Rig på rester - sådan bruger du gårsdagens madrester

Bøger

Vores madrester fra i dag bliver til guld i morgen. "Rig på rester" er en kogebog, som er skrevet af Tina Sheftelowitz og giver idéer til, hvordan vi kan udnytte middagsrester fra dagen før og gøre andendagsretter mere interessante. Prøv opskriften på overskudskylling møder karry-porretærte.

Overskudskylling møder karry-porretærte. Se opskrift på næste side.
Overskudskylling møder karry-porretærte. Se opskrift på næste side.

Brug dine madrester på en ny måde

"Rig på rester" er en kogebog, der henvender sig til familier, som har for vane at have mad tilovers fra dagen før. "Rig på rester" beskriver en række opskrifter, som hjælper med at tynde ud i resterne i køleskabet. Bogen forsøger at komme noget af det største madspild til livs, så både økonomi og miljø kommer til gode.

Forfatteren Tina Sheftelovitz understreger med denne bog, hvor vigtigt det er at spise grøntsager og opmuntrer os til at gemme rester fra middagsbordet til senere anvendelse. Der bliver givet i alt 40 bud på forskellige måder, hvorpå gårsdagens rester kan blive morgendagens guld.

Opskrifter til enhver årstid

"Rig på rester" er delt op i 4 sæsoner; vinter, forår, sommer og efterår. Indenfor hver årstid giver hun sit bud på de opskrifter, hun mener, er passende for sæsonen. Tina Scheftelovitz’ kogebog omhandler alt fra millionbøf og frikadeller til frugt- og bærsmoothies.

"Rig på rester" af Tina Sheftelovitz er udgivet af FDB. Bogen er på 151 sider og koster 100 kroner. Du kan købe bogen på bl.a. Saxo.com

 

 

 

Læs også:

Spise med Price – ny bog fra de smørvise brødre

Sidder du klinet til skærmen, når Adam og James Price svinger jokes og pander i køkkenet, så vil du også blive glad for deres netop udkomn...

 

 

 

Foto:Overskudskylling møder karry-porretærte

Til 4 personer

1 pakke Maizena grovtærtedej eller alm. tærtedej
Smør eller olie til tærteformen
ca. 500 g rester af bagte rodfrugter og kartofler
ca. 150 g stegt kyllingekød, gerne med skind 1 stor porre
ca. 1 spsk. grøn, gul eller rød thaikarry
4 æg
3 dl yoghurt naturel med minimum 1,5 % fedt eller et andet surmælksprodukt
1 tsk. salt
1 spsk. sesamfrø

Du kan smage den til med 2 tsk. almindelig karry i stedet for thaikarry. Karrypasta varierer meget i styrke, så mængden er kun vejledende. Du kan bruge alle slags surmælksprodukter i æggemassen. Brug gerne andre slags kød- eller fiskerester – eller lav tærten uden kød.

Sådan gør du

Lav dejen efter anvisningen på pakken, og tryk den ud i en smurt tærteform på 26-28 cm.

Skær de bagte grøntsager i mindre, mundrette stykker, og fordel dem over dejen. Skær kyllingekød og -skind i lidt mindre stykker, og fordel også dem. Snit porren i meget tynde ringe, skyl dem grundigt i flere hold vand, og lad dem dryppe af. Læg dem øverst.

Læs også:

Lækker topping til de hjemmebagte cupcakes

Et cupcake starter-kit med en opskriftsbog og 12 silikoneforme. Det er ideen bag en ny opskriftsbog. Her får du tre lækre opskrifter på...

Kom karrypastaen i en skål, rør lidt yoghurt ud i den, og rør herefter resten af yoghurten, æggene og saltet i, til du har en jævn masse. Fordel den over tærten. Drys med sesamfrø, og bag tærten ved 200 grader (ej varmluft) i 35-40 minutter. Server tærten varm eller lun med salat og chilisovs til.

Spis tærten med en kålsalat, evt. iblandet grønne salatblade og mango eller ananas, og med en dressing af limesaft, olie og honning. Dressingen må gerne være syrlig for at give modspil til den sødlige tærte.

26 oktober 2012
Mere om Bøger

Gode bøger til haveelskeren

Bøger Bøger om haven blomstrer i takt med stauder og løgplanter. Vi har set på de senest udsprungne.

Grøn viden og nyt syrnet grønt

Bøger idényt chefredaktør, Anna-Lise Aaen, har fundet to spændende bøger, som både hjælper hende i haven og i køkkenet. Her får du en opskrift på...

Lækre florentinere fra Mette Blomsterberg

Bøger Mette Blomsterberg har efter tv-programmet, "Det søde liv", slået sig fast som danskernes yndlings-konditor. Og det er ikke uden grund -...

Muffins og franske makroner med nougat

Bøger Skal du stå for desserten, eller tilbehøret til klokken tolv-champagnen til nytårsaften i år? Så prøv nogle af de lækre opskrifter, som bogen "Franske makroner & cupcakes" af Gitte Heidi Rasmussen rummer.

Suveræn surprise - opskriftsbog med nye overraskelser

Bøger Så er der kommet en ny i rækken af "suveræne" kogebøger fra Tina Scheftelowitz. Denne gang er temaet surpriseparty, og Tina har samlet et...

Spise med Price – ny bog fra de smørvise brødre

Bøger Sidder du klinet til skærmen, når Adam og James Price svinger jokes og pander i køkkenet, så vil du også blive glad for deres netop udkomne...

Lækker topping til de hjemmebagte cupcakes

Bøger Et cupcake starter-kit med en opskriftsbog og 12 silikoneforme. Det er ideen bag en ny opskriftsbog. Her får du tre lækre opskrifter på topping til dine cupcakes, og bogen byder på opskrifter på kager og pynt og inspiration til at bage sammen med børn

Salater med Claus Meyer

Bøger Fokus på lækre og mættende salater i ny opskriftsbog fra tv-kokken Claus Meyer.

Hjemmelavet syltetøj fra sommerens høst

Bøger Mormor havde tid og overskud til at sylte, men det er egentlig ikke så svært.

Hurtig og lækker mad

Bøger Carsten Kyster mixer få, men gode råvarer til nemme retter.

Jamie Oliver lærer fra sig

Bøger Alle kan lære at lave mad på 24 timer - det er budskabet fra den populære kok, Jamie Oliver.

Lækker vegetarmad

Bøger Ny bog med vegetarmad - Vegetarisk vellyst lyder titlen. Få en lækker opskrift fra bogen.

Opskrifter på staudebede

Bøger Opskrifter på staudebede er en praktisk brugsbog for begyndere og inspiration til mere øvede - og så er den skrevet som var det en klassisk kogebog.

Sund mad

Bøger Lasagne og pandekager på en ny, sund og ikke mindst velsmagende måde. Få opskriften på pandekager med fyld og cirkellasagne fra bogen "Det...

Moderne italiensk køkken

Bøger "Made in Italy" er den såre enkle titel på en ny kogebog. Den er skrevet af stjernekokken Giorgio Locatelli, der driver en af Londons bedste...