Start året med en lækker vegetar karryret - og spis brød til.
Start året med en lækker vegetar karryret - og spis brød til.

Opskrifter til alle årets dage med Claus Meyer

Bøger

Almanakken giver en opskrift til hver dag i ugen - året rundt. Vi kickstarter året med en af opskrifterne fra bogen - vegetarcurry og naanbrød.


En ny opskrift hver dag - året rundt
Er et af nytårsfortsætterne at spise sundere i det nye år, kan du eksempelvis s
tarte med en lækker vegetarcurry fra Claus Meyers opskriftsbog, Almanak. I bogen er der opskrifter til alle årets dage, så kniber det med inspirationen i hverdagens madlavning, kan du finde noget nyt til hver dag i denne opskriftsbog, der er fint afstemt til årstiderne.

Vegetarcurry
3 gulerødder
200 g knoldselleri
3 stængler bladselleri
2 porrer
2 løg
2 danske æbler
3 spsk. rapsolie
1 fed hvidløg, grofthakket
2 spsk. karry
2 dl vand
2 spsk. æbleeddike
1 dl piskefløde
10 g frisk ingefær, fintrevet
skal og saft af 1 usprøjtet citron
havsalt og friskkværnet peber
1 bundt frisk koriander

Sådan gør du
Rens og klargør alle grønsager, og skær dem ud i grove tern. Skær også æblerne i grove tern (behold skrællen på). Kom alle grønsagerne i en gryde, sammen med olie, hvidløg og karry. Lad grønsa­gerne sautere stille og roligt i 2­-3 min., og tilsæt så vand og eddike. Damp grønsagerne under låg i 4­-5 min. til de er møre, men stadig med godt bid. Tilsæt fløde, tag låget af og kog ind, til fløden begynder at tykne og samle grønsa­gerne, det tager ca. 2 min.

Tilsæt friskrevet ingefær, citronskal og ­saft, salt og peber, og smag til – måske skal der mere citron eller ingefær i. Server curryen med det samme med frisk koriander på toppen.

På næste side får du opskriften på det tilhørende naanbrød.#br

Naanbrød
12 stk.

25 g gær
2½ dl vand
1 dl græsk yoghurt 2%
1 æg
600 g hvedemel
1 tsk. salt
3 spsk. olivenolie
havsalt
1 spsk. jomfru i det grønne (nigellafrø), knuste

Sådan gør du
Opløs gær i vand, tilsæt yoghurt og æg, og rør grundigt igennem. Tilsæt mel og salt lidt ad gangen, og ælt til en god og smidig dej. Brug en rørema­skine eller de bare næver, og giv dejen prygl i 8-10 min., til den er glat og blank og slipper skålens sider. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1 time.

Del dejen op i 12 stykker, ælt dem, og slå dem op til naanbrød (aflange ovaler). Læg brødene på bageplader med bagepapir, og lad dem hæve op igen, ca. 15-20 min. Pensl så på begge sider med olie, og drys med salt og jomfru i det grønne. Bag brødene i ovnen ved 250° med grill på, i 3-4 min. på hver side. Tag brødene ud, og lad dem afkøle lidt på en rist.

Almanak af Claus Meyer, Forlaget Lindhardt og Ringhof, 696 sider, 400 kroner.

 
15 december 2010
0

Bonderøven guider dig til selvforsyning og det enkle liv

Frank Erichsen, nok bedre kendt som bonderøven fra DR’s programmer af samme navn, har udgivet andet bind om det enkle liv med udgangspunkt...

0

Rig på rester - sådan bruger du gårsdagens madrester

Vores madrester fra i dag bliver til guld i morgen. "Rig på rester" er en kogebog, som er skrevet af Tina Sheftelowitz og giver idéer til,...

0

Find spiselige bær og urter i naturen - ny bog guider dig

Hvis du kunne tænke dig at tage en tur ud i det blå og vende tilbage med velsmagende bær og urter til brug i køkkenet, er der gode råd og...

2

Dyrk din egen mad - ny havebog giver dig inspiration

Forfatter Signe Wenneberg har udgivet bogen “Spis din have”. Med den vil hun gøre det nemt at dyrke lokal og bæredygtig mad - til gavn for...

0

Spar mad og penge med Jamie Olivers "Spar med Jamie"

I den seneste af Jamie Olivers kogebøger sætter han fokus på madspild, og hvordan vi mindsker det i hjemmet. I ”Spar med Jamie” er der...

2

Ny bog giver dig sunde opskrifter på søde sager

I sin nye bog giver kageelskeren Nana Frolov Christensen dig masser af lækre søde sager, som samtidig er forholdsvis sunde og mange af dem...

0

Spis grønt hele ugen - få opskriften på en lækker vintersuppe

Ønsker du at spise flere grøntsager i hverdagen, så kan du finde inspiration i kogebogen "Spis grønt hele ugen" af Alice Hart. Prøv blandt...

0

THAItapas - kogebog med tapas-retter inspireret fra det thailandske...

I kogebogen, THAItapas, har Hanne Holm samlet en række thai-inspireret tapas-retter, hvor hovedingredienserne er grøntsager, fisk, skaldyr,...

0

Hjemmelavet - opskriftsbog med specialiteter, du nemt selv kan lave

En opskriftsbog fyldt med specialiteter, som du sikkert per automatik plejer at købe i supermarkedet. Men det er nu blevet nemmere at tilber...

0

Ny havetrend: Plant køkkenhaven i halmballer

En køkkenhave kræver ikke nødvendigvis jord. I stedet kan du plante dine grøntsager direkte i halmballer og undgå ukrudt. Ny bog giver dig...

0

Gå i køkkenet med den erfarne kok Mikkel Karstad

"SPIS" er ganske enkelt titlen på den nye kogebog fra kokken Mikkel Karstad, som er særdeles kendt i restaurantverdenen, hvor han bl.a. har...

1

Timm Vladimir giver dig sine bedste opskrifter

Timm Vladimir har lavet mad lige siden, han var med sin mor i køkkenet som barn. Nu har han lavet en kogebog med klassiske opskrifter med...

0

God guide til vedligeholdelse og ombygning af parcelhuset

Parcelhusene udgør over en fjerdedel af alle bygninger i Danmark. Rigtig mange danskere bor altså i denne type hus - uanset om de selv...

5

Karolines Køkken er blevet 50 år og udgiver jubilæumskogebog

Det begyndte i en kælder i Aarhus i 1962. Nu er Karolines Køkken nået en alder af 50 år, og det fejrer Arla med en jubilæumskogebog, der...

1

Hibiscus - ny bog tager dig med ind i en hel verden af hibiscus

Hibiscus er meget mere end en potteplante. Ny bog giver dig opskrifter og inspiration. Få opskriften på vandbakkelser med hibiscus-skum, og...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.