Start året med en lækker vegetar karryret - og spis brød til.
Start året med en lækker vegetar karryret - og spis brød til.

Opskrifter til alle årets dage med Claus Meyer

Bøger

Almanakken giver en opskrift til hver dag i ugen - året rundt. Vi kickstarter året med en af opskrifterne fra bogen - vegetarcurry og naanbrød.


En ny opskrift hver dag - året rundt
Er et af nytårsfortsætterne at spise sundere i det nye år, kan du eksempelvis s
tarte med en lækker vegetarcurry fra Claus Meyers opskriftsbog, Almanak. I bogen er der opskrifter til alle årets dage, så kniber det med inspirationen i hverdagens madlavning, kan du finde noget nyt til hver dag i denne opskriftsbog, der er fint afstemt til årstiderne.

Vegetarcurry
3 gulerødder
200 g knoldselleri
3 stængler bladselleri
2 porrer
2 løg
2 danske æbler
3 spsk. rapsolie
1 fed hvidløg, grofthakket
2 spsk. karry
2 dl vand
2 spsk. æbleeddike
1 dl piskefløde
10 g frisk ingefær, fintrevet
skal og saft af 1 usprøjtet citron
havsalt og friskkværnet peber
1 bundt frisk koriander

Sådan gør du
Rens og klargør alle grønsager, og skær dem ud i grove tern. Skær også æblerne i grove tern (behold skrællen på). Kom alle grønsagerne i en gryde, sammen med olie, hvidløg og karry. Lad grønsa­gerne sautere stille og roligt i 2­-3 min., og tilsæt så vand og eddike. Damp grønsagerne under låg i 4­-5 min. til de er møre, men stadig med godt bid. Tilsæt fløde, tag låget af og kog ind, til fløden begynder at tykne og samle grønsa­gerne, det tager ca. 2 min.

Tilsæt friskrevet ingefær, citronskal og ­saft, salt og peber, og smag til – måske skal der mere citron eller ingefær i. Server curryen med det samme med frisk koriander på toppen.

På næste side får du opskriften på det tilhørende naanbrød.#br

Naanbrød
12 stk.

25 g gær
2½ dl vand
1 dl græsk yoghurt 2%
1 æg
600 g hvedemel
1 tsk. salt
3 spsk. olivenolie
havsalt
1 spsk. jomfru i det grønne (nigellafrø), knuste

Sådan gør du
Opløs gær i vand, tilsæt yoghurt og æg, og rør grundigt igennem. Tilsæt mel og salt lidt ad gangen, og ælt til en god og smidig dej. Brug en rørema­skine eller de bare næver, og giv dejen prygl i 8-10 min., til den er glat og blank og slipper skålens sider. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1 time.

Del dejen op i 12 stykker, ælt dem, og slå dem op til naanbrød (aflange ovaler). Læg brødene på bageplader med bagepapir, og lad dem hæve op igen, ca. 15-20 min. Pensl så på begge sider med olie, og drys med salt og jomfru i det grønne. Bag brødene i ovnen ved 250° med grill på, i 3-4 min. på hver side. Tag brødene ud, og lad dem afkøle lidt på en rist.

Almanak af Claus Meyer, Forlaget Lindhardt og Ringhof, 696 sider, 400 kroner.

 
15 december 2010
1

Bogen til alle chokoladeelskere: ”Lykken er chokolade”

To chokoladebloggere er gået sammen i denne nye bog med 68 søde opskrifter, hvori chokolade udgør en vigtig bestanddel. Udover de meget...

1

Ny bog: Dyrk din køkkenhave i krukker

At dyrke sine egne grøntsager og frugter er den helt store trend – og du kan sagtens gøre det, selvom du måske ikke har en stor have eller...

0

Honningkager i mange varianter – få 22 opskrifter

Honning kan bruges til rigtig mange forskellige slags kager – ikke bare den klassiske honningkage, som selvfølgelig også er med i bogen...

0

Brdr. Price giver dig 100 opskrifter i deres nye bog

James og Adam Price har samlet 100 opskrifter fra deres populære tv-programs sæson 4, 5 og 6. Opskrifterne kommer meget vidt omkring, fra...

0

Dyrk din mad i potter – både ude og inde

Bogen ”Dyrk din mad i potter” giver dig opskriften på, hvordan du selv kan dyrke noget af det, du spiser – også selvom du kun har en lille...

0

Ny bog: Alt om bær fortalt af Ritt Bjerregaard

Bær er nok ikke det folk umiddelbart forbinder Ritt Bjerregaard med, men ikke desto mindre har hun en stor interesse for de små, farvestråle...

0

Nytårstorsk og mad fra bedstemors tid

"Bedstemors julemad" er en samling af alle de klassiske, danske retter, der hører december måned til. Du får alt fra småkager og mad til...

0

Chokolade i alle afskygninger i ny bog fra Claus Meyer

Chokolade er kort og godt titlen på Claus Meyers nye bog om, ja chokolade. Få hele historien bag om produktionen fra høst af kakaobønner...

0

Jamies mad på 15 minutter - kogebog fra Jamie Oliver

Jamie Oliver er på boghylderne med et koncept, han har prøvet før; nemlig lækker, sund og hurtig mad. Denne gang meget hurtig - han hævder,...

0

Newyorker by Heart - kogebog fra det amerikanske køkken

Amerikansk madkultur er andet end burgere. Det vil den populære madblogger Birthe Lynggard gerne åbne danskernes øjne for med bogen "Newyork...

0

Opskrift på svampe-risotto - Svampekogebogen giver dig 127 svampeop...

Svampe er både velsmagende og rigtig sunde, og så er de nemme at få fat i det meste af året. Få øjnene op for nye svampetyper, og find ud...

0

Bonderøvens vejledning til det enkle liv

Frank Erichsen, bedre kendt som Bonderøven fra det populære tv-program på DR 1. Nu udgiver han sin første bog: ”Det enkle liv, skridt på...

0

Salater med Claus Meyer

Fokus på lækre og mættende salater i ny opskriftsbog fra tv-kokken Claus Meyer.

0

Hjemmelavet syltetøj fra sommerens høst

Mormor havde tid og overskud til at sylte, men det er egentlig ikke så svært.

0

Bøger til hus og have

Find inspiration til hus og have i bøgernes verden.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.