Rig på rester - sådan bruger du gårsdagens madrester

Bøger

Vores madrester fra i dag bliver til guld i morgen. "Rig på rester" er en kogebog, som er skrevet af Tina Sheftelowitz og giver idéer til, hvordan vi kan udnytte middagsrester fra dagen før og gøre andendagsretter mere interessante. Prøv opskriften på overskudskylling møder karry-porretærte.

Overskudskylling møder karry-porretærte. Se opskrift på næste side.
Overskudskylling møder karry-porretærte. Se opskrift på næste side.

Brug dine madrester på en ny måde

"Rig på rester" er en kogebog, der henvender sig til familier, som har for vane at have mad tilovers fra dagen før. "Rig på rester" beskriver en række opskrifter, som hjælper med at tynde ud i resterne i køleskabet. Bogen forsøger at komme noget af det største madspild til livs, så både økonomi og miljø kommer til gode.

Forfatteren Tina Sheftelovitz understreger med denne bog, hvor vigtigt det er at spise grøntsager og opmuntrer os til at gemme rester fra middagsbordet til senere anvendelse. Der bliver givet i alt 40 bud på forskellige måder, hvorpå gårsdagens rester kan blive morgendagens guld.

Opskrifter til enhver årstid

"Rig på rester" er delt op i 4 sæsoner; vinter, forår, sommer og efterår. Indenfor hver årstid giver hun sit bud på de opskrifter, hun mener, er passende for sæsonen. Tina Scheftelovitz’ kogebog omhandler alt fra millionbøf og frikadeller til frugt- og bærsmoothies.

"Rig på rester" af Tina Sheftelovitz er udgivet af FDB. Bogen er på 151 sider og koster 100 kroner. Du kan købe bogen på bl.a. Saxo.com

 

 

 

Læs også: Opskrifter til alle årets dage med Claus Meyer

 

 

 

Foto:Overskudskylling møder karry-porretærte

Til 4 personer

1 pakke Maizena grovtærtedej eller alm. tærtedej
Smør eller olie til tærteformen
ca. 500 g rester af bagte rodfrugter og kartofler
ca. 150 g stegt kyllingekød, gerne med skind 1 stor porre
ca. 1 spsk. grøn, gul eller rød thaikarry
4 æg
3 dl yoghurt naturel med minimum 1,5 % fedt eller et andet surmælksprodukt
1 tsk. salt
1 spsk. sesamfrø

Du kan smage den til med 2 tsk. almindelig karry i stedet for thaikarry. Karrypasta varierer meget i styrke, så mængden er kun vejledende. Du kan bruge alle slags surmælksprodukter i æggemassen. Brug gerne andre slags kød- eller fiskerester – eller lav tærten uden kød.

Sådan gør du

Lav dejen efter anvisningen på pakken, og tryk den ud i en smurt tærteform på 26-28 cm.

Skær de bagte grøntsager i mindre, mundrette stykker, og fordel dem over dejen. Skær kyllingekød og -skind i lidt mindre stykker, og fordel også dem. Snit porren i meget tynde ringe, skyl dem grundigt i flere hold vand, og lad dem dryppe af. Læg dem øverst.

Læs også: Sund mad

Kom karrypastaen i en skål, rør lidt yoghurt ud i den, og rør herefter resten af yoghurten, æggene og saltet i, til du har en jævn masse. Fordel den over tærten. Drys med sesamfrø, og bag tærten ved 200 grader (ej varmluft) i 35-40 minutter. Server tærten varm eller lun med salat og chilisovs til.

Spis tærten med en kålsalat, evt. iblandet grønne salatblade og mango eller ananas, og med en dressing af limesaft, olie og honning. Dressingen må gerne være syrlig for at give modspil til den sødlige tærte.

26 oktober 2012
0

Bonderøven guider dig til selvforsyning og det enkle liv

Frank Erichsen, nok bedre kendt som bonderøven fra DR’s programmer af samme navn, har udgivet andet bind om det enkle liv med udgangspunkt...

0

Find spiselige bær og urter i naturen - ny bog guider dig

Hvis du kunne tænke dig at tage en tur ud i det blå og vende tilbage med velsmagende bær og urter til brug i køkkenet, er der gode råd og...

2

Dyrk din egen mad - ny havebog giver dig inspiration

Forfatter Signe Wenneberg har udgivet bogen “Spis din have”. Med den vil hun gøre det nemt at dyrke lokal og bæredygtig mad - til gavn for...

0

Spar mad og penge med Jamie Olivers "Spar med Jamie"

I den seneste af Jamie Olivers kogebøger sætter han fokus på madspild, og hvordan vi mindsker det i hjemmet. I ”Spar med Jamie” er der...

2

Ny bog giver dig sunde opskrifter på søde sager

I sin nye bog giver kageelskeren Nana Frolov Christensen dig masser af lækre søde sager, som samtidig er forholdsvis sunde og mange af dem...

0

Spis grønt hele ugen - få opskriften på en lækker vintersuppe

Ønsker du at spise flere grøntsager i hverdagen, så kan du finde inspiration i kogebogen "Spis grønt hele ugen" af Alice Hart. Prøv blandt...

0

THAItapas - kogebog med tapas-retter inspireret fra det thailandske...

I kogebogen, THAItapas, har Hanne Holm samlet en række thai-inspireret tapas-retter, hvor hovedingredienserne er grøntsager, fisk, skaldyr,...

0

Hjemmelavet - opskriftsbog med specialiteter, du nemt selv kan lave

En opskriftsbog fyldt med specialiteter, som du sikkert per automatik plejer at købe i supermarkedet. Men det er nu blevet nemmere at tilber...

0

Ny havetrend: Plant køkkenhaven i halmballer

En køkkenhave kræver ikke nødvendigvis jord. I stedet kan du plante dine grøntsager direkte i halmballer og undgå ukrudt. Ny bog giver dig...

0

Gå i køkkenet med den erfarne kok Mikkel Karstad

"SPIS" er ganske enkelt titlen på den nye kogebog fra kokken Mikkel Karstad, som er særdeles kendt i restaurantverdenen, hvor han bl.a. har...

1

Timm Vladimir giver dig sine bedste opskrifter

Timm Vladimir har lavet mad lige siden, han var med sin mor i køkkenet som barn. Nu har han lavet en kogebog med klassiske opskrifter med...

0

God guide til vedligeholdelse og ombygning af parcelhuset

Parcelhusene udgør over en fjerdedel af alle bygninger i Danmark. Rigtig mange danskere bor altså i denne type hus - uanset om de selv...

5

Karolines Køkken er blevet 50 år og udgiver jubilæumskogebog

Det begyndte i en kælder i Aarhus i 1962. Nu er Karolines Køkken nået en alder af 50 år, og det fejrer Arla med en jubilæumskogebog, der...

1

Hibiscus - ny bog tager dig med ind i en hel verden af hibiscus

Hibiscus er meget mere end en potteplante. Ny bog giver dig opskrifter og inspiration. Få opskriften på vandbakkelser med hibiscus-skum, og...

1

Ny bog: Dyrk din køkkenhave i krukker

At dyrke sine egne grøntsager og frugter er den helt store trend – og du kan sagtens gøre det, selvom du måske ikke har en stor have eller...