Rig på rester - sådan bruger du gårsdagens madrester

Bøger

Vores madrester fra i dag bliver til guld i morgen. "Rig på rester" er en kogebog, som er skrevet af Tina Sheftelowitz og giver idéer til, hvordan vi kan udnytte middagsrester fra dagen før og gøre andendagsretter mere interessante. Prøv opskriften på overskudskylling møder karry-porretærte.

Overskudskylling møder karry-porretærte. Se opskrift på næste side.
Overskudskylling møder karry-porretærte. Se opskrift på næste side.

Brug dine madrester på en ny måde

"Rig på rester" er en kogebog, der henvender sig til familier, som har for vane at have mad tilovers fra dagen før. "Rig på rester" beskriver en række opskrifter, som hjælper med at tynde ud i resterne i køleskabet. Bogen forsøger at komme noget af det største madspild til livs, så både økonomi og miljø kommer til gode.

Forfatteren Tina Sheftelovitz understreger med denne bog, hvor vigtigt det er at spise grøntsager og opmuntrer os til at gemme rester fra middagsbordet til senere anvendelse. Der bliver givet i alt 40 bud på forskellige måder, hvorpå gårsdagens rester kan blive morgendagens guld.

Opskrifter til enhver årstid

"Rig på rester" er delt op i 4 sæsoner; vinter, forår, sommer og efterår. Indenfor hver årstid giver hun sit bud på de opskrifter, hun mener, er passende for sæsonen. Tina Scheftelovitz’ kogebog omhandler alt fra millionbøf og frikadeller til frugt- og bærsmoothies.

"Rig på rester" af Tina Sheftelovitz er udgivet af FDB. Bogen er på 151 sider og koster 100 kroner. Du kan købe bogen på bl.a. Saxo.com

 

 

 

Læs også: Newyorker by Heart - kogebog fra det amerikanske køkken

 

 

 

Foto:Overskudskylling møder karry-porretærte

Til 4 personer

1 pakke Maizena grovtærtedej eller alm. tærtedej
Smør eller olie til tærteformen
ca. 500 g rester af bagte rodfrugter og kartofler
ca. 150 g stegt kyllingekød, gerne med skind 1 stor porre
ca. 1 spsk. grøn, gul eller rød thaikarry
4 æg
3 dl yoghurt naturel med minimum 1,5 % fedt eller et andet surmælksprodukt
1 tsk. salt
1 spsk. sesamfrø

Du kan smage den til med 2 tsk. almindelig karry i stedet for thaikarry. Karrypasta varierer meget i styrke, så mængden er kun vejledende. Du kan bruge alle slags surmælksprodukter i æggemassen. Brug gerne andre slags kød- eller fiskerester – eller lav tærten uden kød.

Sådan gør du

Lav dejen efter anvisningen på pakken, og tryk den ud i en smurt tærteform på 26-28 cm.

Skær de bagte grøntsager i mindre, mundrette stykker, og fordel dem over dejen. Skær kyllingekød og -skind i lidt mindre stykker, og fordel også dem. Snit porren i meget tynde ringe, skyl dem grundigt i flere hold vand, og lad dem dryppe af. Læg dem øverst.

Læs også: Opskrift på svampe-risotto - Svampekogebogen giver dig 127 svampeopskrifter

Kom karrypastaen i en skål, rør lidt yoghurt ud i den, og rør herefter resten af yoghurten, æggene og saltet i, til du har en jævn masse. Fordel den over tærten. Drys med sesamfrø, og bag tærten ved 200 grader (ej varmluft) i 35-40 minutter. Server tærten varm eller lun med salat og chilisovs til.

Spis tærten med en kålsalat, evt. iblandet grønne salatblade og mango eller ananas, og med en dressing af limesaft, olie og honning. Dressingen må gerne være syrlig for at give modspil til den sødlige tærte.

26 oktober 2012
1

Bogen til alle chokoladeelskere: ”Lykken er chokolade”

To chokoladebloggere er gået sammen i denne nye bog med 68 søde opskrifter, hvori chokolade udgør en vigtig bestanddel. Udover de meget...

1

Ny bog: Dyrk din køkkenhave i krukker

At dyrke sine egne grøntsager og frugter er den helt store trend – og du kan sagtens gøre det, selvom du måske ikke har en stor have eller...

0

Honningkager i mange varianter – få 22 opskrifter

Honning kan bruges til rigtig mange forskellige slags kager – ikke bare den klassiske honningkage, som selvfølgelig også er med i bogen...

0

Brdr. Price giver dig 100 opskrifter i deres nye bog

James og Adam Price har samlet 100 opskrifter fra deres populære tv-programs sæson 4, 5 og 6. Opskrifterne kommer meget vidt omkring, fra...

0

Dyrk din mad i potter – både ude og inde

Bogen ”Dyrk din mad i potter” giver dig opskriften på, hvordan du selv kan dyrke noget af det, du spiser – også selvom du kun har en lille...

0

Ny bog: Alt om bær fortalt af Ritt Bjerregaard

Bær er nok ikke det folk umiddelbart forbinder Ritt Bjerregaard med, men ikke desto mindre har hun en stor interesse for de små, farvestråle...

0

Nytårstorsk og mad fra bedstemors tid

"Bedstemors julemad" er en samling af alle de klassiske, danske retter, der hører december måned til. Du får alt fra småkager og mad til...

0

Chokolade i alle afskygninger i ny bog fra Claus Meyer

Chokolade er kort og godt titlen på Claus Meyers nye bog om, ja chokolade. Få hele historien bag om produktionen fra høst af kakaobønner...

0

Jamies mad på 15 minutter - kogebog fra Jamie Oliver

Jamie Oliver er på boghylderne med et koncept, han har prøvet før; nemlig lækker, sund og hurtig mad. Denne gang meget hurtig - han hævder,...

0

Newyorker by Heart - kogebog fra det amerikanske køkken

Amerikansk madkultur er andet end burgere. Det vil den populære madblogger Birthe Lynggard gerne åbne danskernes øjne for med bogen "Newyork...

0

Opskrift på svampe-risotto - Svampekogebogen giver dig 127 svampeop...

Svampe er både velsmagende og rigtig sunde, og så er de nemme at få fat i det meste af året. Få øjnene op for nye svampetyper, og find ud...

0

Bonderøvens vejledning til det enkle liv

Frank Erichsen, bedre kendt som Bonderøven fra det populære tv-program på DR 1. Nu udgiver han sin første bog: ”Det enkle liv, skridt på...

0

Salater med Claus Meyer

Fokus på lækre og mættende salater i ny opskriftsbog fra tv-kokken Claus Meyer.

0

Hjemmelavet syltetøj fra sommerens høst

Mormor havde tid og overskud til at sylte, men det er egentlig ikke så svært.

0

Bøger til hus og have

Find inspiration til hus og have i bøgernes verden.