemel
7 dl grøntsagsbouillon
2 dl sødmælk
2 majskolber, kerner skåret af
1 lille bundt finthakket dild
Et skvæt limesaft, til servering

Sådan gør du

Skræl butternutsquashen med en grøntsagsskræller. Halvér den på langs, grav kerner ud, og skær kødet i store terninger.

Smelt smørret i en stor, dyb gryde og steg løg, fennikel, gulerod og hvidløg ved lav varme og under omrøring til det er blødt, men ikke har fået farve – det tager 10 minutter. Tilsæt chiliflager og mel og rør rundt 1 minut yderligere. Tilsæt squashterningerne og grøntsagsbouillon. Bring det i kog, og lad det simre til squashen er mør – det tager ca. 10 minutter.

Tilsæt mælk, majskerner og dild, og lad det simre fem minutter yderligere. Krydr med salt og peber, og tilsæt 1 sprøjt limesaft.

“Spis grønt hele ugen” af Alice Hart – fra Forlaget Lindhardt og Ringhof. 

Mest læste artikler